Pelikat Pants Designer

Pelikat Pants Designer
Number 1 Pelikat Pants Maker in the World!

Monday, March 09, 2009

HI

Lama tak blogging. Hidup lebih penting. banyak hal kena attend. Artis dalam diri gua dah lama tidur. Ushawan dalam diri gua, tak cukup tidur. Jiwa kosong seketika. Industri filem masih macam tu. takde perubahan. Lobby dah kuat. tapi hasil tak ada.

Gua tengah shoot Kapoww dengan Azizi Chunk. Sebuah filem superhero yang di bintangi Zizan Raja Lawak. Looks like a lot of FUN. Lisa SuriHani is cute, cun and hot. I like Zizan he is hardworking commited and tak betul. Awie is osso in it. He is Ultraman Kelantan. hahaha Rabak SIot.

Latiff adik Prof. says my films are 'komedi orang puteh' dan tidak cater to 'true Malays'. WHATEVER latiff!!! Kau buat filem kau aku buat filem aku sudahlah...Niat kau dengan niat aku lain. Aku taknak kaya sambil memperbodohkan bangsa aku. Biarlah aku tak kaya pun takpe. Kalau box office jadi pengukur kau... kaulah juara.... SIFU dan Tongga. Syabas. Filem yang membanggakan.....???? Filem kau memang sesuai utk target market kau- bebudak. The true mass market bro. Filem gua di targetkan kepada golongan dewasa sikit kut. So lets just agree to be different.

Yasmin you are right about the language issue. There are more things in film that we can do that transcends language. I understand that. I love films in other languages too. I'd go watch it. But even Oliver Stone quoted Winston Churchill in the forum the other day, when asked wether Asian films can make it big Internationally, he said that "You guys are dreaming, it will never happen because We have the most powerful weapon in the world, The English language!"... In building a strong local film industry, i still believe we are severely handicapped because the mass is not united by a common language, so just mostly a fraction of the Malays watch malay films. English movies (besides being big budget) get big box office in Malaysia because The other MASS MARKET which includes all races, really like Tom Cruiise, Leonardo DiCaprio, Violence, sex, gore and most importantly they understand the English language. But i am tired and bored of talking about the industry.... I will just keep on doing my silly komedi orang puteh until nobody wants to watch it anymore.

Lastly Kabir Bahtia, has a rocking new film called 'SETEM' .Terbaik Jack. He is such a talented director and a great storyteller and i hope you all give him the support by watching this film. The trailer dah keluar kat YOUTUBE. SO CHeck it up guys.


So thats all for now guys,

POWER TO THE PEOPLE

Afdlin SHAUKI

153 comments:

kirana nakia said...

Salam Abg Afdlin
Amboi..lama betul tak blogging yek..
Hmm..sounds macam marah je? Hmm..easy bro..easy..as you said, buat filem until no one would want to watch it..go bro.
Awie ada dalam filem baru tu? Bestnya...Awieeeeeeeeeeeeeeeeeee

lufisaini said...

pergh lama betul i haven't seen ur post... mesti bz gila babeng

beb, i'm one of ur works' fans. semua cite ko aku tengok kat wayang n frankly speaking aku cuma gi tengok cite melayu kat panggung bila aku rasa betul2 berbaloi untuk aku letak rm10 aku tu. so far aku lagi suka lawak cite ko dari lawak2 bodoh cite kat malaysia ni. TERUTAMA sekali yang datag dari si prof tu. kadang2 aku tak paham camna la ada jugak orang yang pergi tengok cite camni. kalo budak2 aku boleh maafkan lagi la. ada lagi ke beb orang DEWASA yang suka lawak slaptik nan tanpa isi tu???

aku sentiasa sokong cite ko n kak min.. sampai bila2 aku sokong segala projek korang berdua n pengarah2 lain yang seangkatan ngan korang.

have a nice break buddy

Pepejal said...

Salam Bro,

Biarlah orang nak cakap apa.. mulut masing2.. lagi pun bercakap tak payah bayar memang senang.. teruskan berkarya..

Apa pun kalau kau jumpa Lisa SuriHani.. kimsalam bro.. You are right.. cute, cun and hot.. taste kita sama la.. hahaha

syareena said...

pepun aku x penah missss pilem ko bro,
lawak yg aku suke bangat! huhu

izwan7 said...

pergh ngan azizi chunk skali..konfem gempak tertarik menarik mmg da bomb..
im waiting for that Kapoww..

chenta said...

waaaaaaa....teruja gila saya bila tengok blog bro yang paling atas dalam RSS feed blog saya,ada new post!!

hehe..frankly saying, i miss your writing,your existence here at selamba kodok's house. lagipun ini jelah satu-satunya sumber untuk saya 'dengar' latest news from you,yourself.

teruskan jadi diri sendiri, afdlin shauki..=) jaga diri, jaga keluarga, saya doakan bro sekeluarga sihat n rockkkk as always..

mosen said...

wa caya sama lu bro...

cite baik2 prlu disnjung..tpi kalo kerabat prof....wa x tgk coz tgk trailer die jer dh xder selera...

cube contohi cite geng ker...wat filem buat research msuk utan...hsilnye...brbaloi...

slagi idea bro smat n mantob...wa sokong...lwk bro,lwk org pndai2

Ajami Hashim said...

"Latiff adik Prof. says my films are 'komedi orang puteh' dan tidak cater to 'true Malays'"

pehhh! gua orang Banjar totok boleh layannn filem2 lu bro! adakah gua NOT 'true Malays' dan gua akan transform jadi 'orang puteh berambut blonde'??? ahahaha!

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

sokong bro ajami.. :)

go bro afdlin! :D

Jake's Daughter said...

Lama xde entry...Miss ur new entry a lot...Sabo j la dgn statement adik prof tuh...Masing2 ada style memasing...Atas kehendak sendiri samada nak bodohkan atau nak hiburkan penonton..Dan saya memilih untuk menjadi penonton yang terhibur, bukan DIPERBODOHKAN!!!So sebagai pengguna, saya berhak untuk memilih filem yang bijak...Filem2 dari insan2 seni yang tersenarai dalam senarai saya...dan pastinya menghidangkan cerita2 BIJAK....!!!

yatie chomeyl said...

<-- tiru komen ajami : " ambo ore qelate tulen tapi ambo pong leh enjoy tengok muvi demo berbanding kalu ambo tgk muvi arahe konon2 prof tu(bulih sumbat otak ambo tgk muvi dio) "

psssttt: faham ke or nak kena translate komen I nih?

Liza said...

