Pelikat Pants Designer

Pelikat Pants Designer
Number 1 Pelikat Pants Maker in the World!

Thursday, May 08, 2008

Blogging is not a dirty word. Its a sexy word. We need to be free to express what we feel!.


Assalamualaikum and Wazzap?

I am back guys, sorry tak sempat nak berblogging selama ini tapi busy gila. i miss you all but most of all i miss my sanity. Yes folks, blogging makes me sane. membuat aku boleh bernafas sementara.

Gua baru aje habis buat AIM bersama yang tercantek dan berbakat Adibah Noor. I just want to say that i had a lot of fun working with such a talented person as Adibah and would definitely do it again in a blink of an eye. The bands were great. But the tribute song tu went a bit salah though with the very talented and popular singers all at some point forgetting their lyrics except for MAWI (who's voice was so salah that nite.)

LOS DAN FAUN is the buzzword right now... i want you all to go to the LOS DAN FAUN blogsite pasal we got a competition there yang menarik dan prize dia pun memang the BOMB. So go to the site's address http://losdanfaun.blogspot.com and check it out!!! I also need your help.... i got a new guy named teleng doing the graphics and i need your help to tell me which teaser poster you prefer...

Teaser B

Teaser A

Mana satu yang korang lebih suka. And yes you may take the posters and paste it on your blogs and websites

also saya nak perkenalkan anda kepada pemuzik yang paling saya minati iaitu Syed Ahmad Faizal ataupun PACAI ataupun PACHEYE.



Ini ada brief sedikit dari beliau....

1. SKANDAL! feat Aji on guitars.
Nak feature musicians... so that people listen to our craft dengan lebih detail lagi..
Macam biasa...ni semua tak di buat orang.

2. All of my releases has it's own artwork.
Nak feature fine artist (paint)
Skandal is featuring the work of Zubin Zainal a fellow musician who is now doing art on canvas base in Germany
Do check out his work...
http://www.myspace.com/zubinisme

if u notice at www.pacheye.com ada 'Art of the mix' section which all this idea came about...

3. Sebab aku buat semua ni...
untuk membantu melahirkan anak bangsa yang lebih cultured di dalam sedar!

Hope u can shout about this a bit...

this is the link to gua music which is not really smooth yet...(Preview can only be done with Internet Explorer 7)
http://www.guamuzik.com.my/album_detail/album_main.asp?showArtistID=24845

For full preview pls visit www.pacheye.com

The full title of skandal is..SKANDAL! feat Aji

Pacheye.

itulah nota dari dia.

Dia baru sahaja menyiapkan albumnya dan single pertamanya 'SKANDAL' sekarang is available on GUA.COM.MY!!
Check it out Kekodoks semua.... Oh don't forget to check out his award winning website www.pacheye.com PERGI>>>PERGI>>>> HE is da bomb guys.... SKANDAL is an awesome single, i hope to be able to use it for one of my movies. So Check it out ok. Gua jamin lu semua akan enjoy lagu ni. lagi lagi kalau lu ada SKANDAL! hahaha.

Power to the People
Afdlin Shauki

140 comments:

chopstick said...

yuhuuuu bro...miss you laahh!! yup,setuju2..tak ada salah dan dosanya ber'blogging'..cuma bila ada pihak yang terasa panas dan pedas,dan pihak tu pulak ade kuasa..thats when he can make any words seems dirty and sinful..btw, ni pandangan saya saja..=)
anyway, SKANDAL is syokkk!!!! nice music,selamba nye voice,bak kata adlin aman ramlee dlm AF "U'RE IN CONTROL..NOT TRYING VERY HARD WHICH IS VERY2 NICE.."
wakakakaka..love the part "suka-suka meronda dengan BMW.."

o yaa..bout the competition..kena antaq email kat sape to submit the caption yaa..?huhu quite blur..btw bro,glad u're coming back to blogosphere..cant wait to watch los and faun..=)

ferhan83e said...

master chief, not bad teaser poster nih from new guy, sy pilih yang poster teaser B sbb ade point dan maksud yang nak disampaikan, yang teaser A tu tak sampai maksud die & tak berapa faham...bole dienhance lagi poster ni chief, ni pendapat sy :)

alifstyle said...

aku dah dengar lagu dia. Memang sempoi. Slamber kambing je! Hah! Afdlin! Kau memang kena belanja dia papadom kalau nak guna lagu dia

dakwaniebookclub said...

welcome back bro!!!

selambakodok said...

