Pelikat Pants Designer

Pelikat Pants Designer
Number 1 Pelikat Pants Maker in the World!

Thursday, May 11, 2006

An Interesting story!


Hi there gang. Got this over the e-mail today and i know some of you might have read it before but i think it is worthy of sharing to those who have not heard the story before. i really believe insya'allah that it is part of god's greater plan.

His name was Fleming, and he was a poor Scottish farmer. One day,
while trying to make a living for his family, he heard a cry for help
coming from a nearby bog. He dropped his tools and ran to the bog.

There, mired to his waist in black muck, was a terrified boy,
screaming and struggling to free himself. Farmer Fleming saved the lad
from what could have been a slow and terrifying death.
The next day, a fancy carriage pulled up to the Scotsman's sparse
surroundings An elegantly dressed nobleman stepped out and introduced
himself as the father of the boy Farmer Fleming had saved.
"I want to repay you," said the nobleman. "You saved my son's life."
"No, I can't accept payment for what I did," the Scottish farmer
replied waving off the offer. At that moment, the farmer's own son came to
the door of the family hovel.

"Is that your son?" the nobleman asked.
"Yes," the farmer replied proudly.
"I'll make you a deal. Let me provide him with the level of education my
own son will enjoy. If the lad is anything like his father, he'll no doubt
grow to be a man we both will be proud of." And that he did.

Farmer Fleming's son attended the very best schools and in time,
graduated from St. Mary's Hospital Medical School in London, and went on
to become known throughout the world as the noted Sir Alexander Fleming,
the discoverer of Penicillin.

Years afterward, the same nobleman's son who was saved from the bog was
stricken with pneumonia.
What saved his life this time? Penicillin.
The name of the nobleman? Lord Randolph Churchill. His son's name?
Sir Winston Churchill.

Someone once said: What goes around comes around.

Work like you don't need the money.
Love like you've never been hurt.
Dance like nobody's watching.
Sing like nobody's listening.

It's National Friendship Week. Send this to
everyone you consider A FRIEND.
Pass this on, and brighten someone's day.

May there always be work for your hands to do;
May your purse always hold a coin or two;
May the sun always shine on your windowpane;
May a rainbow be certain to follow each rain;
May the hand of a friend always be near you;
May Allah fill your heart with gladness to cheer you.

MORE POWER TO ALL OF YOU.

AFDLIN SHAUKI

PS. for those of you still interested.
64 days no smoke.
Alhamdulillah.

66 comments:

encikmasen said...

karma..what goes around comes around..

ive got some hard time myself and there's always a friend of mine wud cheer me up..

May there always be work for your hands to do;
May your purse always hold a coin or two;
May the sun always shine on your windowpane;
May a rainbow be certain to follow each rain;
May the hand of a friend always be near you;
May Allah fill your heart with gladness to cheer you

may Allah bless u all

and to you cip

eh..ako first?

Adi@Jocko said...

dun forget...
oso...
Happy Nurse Day
Happy Mum's Day.. to all mum...

Jalal said...

Hello Brudder Cip,

Nice story bro. I've seen a lot of real life story of such things happened. What goes around comes around? Lebih kurang cam cite Buli Balik la.

Good luck to u bro.

Peace.

ontahsapo said...

happy holiday!!!

SendoH said...

http://sendohgarcia.blogspot.com/

come have a look :)

UglyButAdorable said...

yup..i believe it to cip..what goes around comes around..it's just a matter of time..

Anonymous said...

Hi Cip... i wish you all you wish for you n yr family n yr friends cause it also include... hehehe.. N Cip, tmw is my b'day :-) kih kih kih...

wildCAT

Anonymous said...

Cip, ayat tak habis la kat atas tu, ..... cause it also includes me... yeah! yeah! yeah!...

diZZturbed said...

dude, jgn lupa on saturday nite, kita ke cardiff to watch the FA Cup final..c'mon u reds! YNWA!

Zul_Liverpool said...

bro afdlin.. chief ku.. anda dijemput secara rasminya ke blog ku.. we are all liverpuldian.. idup liverpool.. Liverpool will win the fa cup..

Anonymous said...

hmmm intereting .. i didn't know that u like history ...