Hi Afdlin,

Do whatever you feel is right. It's better to be satisfied than to be glorified with something you don't believe in.

Keep on doing the things you love. I adore your spirit of doing things your way :)

dill said...

Salam Abg Afdlin,

Pergh...berkurun lama kunantikan penulisan abg Aflin...hehe :)
Just be yourself..
Setiap yang berlaku ade hikmahnye..
Innallaha ma'assobirin..
man jadda wa jadda

-dilla-

choco-loco-late said...

Salam Abg Afdlin..

~lame gak tak update blog ek..
~ala..pedulik la ape org nak cakap..
~most important thing , your movie is the best in my heart..!!!
~Zizan RL and Awie..??tak sabar ar nak tgk cite ni..!

|1f34|-|1r3 said...

bro..ko wat jer apa yg ko wat skang ni kalau tuh passion ko..aku bg cth stephen chow n shaolin soccer..sbb citer dia mantap..ada jer org translate jd omputeh...ko pon mesti leh wat punya...passion tuh penting !

teRi said...

abang din... eh silap.. abang afdlin.. filem abang tetap paling best di hati saya.. tak rugi ahh tgk kat wayang.. lagi2 kalo bro yg blakon.. mmg tak kering air lutut la.. i'm proud with u.. abang yang wat kami sebagai penonton ni tak putus asa untuk menyokong filem tempatan.. asalkan filem tu ada kena mengena dengan abang, kompem filem tu best.. lol.. dan abang la penyebab lelaki2 comel di malaysia ni semakin digilai.. haha.. u rock! anda ikon lelaki comel.. pehh.. ayat gua cm gay lak.. haha.. pape pon jangan putus asa.. u still da best.. =)

aQieYa said...

Hello Afdlin,
I paid RM 10 and watched most of your films at the cinema. U couldnt make me watch that fellas movie for free every hari raya! Hohoho. So Rock on afdlin!! Dont stop doing what you have been doing

-melayu tak berapa nak tulen sangat-

omgpetch said...

mmg satu malaya taw yg filem2 hasil tgn afdlin shauki dgn yasmin ahmad esp mmg best! kalau nk di compare kan dgn yg "lain" tu kn. tahniah abg afdlin! teruskan berkarya. kami takkan jemu

Darkone said...

SIFU & TONGA hampeh...nasib baik ade apek ngan nabil....kalau x....hancuqqqq

nn said...

i love your films. especially BULI. and ill never get enough of it. and i prefer your films than sifu and tongga (duhh!) not that i dont support local industry but it s just too childish and (sorry to say) stupid for me.

and ill definitely watch SETEM. never missed khabir bhatia films eversince CINTA (love, sepi).

keep on doing your komedi orang putih because its better than komedi bodoh.

:)

F@UZEE said...

salam bro afdlin...
lantak la diorang, biar diorang ngan tempurung diorang.
muak dah asyik tgk citer lawak bodoh.
otak tak berkembang.
lawak slapstick mmg senang nk wat.
kadang2 x yah pk2 sgt pun ble.
da point is, bro x yah la layan sgt diorang tu. teruskan usaha murni wat karya yg berkualiti.

azril said...

wah..bro..kasar bunyi nye ni. Tp xpe bro, yg x penting bro dah luah kan ape yg terbuku. Bg saye, filem2 bro sume mmg unik kerana lawak2 yg di selit kan mmg lawak2 bijak, kiranye, klu org gelak..mmg gelak dari hati dan sanubari.bknnye, gelak terpaksa, di paksa atau paksaan. Lawak2 bro, mmg international. Sifu dan tongga? saye x tgk pun. RAsukan albalasa (ntah mcm mane eja nye), pun sy x tgk (risau..last2 nanti mimpi). Telemovie Seram 'KElibat'...adalah filem seram terbaik selepas filem Sumpahan Org Minyak (filem p ramlee)..heheh. Gud Luck bro..

dhuha said...

salam bro afdlin!
saye kipas-susah-mati filem2 bro.
boleh dibilang dgn jari brp je filem msia yg saye tgk kt cinema n ur films r 90% of them!kdg2 tgk lbih dr skali.

its true filem2 prof lgsung xboley trima akal. filem ptama dia kua waktu saya kanak2 lg dan hatta saya masih kanak2 pun saya amat malu ade org dewasa wat lawak bodoh cmtu.

n dari dulu lg i wonder how can he gets the title 'prof' pdhal pemikiran lgsung xmcm seorang profesor??well easier said than done..maybe he did some researches for his movies.namun dah terang lg bersuluh pemikiran dia tak se'gah' title dia.. ape boleh buat..kanak2 pun tahu menilai..

watever he said bout ur film, ignore it. he's right. u mmg putih pun(as in whiter than him). dia org hitam. of cozla berbeza filem you all.

truskan buat filem org putih.you're in your own class n kelak bila u hilang dr industri,ppl will remember u jz like they remember p.ramlee..whereas the so called prof akn diingati sbg mat sentul berpendidikan tinggi. both of u ade kelas tersendiri.
sekian..go afdlin go!

AKURO SAN said...

"I will just keep on doing my silly komedi orang puteh until nobody wants to watch it anymore."

What???

Come On bro... Saya bukan jenis yg kaki wayang pun, saya tonton Filem yg bro buat tau... klu filem melayu lain, belum tentu saya nak tengok...

so, jgn la nak buat lawak kata tak der org nak tgk filem bro...
huhu...

Q said...

bro... orang sumer dah tau la...(tak tau la...) maner filem buat duitmaner filem buat.... selain dari duit...nak buat camner kebanyakan orang malaysia x suka tengok citer yang kena berfikir... diorang suka tgk benda direct... suka lawak straight to the point dari pada lawak berkias..lu patut bangga bro... x ramai orang macam lu... kita kat malaysia perlu ramai orang macam lu...x per... lu buat filem lu... lu memang dah ader follower.. gua still support lu as long as ko x buat filem sifu dan tongga...

fariziskan said...

saya setuju ngn bro...

biar kita wat file tak kaya tapi tak perbodohkan bangsa....


hehehe...

bia 3 beradik tu terasa....


sampai bila kan....


ada fikir senang...

actually sy sedang menyiapkan tesis sy berkaitan lateral thinking dalam filem Los Dan Faun...

peace;-)

++Mr N and Mrs N++ said...

bro..we both mmg follow semua filem ada lakonan lu. absolute hiburan and as our support for your talent.yg penting lu enjoy apa lu buat. kami org pun enjoy apa kami org dpt from lu.