Thanks semua. miss u too.

edzlin said...

saya suka Teaser A

chopstick said...

ihiks..lupa nak pilih which teaser..

i choose A..it looks different from usual teaser poster..for me laa..anyway bro, tolong kirim tabik spring dan ucapan "wooooo...dasatlaaa awak!!" kat teleng ekk..hehehehe..
creative!!!

Blog Rasmi Motivasi Minda said...

Salam alaikum Tuan Afdlin!

Ini komen saya mengenai dua poster. Berdasarkan persepsi.

Jika dilihat pada poster pertama, saya teringat buku majlis promo panduan perkahwinan, macam ada cincin di tengah kotak kalau dilihat sekali lalu.

Ia jadi seperti poster barang hilang, kiranya sasaran mengenalah. Tapi untuk poster mungkin kena pertimbangkan semula.

Poster kedua, ada dua kesan.

Pertama jika orang tidak sedar itu muka Afdlin, orang akan tertanya, "Ini orang kaya mana sampaikan jam hilang pun kena buat pengumuman?"

Jadi soalan di atas menimbulkan kesan domino kepada mereka yang melihat poster itu.

Timbul lagi soalan, "Siapa pula Tuan Sofar?"

Ia juga memberi persepsi seolah-olah pencarian jam hilang milik orang kaya yang hilang atau mati. Mungkin satu pertandingan mencari jam jutawan yang hilang.

Maka ia menjadi macam-macam andaian. Andaian itu terjawab sehinggalah mereka menonton filem Los dan Faun.

(Sebenarnya 'Pada' Penghujung Tahun)

Jika hendak mewujudkan pelbagai emosi, poster kedua. Jika dikira daripada segi cantik. Poster A & B

Itu sahaja pandangan kecil saya. Pasti saya akan menonton di panggung! Insya Allah.

ZAMRI MOHAMAD
Penulis buku kecil-kecilan
www.bisnesmamak.wordpress.com
www.motivasimindamu.blogspot.com

Blog Rasmi Motivasi Minda said...

Satu lagi Tuan Afdlin

Mungkin perkataan Los dan Faun dibesarkan, sama ada bawah sedikit daripada jam hilang, sebab ini tajuk filem yang hendak diuar-uarkan.

Nanti orang ingat tajuk filemnya, "Dimanakah Jam Tuan Sofar?" Konsep poster A bagi tajuk dapat digunapakai ke poster B.


-----------------------------------

(Pandai-pandai pula mamat ni nak beri pandangan, ingat graduan Lim Kok Wing ke?" Memang nak kena sumpah dengan ilustrator poster. Ingat senang nak buat ke? Disshhh!)

ZAMRI MOHAMAD
Penulis buku kecil-kecilan
www.bisnesmamak.wordpress.com
www.motivasimindamu.blogspot.com

Blog Rasmi Motivasi Minda said...

Eh saya sudah silapkah, Oh kalau poster A itu yang guna gambar Afdlin di depan, maknanya komen saya sebelum ini diterbalikkan la... Sori Chief!

purplechoc said...

teaser b!

:D

she-shima said...

teaser B
- and i think u know why i love it.

And yes.. Pacai is da bomb.. i love skandal.. since i do have 'skandal'..

mari berskandal!!!!

Mas Ai said...

Sayer pilih B,...cantik~~ congratz & Gud Luck kay..

suburban said...

ohh aku pilih yang B punya dan lagi membanggakan aku Teleng tu skoolmate aku.........

pye:rudz said...

saya undi teaser A sebab ia lebih teasing.
i might want to borrow the teaser poster for my blog too.
nice to hear from you again.

Yatt said...

Gua harap pelem lu Los N Faun and Papadom tak mengecewakan gua sepertimana Buli Balik 2.

selambakodok said...

gua bukan buat filem untuk lu aje yatt.

nadzunix said...

rasanya teaser b lg mendlm maksudnya..dan lain dr yg lain...

Ismail said...

bro.... bila da date utk los n faun? boleh gi cinema to watch that movee.... :P ...

buat la filem bout student life in college something like that...doin their final project n all..best gak :P ..wanna c u act as a student:D

twayblade said...

teaser A definitely. tgk skali dah paham the message u r trying to convey. teaser b mcm kena pikir dulu baru la oooo....jam hilang....mcm tu laa lebih kurang.

