Pelikat Pants Designer

Pelikat Pants Designer
Number 1 Pelikat Pants Maker in the World!

Tuesday, March 06, 2007

Apa sudah jadi dengan Afdlin Shauki??


Assalammualaikum, apa khabar kodok-kodok semua. Lama sepi menyeliputi blog ini.
sebab utamanya adalah saya telah melalui bermacam-macam jenis pengalaman dalam perjalanan saya untuk melahirkan Filem http://www.sumolah.com. Saya tak pernah menyangka yang the politics of the film industry went so deep. Having said that, i would like to announce on the blog today that the Launch of http://www.sumolah.com will be either the 10th or 17th of MAY. But MAY is confirmed. So bagitahu semua kodok-kodok semua. Thank you everyone for your support and love. Insya' allah http://www.sumolah.com will be worth the wait.
SUMOLAH BULAN MAY NI!!!! WOOO HOOO

Apa lagi nak cerita... Ohh bulan Januari dan Februari aktiviti gua di penuhi oleh penggambaran filem cuci. filem arahan Hans Isaac yang pertama dan kita mengharapkan yang terbaik buatnya. Pelik jugak bekerja dengan beliau sebagai pengarah kerana untuk empat filem sebelum ni gua direct dia, sekarang kena terima arahan dari beliau. Tapi kawan-kawan tetap memberi kepercayaan kepada hans kerana he's got his own way of doing things. Cuci adalah mengenai empat orang budak kampung yang suka mencuci dari kecil dan bercita-cita untuk satu hari mencuci KLCC. Pictures coming soon. tengah proses.

Gambaq-gambaq kat bawah ni however merupakan gambar still bagi projek terbaru gua di Thailand, BRAVE.
er




Hingga ketemu lagi.... gua akan berblogging dari bangkok lepas ni.

power to the people.

afdlin shauki

49 comments:

Chapree Da Grande said...

Tak sabar nak tgk Sumolah. All the best Chief and take it easy a bit! ;)

said...

have fun in bangkok afdlin. dont go have fun at pat pong ok.hahahahha

Isma Yusoof said...

afdlin, kat bangkok jaga kesihatan ok! makan makanan rabbit ok..jangan makan makanan rimau...

fudge said...

fuwaa!!! i've been checking ur blog almost everyday to see if there's any new update from u. so, bila pagi ni bukak, mmg ade update...eiii, happy nyer.

btw, i suka tgk u tonjolkan muka2 baru dalam filem2 u!

syed-B said...

huhuhu akhirny ada gak update...
ermmm kat bangkok... wat filem muay-thai ek? hak hak hak... kalo sumolah bleh tengok cip ber-sumo... citer siam ni cip akan kick boxing pulak ker? hahhahha tak tercapai akal ku hahhahahhahahaha karang wat pasal silambam. hehehehhe

Jepp said...

hey cipster...

u know what...? ganaz giller siott muka lu dlm gambo to.... lu jadi bouncer ke taiko aper nih ?....

honeyda said...

chaiyok2!! i will always support n lebiu cip!

Lucifer said...

Like ur new images laa bro....
Veri stylo...

khys said...

bila trailer mau keluar daaa... hari2 check sumolah.com tapi tarak!

barapa 'cut' kena? hahahah

Ema said...

Minat belajar menari tak?
> KL & Shah Alam
Call 016-237 9111 (Ema)

http://dance.cjb.net

hafiz said...

hello selambakodok,
ko tolong2 la promote jibam the movie (drp novel jibam, yg ditulis oleh ujang -- the real din beramboi)


http://jibam.cesb.net.my/


okeh makasih

ajis00 said...

yeshhhhhhhh...
akhirnye... tapi macam lame le plak nak nunggu sampe may, ingatkn april leh lepas dah... huhuhuhu..
okes, taking care kat bangkok nun, CUCI tuh plak kasik aa detail lagik, tak sabo gue.. hehehe..
okes...
cepat2 le update okesh...
daaaa....