WeBViDeOKLiP said...

jgn berhenti mencuba!!

PJ selamba said...

salam bro,

my 1st comment ever in your blog...
tahniah...been following u since 1998...
kali pertama tgk bro kat majalah apa ntah... dah lupa...
tapi keratan tu ada lagi (wardina & ahmad idham cover depan)
dah lama tunggu update since cite 'wajib tayang' tu...
hehe... biar la prof & the gangs nak cakap apa pun...
dorang ada pengikut dorang tersendiri...
tapi u're lucky... sbb didokong fans u yang mahukan KUALITI instead of POPULARITI...
we proud of all your movies...
terbaik so far, pendapat peribadi la... BULI BALIK! no doubt...come close to 2nd, sumo-lah...
lastly, thanx sbb bro la sumber inspirasi my blog yg asalnya, sejak 2005 ikut je stail blog bro...
hehe
jgn marah...
rajin² la update chip!
power to the kodoks!
ekekeke

alifstyle said...

Afdlin Shauki the great buat lawak orang putih?


Walaupun gambar avatar saya di sebelah ini nampak bodo-bodo, tetapi saya suka sebab ia warna putih.Kiranya boleh geng dengan bro la.....


(Eh, apa pula, dia lawak orang putih, kau tu cuma guna avatar warna putih.)

pye:rudz said...

ini baru betul-betul bangkit daripada bertapa ni en. afdlin ehhee...

GC said...

...film Sifu & Tongga tu ada cater to 'true malays' ker ???...aduhhh lahh, buat SEMAK KEPALA ada lah!!!!
mamang betul apa yg Bro kata..film you target 'up' sket dr film dia.
"Aku tak nak kaya sambil memperbodohkan bangsa aku"
100% sy sokong statement you Bro.

Naniey said...

jgn peduli org kt..."ha yg itu kt tak tau"...just go...

The Aminos said...

Prof punya cerita memang kampung habis la. Untuk budak kecik. Bila melayu nk maju? Lawak tak natural. Bosan.

Iskandar said...

Antara Los and Faun dengan Sifu dan Tongga kan, filem komedi terbaik aku tengok kat panggung wayang baru-baru ni.... GENG: PENGEMBARAAN BERMULA.

So silalah contohi adek-adek yang buat filem ini, muda tapi cerita lawak gila. Tak malu kalau bawak luar negara!

Wati Pirana said...

Haihaihai..
I lov ur movies la bro!!
best gilerr...
kak min nye film pun gempak habis.
Kabir nye tak yah cite la bro.
anyway u guys ni super duper de vazz la. kalau u all ni takde dlm malay film industri ... i lebih rela tgk wayng kulit kat kmpg nenek i...anyway good luck! cheers

lidahaku said...

gua sokong lu bro!!
hahaha
wa minat lawak lu
nak2 dalam buli!
xpun dalam baik punya cilok!
hahaha
mau blaja la!!
masa dalam jozan pon sempoi je ko ea!
heee
hope reply

lady D said...

just wanna say i'm proud to have u as malaysian producer:)))

GiGGLinG GaL said...

sifu dan tongga?
ya ampun!! citer ape tu? tak penah nengok pon...

abg afdlin weh.. sila la buat movie yg terbaik lagi.. tak pe.. pedulikkan ape org golongan kecik tu nak berkata.. yg penting, karya abg afdlin mantop!

abangpit said...

Salam bro,

Semua filem lu gua tengok kat wayang.. lu keluar la filem macam mana pun.. memang gua akan layan kat wayang.. tadehal.. dr gua bazir duit tgk cerita lawak bodoh en prof.. baik gua layan lu punya filem.. lu up tiket jadi rm20 hinggit pun, gua tetap support filem lu.. teruskan berkarya bro..

el-bodent said...

Don't worry Afdlin....gua pun sama dgn lu la..gua tak suka citer Prof...ntah aper2....ngarut jer..

Egoist said...

Afdlinnnnnnnn.. everytime i did a sneak preview (my own version) of your movies, recently LOS AND FAUN, to my sister, SHE LAUGHED LIKE MAD.. and then said.. ah, kau dgn afdlin kau tu, tak habis habis.. hahah.. then i told her.. well, it's called, urban jokes sis..!!

Oh my god.. i love the part, where, LOS entered the restaurant and ask for a table.. kah kah kah.. and the anti-biotic joke..! That's AWESOME!!

Ohh ohh.. yes.. the part where, the receptionist girl said.. she dah hilaaaang.... SABAR! Oh mannnn.. u should simply make more of films like YOURS!!!!

Alamakkkkkk.. also love you in SEPI.. simply just YOU!! Kelakar cam you jugak, your character.. ok ok..

ohhh.. by the way.. alamak, anak anak i je lah tengok crita tongga and sifu merepek tu semua.. dorang patut letak kat cartoon network je!!

DiolericciSOKO; said...
This comment has been removed by the author.
DiolericciSOKO; said...
This comment has been removed by the author.
DiolericciSOKO; said...

haha kalau afdlin dengar cakap orang(yang tahpape especially)dia tak kan boleh reach phrase skang,trust me you guys.Kita gila kekuragan pengarah.script writer yang being realistic,aku serious dah bosan dengan lawak spastik serious sebab tu aku prefer menonton cerita orang putih,ye aku prefer bayar that rm10 untuk film luar,racist plak aku rasa tapi tak kan nak pakse kita tengok film mereka mereka(yang x berkualiti.esp adik beradik Proff)mami jarum?anak tanjung?apa lagi?aku rasa nonsense habis
Bro,buat je pe kau rasa betul.Keep on rocking bro :)

cHoki2BeSt said...

kamu tetap di hati..tp beta bukan gay..so still yet you are one of Malaysia best entertainer..so act like one! dun give up :)

yasmin said...

afdlin, i suka your komedi sebab dia examine the malaysian condition through lighthearted but loving eyes. what's so "orang putih" about that?

latahzan-hanisah said...

Salam Mr.Afdlin,

keep up your gud work.
we all enjoy it!!!
papepon layan filem Los & Faun kat astro box office bulan ni...
best gler!!!

:D

edzlin007 said...

salam. tak sabar nak tonton setem, nampak sangat menarik filem itu.

baru tgk talentime semalam. mmg memberi suatu kepuasan buatku. tahniah yasmin.

abg afdlin, pd saya filem anda bukan pd yg dewasa je, budak2 belasan tahun pun sangat suka kannya. adik2 berusia 14 thn ketawa terbahak2 tgk los dan faun, termasuk scene brokeback mountain tu.

terus hasilkan karya yg menyeronokkan pd penonton di pawagam. jarang dapat rasa puas selepas menonton filem melayu.