Ismail said...

btw mr kodok...teaser A nampak gempak abit...b tu,..more macam cite org nak kawin kawin..x besh sgt :D...

n.a.t.s said...

helo..i would go for teaser A.

SESEORANG said...

welkambek bro...mane2 pon ok bro..yang penting gua da x tahan nak tgk los dan faun and papadom..

Isma said...

assalamualaikum afdlin and his fans :)...isma happy gila tgk poster2 nih..teleng did a great job :) isma pilih second one (teaser B)...definitely a strong visual! well done!

HajarAznam said...

Teaser A kelihatan agak comical dan cliche tapi saya lebih suka Teaser B sebab dia nampak clean dan tak serabut..ada sedikit misteri disitu..but untuk kelihatan lebih menyerlah di gantung di panggung wayang i'll say Teaser A lebih menyerlah dan Ia mempunyai the key element that can catch the eyes of viewer...Film Poster is important if you want people to go and watch ur movie the 1st thing yang dia orang akan tgk adalah poster..so the poster should be good and the film ticket will be sold out =)

Yatt said...

Terima kasih bro jawab komen gua. Sorry kalau lu marah. Itu pendapat dari kacamata gua aje. Bukan apa, dlm Buli Balik 2 tu gua rasa ada sesetengah dialog tu mcm dlm pelem Usop Haslam, baikk je. Tak selamba mcm dlm pelem2 lu yg lain. Gua rasa macm tu lah.

Tp pelem2 lu mmg berbeza dgm pembikin2 pelem lain kt msia. Teruskan usaha lu brader...

ZuiYanHong said...

Blogging itu sexy......
I sokong...............
Hidup blogger.........

Blog Rasmi Motivasi Minda said...

Poster pilihan sudah dimuat turun dalam blog saya! 100% pilihan. Teleng, sentuhan yang magis!

ZAMRI MOHAMAD
Penulis buku kecil-kecilan
www.motivasimindamu.blogspot.com

reeF said...

saye pilih teaser A.
senang paham. plus ade gmbar orang yang akan menarik perhatian.~

orked said...

i love Teaser B..

teratai_biru said...

assalamualaikum, hye abg afdlin...! act, saya dah lama usha blog ney, tapi cam segan nak beri komen. hehe, but finally i got d courage..neway, jz wanna wish u gud luck for everything u've planned...sume muvee abg afdlin mmg best gile..suka sgt..

p/s: jenguk2lah blog saya, n beri komen kay..

http://www.putericeribbon.blogspot.com

ladyplumprincess2003 said...

Bro,

gua.com.my nyer portal leceh la bro... first time register dah kena isi memacam mende... cuba la buat simple sket.... lopeh dah register tuh bagi la reminder .. nih nak isi jer dah makan time... camne bro... kasi tau sama gua.com.my nyer webmaster kasi adjust sket lar...

@cu SaYaNg said...

nak pilih yang B lah...
cuma tajuk film nie cam tenggelam ckit...

ezrazlin said...

i'd go teaser A..

coffeeHolic said...

salam singgah
jemput ke blog saya


:)

pah nur said...

Of coz ler teaser B bro..your cheeky face sells lar...Mana tau kot orang yang buta hurup tapi tak nak ngaku, mana dia tau cerita you main kat wayang kalu tak nampak your million dollar face and that pretty wig samy vellu alway idamkan tu..

snowy said...

Hello.....I like the Teaser B very unique and creative but dunno if u could post it publicly la..... ada bra lor .. u knw nowadays ...wait... still in this century some ppl are damn and still narrow minded... (nak travel pun nak kena ada consent letter... hahhah) cheers... all the best.

Blog Rasmi Motivasi Minda said...

Tuan Afdlin

Saya rasa ramai yang keliru dengan mana satu teaser A dan mana satu teaser B. Mungkin ditulis Teaser A yang pertama dan Teaser B yang kedua....(baca pada komen ada kata Teaser B yang ada gambar tuan, ada kata teaser A gambar tuan)

ZAMRI MOHAMAD
Penulis buku kecil-kecilan
www.motivasimindamu.blogspot.com

alifstyle said...

Lanjutan kata MotivasiMinda.