Anonymous said...

yohh Afdlin
kenapa lama sangat baru on-air lar Sumo?
wa tunggu since last December larr..
tapi kalau betul spt u kata ttg politics in movie industry, then too bad for u lar...
bulan May tak ong lar...
sebab ada dua lagi filem Hollywood yang blockbusters..iaitu Pirates dan Spidey..both movies also last part of the trilogy lar..
ini akan buat ur sumo at disadvantage lar..
tapi hopefully, the malaysian people will continue ur movie coz ur movie worth for every single cent paid...
i will watch ur movie too definitely....ehhee

i am a chinese and will be watching your sumo with my malay friend..

jerald pince said...

i wonder if all the producers and actors in the country is as good as u,hell,what a movie nation it would be!

cheers for the good work~

ezann said...

finally...an update..but the update is so worth the wait. i finally get to know when the Sumo-lah movie will be out. I've been to cinemas showing the Sumo-lah posters and wondered every single time i glance at that poster when the movie will be showing. And now I have the answer and guess what, I cant wait for May!! Woohoo....I'm gonna announce this in my blog as well...so visit me too yah *winks*

Jalal said...

Sumolah in May? Fuyoo lawan ngan SpiderMan 3 tu. I hope you leh pecah panggung la cip. Anyway me & my family will go ramai-ramai tu see SumoLah. But anyway apa jadi kat Los & Faun yang siap dulu daripada SumoLah. Satu lagi your kodoks misses you a lot. Hehehe

take care in Bangkok. Peace

KaTaK comey said...

browse your sumo site. It tooks some time to download the pictures. but..gerenti best laa your movie..as usual rite!!..

Aku Betul...! said...

Afdlin,
Kau dah tgk filem Mukhsin? Filem yang menang award kat oversea. Tapi pada aku filem tu takde apa2 special pun. Karya santai dari Yasmin. Boleh layan, but as i said, nothing special.

Apasal filem kau tak menang award oversea? kau tak hantar atau dah hantar tapi tak menang? Payah sangat ke nak menang or payah sangat ke nak hantar sana?

Aku rasa confirm ko tak puas hati sebab Sumo Lah tayang May.. pada aku lama sangat lagi tu. Promotian dah start, nanti org lupa la. Apa yang berlaku sebenarnya? Politik dunia perfileman? Story la kat sinie... pedulikan apa org kata.. bagitaulah pada kami.

Aku memang respect karya2 kau sebelum ini.... teruskan...

Mr. Right said...

atas tu komen aku.. lupa nak log in tadi.. hahahahha.. sorry...

Anonymous said...

yelah bro, lama sangatlah tunggu your sumolah.. makan tahun tuh...

Ryan said...

tayanglah awal2! waa... nak tgk sumo!

Anonymous said...

may??
uwaaaaaaaaaaa.... dalam pantanggg!! camana nihhh..?

hmmmm... akan ku usahakan gak utk g tengOk sumOlah.. lama tunggu tuuu...

anyway, all the best to u afdlin..on your new project... (^o^)

Ms J said...

oh afdlin, you are adorable!

gf lama said...

Afdlin...

akhirnya dah update blog ni yer.....tak sabar rasanya nk tgk Sumolah...

gf lama said...

Adflin,

Anyway tq sempat sudi singgah rumah yer....and akhirnya dapat juga jumpa setelah hampir 20thn tak jumpa......

Ey d' lefty said...

Dah settle tengok Mukhsin, skrng let's gather full power to anticipate the next biggy of Malaysian movie: SUMO-LAH!!

hehe.. ok tak publisiti cam nih? poyo kan? :p


Spider

Iskandar said...

adoi...apsal la ko dpt tayangan bulan lima cip..dah la spidey pon time tu jugak..pirates of carrbn pon bulan 5 gak..tp aku rasa pirate tu takpe la..spidey tu la skang seteru utama ko..good luck cip

aku dh tgk dh trailer sumolah ko..gempak la..mcm trailer filem hollywood..aku akan ttp sokong ko cip..

aku minat spidey..tp aku teruja gak nk tgk filem ko..tgk 2-2 pon bole..come on kodoks..takkan takde semangat patriotik kot lagi?..support la filem2 mcm ni..bukan senang nk tgk filmaker mcm cif kodok ni..die buat stail hollywood wa cakap lu..mesti kelakar punye lah..