@cu SaYaNg said...

lama nye cip kodok menghilang...

semut kecil said...

Dijemput hadir ke majlis Retrospektif Sutradara Indonesia; RIRI RIZA yang terkenal dengan filem Laskar Pelangi, Gie, Eliana Eliana etc anjuran Fakulti Teknologi Kreatif & Artistik, UiTM.

Di Pawagam Mini P.Ramlee pada 14 & 15 Mac 2009 (Sabtu & Ahad) dari jam 10 pagi hingga 6.30petang.

Antara acara adalah tayangan 3 buah filem beliau, sessi apresiasi dan bengkel untuk pelajar perfileman.

Jadual acara boleh dirujuk di skrinfilem.blogspot.com

Jadi, moh le ke sana... =) datang, jangan tak datang... =)

Mintak tolong hebahkan sekali pada keluarga, saudara mara, ibu bapa, anak anak, kawan2 etc... =)

MaHlukPerOSaK said...

aku benci filem sifu n tongga..filem mengarut diabad ini......

somebodywhotrytolive said...

tak kisahla filem abg komedi org putih ke ape..
sy mmg suke filem abg..
Baik Punye Cilok contohnye..
sampai skrg kalo tgk lagi pun still gelak lagi..
Sumo..eventhough tak box office but it's better than prof's films..
silly movies..
takde maknenye nk keluarkan RM10 semate-mate nk tgk filem yg tak membine dan merangsang minda..
at least filem abg ade spirit builder..

amirnazrin said...

hadoi..penat nak tggu abang update.nasib baik kodok2 semua tak lari..'ka-pow' mcm best je bang.

pearl said...

hi afdlin..
i pun dont quite get it when film film from prof boleh dapat box office ke apa..cerita dia dari dulu sampai sekarang tak berubah...sampai tuan producer pun dah give up on him..hehhe
sifu and tongga? mmm tgk trailer pun dah tau kualiti nya camne..i dont even watch it on tv during hari raya!

but yr work mmg best..u dont have to do lawak slapstik to be funny..

looking forward for kapoww! setem and talentime

Maya said...
This comment has been removed by the author.
Maya said...

Maya suka komedi-omputih Afdlin..tersendri :) Keep it up.

Diveman69 said...

Congratulations and Kudos Afdlin, you've come a long way since your days in SJI (Cadet Band). Still remember you struggling with the Sousaphone. I agree with what you say that your films are indeed a step up from the run of the mill MADE IN MALAYSIA MOVIES. You have a mind of your own and I strongly insist you keep doing what you do best. Educate our own people!!!! Good to see a fellow Johanian doing so very well!!! Don't bother about other producers/directors. Life is full of challenges, accomplishments are not only measured by dollars and cents. Self Satisfaction is most important. Keep going bro, you have my full support. Incidently your movies are on of the very very few local movies which I make a point to buy and watch. So keep up the good work!!!!

(Ex Johanian & Cadet Band)

Khairul Anuar Mohamed said...

biar ku tonton lawak orang putih.
dari ku tonton lawak orang bodoh.
sampai bila kita nak tengok lawak macam sifu dan tongga? tak berkembang otak. jangan marah ea siapa nak terasa. hahahahaha!
teruskan berfilem eh! akan ku tonton movie2 mu. tak pernah jemu.
sorry buat semak kat sini..
tettt...daaa!!

i'm the girL said...

no matter what, i love to watch your film. chaiyok!!!!

mrsaimun said...

keep it up! we love your humour.

rina is pink is sugitani said...

cool bro.. wateva their said, i like ur film....n i watch ur new film more than two time..say so what to them..hihih

HazirahMahadzir said...

zizan???
Oh Tuhan!
**drooling**

biarkan diorg incik Afdlin..
penonton/pencinta komedi org putih anda masih ramai..

ps:anda sebenarnya penyelamat kpd lawak2 yg dh tak ingin ditonton..keep up the good work!C:

tepung-gomak said...

saya pernah diejek secara berjemaah oleh rakan2 sekelas (zaman skol) semata2 aya suka menonton aHHa,malah cikgu pun sama menempelak saya..hmmmm...
tapi baru2 ni kwn yg ejek tu,last jumpa ajak sy nonton Los N Faun...hmmm.....papela..
yg penting hidup afdlin shauki...
hidup boyot
hidup nordin
hidup aben
hidup ramli
hidup lupa dah nama lain...hahaha

Munawwir Khan @ Mooney said...

The way I look at it bro, even Mozart wasn't truly appreciated during his days. Tapi yang peliknya, cetek sangat ke pemikiran orang2 kita sekarang ni?

Anyway keep the good work. Will continue to cheer for you here in Germany...

akusue said...

salam incik afdlin

filem2 anda...saya beli cd original tau! jadi jgn rasa lelah utk bkarya.saya suka filem anda!

Naa said...

saya sokong afdlin !!

dakk3cik said...

huhuhuhu...
i knew bout d kapoww film..
sounds like so interesting film..
pe2 pn..sy ttp support afdlin shauki!

revrie said...

Filem kamu berkualiti. Saya suka. Tak salah jika betul Komedi Barat jika itu yang berkualiti. Melayu perlu maju dengan evolusi dan bukan hanya berada di takuk lama dan tak habis2 buat cerita ala mami jarum dan cinta fotokopi. Sampah.
Tahniah Encik Afdlin Shauki.
Saya cinta Los dan Faun. =D

fusuna said...

salam....
yo bro...
your filem mmg superb!!!
mmg the best lah kat msia. mmg satu2nya yang saya layan kat wayang.. including cuci la. prof tu punya filem? very not intelectual dan xteringin tgok langsung walau bagi free tiket wayang. hehee.. seriously. every film that u made semua ada message and moral! dan of coz.. sangat lawak n best!! syaabas!! heheee... keep up ur good work!

alif @ mrtoyol said...

salam...

just nak cakap...YOU ROCCKKKKK BRO!!!hasilkan filem2 yg berkualiti daripada kuantiti dan populariti...


`Aku taknak kaya sambil memperbodohkan bangsa aku`!!!statement yg patut dihebahkan ke seluruh malaysia!

BoB said...

Aargghhhh!!!! aku tak kire!! aku tak kire!!!

Arrgghh!!!! akhirnye kawe jumpe blog demo!!! arrghhh!!!!

arrghh!!! idola aku!!! arrghhh!!!
(hentak kpale sendri kat jendela komputer!!)