Afdlin, saya fikir ramai tertarik dengan poster yang gambar kau pegang curut tu. Memang cun. Lebih cun kalau kau tak payah letak AKAN DATANG, nama pelakon dan yang seumpamanya yang lain.

Kau highlight aje pada poster pegang curut tu terus. Jadi, gambar tu akan jadi lebih jelas. Kau juga boleh kecikkan sedikit saiz poster tu. Kira gimik tanda tanya la. Nanti, poster tu akan terus di-linkkan pada blog los dan faun.

Bagaimana?

alifstyle said...

tercicir...

maksud nak kecikkan saiz tu sebab nak ringankan data dan memudahkan bloggers letak poster tu di sidebar. Mungkin juga boleh wujudkan dua versi. Versi kecil dan besar.

Crop kat imej poster kau pegang curut tu je terus.

Penjejak Badai said...

salam perkenalan..meh la ke cari-mangsa.blogspot.com.nak request kartun ke, anime ke, games ke..semua ada kat sana.info2 berguna pun banyak..hehe

KeMatZ said...

WAH ..... dah update...heheheh

aku suka Teaser A.....

caya lahh bro.....

Lavender said...

Teaser B ..hands down, mungkin sbb saya pompuan kot....;)
Lain kali yang link tu buat la bile kite click je bole terus link, x yah nak copy paste url kat server, senang sikit...bole ek? thanks!!!

Lavender said...
This comment has been removed by the author.
alan zed said...

wa afundi teaser b, beb. haha.

farah said...

Teaser A, Mr. A!
Have missed you!
Take care.

Mr.galle said...

Hello, this brog is nice!!
I already link to this page.
If you don't mind. Please link to my blog this URL
http://fromyokohama.blogspot.com/

alifstyle said...

Afdlin! Malam semalam aku nampak kau makan kat kedai area jelatek. Nak tegur, tapi segan! Hahahahaha apalah aku ni.

curseshadow said...

Bro.. sy pilih Teaser B la ek.. hehe.. bile nak kluar panggung nih? dah lama tak gelak sakan..Bro, EPL season nih dah abis, season depan Liverpool beli owen.. haha

Zulhatfi
Web Designer
http://www.curseshadow.com
http://curseshadow.fotopages.com

Syahmi said...

i prefer teaser B.. good luck in wtv u do. ill always support ur work..

E-Zoodeen said...

keliru keliru

kenape tak letak teaser a kat atas teaser b kat bawah...

mesti ramai sblom nih maksudkan teaser a bkan teaser b (memandai jerk)

E-Zoodeen said...

lg satu... asal teaser b ade bra lah durian lah... wakakakaa lawakk2... kecik2 tak perasan

Back_to_Basic said...

salam af,tahniah atas kjayaan pilem demi pilem...ni lah salah 1 kejayaan anak bumi yg patut dibanggakan...pa pe pun me sokong sume keja af...

teaser B tu cantek,ade unsur yg pelbagai...nak ckp cam mistik ade,lucu pun ade...tpulang pd point of view sorg2 la...ni mesti p layan yg ori!me respect ur work beb...

whitedove said...

really like your movie..congrats!

alifstyle said...

Di dunia ini, ada orang yang buat filem dan tengok filem.
Afdlin... awak orang jenis yang buat filem. :)

sharina said...

Assalamualaikum Bro!!!
teaser A bro.. teaser A.. jgn amik teaser B... mcm poster majalah perkahwinan.... hahhahah... series bro... tak tipu...

MTG said...

Salam, Bro congrats to you kerna berjaya menghasilkan filem-filem yang bermutu, yang sedap mata memandang and yang sedap nak digest.

Blogging is sexy ... I myself pun blogging gak, currently taking up the governments efforts to promote Malaysia Tourism

Yeap aku pun prefer teaser A bro.

coffeeHolic said...

poster filem - buat aku cenderung ghairah nak tgk filem tu

Izham Miyake said...

Bro,

Tunazif here.. from JB... remember?

I just wanna wish you happy birthday!.

Semoga panjang umur murah rezeki..

take care bro. hope to see you soon..

:)

-izham-miyake/tunazif-

alifstyle said...

