Pelikat Pants Designer

Pelikat Pants Designer
Number 1 Pelikat Pants Maker in the World!

Saturday, October 15, 2005

DATES YOU MUST REMEMBER AND PLEASE SPREAD THE WORD IN YOUR SITES/BLOGS!!

Okaylah kodok-kodok this message akan berulang berberapa kali kerana this will be some of the most important dates to remember if you're KODOK.

IMPORTANT!.. PENTING!!... WA CHIM FI!!!...Ngebuleh artuk!!... FENTINGKA!.. 10110111101111!!... Damnius Importanicus!... ALPEN TINGGIL LABABI!!....



1. BAIK PUNYA CILOK 'LIVE' - SUNDAY NITE LIVE.
13hb November dan 27hb November.

Afdlin, Awie, Hans dan AC buat pertama kalinya memadu tenaga dan suara for the common good that is BAIK PUNYA CILOK. Tengoklah Hans Isaac cuba menyanyi heehee di buli oleh tiga orang penyanyi yang tidak asing, lagi gempak. It's gonna be a fun nite where we will be singing songs from the upcoming movie, share our experiences from the movie with the public, we will play the new trailers and clips from the film.

Gua ingin mengucapkan terima kasih and THANK YOU kepada KLUBBKIDD! kepada gua yang mudah lupa ini. GUA CAYA LU BRO!!




2. BULI BALIK RELEASE DATES!

Dengan ini saya, pemegang kuasa mohor-mohor besar filem 'BULI BALIK' ingin mengishtiharkan... dengan kuasa yang telah di berikan kepada saya oleh Majlis tertinggi Produksi BULI BALIK dan setelah menenang anak bulan di FINAS, Syarat Wajib Tayang FINAS dengan ini mengisytiharkan yang FILEM 'BULI BALIK', yang ditunggu semua kaum kodok yang akan menggegarkan panggung, akan berada di panggung2 wayang negara kita pada

26hb JANUARY 2006 bersamaan hari raya cina!!! GONG XI BULI BALIK!

..... BAGITAHU-lAh semua kaum-kaum kodok lain dan sebarkanlah ke blog-blog anda. MARI KITA KASI PECAH INI FILEM!!!

TARGET KITA filem melayu pertama mencecah RM 10 JUTA di box office. Kita mesti ramai-ramai turun panggung. VCD tak memberi makna apa-apa kepada saya selaku produser filem ini. LONG LIVE THE NEW WAVE OF MALAYSIAN MOVIES.

The Power is with you!!

POWER TO THE PEOPLE

AFDLIN SHAUKI

54 comments:

dJ phuturecybersonique said...

kalau takda aral melintang atau kodok terlentang, will be there nanti. kalau buli balik tak cecah rm 10 juta, kodok-kodok sekelian akan meng-flashmob panggung yang menayangkan filem itu! heehee!

Nina said...

Okay.. right on! Anak² kodok sentiasa menyokong bapak kodok !! As Mr.G said "Kita flashmob panggung kalo tak cecah RM10 juta !!"

Sunday Nite Live tu kat maner plak?

yasminjazilla said...

Yeap.. I read about your gig in the newspaper. Macam kata DJ Phuture, kalau takde kodok terlentang, I'll be there watching and enjoying your gig! :)

And Hans menyanyi? Ahh.. not surprising... dia memang boleh menyanyi.. reminds me of the first time I saw him sang this song - Learn to Fly by Foo Fighters at Hard Rock - pun kena panggil dek resident band at that time on stage!

RM10juta? Kalau ada sejuta kodok yang berdaya, mesti dapat punya la.. insya-Allah.. ;)

LiZA said...

Aloha...

moga2 impian sang raja kodok akan menjadi kenyataan berkat sokongan rakyat kodok jelata ;->... takde halangan melintang akan patik persembahkan diri di panggung wayang menurut perintah tuanku... ;->

p/s Sunday Nite Live kat Planet Hollywood... ;->

LiZA

Rem said...