BoB said...

aku rase kalau KODOK lawan ngan DUYONG.. KODOK gerenti menang.. pepon cekodok memang peberet!

phat_lee said...

bro afdlin...lama x baca blog nih..neway, 100% sokong what u said about prof movie.mostly movie yang dia buat, student dia je yang tgk...n sedih jugak sebab org still suka lawak camtu. anyway, ur movie rox...one of malaysian director yang aku minat beside mamat khalid, hafsham, aziz n also kabir bahtia...you guys are brilliant...

sokong jugak pasal Lisa Surihani...kita serupaaaa..."aku lelaki"..

Arlianiza said...

bro...dah lama tak nyanyi??
gua ingat lu masa gua jadi junior ITM tapi pastu gua fail operation mgmt gua pindah LENDU lar pulak...

banyak2 filem bro paling best .... SUMO lar...

gua tengok 2 kali tu bawak bapak..


liza_rap

Samsiah Abd Shukor said...

teruskan afdlin. i love to watch and follow all your job.

lawak yg u buat semua best giler dan adalah lawak terpandai di abad ini

scarxoxo said...

abg afdlin yang comel :) huhu
tak perlu guna 'badut', atau lawak kanak2 untuk buat orang gelak. mmg brilliant!

semua movie abg afdlin sy tengok and sy suka sangat. memang gelak terbahak2 macam gajah terlekat kacang kuda.

pemikiran abg afdlin lain dari prof yg movie seakan2 sama semuanya tapi tetap box office tu tak tau la kenapa.

aedie azrul said...

ko punya cerita mmg aku tak akan miss.setakat cerita kat Penang jer apa barang,tak terbukak minda langsung.Memperbodohkan orang sendiri adalah.Cerita ko satu2nya movie yg buat aku terkejut pasal org buta pun pergi tengok cerita ka.Sumpah aku tak tipu beb...keep up the good work bro...

fealize_eleanoer said...

wahh...lama x update...

mcm x sbr je nk tgk Zizan berlakon filem...nape x gabungkan die dgn Johan skali...diorang kan ade chemistry...

lawak diorang mmg stok pecah pale punyer gelak la...hahaha!

anyway...jgn kerja teruk2 sgt beb,luangkan masa jgk utk badan n otak berehat...

all the best 2 u...

**kite ingtkan afdlin shauki yg jadi host Abpbh..rupenye adlin...huhuhuhuhu...nk afdlin jugak...nk jugak nak jugak!

agungnyadoaibu said...

adik beradik mohaideen ntah ape ape filem diorang...!

filem sampah...!

.::afif jufri:. said...

lantak diorang ape diorang nak cakap..
yang penting gua xpenah rasenye miss lu punye filem... pasal lu punye filem kalo xde si awie, mesti ade hans issac, kalo xde pown ac mizal.. sume kapla pening punyer... kalo xde diorang,lu sorang je belakon...waahahhaa....
filem lu terbaek punyer!!!

Lynda78 said...

i suka kalau u buat citer yang fun like baik punye cilok. dapat kumpul sumer kengkawan yang ada character memasing...character yang bercanggah dgn diri diorang sendiri...i like it...berdekah2 ketawa... truskan usaha u bro...i suka sumer citer u...i sokong 200%!!!

Parpu Kari said...

SALM BRO, HATS OFF TO YOU BRO LOS DAN FAUN, KOMEDI YANG LAIN DARI LAIN, TIAP2 HARI GUA LAYAN KAT ASTRO BOX OFFICE BRO...MEMANG BEST GILA CITE TU..

AND I DO AGREE WITH YOU THAT PROF RAZAK PUNYA CITE SESUAI BUAT DRAMA JE, BUT WHAT TO DO OUR YOUGSTERS LOVE THAT KIND OF CRAP BRO...

THE MOST IMPORTANT THING IS BRO, U MUST KEEP ON CONTINUE TO MAKE DIFFERENT FROM THE OTHERS, YES BRO, U HAVE MY FULL SUPPORT...

GOOD LUCK AND TAKE CARE BRO!

ayien.. said...

ha ha ha ha ha...
sama pendapat kita!!!!
saya pon tak ske cerita yg bodohkan org melayuuuu... i'm so in love with yasmin's films..
u also!!

chaiyok!!

aidilz said...

Salam bro..

Aku suka tengok citer arahan bro, Kabir and also Yasmin Ahmad.
Ntahlah.. bagi aku, citer2 korang sumer best.
Ada quality. Tak rugi bayar duit tiket.


Ok. All the best bro! Gambatte!
Jgn stress2.

P/S: Tak sabar nk tengok TaleNtime!
Er.. Bila Papadom nk kuar wayang ni bro?

Shahnon said...

Salut bro Afdlin!
Sebagai karyawan seni, kita jangan ikut sangat kononnya market 'true Malays' ni (true Malays ni istilah mana datang ni? my foot). Cukuplah dengan lambakan filem-filem yang membodohkan dan merosakkan mentaliti Melayu keluaran Mohideen brothers tu.

Keduanya, kitalah yang harus set ke mana hala tuju market itu nak pergi. Sebagai contoh mudah, filem Ada Apa Dengan Cinta telah merevolusikan industri filem Indonesia sampai pengaruh filem Indoneia terus tersebar di negara kita. Sebelum AADC, tak ramai penonton filem Malaysia tahu sangat hal2 filem Indon.

Inilah kekurangan industri filem kita. Cukuplah buat filem membodohkan masyarakat Melayu.


Soalan last, bila nak buat filem berunsur sejarah pula? Malaysia ni teramat sangatlah ketandusan filem genre Sejarah.

www.sareeuniverse.com said...

this is a wonderful blog mate, enjoyed reading.

kiran
www.sareeuniverse.com
www.4thejobless.com

~ Ms Mie ~ said...

u r still the best..i love sepi the most.. ^_^

jiji najiy said...

dlm byk2 director a.k.a storyteller malaysia, aku suke :
1. yasmin ahmad
2. kabir bahtia
3. afdlin shauki

kalo cite prof. tu tgu len taun lor aku tgk... org len wat movie, box office dia pn nk gakk..

SYED NAHAR said...

SAYA AMAT SUKE CRITE SERAM YG DULU NOORKUMALASARI BERLAKON TAJUK DIA MCM DAH LUPA...RAHSIA KOT? TAPI SAYA SANGAT HARAP ADA ORG BUAT FILEM BASE ON TRUE STORY, SINGKAP KEJADIAN SEBENAR DRPD APA YG TERTULIS N YG SEMUA SEDIA MAKLUM. TAPI MESTI BYK SPEKULASI PULAK.

p i a said...

salam abg afdlin..
gee..da tgk trailer KAPOWW!

ee syiok2.

anuarsalleh said...