Selamat hari jadi!
Dalam dunia ini, ada orang yang genius dan tidak. Anda tergolong dalam orang yang genius

http://cartoonrama.blogspot.com/

ezrazlin said...

hey there..
I'm selling lovely cupcakes for RM2.50 a piece, it's home-baked, if you're intrested and planning a small farewell gathering for a friend at your office, a birthday party or even a wedding, I do take big orders and if you want more information, u can call me at my number 012-2987347.

hope you'll support me in my business..

here's i link to it..! TQ!

http://ezrazlin.blogspot.com/2008/05/cupcakes-theme-happy.html

Gee said...

teaser A :)

CLEO said...

happy birthday afdlin..

Sankai said...

uiks.. bro.. takde buat bday party ke ?? gue terhingin nak makan free..
kuang kuang kuang..

happy birthday bro. All the best in your future en devours.

cheers,

bini mokhtar said...

samekomm, tambah vote for teaser B satuu pliss.

happy bdae bro. semoga panjang umur dan semakin murah rezekimu! :D

Shazana said...

teaser b!!!!!!!!
cute!
cam ade twist..ade ker??

PerantauSepi1306 said...

salam bro... newbies w=visiting ur blog... anyway, saya sgt suke seme hasil kije bro dari dulu sampai skang.. sangat different and da bombs K. Keep it up, up, up and above...

As for the teaser I like the one with buah durian (A lah tu)

and lastly buatlah album lagi.. sangat suke tau semer lagu-lagu bro tuh... :)

ku tak sempurna said...

hi there... i prefer teaser B... very de classic... mcm zmn dolu2 plak... mgkn sbb ada tepak sireh :D

Fared Raihan Ahmad said...

pache eh bro selambekodok...
okla kot... dia suke buat mixed-media artworks...
ade kolaj-kolaj...


fine art forever..

salihigames a.k.a klate said...

yup!

kemat said...

saya pilih TEASER A

kemat said...
This comment has been removed by the author.
yatiesakura said...

teaser B plz...huhu

Che' Hans said...

assalamualaikum...teaser A la bro..ada gaya! heheh~

Che' Hans said...

by the way...kat dalam teaser B tu kan, ape yang pink-pink tu?...adakah...*ehem2*, sarung kewanitaan? macam x sesuai la ada kat situ..but that's just me, haih~

U4EA said...

To chopstick, skandal is syokkk? Awak neh memang kaki skandal ke? Cuba awk fikir kalau si A setia ngan si B, tapi si B ada skandal ngan katak, cuba awk fikir bagaimana perasaan si A kalau dia dpt tahu yg si B neh kencingkan dia? Mcm neh awak kat syokkk? I dun know mcm ner cara awk pk

ezrazlin said...

there's a new party in town called 'Keadilan 2'..come cek it out! klau nak tahu..visit blog sy!

kuha said...

wah sempoi nyer bro..

www.faquhar.com

Adzra a.k.a DoOrDie said...

chief kodok! kasik taruk lu punye gamba la baru gegar!

Buh tepak sirih...aiseh...hati kuntum seh!

By the way..is there anyhow teleng leh buat satu g design? Wat if buh muka2 artist yg terlibat but satu pic missing (or partially koyak) whereby ada kanta kat situ (tgh usha pic yang missing/blank area tu). Then... kat side bawah2 sikit baru ade cebisan missing part tu...

Itu je idea saya.sekian!

renee said...

Fuuyo...can't wait to see the movie from you kepala hotak!

I prefer teaser A. You (hero ke?)look like Ah Long Bukit Beluntong (filthy rich one offcourse!)....cool

Anyway Afdlin, ko still hutang aku Fuuyo album since 2005. Penat aku email tak dapat2. Pehal....?
Looking forward to hear those masterpiece of yours.....what say you?

Faisal Admar said...

poster yang atas tu cun ;)
yang 1st tuh...

Alam Setia said...

selamat kembali blogging

---> kelat said...

waaaaaaaah... bagos ya... ol da best...

im beautiFOOL said...

pandang skali,Teaser B yg sesuai..pandang 2 kali..
Teaser A pula..
Pandang 3 kali..
"Releasekan saje Kedua2 teasers nie...hehehe!"
Teleng sangat creative..:)

crower said...

Pacai, excellent musician !!!

Missed those Ekamatra days, especially his vibrato bass style of playing.

I even have the "Eka" album (no thanks to the sound engineering though) other than that, Sharul, Nurul and Pacai playing is a notch above the others.

Glad to see Pacai diversing himself in other genres.