Ya, hidup kaum kodok semua! Bro. Afdlin, asyik projek filem dan show saja. Album baru bila nak kuar? :)

CiK-DiTDOT-3 said...

insyallah i'll be there watching the super gorgeous hans isaac,ultra funny you,rock-a-boat awie and kreko Ac mizal menghiburkan kodok-kodok sekalian pada malam itu.Pastikan kodok-kodok yang hadir terhibur ye..jumpa di planet hollywood!

cikokui said...

perghh.... 10 juta... toksah mimpila cip kodok... kalau cite cip kodok nie... terus terang saya cakap 10 juta tun mengarut la... sebab tak logik.. slalunya cite cip kodok nie paling tidak pon 50juta... leh celen cite omputih... ape kelas 10 juta... cite budak skolah leh la... hohohohohohoh

pizzarebus said...

buli balik 1 januari???penantian satu penyeksaan...tapi dah tulis kat kalendar...harap buli balik dapat menandingi filem2 yang kuar masa tu...mesti ada nyer..dan yang paling penting,buli balik kena raise to the expectation of us kodoks dan kipas-kipas filem afdlin...

buli, (and GGPR) at that time was to me an underdog...tak sangka ia se-best itu! (had lower expectation for GGPR than buli, obviously).it was a great leap from the typical slapstick to the tongue-in-cheek kind of comedy.buktikan bahawa sequel(or prequel) tak semestinya kureng berbanding 1st movie.my favourite contoh for malay movie was senario and senario lagi (not including lagi2 senario,that one was dissappointing).2nd was obviously better.

anyway, can't wait to watch it...hope takde sapa yg tgk sblm pi xm...dah gelak byk2 nanti lupa ilmu (betul ke?)

chalo...

WITH GREAT MOVIE COMES GREAT RESPONSIBILITY...

(napa aku nak tulis pendek jadi panjang ha?)

flipfl0pers said...

the first SNL show will be on my befdae eve... cewaaahhhh~~!!

Tenno Miyake said...

Yo bro kodok,

bila ni kata nak buat majlis berbuka puasa? gua tunggu bagai nak gila dah ni. Ako pun dah 2-3 kali buat majlis berbuka.

Bro, apa kata kalau lu buat satu mailing list. So kalau nak confirm on any meetup ke apa2 ke, boleh through email. Kadang2 tu bila lu online, ada orang tak online, so diorang sumer terlepas peluang.

So amacam bro, just a suggestion to build up your fans network.

The Visitor said...

wah best! this will be the first time in my life i go watch a Malay movie on Chinese New Year!

something different from the usual Stephen Chow/Jackie Chan HK CNY fare.

lontongkering said...

hu huuuuu ...... aku akan menyaksikan nya nanti ...walaupun bukan the 1st day 1st week ker or sumbangan gua tu yang ker 10 juta best gak .... sebab confirm gua kena kerja beb pasal raya nie geng geng sekerja bangsa cina dah dengan rela nya ganti gua kerja gua pun akan rela ganti dieorg kerja time raya dier org ...

kita tak perlukan 1juta kodok untuk dapat 10 juta .... 400 ribu pun jadi ... yang pun jadi ... bayangkan 300 ribu kodoks bawak aweks/pakwe ke panggung dan 100 ribu lagi datang dengan family ...cth cip kodok sekali gi panggung usung 2 puteri kesayangan dan satu pemaisuri tercinta ...dah 4 org ... hihihihi.... so ramai tu .... hihihihi webek webek webek ... may the kodoks be with u chip

encikmasen said...

hehe..ayuh semua kodok kodok..kita pecah panggung CNY nih..biar sampai kutipan rm10juta..kalo x sampai rm10juta, kita terukan plan flashmob panggung wayang sampai la filem cip kita capai rm10juta..

Anonymous said...

i thot Haans can sing..Watched him performed in HRC couple of times & i'd say he aint that bad..

Lakodok

ARA PAYUNG said...

Bro...
Mase gig kat planet tu Awie ada bawak lagu Wings tak? Heheh...

errr... Gua nak dengar AC bawak lagu Fiona bleh ke? Kekekeke

selambakodok said...

gua akan bagitahu kat diorang

afdlin

min superherO said...

haahh brO...bile nak buat majlis bukak pOse ke?? buleh jumpe kodox kodox laen...tapi yg pasti, gua nak turun Planet...

l o u r e n z a r said...

cip, saya akan ke planet pada saat2 akhir tu nanti, pastu leh terus celebrate birthday saya.. nanti cip nyanyi lagu besday tuk saya ek.. tengkiiiiiiiuuuuuuuuuuuu.....!!!!

liza, gi sesama k! :p

elisataufik said...

erkkksss
Sorry chief, kita dok jauh lah. tak dan nak pi tengok nanti.
So reserve satu VCD for me ;)

The only time I dengar Hans nyanyi was masa kat Actors Studio, your show dugong tu.. dia nyanyi "semi charmed kinda life".. (punya lah lama punya cerita, masa tu baru anak sorang.. kekeke)

For you chief, I will promote on my blog.

semoga impian 10juta menjadi kenyataan.. Amin Ya-Rabbil-al-amin

eleine said...

hehehhee..lucu bah kamurang ..tapi camna pun..all da best to u Afdlin..enjoy yr comedy very much..
bah..pelan pelan kamurang..hehehhe

eleine.

mizzhani said...

eh, brilliant idea. nak dengar AC nyanyi lagu fiona, leh? sure kelakar abis.

kodockian said...

chief kodok and lourenzar... me'll see you there!