Najihah 'Aqilah & Muhammad Kamil Zaki said...

Guess what Afdlin, cicit Alexander Fleming is my lab mate! He's pretty damm smart, just like his great grandfather.

klubbkidd said...

woit afdlin..check out my little sumo tribute in my blog.

nrw said...

I liked the story although its not historically true...
http://www.snopes.com/glurge/fleming.htm

selomah said...

afdlin shauki kau mmg rockk gile kalah the rock yg suke main masak- masak batu.ksimpulannye u rock big timeeee, kalah papa rock saari amrii(ke yg suare serak2 berkahak tu?) anyway, syabas inspekter sahabb!do excuse karut tukang karut ni sume as i got exams next week(mcm ko kesahhh je kan).so anyhow,i am currently studying in the UK.an engineering student to be precise(sejukk berais perut mak kucing aku).basically aku byk gile miss mende pasal msian nye film/music industry.los and faun eh your new project? meh le cite2 sikitt to the ones yang interested nun jauh di perantauan ni.


eh sumpah if kau dtg Uk filming pape ke,contact mengkontek le kami yg mungkin berwibawa blakon dlm filemm kau wakakaka

selomah said...

adoishh hang ni liverpool fan ke.hahaha sadis sadis kerna minat kite jauh berbeza eventho liverpool uh sekangkang kera je from tempat aku

oh well, arsenal ruless!!

abe said...

bang, dalam poster tu bang pegang curut yang berasap.....bang dah start smoking balik ke? atau lakonan semata2... saya nak kasi satu lagi cadangan.... apa kata abang jadi director filem malaysia pertama yang tidak masukkan scene merokok dalam filem atau apa2 rujukan kepada rokok... kalau nak lagi hebat..tiada scene atau rujukan kepada 5D's iaitu disco/dangdut/datuk/dadah/dedah but this is asking too much..nanti tak nampak real... but then.. majority of malaysian pun jarang jumpa kelima2 ni serentak...

mafiaries said...

May Allah bestows upon you and all Muslims His many Blessings.
Ameen...

What an inspiring story.

Sarah's Mummy said...

I echo mafiaries. A very inspiring story indeed. Good to know that ur smoke free. :D

fooDcrazEE said...

64 days - wow! good on you bro

adibah1109 said...

Alhamdulillah cip... tahniah..
Apa kata cip celebrate 100days no smoke nanti? Menarik tu..

Anonymous said...

yeap..karma's right!..teehee

cool man...my dad himself used to finish two boxes a day...now its more of two boxes of chewing gum a day...;)

keep on going man!

nina said...

22 days! Good for you!:) It's not an easy feat so give yourself a pat on the back.

dunno if in Msia they have a Quitline for smoking but if you got the itch for nicotine, talking with someone often helps. congrats again :)

nina said...

alamk..i meant 64days.hehehe

faisal said...

you've been off cigarettes for 64 days? gila terer (assuming that you were once a regular smoker la). that is so cool, i'm crying. im not, really, but you dont know.

piah said...

hey, congrats for not smoking for that such a long period...keep up the good work beb...

Betty MKH said...

It's a touching story neway...uhu...

Uncle!
I saw u in PC Mag...oppss.. I means Kodoks la...they story bout u're THE POWER TO THE PEOPLE!!! yeah...it's u!! am proud...

go buy PC mag....bole buat frame...ehheh

StimGam said...

wow... i just bought nicorette gums to help me stop smoking.. but till today i haven't even open the box.. camne nak berenti gitu? so how does it feel like to be off the expensive ciggies for 64 days?

Anonymous said...

AFdLIN

Good job...wa suka gile movie lu... lU LA IDOLA GUA....talak tipu oo kawan...Satu hari wa harap dapat buat movie mcm lu...Wa nak jadi P.A lu..tapi terlalu tinggi kriteria yang lu mintak...wa takut oo... tapi satu hari wa harap dapat jumpa lu....mungkin kerja dengan lu...
yang benar
AFFA

Liza said...

Hi Afdlin,

It is a nice story nonetheless. Thank you for sharing. Interesting info by nrw. (thank you for the clarification).

True or not true, it is still very inspiring.

