Pelikat Pants Designer

Pelikat Pants Designer
Number 1 Pelikat Pants Maker in the World!

Sunday, August 27, 2006

LET'S BERGELAK KETAWA DI ACTOR'S STUDIO BANGSAR 6-10 SEPTEMBER. AWAK BAWA ISU YANG AWAK NAK DENGAR. KAMI BAWA BAKAT KAMI.



ADAKAH anda tak berpuas hati yang Siti kahwin dengan DUDA?. Patutkah Diana MAWI dibenarkan buat album? Bila awak buang air kecil, ada bercampur dengan darah ke?
APA SAJA ISU DAN MASAALAH KELUARGA YANG AWAK NAK KAMI LAWAKKAN, BAWAKLA BERJUMPA DENGAN KAMI...

jawapan untuk soalan-soalan berbangkit.

1. No, Harith will not be partaking in this september's run of Actorlympics.

2. You can get tickets from actor's studio. the phone number is 03-20941400 / 03-20940400. On the phone however, you can only book by credit card and inquire for available dates. If you want tickets better you physically go to Bangsar shopping complex actor's studio.

3. Actorlympics is going to be aired on NTV7 soon. 13 episodes. 1st recording will be at the end of the month.

4. Dah lama kita tak buat FLASH MOB kan...kan... APa kata kita FLASH MOB ACTORLYMPICS satu kali. KODOK-KODOK semua bangun dan tunjukkan dirimu!!!! WEBEK! WEBEK!


SUMO-Lah Forever!

CIAO

AFDLIN

48 comments:

dJ phuturecybersonique said...

errr... bro. itu poster tunjuk 6-10 august. bukan september ke?

Kodok Hitmann said...

Akan ku bawa isu2 terhangat dan terkini. c u there!

selambakodok said...

itu poster testing aje

Anonymous said...

how and where do i get the tickets for the actorlympics? could anyone help? millions of thanks!

PENGKRITIK BLOG said...

dia punya color sudah ok...

tapi dia punya tulisan kena bagi garang sikit itu dia punya colour.

biar garang garang punya.

auuummmm


oleh pengkritik blog tetap
-Msjbox-

matsnowcap said...

show ni xde kat tv ker?

Anonymous said...

Is Harith going to be partaking in this one?

-Rik

kookabooras said...

tu ular sawa ikea ke tu? hehehe.

Jalal said...

actorlympics lagiiiii.... tapi Afdlin tanpa Harith cam ada kureng skit la... anyway bila nak Flash Mob tu... sila kasi tarikh la bro. Leh bagitau budak2 kat YG AfdlinShauki.

Anyway have a nice day... En Afdlin Shauki... eh kemarin tgk Show Me The Money!

Anonymous said...

Majulah filem MALAYSIA untuk negara......

Poster sumolah tu buat saya sakit perut (lawak sangat!!!)

pyerudz said...

nanti gua bawak kayu mop skali masa flash mob actorlympics. bolehkah begitu antonio?
dah lama sangat rasanya aku tak gunakan laughing bone aku (bukan funny bone). the last time i use it was during the movie CLICK.

i'll be there bro, insyaallah.

Anonymous said...

waa, aku memang suka idea ko yang keluar `kotak'. Amacam kalo buat cerita tentang cikgu yang belajar kat oversea, keluar kotak style?
azlanlarochelle@yahoo.com

Anonymous said...

wei bro....
itu actorlympics tv punyer ada audience ah? boleh pegi tengok free ka...

azyze gomez said...

menarik, menarik!

akan kupastikan rakan rakan seangkatanku ku angkut ke sana.
tak sabar..

(however, the cast mcm kurang umpph la..kenapa ya...)

ontahsapo said...

gua mesti turunnyer actorlympics ni.... jumpa disana...

Anonymous said...

Cip Kodok,

I dunno which one will be released 1st. Sumolah or Los and Faun? Never seen yr sumolah even a try poster??

BTW, plse laaa blog on yr award winning experience. We missed reading this a lot!!

myfaiz@gmail.com

Anonymous said...

En. Afdlin,

Saya amat teringin melihat komen sinis anda tentang latest happening dalam industri ini di tanahair. Sure best komen2 gila baban awak tu.

