Pelikat Pants Designer

Pelikat Pants Designer
Number 1 Pelikat Pants Maker in the World!

Wednesday, February 24, 2010

The Unveiling of the first teaser poster of MISTERI JALAN LAMA!

Hari ke 17 shooting APPALAM, masih di UPM. Thank You University Putera Malaysia, You all memang The best. Sampai i wish i was back in school. Anyway, hot off the desk of my graphic designer for MJL, I present to you MJL teaser poster 1...



Akhirnya i get to show you guys my baby punya muka sikit... Filem Misteri Jalan Lama. Filem ni bergenrekan Fantasi Horror dan ia bukan sebuah komedi. HAHAHA afdlin does drama...

Power to the people

Afdlin Shauki

55 comments:

NAJ HEBAT said...

wohoo.. uncle buat citer seram pulak ke??? MJL MESTI MARI!! haha

yummien straggy said...

cannot wait wahai incik cip!

pye:rudz said...

mari kita lihat siapa yang kenaaa...

una210 said...

hopefullu cite nih pon bole buat ku menangis macam cite papadom!
terbaek brada!

FaizalSulaiman said...

tak sabar nak gi tengok wehhh

tia said...

mesti jerit punya..

royal joe budu said...

bile kuar ni...??

apiih said...

x sabar nk tgk..hahaha..waargghhh..takooot!!!!

redplasticbag said...

bila nak kua ni?
x sabar....! :D

holmes_naim said...

waaah..nampaknye cip kodok sudah berani membuat sesuatu yang lain benar dgn jiwa sebenar cip nmpaknya..oleh sbb tu,saya nak cadangkan kat cip satu cite..ape kate cip sbg bekas player ragbi buat 1 filem about that sport dan jadi yang pengarah pertama di Malaysia yang bikin filem genre tu..x penah lagi rasanye kan filem2 ttg sukan kat Malaysia ni dibuat..cip sbg bekas player mesti tahu ape nikmatnya sport tu kan??so hope cip ambik tindakan atasan cadangan saya ni..be the fierst cip..huhu..gud luck to u cip..always wanted to become like u..skrang ni yang samanye kita same2 gemok..hahaha..budak gemuk yang berjaya (cip) & budak gemuk yang ingin berjaya..hahaha..salam cip!!

-harisadams.blogspot.com a.k.a Screaming House

Ajami Hashim said...

yezza! pasti maggi gua lagik kembang!

komen gua: kalau ini teaser poster, ia dah mcm full poster?..teaser kasi ler gambar keris ajer ker..gambar baju armor sekerat jer ker..anything yg terasa men-tease-kan @ meng-hype-kan org yg 1st time tengok 'teaser poster' itu utk craving for more and more..haha! ini komen 5 sen gua jer! good luck bro & tusb team! :)

S.F Ramli said...

va va va.

www.cheritalah.blogspot.com

Athirah Ibrahim said...

ala, kenapa bukan dekat ukm? tsk tsk T_T

alien said...

dari gaya poster macam ada aksi2 terbang2 dan aksi tendang2 je bro?
menarik~

Nadri aka AyahAiman said...

mesti seram + lawak cerita nie..dah tak sabar nak beli tiket wayang

org malaysia skrg lebih suka tengok cerita seram..couple lg suka...

Pocket said...

appalam buat kat UPM?
waaahhh, cant wait how does it will look like :D

E-Zoodeen said...

dah tgk teaser trailer. kostume nampak macam main2 je. wuu

SYAFIQ YUSOF said...

cool..

d i a n e e said...

SAYA SUKA PAPADOM..BUAT SAYA MENANGIS TERHARU BIRU HIDUNG MERAH MATA MERAH,,PAS TGK CITU TU TERUS SYGGGGGGGGGG SGT KT PAPA..OH PAPA..PAPA SAYA PUN SUKA MKN PPOPEDOM..NASI KANDAQ KAT PENANG NUN,,
SALUTE!!!

Bukan Sepet said...

Yaaah! Chief buat citer fantasi horror bukan komedi!

50-50 tu chief. Sama ada jaya atau lingkup.

Salute chief.
Sebab berani cuba.
Tak cuba tak tahu.

Beruang Madu said...

Best... I suka cerita seram... ni lebih babak menakutkan ker lebih pompuan jerit jerit... kat Sabah ni kalau tak seram diorang pakat borak borak dalam panggung.. hampeh sangat...

hans said...

xsabar tunggu movie baru bro

SILZACK KHAIROL said...

tahniah bro!

ini fantasi ke ??
apa kata brader baca karya gue... pahlawan Adamus...
mana tau ada idea buat filem ke... apa ke...
ok??
tahniah sekali lagi....