Busy with life huh? Takpe, pasni leh goyang kaki 2-3 bulan jap...(2-3 bulan kejap ke?)
Anda sememangnya selambe kodok. Aku tak tengok pun cerita tonga monga dan saudara maranya.
Anyway,keep it up. Just jangan ulang² scene/style yg org dah "save" dalam otak. But, skali tengok, sure dah tau tu lawak anda. At least, menjadi. Thats the best part.

We need non-slapstick stupid-holic jokes..put more on words bro. Filem anda straight forward>> pikir sikit je, santai...

Kipidap!

NurintanDiamond said...

salam..
keep up your good work bro! n thanxs for judging the ' blogging contest'last week.. sori aaa.. i masuk ur pic dlm my blog..actually x tau sgt pun pasal blog2 nie.. belasah je.. :)

akraminHARIRI said...

salam~

sy sgt minat karya2 bro..
& mmg x minat (sgt2) karya prof tu.. w/pn sy ni graduan uitm.. :p
Pd sy, filem2 prof tu xda crite pun.. baik apa pun muvie nye.. hanya marketkan pelakon2 nye je..

Tp sy kesian gk kat si nabil (sbb i'm one of his fan), ada bakat tp di sambar dek pengarah yg konon2 ada bakat.. sebab si nabil tu pun mmg minat karya2 u bro..
Apa kata ur next filem try ambik dia.. kalau kena dgn wataknya la.. Jangan jd mcm prof tu, ambik semata2 nk jual nama nabil tu je.. :p

Anyway, all d best bro...
i support u, & abg aziz too..~

gerektua said...

siapakah latiff adik prof tu? hebat sgtkah dia?

wmsyazwan said...

xde ape pun saye nk komen. cume nk ckp afdlin shauki ni mmg gempak. idola saya sejak dlm perut ibu lagi. huhu. banggenye saye kalau afdlin bace komen ni. :)

KECU said...

lamanya x masuk sini... hmmmm prof M tu ibarat luncai dan labu2nya... so biarkan dia terjun ngan labunya.. hehehehehee....

Eksekutip said...

bro afdlin... lu memang gile. gua mmg suka lu bantai si latif tu sbb dorang la perosak minda orang Malaysia thru low-minded movies. sbb die prof. he would know better to ruin our mind la.

satu lagi, pasai gua minat kat lu punye keje. gua nak jadi pelakon extra lu boleh tak?

Mr Hitler said...

gila lah abg shaulin, hitam padam la muka latip tu. Bila nak buat filem pasai Hitler.

Wafie Zainal said...

Salam bro..

to hell with all those pricks..janji bro du whut u du best...making GREAT movies..we all doa kan brightest future ahead of you..

POWER TO THE PEOPLE (pinjam jer)

kid a said...

askm...aku sokong sgt bang..aku rasa rugi la dan kalu bagi free pn aku xnka g tgk citer prof yg membodohkan melayu..citer ko bang mmg ada kelas..tapi malangnya ramai melayu yg suka di bodohkan..tu pasal la melayu byk sokong BN..termasuk politik sket..hehe..
apa2 pun bang..keep on going! ko la satu2nya pengarah melayu yg aku sanggup kuarkan duit gaji aku utk g tgk wayang..thanks to ur good movies! adios

IBU said...

Salam

Ibu blom pernah tgk cerita afdlin kat wayang. Pasal apa? Asyik kena pi tengok cerita kartun jer dgn budak2. Tapi Ibu dah pi tengok Cicakman - obviously because of kanak2 jugak lah. SO if your next one ada superhero segala, aaahhh...sudah pasti ada kebarangkalian ibu pegi nonton satu truckload. All the best!!

p/s Haritu cikgu kindergarten anak ibu telefon risau sbb anak ibu kata ambition dia nak jadi Ninja. kakakaka... apa la cikgu, x cukup imaginasi. Ok per jadi ninja? hahaha.... pengsan cikgu nak melayan ibu2 macam ni.

amankim said...

dude, i watched your film Los & Faun many times and it didn't stop me from LOL..haha..

keep it up, i prefer your film/movie than some stupid stereotype bullsh!T who calls themselves Prof..like u said, they are only fooling the viewers..

I really enjoy your products..
(if possible, i wanna take part in the making of your next big thing..)haha..

rgrds,
looq

'V' said...

cantikk lah broo..dr dulu kalo aku tgk ada wawancara kt tv ke ko mesti guna ayat blapik n puji filem2 prof anak mami tu..xbestt..skrg ko telah brlaku jujur, tulus dan ikhlass serta mngeluarkan statement mewakili fan cip kodok yg mmg anti filem2 prof anak mami tu yg filem2nye mmg nk untung semata2 tanpa ada nilai2 tersurat dan tersirat dlm citenye..strategi dia sama je,panggil artis2 femes supaya leh jual filemnye wpun isi tarak..walau cemanapun ko tetap ada base fan yg sentiasa sapot filem2 ko..don worry bro.rakyat kini dlm arus perubahan dan tau menilai atr kaca dan permata.n bagi aku cite ko yg paling best x lain dan x bukan adalah....

BAIK PUNYA CILOK!!!

fresh concept,fresh comedy!

kalo boleh nk cite2 cmtu lg ya cip kodok :)))

hollowplayaz said...

salam...again bro...
the phrase
"kau kau, aku aku", camtuhla...
asyik dok kritik org jek...
org buat effort sket laen jek mcm2 nak kutuk...
hadei..camner nak berkembang...
xselambaKODOK toll r...
papehal i'm always support nu ideas!!
selambaKODOK the best!!!!

D'Rimba said...

hahahahaha

Kamarul Farhan said...

xkisah la bro ape mamat latif tu nak ckp sal citer bro..yg penting peminat bro still lagi rindu citer2 terbaru dari anda...keep on gud work...

p/s: betol gak..siput and tunggul tu mmg hampeh...xtau leh panggil muvie or not...

Erwin said...

May be you are stress, you can come over and have a relaxing massage from Tim Bodycare.
http://www.massage.com.my/outlets.html

WE also offer free massage to malaysian citizen with government's SLDN program. check this out!
http://www.massage.com.my/sldn-inquiry.html

DonCorleone said...