Rgds / Fadzil
jomkahwin.tripod.com

Fretsurfer said...

Yowzer. Ada soalan. Soalan satu.. isk.. dah jawab dah. Soalan dua... jeez.. dah jwb gak. soalan tiga... krept.. dah berjawab gak. soalan 4... hmmppph.. ada jawapan gak.

Alex Trebek sungguh nih...

raimie said...

coming to singapore for a show?

l o u r e n z a r said...

The flashmob thingy will be held on the 9th September, Saturday during the Actorlympics. Theme for the flashmob is Horror in Black & Green. And right after the usher invite you into the theater, please holler "Webek, webekz, webekzzzzz..." heehee..

Our dearest DJCYBERSONIQUE will be handling this flashmob.. Have fun and stay webekzzz!!!!

Anne Lourenzar

nikman said...

actorlympics gonna be aired on NTV7??! fantastic! and the poster is freaking cool! eee..gerun i tgk

alin said...

somehow they are putting this on hold..called the Actor's sutdio a while ago..hope it's still on..

Kishie said...

ive always wanted to go. sadly im not staying in kl. ive been getting numerous invites from my friends and most of them are regulars! they say they enjoy it very much. bila la dapat pergi.

CoMMoQ said...

bila filem2 nie nak kuar panggung nie.tak sabar nak tengok satu lagi karya,dari raja kodok nie..
kodok d sini masih menanti dengan penuh setia dan mengumpul duit untuk pergi ke panggung wayang bersama yang tersayang......hehhehehe

elisataufik said...

afdlin,
finally dapat tengok baik punya cilok! (VCD, my bro belikan for me)
Kept me interested thruout the movie. I loved the twists and turns. I loved the dikir/wayang kulit bits.
Was really amazed at the underwater scenes. terrer lah !
Can't wait to see Los and Faun and SUmoLah. Ada version yg ada english subtitles tak? Then I can share with my non-malay friends kat sini. Bolehlah introduce them to Malaysian humor and film.

-elisa (n KSA)

sulfuricacid said...

"Actorlympics is going to be aired on NTV7 soon. 13 episodes. 1st recording will be at the end of the month."

ah! betul ke aku baca ni?
waaaa freakin awesome!
selama ni aku telan air liur jer bila
dengar/baca review pasal actorlympic nih
kat sarawak ni aku rasa cam zombi jer.. boring gila. but now YEAH! its on TEE-VEE!

ajlaa said...

i enjoy watching actorlympics tapi nape dorg x buat kat actor studio kat penang? really hope that they can organize atleast 1 show there.

mamabio said...

caner ni cip? org nak beli tiket diorg kata postponed.. gua excited nih.. u'll be performing or not..?

sweethuneyz said...

lets do it on the opening nite... on the 6th. thats the only day that i can go tho. even if there wont be any flash mob, i'll still be going on the 6th... see u there chief.

neomesuff said...

err..urmm..err..what is FLASHMOB ..sorrylah im not computer/blog term savvy..

fifi said...

weh afdlin.. aku nak mintak kebenaran nak link blog kau dari blog aku.. huhu..
harap kau setuju.. latahz yo

ik kid said...

very cun!

Anonymous said...

Dear Mr Shauki;

Firstly, thanks for the fatastic production.. Ppl like yourself and Yasmin does make a major difference to our beloved entertainment industry.. Really looking forward to more of your masterpieces..

Pasal idea-isea utk dilawakkan.. I got a couple of suggestions.. One pasal Malaysians yg duk kat luar negara or sibuk nak duk kat luar negara... Second.. What happens when the Mat Rempits take over the Parliment, since its "legalised" and they are the future of the country.. Lepas nie, sure cub prix lagi glamour dari F1...

Aper macam?... Ader berani?..

Your fan.

Kay said...

Assalammualaikum Mr. Adflin

Nak tunggu jugak la bila agaknya Sumolah ni nak kuar.
Tapi aku harap sangatlah sesetengah 'scene' yang tak mampu dibuat takkan dibuat.(aflin tahu apa maksud aku)
Sebab aku yakin aflin .'Experimental director' macam kau bleh buat filem yang bagus.

seni dan komersil perlu jalan sekali...

cikokui said...

cip ape kes nie? ader org ngaku adik cip pi kidnap budak pompuan... hehe.. takde org lain ker nak ngaku jadi abg? ape nak jadi la ngan si malaun sekor tuh.. bengong tol la...

someones daughter said...

how to join the FLASHMOB? any numebr to calls? :)

[ d.e.e ] said...

i'm definately going

it's tonight, people!