Amir EtCetera said...

BULI ke.. CILOK ke.. If it's after Hari Raya.. then..

See you there Bro..

pyerudz said...

interesting. tak pernah dibuat orang film casts buat showcase kat planet hollywood. insyaallah aku datang. promo? dont worry bro, akan ku pampangkan poster dua2 filem baru kau kat blog aku. skarang jugak!!!
long live the kodoksss!!!

LiZA said...

Aloha Chip...

huhuuuuuuu ari tu chip tak nyanyi hepi bufday untuk kita pun masa flashm watching cinderella man... ;-< huhuhuhuuuuu... tak aci... ain ni pun dikategorikan kasih sayang tak sama rata huuhuuuuu ;-<

LiZA

l o u r e n z a r said...

liza getisss... huhu!! ko call je cip and suruh dia nyanyi tuk ko.. cam tak bese call kan.. *wink*

kak dona, meet u there k!! mwahhhsss..

greena said...

ok dah block diary dah

LiZA said...

Aloha...

weiii mana da weiii... tu kejadian yang tak diingini di malam ramadhan laaaaa... kan chip kan... tak diingini kat kita laaa but kat chip hheeee trasa glamer laaaa tu... naik saham yeee... jangan jiwa kacau da laaaa heee ;-> heeee...

sherrina said...

kat cinema mana yg bagus ek utk nonton filem ni? bila baca review Patrick Teoh pasal sound system pawagam kita, rasa tertipu je. harap2 takde masalah oleh pawagam semasa Buli Balik dipertontonkan.

Katak bukan Kodok said...

cant wait for that movie..most anticipated malay movie of the decade..mbekk...

http://www.duniahiburan.com

Kambink Sempoy said...

hai..mak aih..lau betul blog nih, dah berduyun duyun lak tu comment..aku nyer blog pun tak ramai camni..ni aku jeles ni..aku pun nak jadik selebriti aa..apa apa hal pun..brader afdlin, u rock man..filem brader, memang best..stakat nih..quote film paling best pun dari u punya film gak..apa apa hal..good luck man..

morakimo said...

Chief, mintak AC nyanyi lagu Zaiton Sameon "Menaruh Harapan" lah..mesti gelak terguling2 punyer..

Lagi satu, mintak semua nyanyi lagu "Fiona", siap dengan dance-step ala 4u2c, nak tengok jugak Awie ngan Hans side-step gitu..ha ha

ok salamzz

Syazwana said...

*screams* *lompat lompat* u blogging -an absolut dream. hahaha. was just blogging about your rendition of "kerana". loving it to the bone. Your daku percaya song has since been an insipration for me and my sisters, exsp time dah nak dekat2 exam nie. hahahaha. been playing that song every time sebelum exam.. hahaha. if only everytime we play it we pass wit flying colours kan? hahaha. anyway, more power to YOU. i LOVE YOU.

kookabooras said...

Gua support lu bro!!!!! akan ku kerah smue rakyat jelata setiap genap pelusuk penjuru alam tak kira tua muda kecik besar yang cacat datang bertongkat yang muda datang berkuda mari kita pakat ramai-ramai datang pecah panggung sebab naka support chif kita ni. bukan RM10, bukan RM 20, bukan RM 59.90, tapi habis korek tabung ayam, ASB, pinjam duit atuk sedara belah mak tiri, EPF sebab nak support nonton citer ni. sure bagus punya!! nanti kalu kuar VCD, DVD kite pakat support beli lagi. hidup Afdlin Shauki!!!

Anonymous said...

mmg nampak cambest citer nie
but nak komen skit.naper poster filem nie nampak cam takder X-faktor lar.kurang berkesan.naper eh? saper nyer idea nie eh afdlin

Edd Vedder said...

yeyeh.. ada showcase! mmg cofirm planet hollywood akan digegarkan oleh bunyi kodok 'webek!' yang teramat kuat kuasa amplitudnya!! Warghh..!!

perghh.. dah lama tak tengok wayang time cuti raya cina.. dulu tiap2 raya cina ada citer jackie chan, tak pun chow sing chi.. tapi next year 4 sure citer melayu.. Buli Balik's coming baby!!

rai said...

cayalah.... bes2! mekasih sgt2, sbb time tuh blk ke tanah tumpah nya darahku....