Congratulations! For making it to 67 days (as of 14th May). Keep it up.

mosen said...

halo cip

aku ader gak satu citer yang lebih kurang.
tapi citernyer laie dekat ngan aku.

dulu ayah aku penah lah jadi dekan kat um.one day ader sorang cina(student die)nih datang jumpa dier nak mintak cuti coz isteri dier dah nak bersalin padahal waktu tuh tgh exam final.
ayah aku punyalah runsing nak buat aper.last2 AYAH aku lepaskan dier untuk cuti then tangguh exam tu lepas cuti.(dier jer lah bukan sumer budak )
then budak tuh grade.


betahun2 kemudian seorang anak ayah aku nih(bukan aku but my younger brother)sakit telinga coz cotton bud tercucuk waktu nak korek telinga.ayah aku pon hantar lah dier nih kat hospital universiti.last2 org yg rawat adik aku nih aderlah cine yang ayah aku tolong dier waktu exam tadi.


mmg betul citer nih.
tulah org kate kalo ko pegi kat mane2 pon tetap kat bumi ni jugak tak ke manelah.sure boley jumpa balik.

mosen said...

halo cip

aku ader gak satu citer yang lebih kurang.
tapi citernyer laie dekat ngan aku.

dulu ayah aku penah lah jadi dekan kat um.one day ader sorang cina(student die)nih datang jumpa dier nak mintak cuti coz isteri dier dah nak bersalin padahal waktu tuh tgh exam final.
ayah aku punyalah runsing nak buat aper.last2 AYAH aku lepaskan dier untuk cuti then tangguh exam tu lepas cuti.(dier jer lah bukan sumer budak )
then budak tuh grade.


betahun2 kemudian seorang anak ayah aku nih(bukan aku but my younger brother)sakit telinga coz cotton bud tercucuk waktu nak korek telinga.ayah aku pon hantar lah dier nih kat hospital universiti.last2 org yg rawat adik aku nih aderlah cine yang ayah aku tolong dier waktu exam tadi.


mmg betul citer nih.
tulah org kate kalo ko pegi kat mane2 pon tetap kat bumi ni jugak tak ke manelah.sure boley jumpa balik.

mosen said...

halo cip

aku ader gak satu citer yang lebih kurang.
tapi citernyer laie dekat ngan aku.

dulu ayah aku penah lah jadi dekan kat um.one day ader sorang cina(student die)nih datang jumpa dier nak mintak cuti coz isteri dier dah nak bersalin padahal waktu tuh tgh exam final.
ayah aku punyalah runsing nak buat aper.last2 AYAH aku lepaskan dier untuk cuti then tangguh exam tu lepas cuti.(dier jer lah bukan sumer budak )
then budak tuh grade.


betahun2 kemudian seorang anak ayah aku nih(bukan aku but my younger brother)sakit telinga coz cotton bud tercucuk waktu nak korek telinga.ayah aku pon hantar lah dier nih kat hospital universiti.last2 org yg rawat adik aku nih aderlah cine yang ayah aku tolong dier waktu exam tadi.


mmg betul citer nih.
tulah org kate kalo ko pegi kat mane2 pon tetap kat bumi ni jugak tak ke manelah.sure boley jumpa balik.

swan said...

64 days no smoke.

Salute and power to you Cif Afdlin.

Be strong

You can do it!

Cant wait to welcome baby no 3!

Go Afdlin!

arisibnumohlis said...

best best... thx for sharing the story cip~!
1st time baca... karma... eheheh...

64 and counting rite? yeah... all the way cip~!

(liverpool triumph sekali lagi... just can't resist saying this :p)

colourfull chicken said...

bro afdlin. i like pic 3 guys in purple colour at kedai coli...so cute! :-)

FloatingLilac said...

Are u trying to quit smoking?
Maybe i've got it all wrong..

64 days without smoke tu, refers to apa eh?

my husband pun tengah try to quit smoking (if that's the case lar)..ehehhe..so far, alhamdulilah.

waiting for ur new film in anticipation (sampai constipation!)!

:p

Anonymous said...