SILZACK KHAIROL said...

tahniah bro!

ini fantasi ke ??
apa kata brader baca karya gue... pahlawan Adamus...
mana tau ada idea buat filem ke... apa ke...
ok??
tahniah sekali lagi....

Glo-w~* said...

It's never easy to do something different from what others expect from you. But it's a great challenge to surprise them. I have faith in you and your talent. All the best.

Donny Ien said...

hello this is my 1st comment..hello all.

nadyacarlota said...

program kebajikan ummah.rezeki baru anda.http://www.marhaban2u.com/?ref=3403

kk said...

Saya dpt rasakan crite PAPADOM lebih best dari cite nih.

diDEN™ said...

em... adakah ia benar2 pergh!... hehe

dari saya : [ SENIAKU ]

pearl said...

Tak sabar nak tengok ceta ni....

~Ana Mujahid~ said...

wa waaa..nak tengggookkkkk~!!!!

Linglung said...

http://akulinglung.blogspot.com

en kordi the tube-changer said...

Jangan buat seram with the typical style of horror lah Afdlin..
Sikit-sikit rambut panjang...merangkak..adegan terkejut hantu..

Bring the horror in the form of plots..

Betul tak..?

en kordi's blog here

melle. said...

orang kata cerita ni memang haunted, HAHAHAH

ujek said...

afdlin always do something fresh.. misteri jalan lama? lets wait and see. wish someday i can work with u. haha

Ain said...

Mesti best ni, ada Hans Isaac but I don't like Que...sorry..

Nurhan Amran said...

wah..ni movie baru ea......

MUHD said...

Salam abg afdlin,
sy ade bt video psal lakonan sy.
Harap abg dpt tgok sat.
:)

Ni yng 1st:

http://www.facebook.com/profile.php?id=761148397&v=app_2392950137#!/video/video.php?v=384899328397

Ni yng second:

http://www.facebook.com/profile.php?id=761148397&v=app_2392950137#!/video/video.php?v=379240038397

Linglung said...

xde entri baru ke?

Linglung said...

xde entri baru ke?

Linglung said...

xde entri baru ke?

Linglung said...

xde entri baru ke?

yiemega said...

wah tak sabar menanti filem ini ditayangkan....filem Afdlin memang best dan terhangat di pasaran...

----------
www.suaragenerasimuda.com
http://hariancahaya.blogspot.com

mizz_frogycute said...

bile nk ditayangkan citer ni...xsesabar ni...citer yg abag aflin wat seme sy suke..(bodek ni bodek ni) seyes suke

Eyriqazz said...

wah,nampak menarik..kena tonton ni nanti..cuba menjadi kreatif macam afdlin shauki..tapi rasanya blum dpt menandingi afdlin....just for fun:

Lagu Kantoi Whatever Versi Afdlin Shauki vs Versi Eyriqazz

mus said...

wahh mantop..tak sabar nak tunggu keluar..tapi takde komedi ke..hoho..apa2 pun tak sabar nak post filem ni kat

http://www.filemwayang.com

Thanks afdlin

enilzashop said...

horror? bila nak tayang nie?

Bingai @ Bangang said...

Blog anda telah tersenarai di e-Direktori Bloggers Malaysia

Anda dipelawa menggunakan logo e-Direktori di blog anda.

Nia said...

poster filem "puaka ragbi" mcm dalam papadom tu takde ke? haha,..suami saya suka cerita tu.

bop said...

trailer nampak 'menjanjikan' tapi teaser poster tu kureng la bro..

bop said...
This comment has been removed by the author.
krulayar said...

'KIAMAT DAN KEADAANNYA'

http://www.scribd.com/doc/36025155/Surat-Kepada-Yang-DiPertuan-Agong-Dan-Mufti-Mufti

Afendi Othman said...

bro agaknya bile release filem ni..tak sabar nak tengok...

huhu...kalau shot kt upm lg nt.nk pakai extra leh la roger..sy student upm ma..hehe

gudluck n the best tuk filem bru ni bro

creativemalay said...

Intro trailer tu macam cerita pendek bertajuk 'itu bukan lembu' dlm website kapasitor.net. Ke mamat tu adalah afdlin?

Aimi Amira said...

tak sabar nak tengok