Tenno Miyake said...

Hello,

An advertisement about these 2 dates has been put on my blog.

TQ

-Izham-
http://izham-miyake.blogspot.com

Anonymous said...

aku support ko afdlin shauki!!! melihatkan poster pon dah tempted apatah lagi bila menontonyer kat panggung kelak...

tapikan, bilakah masanyer ko nak buat citer remaja meaning bawah umur 30 tahun uh?

aku bosan ar ngan pelakon above 30's nih...boring muak especially era fariza yg aduhh x sesuai ar jadik "bosia" dlm kl menjerit...boring beb!


paperhal kelainan yg ko sajikan sememangnya sesuatu yg unik dan best

regards!

Bulan said...

ehhh!!! macam mimpi gitu .. kita click sana .. click sini .. sekali masuk blog ni .. ni betul betul kejadian atau cobaan nih .. oh !! tidakk!!!
oohh .. best nya ... ni betul ker blog Aflin ni .. atau cobaan orang berpuasa ...
akan ku link kan blog ni ke fotopage saya ..
kupanggil rakyat jelata untuk melihat blog ini ,, dan mereka melonjak lonjak kegumbiraan ...
meraka adalah peminat setia Afdlin jugak .. yang berumur 3, 5 dab 8 tahun.
dan seronok nya buli balik akan keluar raya cina nih ... yeeehaaaa ...
dah 4 cd buli saya beli .. semua jahanam, ni budak budak laa nih .. nak tengok ayam nak, tengok ayam .. BULI lah ..:)

Liza Manaf said...

Cip Kodok,

komen sket..cover BULI BALIK tu nampak cam citer SERAM je..

seram ke "seram"? hehe..

sikapitan said...

The Ad for BaikPunyaCilok has been uploaded on my site.

All the best.

Tidak sabar menanti Buli Balik.

http://senikami.blogspot.com

sElAmAt mEnYamBuT RaMaDhAn
wasalam

Fared Raihan Ahmad said...

cam penah nampek je poster ni kt depan Planet....

apapun aku jeles btulla fasal itu gathering....

haiya gua macam mau join aja....tehehehe

madamde said...

Salam dari kota singa buat cip kodok,

gua memang minat giler sama lu dari lu kudut sampai ke lu ehem2 ape2 pun gua sokong sama lu . . . alamak terpaksa la gua miss lu nya show cip kodok. . .anyway gd luck


http://madamde.blogspot.com

gurl said...

sudah di sebarkan bos........

www.gurl.silent-echo.org

siitz said...

selamat ari raya..hehe

zan said...

good luck! i'm sure its gonna be damn funny!!

now to promote myself pulak! hahaha! if you're interested in short films, come to Outphace.com (http://www.outphace.com). you can download short documentaries, comedies, animation and more.

ok... sorry for the shameless self-promo!

but ikhlas... i really hope your films do well. i'm a big fan! :)

missunderstoodme said...

cayalah.. nak buat showcase nih.. siap kuar kat Utusan Online lagik..

Chairman said...

dah lama aku tak jengok sini. all the best afdlin. aku memang selalu support film2 engkau

bila nak buat cerita ala ala chasing liberty?

dianaklutz said...

x sabar nak tengok ni . . bestnyer . . ehehe . .

fadz said...

poster dia pelik semacam, macam dark je..

takde special screening ke, ahemm...

gheto said...

is is for freee? die hard fanz wana ask, can get freebees aey?

gheto said...

is is for freee? die hard fanz wana ask, can get freebees aey?

crabbyfroggy said...

bro.. buat le promosi tengok wayang ramai-ramai rombongan cik kiah! kiat kasi tie-up dgn mana-mana charter company, tidak-tidak pun dgn lrt. kumpul kat bangsar station, kasi sardin sebanyak trip yang ada, bawak banner, bawak bekal, bawak mak, bawak tok.. sapa yang bawak anak cucu-cicit dapat priority naik dulu. jual t-shirt sekali, sapa beli boleh naik lrt free! (tolak duit t-shirt tu la, kalau lrt company sudi lu sponsor, kodok giler!! nak beli popcorn pun ada queue istimewa, kodok priority line.. sebelum wayang start sapa-sapa yang pernah kena buli kat sekolah dulu, kita kasi standing ovation! itu screening sure giler kodok punye... lu kodok, wa katak-ketam... wa lagi confirmed makhluk confused bro..