Mr. Azman said...

Salam bro...
jauh gua merantau untuk mencarik-carik blog artis artis malaysia yang suka bekarya secara online.

Tak bekarya pon, kire ade sembang-sembang pon boleh la... Last last gua terjumpa blog ni sewaktu melakukan loncatan demi loncatan dari blog ke blog.

Anyway gua nko pon noob lagi pasal berblog. Just nak kasik tau bro yang gua nak letak link bro dalam blog gua.

Sebab gua tak larat nak ingat semua blog kegemaran gua. Yang mane hafal tuh bleh laa taip terus jer.

Anyway tahniah atas segala usaha dan kejayaan bro.

Salam Perkenalan Dariku.
Kreuger® a.k.a Mr. Azman

coffeeHolic said...

www.jiwakosonghatiputih-coffeeholic.blogspot.com

zulcantik said...

bro...tak sabar nak tengok "sepi"

Lyana said...

Yo, bro!
tolong sy bley x?
gler2 prlukan pendapat...maklumlah, cuti sekolah, ader la kje skolah..
ni tugasan penting. Nk tnya pendapat je. Kalau boleh 2, hurai la panjang2...dpt phale same, tolong anak bangse..hehe..

What is your vision for Malaysia in 2057 when the country celebrates its centennial Independence celebrations?

Dari, Nurliyana
Pljr MRSM

N said...

bole undi lg ke neh?
ke undian dh ditutop?

TEASER B!

lil' fairy said...

Huuuyoooo!!!! Maybe I'm a bit too late to give any comment..but jus' wanna say dat U rock bro!! I lurve ur work...n hopefully u can leave comments on my writing..(ada hati nak buat freelance writing and publishing)...TQ

Cat said...

Akan ku nantikan kesemuanya! Yeah...

Muhammad Nazeef said...

cant wait for dat movie!
and love the MAFU song~

hidup jangan jadi mangsa kodok!

NoorHidayah said...

hello bro..vote for teaser B..love it..creative sgt (^_^)V

dora HMA / g ahmad HMH said...

Nice blog abg afdlin.. btw sye nih dari brunei, interesting blog. if ur interested plz check out my blog :D

whykimi? said...

hey afdlin, im a big fan of yours man....

about the teaser, i prefer A. teaser B doesnt hv the title los dan found as big as in A... well, people should know what is the title ritE? and the tagline "sebuah filem dari kepale hotak afdlin shauki" sounds very nice man,(eventho i think it would bring up some kontroversi or what,)



hey, and i saw that fuuyo album, where can i get it man,.. and i know the album is released long time ago, but yet, im still looking for that album... love that miasara song!!.. even the rhytym still playin in my mind... hit me back,

rio said...

citer lu suma best ah bro.lu mmg plg kreatif di abad ini.apsal los dan faun awie x main hah?lu suma kan geng (ac,hans,awie&lu).

rio said...

takkan 2 teaser je bro.susah la nak pilih kalau 2 je.buat ah lebih skit, 5 ke.letak la gambar heroin, takkan muka lu je kakakaka.

PinkCherry said...

Haluuuu why long time no blogging?

curseshadow said...

Bro.. busy ke skarang? lama betul tidak update blog.. rinduu.. feel free to visit my blog http://curseshadow.blogspot.com

Adry said...

Love your movie.. tak sabar nak tunggu keluar...

you really are the most approachable artist in malaysia..

Support our loacal film industry... :)

en.mizan said...

makin gemuk,,huhu

zonaku said...

huhuhuhuhu... janji masa relay for life tu nak update blog... ni dah khamis.. x update pun!

Nigel said...

I vote for teaser B. Not to say that I don't like the eksyen face on teaser A, but it's just a preference. Can't wait for your movie to come out bro.

Zuhaini said...

saya vote for teaser B....
look simple, n catchy..
and attractive too!
(just a humble opinion of mine..)

mat din said...

UMAT ISLAM MENGIKUTI LANGKAH-LANGKAH YAHUDI DAN NASRANI
Ertinya:
Daripada Abu Sa�id Al-Khudri ra. berkata, Bahawasanya Rasulullah saw. bersabda, "Kamu akan mengikuti jejak langkah umat-umat sebelum kamu, sejengkal demi sejengkal, sehasta demi sehasta, sehingga jikalau mereka masuk ke lubang biawak pun kamu akan mengikuti mereka.� Sahabat bertanya, "Ya Rasulullah! Apakah Yahudi dan Nashrani yang kau maksudkan?� Nabi saw. menjawab, �Siapa lagi kalau bukan mereka".