Bro, gua tulis gak dulu 7 Perhentian and Razak direct. It didn't happened as i want it to happen. Sedih bro. The story I wrote was intact but the execution was all wrong. Underlying meaning...ape ke jadah meaning semua hilang. It was supposed to me huh...malas lah gua nak cite. Ini pun saje je nak cite. Take care bro and best of luck!

eiffa akmal said...

Love ur movies...truly a sincere atrist in Malaysia..nvr missed all ur movies screening...u know wt u want and dat's enough la kan..good luck.. :)

serena^Queen S said...

xkire ape mrk kate tetap sokong filem kamoo..mne ade or g buat filem mcm kmoo..itu la bgus!!!

Hapi said...

hello... hapi blogging... have a nice day! just visiting here....

File said...

Download Forum Poster V3 3.0 at FileAfro.com

http://www.fileafro.com/view_forum-poster-v3-30.html

Jom Wayang said...

stakat filem prof tu xyah banding ar ngan filem ko. org yg xreti hargai seni mne la fhm seni tu pe. dun wori, penyokong ko ramai... n kami xbodoh. pape pun cite ko still the best!

Keyword said...

hello... you may submit this blog to my webBlog Directory, keyworddir.info.. have a nice day!

Keyword Directory

Nadiah Kzaman said...

Hye abang afdlin,
i dun wanna be just like everybody admiring and giving compliments to you..but, to be honest..you are really a piecemaker of film directors in Malaysia who enjoys the peace and satisfaction in bringing a great output in the film industry,of course.. I know it's hard about the language because as we live here in the so-called so-many people live in the urban or rural area plus metropolitan plus plus plus there we have everyone's opinions on yes and no and ahh,its average..

I admire ur film..ur bringing of the many variations and mixtures if Malaysians to the table.

The lawaks?
More than enough. U've made all of us cried laughing..

natasha said...

Watch Natsha Naked!

Fatin Filzah said...

i like ur films.
all of them r fondly loved.
good luck!
update la selalu.
i need bahan bacaan. ;)

sucagwale said...

bunyi memang mcm marah....but I like this "Aku taknak kaya sambil memperbodohkan bangsa aku"
so right!!!!sbb tu la aku tak penah nk tgk cite dorang2 ni....

but Your movie afdlin!!!is Must Watch!!!!You are lain dari yg lain....

rdimple3 said...

Hi Afdlin,
Fuhh.. lama betul tak update,anyhow dun worry, i like yr films....

I like yr recent advertisement on HASIL...you and Vanida Imran.. kelakar sangat... geli hati lak tengok cif kodok nangis.. baby tu anak siape ??? Bapak and anak (dlm iklan)cute.. ehhh sorry lari dari tajuk perbincangan lak...

You memang hebat...

Hv a nice day...);-

Pengkritik KotaRas said...

industry filem/drama/music malaysia,,tidak sakit, tidak cedera, sebab karyawan kite tidak pernah 'cari pasal'

industry kite sangat baik dan sopan santun.. masalah industry industry kite cuma kurang terkenal,,but its ok.. =) who cares? hehehehee

Dosz said...

"Latiff adik Prof. says my films are 'komedi orang puteh' dan tidak cater to 'true Malays'."

seriously bro. every1 has their own opinion n im seriously like the way u direct ur stories. thumbs up!

Ahzam & Wawa said...

Hello Abg Afdlin!

I salute for what has been posted by you. Prof was asking why no one send his film to Film Fest.. Oh Gosh!
Don't ever think to send his film there! It will never wont any award thus people will say "what is this Malaysians have in mind?"

Whatever it is, you, Yasmin, Amir, Khabir are one of the rockers director ever! hhehe!

Lantakla dorg nak kata apa! Your style!

Ahzam & Wawa said...

And I agree with some of you.. Macam mana la prof tu dpt prof? Dpt PhD buat perfileman... If I get a chance to do my PhD on perfileman, I will do a research on "Why Prof. Razak's story sucks?!" hahahaha

Sorry. It's just my opinion! Movie is for entertainment and education and it's not for entertainment 100%. I've watch few of his movies and it's totally ntah apa2 ntah!

Through movies, you develop humans. Not to perbodohkan melayu. You make Malays looks dump! what the heck?

Abg Afdlin, pedulikan mereka. Kerana mereka cemburu dgn abang sbb abang punya English lagi power dr dorang. Dorg tau cite cinta, cite lawak bodo or cite copy cat dr cite orang lain (cinta kuliah). Macamlah takde idea lain nak buat!

haslina ghazali said...

update! update!

haikal said...

Bro Afdlin,

Respek dengan kenyataan filem u tidak akan memperbodohkan bangsa u.

Hujan Malam said...

I think Latif's films are..err..'sampah'..u still the best..keep up the good work!

nasru said...

boss ..kalau nak email idea kat boss macam mana ????

nasru.ahmad@gmail.com

Gua Tak Peduli said...

power to the people!

~cheers!

chek ezza inchik man said...

taks sabars naks tgoks awies..hehe

Zawir Al-Hamidi said...

Betul tu, betul. Filem kodok mesti ikut citarasa kodoks. Filem Prof. pulak ikut citarasa bebudaks. Yang penting, perjuangan filem mesti diteruskan.

neorackle said...

You are so great and u hit da target about does who tembak u.

Hope can see u and shoot in ur film mencapab 3 saat pn jadila.

Hahaha...

plug2pin said...

hanya filem2 Malaysia buatan Afdlin Shauki sahaja yang buat aku berani meletakkan sejumlah wang utk tiket wayang....

fndrocka said...

filem setem mcm best..mcm ssgt2 best!!khabir ni betul2 membawa pembaharuan lah. sama mcm afdlin. wajib tengok.

Budak Baek said...

ai..marah nampak..sabar bro.. ape2pun, buat filem banyak2 bro..filem bro sume best2.. PEACE!


----------------
www.syafiqzainal.com

A.I.Z.A.T said...

Bro, mmg patut pun bro sound adik prof tu..slambe je ckp bro buat komedi org putih..

rather than buat cite pasal Penang all the time, kalo bole kau buat la cite anak mami 1 to anak mami 186, what a joke(dis is to adik Prof, Latif)

saya dari dulu tak sokong la cite2 keluaran Prof dan adik beradiknye tu, sebab cite die telampau ringan, dan dah biasa sangat tgk.

peliknye sbb ade rakyat malaysia yang sanggup keluarkan duit utk tgk cite2 camtu.hairan..

dont make movie like those silly Pof does, NEVER.. make a good one, screen it in a good time, u always had a chance..

ReX said...

http://nicephonenumbers.blogspot.com/
check it out

Syamil said...