This is first time wa masuk lu punya blog... interesting la brader...
So far wa tak pernah terlepas tengok lu punya "anak"... banyak best woooo...

senang2 jengah2 ler kat http://tuahhanani.fotopages.com

@zk@m said...

hai...msg from saudi arabia...hehehe..the one n only..:) bile agak2 tayangan citer los dan faun bro??cmana kami di saudi nih nak usha citer tuh??xkn nak kena balik M'sia kot,xbest ar...ohyer,i've been buying ur original VCD of buli balik,but frustrating ar coz dia punya pic quality very the low....kuar ar versi DVD yg gmbar cun n MURAH..:)

amkadok said...

Bro,gua dah tak tahan dah menunggu lu nyer los & faun ni...bila nak kuar ni..dah menggigil la bro..huhuhu..lagi 1,gua ada terbaca lu nyer blog,lupa la bulan baper..lu kata lu nak buat album blues ngan hattan..yer ker?kalo jadi la bro,gua orang pertama yang cari album tuh..idup blues...huhuhuhu..
bro,lu ada cakap yang lu rugi banyak masa album lu yang lepas ni..apsal lu tak jual dalam lelong.com.my?tak pon,lu suruh orang masukkan duit dulu baru lu hantar cd..kan senang..apa2 pon,gua adalah orang yang pertama yang akan buat khemah depan kedai vcd kat pekan pd tuh sambil baca paper berita harian pasal lu nya citer meletup kat hollywood dengan hidung yang kembang...hidup kodok...!!!

.eiffel.amani. said...

afdlin..congratulations on your successful 64 days without the smoke.. i'm so proud of u.. health first okey ;)

diZZturbed said...

dude,
walk on..walk on..with hope in your heart..and you'll never walk alone..you'll never walk alone..
ciao!

syed syahrul zarizi said...

Afdlin Shauki Liverpool fan? Caya beb. lu cara! sama la kita!!! Siti nurhaliza pun kan?

Anonymous said...

afdlin, ni lari tajuk sket..bole tak ko buat citer pasal realiti kehidupan orang yang bekerja cth cam kisah doktor kat malaysia ni cemana. buat kasi dramatic sket, ala ala citer house+csi ker. Skrip tak mo macam citer polis malaysia kat tv tu eh sebab tak real. kalau nak citer polis, citer la susah senang polis ni dah la gaji kecik keje lak risiko tinggi, and kenapa diaorg ni ada yang sanggup makan rasuah.
Dah bosan la asyik tgk citer cinta mendayu dayu jer. takkan dok potray orang melayu ni cuma reti bercinta jer kot?tak de keje lain ker eh?

kalau citer pasal tokoh korporat pulak tak habis habis rebut projek. tak best langsung. i know u have lots of ideas...pk pk kan la...

.:HalogamoRa:. said...

Yo CIP! 64DAYS w/o smoking ..not bad huh! anyway u look real macho man in tht poster! hahaha.....

congratsss! abt sumolah i saw u in star n/paper yesterday - is that why u quit smoking and the weight gained?

Jessica said...

Very inspiring story indeed.
Quite smoking for 64th days already? Good job and stop it at all.

Anonymous said...

afdlin...bile cite sumolah nk stat shoot..x sabo nk tgk..buli balik ari tu tgk..mmg lawak gilee.x tahan gelak...huahuahuahuahua..nnt nk dtg shoot kat jpn habaq la..kami dak2 student mmg gile ngan afdlin ngan plakon2 afdlin

Boss Stewie said...

no smoke for so long??

if u could only talk to some of my chain smoker friends and tell them ur secret

min superherO said...

happie besday bRo..

smOga panjang umur..

hehe..

mantanfwi said...

Go Mr Afdlin, you are the new light in malaysian entertainment industry. Memang patut kau dapat anugerah..tak kira la dari AIM, RIM, TV3, NTV7, Astro, JKR, PWD, UMW, EON, NASA, CIA, KGB, MSN, BKN...semua la.... semoga usaha u berkat....BTW I have nearly all your works...filem and album...cuma tak sure i got it all...tu yang cakap i have nearly all your works... KEep it up bro...

BTW LIVERPOOL MENANG LAGI FA....

sempoii said...

Hepi besday cip kodokkk! moga panjaaaaaaaaaaaaaang umur, murah rezeki. wish u all the best and happiness alwitz.