Rozita ayu said...

I watch your movies often with a big smile and laughter.. All the best

FAT-LEE 576 said...

senang2 usha arrrr blog aku --> http://fatlee.blogspot.com komen dialukan :)

dudae_simboyo said...

.

ya, apa sudah jadi...? it's ok, you are ok... heh heh

.

Don Fred - DF said...

now we can see Malaysian already making progress for international award.. Good luck 2 u bro!! sumolah mmg gempak gelar! but i do hope if u can put silat melayu in ur film at least we can show to the world we also got our own style of martial art! kasi silat nampak canggih.. so objektif die utk tarik mat rempit supaya join silat dr merempit.. asl la mat rempit jgk jd mangsa.. cane la aku nk merempit pasni da kn join silat. at least we come up with our own style!

gf lama said...

Apa2 pun saya tetap sokong awak yer Lin.......

nurulliza alfian said...

its in may? alahai,lamenyer..BUT i'll wait! definitely..
about the politics;what i can really say is,let it be.politics tak pernah adil.

ajami said...

Salaam afdlin,

Problem 'Wajib Tayang' ker bro?.. Sabarrr byk2 ok ;-)

Per2 hal gud lak in Siam!

Azza said...

aluu..ler lama nye SUMOlah nak keluar..tapi takper..akan ku tunggu..
ada kat bangkok? project baru ka?
- a big fan of urs in bangkok-

mohdismail said...

imej terakhir itu siapa?
:)

Anonymous said...

Alooo....

Wa baru sempat baca paper kecik dlm Mingguan Malaysia Ahad lepas. Ada cerita pasal the coming AIM punya majlis. Reporter tu tulis dah boring / penat tengok pengacara yang sama. Wa heran betul, dia sorang boring boleh ke cerita satu dunia. Ada berbelas ratus ribu orang yang suka tengok tau tak?! Apa punya reporting ni? Abis reporter tu tak nak ke cerita sekali betapa dia kebengangan dengan makcik sebelah rumah dia yang tak reti-reti nak stop anak dia daripada merempit? Atau pasal bos dia yang tak sudah sudah remind dia pasal suruh carik story? Apa nak jadik dengan reporter Malaysia ni?!!

Cucuk Sanggul said...

Afdlin,
All the best, my man! Keep up the good work.

escargot said...

Yeah, SUMO-lah!!

BTW, you rock man..

P/S: And those pics are wicked bro..

brader_rez said...

gua pun dah bosan tgk lu nyer iklan x pac tapi filem tak kuar2 lagi .... tak sabar nak tgk

badruddin said...

chief! walaupun dulu janji bulan Feb... pastu kejap Mac, pastu pulak Mei...

yg ptg Lu MMG BEST CHIEF!!! gua support filem2 lu.

Anonymous said...

is BRAVE gonna be stereotype movie?

din said...

chief kodok,

gua punya cover art bersempena dengan kodok.

www.serigala-london.net/m50/home.php

din

Lukimeshiki said...

ari tu jalan2 kat kompleks puchong perdana...ada iklan kat kedai,the latest vcd...SUMOLAH!biar betul...aku saje tanye,betul ke ade...nasib dia cakap belum ada...tak taulah betul ke tak...

LovelyLolla said...

weehee!!! Koolness. Khekhe... chet, Awie tarak blog kaah

Anonymous said...

These Malay movies, masih dalam slow motion kah ?

kerplunk said...

bila release ni?

princeq said...

Fuhh! Lawak siot pompuan yg hang pilih..Hehe..Blh meletup filem BRave ni.. :P

Tenno Miyake said...

sape awek tu. intro la kat gua bang.