H.R. Muslim



Keterangan
Umat Islam akan mengikut jejak langkah ataupun "carahidup� orang-orang Yahudi dan Nashrani, hinggalah dalam urusan yang kecil dan perkara-perkara yang tidak menasabah. Contohnya, jikalau orang Yahudi dan Nashrani masuk ke lubang biawak yang kotor dan sempit sekali pun, orang Islam akan terus mengikuti mereka.

Zaman sekarang ini kita dapat melihat kenyataan sabdaan Rasulullah saw. ini. Ramai orang Islam yang kehilangan pegangan di dalam kehidupan. Mereka banyak meniru �carahidup� Yahudi dan Nashrani samada mereka sedar atau tidak. Ramai orang Islam yang telah terperangkap dengan tipu helah Yahudi dan Nashrani dan ramai pula orang yang menjadi alat dan tali barut mereka.

Ya Allah! Selamatkanlah kami daripada mereka.

mazaofficial said...

Wahai kodok,

aku tau kodok selalu busy... tapi blog kodok jer la diantara sumber berita yg aku baca. dah la aku jauh diperantauan... asyik dgr Leona Lewis jer... Tapi di hati tetap artis melayu yg ku minati... cthnya kodok&geng...

kodok, aku baru jer tgk video klip kodok Here in my home... vid klip yg sangat menarik. kodok tatap kodok...

keep up the good work...

hari tu aku terlepas tgk tayangan cuci kat MSD tapi nasib baik ada kawan yg ada DVD (aku rasa DVD ori :) ).. very good story.

fadz said...

congratulations on Sepi. 1 of ur best performance to date.

syareena_acu said...

xnak komen ape yg tertulis, cume nak bg tau aku memang suke giler kodok punyer filem... aku kira setia la dgn filem2 kodok nih! so, harapan aku kodok akan lebih kreatif dlm membikin filem2 berunsur lawak yg akan membuatkan aku gelak n hilang segala beban keje kat kepala nih. Best of luck!

awe said...

yo waddap!! teruskan berjuang dan beranikan diri untuk terus berjuang!! sila ke laman blog saya di: awe-imfullofcrap.blogspot.com

suhanazainal said...

I prefer Teaser B.

tipahvogue said...

tak sabo nye nak tgk filem Los dan Faun nihhhhhhhhhhhhhh!!! hehehehe...

WanNo said...

I prefer Teaser B. Nampak klakar. Magnifying glass sesuai tema 'lost n found'...

WanNo said...

Ada buat review sket utk post ni kat http://wanno-journey.blogspot.com/2008/06/blog-aflin-shauki-pelakon-lelaki.html ... check it out... :)

Farah Rosni, said...

masa mlm AIM tu sgt best! hehe. xbosan dgn pengacaraan korg.

GeNiUs Kid said...

i prefer yg B...
selamat blogging untuk suma

http://origamivideo4u.blogspot.com

mello said...

i prefer the first poster [= and i liked the title of this post . lol !.

N4J1B said...

YES!!! GOAL!!! teaser B memang pilihan saya! teaser A tu pening skit ar....macan x de link dengan pilot cerita. kalau B tu ok gak skit..macan kata encik kat bawah nih. leh dimprovedkan lagi ;D


www.ariyako.org

pak ngah rep said...

teaser b bro kodok..

beauty-tips-information said...

You re the best

~*Krsty_Pinky*~ said...

boley copy the teaser in my web kan?
i'll take teaser A...:)

dejury said...

halamak bro...lagu anda tgh hit la skang ni...ni la lagu yg aku carik2 lepas tgk buli balik...baru skang kuar radio ke??cmana industri Malaysia ni bro??mcm ada penindasan jer....apa komen??

patthebardude said...

MOULD IN CONDENSED MILK – please read here http://consumersrighteousness.blogspot.com/ . Well renowned company says they are not liable for their own damaged products in the marketplace. Isn’t this awful? Looks like we got to eat whatever they produce at our own risk.

kawaii_desu said...

cip kodoks, saya suka yg ada muka cip!! :D

the Owl said...