I just noticed one of your sumo wrestlers on the left there have a very strikingly sexy camel toe.

zahara sufian said...

saya benci cerita2 prof. name je prof. tapi cerita macam sampah. membazir duir dan masa dan tenaga.(i believe in 'honesty is the best policy'. hang pun bukan melayu tulen hang nak dok sape pandai2 cakap melayu tulen awat? hang ingat anak mami melayu tulen kaaa?
rock on bro.
hari tu (dulu laa..dah lame dah) nampak u and christina kat Dome. nak p tegur tapi u tgh makan. there goes my chance to snap a picture with u. pastu nampak kat tv3 lak. tak tegor gak..waaa..bile la i boleh amek gambar ngnn u nih..
pekate u amek i blakon in ur upcoming movies nnt?hahaahaha..
kidding bro..
keep up the excellent works!!

Lovely Lily said...

releks bro afdlin.. 4 me.. u punya filem mmg besh.. keep it up bro.. ur lawak tak kosong n tak bodo's like a few yang buat filem lawak.. yang terang2 buat lawaks bodo's

ezad said...

Yes La bro Afdlin..4 thumbs up..hehe,
Cite bro gak best gilerlah..cite setem baru ni mcm best jek..nmpak ada kualiti..wow!!

zatul ieFFAh said...

abang afdlin..
mo
dalm umor 21 tahun ni..
br pertame kali g tgk wayg..guest what..
the first movie i tgk is..los n faun..

n i xmenyesal..
malah that vey sweet moment..hehe..
keep up the good work..
n i still simpan tiket
wayang cite los n faun itu...

==_Yano_== said...

lawak orang putih??? or lawak with a higher intellectual property that needs a lot more brain power to understand before laughing our a*s off?

nampaknya prof tu masih x paham apa tu lawak zaman skarang...x perlu nak buat lawak dengan berlagak terkinja2 ,lawak zaman skarang adalah lebih kepada permainan minda...isu semasa...dan yang seangkatan dengannya....

the best joke is to make people laugh at first...and then ponder afterwards...thats the best joke to me...

di negara luar...stand-up comedy lebih menarik...hanya dengan ungkapan kata-kata dapat membuat berjuta org ketawa...

tapi biarlah org nak kata apa...kalau mengharapkan prof madya tu...sampai bila2 pon filem kita x kemana...


anyway keep up the good work bro...with u lies the comedy and film industry of our nation...

CariTenang said...

tq bro kerana xskepala dgn latif n en razak (mintak `digugurkan` title prof madya ble kaitkan a,razak mohaideen dgn filem)...filem anda bermutu...bdk filem di uitm banyak kaji ttg anda...filem en razak? cm xde jer
huhuh

CariTenang said...

anda merujuk kepada afdlin, bkn en razak...sori2...

The way i are said...

Me.
as a student of ....
Dia slalu ckp kt kami..


" Sape yg nk tgk short film kmau..?Bley jual ke cite nih..? "


Bagi dye..
Duit segala - galanya..
Tidak pentingkan sgt nilai yg berada di dalam sesebuah film..
Janji bley jual..
Box - office..

I agree wit u Afdlin..

mytomite said...

bro, just ignore what other ppl say about u.u have so many fans and i'm one of them (big fan). don't stop doing all the 'komedi org putih' story cz in mesia we do hv lots of org putih celup.ahaha n for en.latif saya tidak tergamak membiarkan anak2 murid saya dibesarkan dengan cerita2 kamuuu.kerana ur stories just degrading their intelectual capacity.

mytomite said...

bro, just ignore what other ppl say about u.u have so many fans and i'm one of them (big fan). don't stop doing all the 'komedi org putih' story cz in mesia we do hv lots of org putih celup.ahaha n for en.latif saya tidak tergamak membiarkan anak2 murid saya dibesarkan dengan cerita2 kamuuu.kerana ur stories just degrading their intelectual capacity.

kalin said...

yes..i agree wif u.sy pun x suka la nk tgk citer prof n kaum kerabat prof semua 2..ntah ap2..n xde pngisian pun..bosan..ntah ape2..suka tgk citer afdlin..lawak yg klass..haha..pecah perut..gud lak n semoga trus berkarya dengan berhemah n ade kelasss...chayok2!!

izat123 said...

sifu dan tongga?
cta bdoh yg hya org bodoh je sggup tgk..(sory spa terasa)
sbb mmg lwk bodoh pn..
bodoh abis lah..

bro..
teruskan wat filem2 best..
taun lps 1-1 nye malay film yg sy tgk kt pggung LOS dan FAun..
seb baek x pch perut..
klu x kos rawatan bro.afdlin tggung ar..hahaha

mohad said...

AFDLI..Teruskan berkarya..
Tapi jaga sikit bentuk badan anda yang semakin membesar itu.. Duit banyak,perut tak boleh kempespun tak guna bro...
Gua ikhlas nasihat.. Gua mahu lu hidup lama untuk berkarya..Takut nanti penyakit datang sebab gemuk sangat..Apapun sebagai guru, gua bangga malaysia ada lu, KRU dan lain-lain..
Pasal Alahyarham Yasmin..semoga rohnya dirahmati Allah.. dan lu yang masih hidup kena jaga badan le!!
Tinta Guru..waktakrim.blogspot.com
m.takrimtusirin@java.com

Parkmans said...

As'kum Saudara Aflin Shauki,
Pakman cukup minat rancangan spontan dan Eh.. aleh,hang kepala gile punya dua hari aku dok gelak sorang2.
Pakman nak jumpa hang lah nak bagi idea, ada la cerita2 rakyat yang boleh hang buat filem komidi.

日月神教-任我行 said...

成人遊戲,免費成人影片,成人光碟,情色遊戲,情色a片,情色網,性愛自拍,美女寫真,亂倫,戀愛ING,免費視訊聊天,視訊聊天,成人短片,美女交友,美女遊戲,18禁,三級片,美女,成人圖片區,avdvd,色情遊戲,情色貼圖,女優,偷拍,情色視訊,愛情小說,85cc成人片,成人貼圖站,成人論壇,080聊天室,080苗栗人聊天室,免費a片,視訊美女,視訊做愛,免費視訊,伊莉討論區,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,維克斯論壇,情色論壇,性感影片,正妹,走光,色遊戲,情色自拍,kk俱樂部,好玩遊戲,免費遊戲,貼圖區,好玩遊戲區,中部人聊天室,情色視訊聊天室,聊天室ut,自拍,後宮電影院,85cc,免費影片,a片