TONIGHT!

dJ phuturecybersonique said...

Pasal Flashmob tu...

Hi Semua

Kalau ada kodok-kodok yang berminat untuk menyertai FLASHMOB Actors Studio Bangsar bersempena Actorlympics yang akan diadakan daripada 6 hingga 10 September, sila ambil maklum yang FLASHMOB tersebut akan diadakan pada Actorlympics hari Sabtu, 9 September 2006 TM, bersamaan 16 Syaaban 1427 TH.

Untuk menjadi sebahagian daripada peserta FLASHMOB, sila berpakaian HIJAU DAN HITAM pada malam tersebut (kalau ada baju kodok hijau pucuk pisang tu memang cun!) dan apabila usher Actors Studio menjemput para hadirin untuk masuk ke dalam dewan, pada ketika itu, semua peserta FLASHMOB dikendaki menjerit "WEBEK! WEBEK! WEBEK!"

Tiket berharga RM47/42 dan RM22 (bagi pelajar atau warga emas) boleh dibeli di kaunter The Actors Studio, Bangsar atau dengan menelefon 03-20940400 atau 03-20941400. Kalau anda takda tiket pun, boleh join flashmob ni (tapi takleh masuk tengok Actorlympics laa).

Sekian. Nokotta! Aisheteru Nagaii Jii!

-------8<--------8<--------8<--------

Hi All

If there are any of you Kodoks out there who are interested in Flashmobbing Actors Studio Bangsar in conjunction with Actorlympics that's on between 6th till 10th September, please take note that the Flashmob will be on Saturday, 9th September 2006 AD, or 16th Syaaban 1427 Hijr.

To participate in the Flashmob, just come on that night wearing something GREEN AND BLACK (if you have the kodok lime green t-shirt, that would be awesome!). The moment the Actors Studio ushers invite everyone into the hall, Flashmobbers are to shout "WEBEK! WEBEK! WEBEK!".

Tickets priced at RM47/42 and RM22 (for students or senior citizans) are available at the Actors Studio Bangsar's box office or call them at 03-20940400 or 03-20941400. You can join the flashmob if you don't have tickets (but you won't be able to watch Actorlympics laa).

That's all folks! Nokotta! Aisheteruu Nagaii Jii!

suanie said...

I caught Actorlympics earlier, you were mucho hillarious as usual Afdlin! Laughed until my side pain...heh. Two hundred thumbs up!

ihsan_huhu said...

kat mane aku leh dpt clip ruff-ballerz ah-ha dulu? aku carik2 xjumpe r... ke mmg xbuleh dpt kat mane2?

ZERO said...

waaah... ada keje kosong tak? utk stuntment BMX huu huu

syuhada said...

first time i went to actolympics.. kem salam kt razif eh nama dia? kiut sungguh!

Patt said...

ah nice picture.

RamblingRose said...

WANNA BE THE FIRT TO CONGRAT THE CHIEF AND GANG FOR ANUGERAH ERA!!!!! CONGRATSSSSSSSSSSSSSSSSSS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! at leat Mawi couldnt get this one :-))

Anonymous said...

i LOVE It!!!! awesome stuff!!! keep it up!!!

FireAngel said...

Actorlympics was INSANE. Managed to catch it on the last day. I just wanted to say: YOU were ABSOLUTELY THE BEST.

WEBEK!

Ted said...

Tumpang lalu, cif. Iklan show teater sekejap... boleh ye..

People, FYI Dramalab is giving a special bloggers' discount at 50% off the tickets to acclaimed Jit Murad's current play Gold Rain & Hailstones (at KLPac Sentul). To get the discount, contact Eza at 019-619 2668. The show is until 17th September 2006 so call now to get your tickets quick!

pezze said...

Actorlympics memang gilababi punya BEST!!!!

Gua pergi sampai dua malam berturut-turut.