Best lah blog bro! Lawati saya di www.gunungraya.blogspot.com

sasha* said...

hei bro,i love you :D

RMN said...

Mari kita pakat cari barang hilang di pawagam!

Donate For Ummah said...

nice!
xsabar movie baru!
keep it up bro!

Clare said...

lifelock reviews by consumers will guarantee your identity up to $1,000,000. life lock review is America's #1 Identity theft prevention program. To receive the best discount available use lifelock promo codes RD32.

Clare said...

Accommodative Financial Solutions Expert Business Loans Consultants helps their clients determine how much they can qualify for and finds them the best interest rates available Business Loan. They help clients obtain some of the lowest interest rates for Unsecured Business Loans in the Country.

Gods said...

Personal Loans are Unsecured $10K - $150K
Personal Lines of Credit Also Unsecured $10K - $150K
Low to No Doc's Needed
No Collateral needed - No Home Equity Needed
Unsecured Personal Loans
24-48 hour approval window
Apply Online Today
Safe & Secure, Fast

thegossiplounge said...

abang kurus!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

aRiE_badcat said...

alamak bro kodok,wa mmg bro kodok nyer top fan...
wa xmiss ag bro kodok nyer cter,so lpas nie klu bro kodok wat cter2 lwak than selit2 la ckit babak2 yg jiwang and touching 4 eg cter ttg family....i'll support all ur work...

WoNoJo said...

Not if you have some power/following!! take if from Spiderman's uncle: "WITH GREAT POWER, COMES GREAT RESPONSIBILITIES..."

You can say sh*t if you're nobody, if you're somebody, exercise some caution because you're influencing others, for good of for bad. Mau tanggung dosa ka kalau orang buat salah sebab tiru/ikut kita??

** ZaReNa ** said...

i like teaser B....

Hilmi said...

Teaser B la cantik Bro...

kimi said...

teaser B la.. siap ada gambar durian lagi..hehe... durian pon hilang gak ke??

aoc gold said...

The Sea

(1)

The Sea! the Sea! the open Sea!

The blue, the fresh, the ever free!
Without a mark, without a bound,

It runneth the earth's wide regions 'round;

It plays with the clouds; it mocks the skies;

Or like a cradled creature lies.
(2)

I'm on the Sea! I'm on the Sea!
I am where I would ever be;
With the blue above, and the blue below,

And silence wheresoe'er I go;
If a storm should come and awake the deep,

What matter? I shall ride and sleep.

(3)

I love (oh! how I love) to ride
On the fierce foaming bursting tide,
When every mad wave drowns the moon,

Or whistles aloft his tempest tune,
And tells how goes the world below,
And why the south-west blasts do blow.
(4)

I never was on the dull tame shore

but I lov'd the great Sea more and more,
And backwards flew to her billowy breast,
Like a bird that seeketh its mother's nest;
And mother she was, and is to me;
For I was born on the open Sea!

~~~by aoc powerlevewling

Ahmad Luqman said...

I think teaser poster yang paling best.... Teaser B yang ada durian, kayu sugi & baju dalam tu. Yang tu menusuk ke jiwa dan olah raga aku doh. Lawak dan penuh makna hingga membuatkan aku ketawa sampai terkentut- kentut macam machine gun! Especially kayu sugi! Haha, by the way, for sure I'll watch your movie Los dan Faun bro. Mesti best hahah.

ekhazanah said...

Saya pun ada nak share cara nak buat duit mudah terus ke akaun bank anda.

Duit mudah dan senang terus ke akaun bank anda setiap hari!

-Tak perlu buat blog atau website.
-Tak payah susah-susah.
-Tak perlu tunggu hujung bulan atau hari-hari tertentu sahaja untuk keluarkan duit
-Duit masuk TERUS ke akaun bank (Maybank, CIMB, RHB, BankIslam, HSBC, PublicBank, dll)
-Terima email setiap kali duit masuk! SERONOK!
-Modal yang sedikit sahaja (RM50 sahaja)
-Tak percaya jangan aktifkan akaun
-Bila dah faham, yakin dan percaya, TERPULANG kepada anda nak aktifkan akaun ataupun tidak.


Wang tunai masuk terus ke akaun bank anda setiap hari dengan E-Khazanah. Baca, fahamkan &

daftar PERCUMA di
---->
http://www.e-khazanah.com/?ref=register