Pergi tak "kenduri" janice malam karang? :p

Zul said...

chief kodokkkk.. selamat hari lahirr.. jangan tension2 tau masa buat keje tuh.. zul dapat jadi 50 org pertama nak pi tgk pembikinan los dan faun.. tapii.. isk isk.. maybe u should come to my blog and read the whole story..

mafiaries said...

Ramai-ramai, meh nyanyi,meh..

Allah selamatkan kamu...
Allah selamatkan kamu...
Allah selamatkan Afdlin Shauki...
Allah selamatkan...kamu...

Happy birthday Bro!

MeL said...

assalamualaikum...
i actually bloghopped and found ur blogspot..so interested in reading ur stuff and eventually i linked u to my blog hehehe...saya dari singapore tapi menuntut di UM...really enjoyed all ur movies and performances...semoga kreativiti awak akan semakin menyerlah...well done afdlin..

suhaimi said...

alo datuk.. buatla citer science fiction plak orait

swan said...

Cif,

First of all big congratulations for finally managed to get somebody to spsonsor your SumoLAh...finally someone can see the talent in you.

Great things always happens to good people....just like you

blownaway01 said...

:) saja je nak tumpang glemer hehehe...

idham

blownaway01 said...

saje je nak tumpang glemer :)

doWa said...

I have been down in the dumps lately. Really down in the mangkuk tandas.
Thanks for this entry dude... uplifting...

Happy belated birthday!

Love you and your movies.
Thanks again

we are not terrorist said...

afdlin,

bila nk buat cerita blue

Anonymous said...

apsal u punya actor ngan actress muke2 tuh jer.. bajet ciput ker..
opss... ke kabel u yg ciput.. dedua kot..

Yung-gook said...

It is an inspiring story. It's a shame that it's not true, but, like a good work of fiction, it still makes me smile. The Wikipedia has this to say about the fable; 'The popular story of Winston Churchill's father's paying for Fleming's education after Fleming's father saved young Winston from death is false. According to the biography, "Penicillin Man: Alexander Fleming and the Antibiotic Revolution" by Kevin Brown, Alexander Fleming is quoted as saying that this was "a wonderful fable". Nor did he save Winston Churchill himself during WWII. Churchill was saved by Lord Moran, using sulphonamides, since he had no experience with penicillin, when Churchill fell ill in Carthage in Tunisia in 1943. The Daily Telegraph and The Morning Post on 21 December 1943 wrote that he had been saved by penicillin. It is probable that, as sulphonamide was a German discovery, and there was a war with Germany, that the patriotic pride in the miracle cure of penicillin had something to do with this error in reporting.'

Thanks for an interesting blog anyway.

My blog....www.buenoblog.blogspot.com

wanie said...

64 days - wa caya la sama lu cip..

teruskan usaha..

sofietaiko said...

looking back..looking at the present and future..i think its ok to smoke..at least uve found sumtime which is not higly abusive and dampens ur whole life..smoking is alredi acceptable here..well of course abusing other substances are the same at sum parts of msia alredi.tapi kalau nk tgk effect i think its better if they smoke n not resort to glue and drugs

ogf course the it affects the pshychosocial n mental development of the smoker itself..plus not to mention all the health risks but but other substances will definitely deteriorate a person even faster..dun u agree

looking forward to sumolah.its nice to know dat more ideas r coming in to the film industry ..not jus the plain sappy percintaan terhalang :Pive watched all ur films n im looking forward to more of it..i hope ur efforts and ideas continue to bloom n flourish:)

Anonymous said...

Hi Bro... Sebenarbnye pasal ko support liverpool aku visit ko punye website... HUHU...(LIVERPOLIGANS)(jgn Cilok PLAK)

Aku Tabik ko ko pasal ko punye cerita tak mcm pengarah lain. Aku suka cara ko think out of box (great).

Semoga ko success untuk wat filem ngan bermutu dan bukan dengan kutu..

Tak boleh ke ko wat story about the realiti yang ada sekarang nie. Maksud aku cerita ko tu... mesti ada realiti dan originaliti.

Bro pepahal pun ko memang best.. lagi gemuk lagi banyak idea

YOU'll NEVER WALK ALONE - LIVERPOLIGANS

Anonymous said...

good site