Pelikat Pants Designer

Pelikat Pants Designer
Number 1 Pelikat Pants Maker in the World!

Saturday, March 31, 2007

10 MAY 2007 SUMOlah in CINEMAS all over MALAYSIA

Let's get ready to SUMO!!!

Sawadeekap from Bangkok, It's me after a blistering hot launching ceremony of BRAVE / BERANI near the world trade centre here.We have been shooting for almost three weeks and the tempreature here in bangkok is 40 degrees celcius consistent.
Mak aii berkuap telor eden ni haa (excuse the expression)!!! But the launch went really well All 7 television networks from thailand and all the press from here showed up and we are confident we are going to be famous here eventhough h sepatah haram of what they are saying kita tak faham!! they might be saying " if you see this people walking the streets of ratchada do not approach them because they are muslim terrorists" for all we know! hee hee.
Awie as a Pailang / gangster 'JOHN' dalam filem BRAVE tengah makeup menunggu scene beliau.
Gua mengangkat tong minyak dengan mudah aje selepas training mengangkat berat selama enam bulan.
Sharifah Sofia yang berlakon sebagai 'MEAW' tergamam dengan kekuatan gua.
Stunt double gua yang akan melakukan semua scene-scene yang terlalu bahaya. Nasib baik ada dia..

But yeah very excited about this movie but not as excited like the twin double excitement happening in my heart in anticipation of the release of SUMOLAH this may!!!...
Akhirnya... gua akan melahirkan jugak.....Sebelum di bangkok ni however, gua baru je balik daripada LOS ANGELES dimana gua dapat bersua muka dengan..... (cue music) Hugh Laurie from the hit series HOUSE, M.Night Syamalan, Wes Craven director of the SCREAM movies as well as the nightmare on elm street series, Mark Wahlberg talking about his latest movie Shooter, Seorang rapper bernama MIMS, Charlie Sheen of platoon,spin city and two and a half men and a few more minor celebrities.
Fuhhh gua rasa macam groupie siot... actually perangai gua pun exactly macam groupy. Me and a few friends whom i shall not name, just in case diorang tak bagitahu wife or girlfiend diorang yang kita pegi jalan kat malam di sana, manage to go to the Viper Room! a club owned by johnny Depp. Tapi yang amat meriah sekali bagi saya adalah dapat pergi ke Laugh factory untuk menyaksikan live stand-up comedy. Semasa di sana gua juga sempat perform accapella dengan group barbershop quartet ni kat california adventureland. that was quite exciting pasal bila habis nyani tepi jalan tu baru gua sedar berapa punya ramai orang tengah tengok gua and the cheers and applause buat macam gua nak buat concert kat sana pulak. tapi gua rasa pasal diorang ingat yang meyanyi tu tourist amatur aje... diorang tak tahu gua berguru dengan pengetua AF5 selama 6 tahun tanpa satu album dulu. But for ur viewing pleasure here is some photos of the trip... enjoy
The Bronson gate kat paramount pictures . mungkin satu hari gua akan melalui gate itu untuk menyain kontrak bagi mengarah sebuah filem hollywood.
Hasnul Rahmat dan Gua, posing didepan sebuah kedai runcit di san pedro. Nasib baik polis tak ingat kita orang ni hispanic yang nak rompak kedai tu.
Member barbershop quartet yang menyanyi dengan gua di tepi jalan di theme park, California Adventure park.
Jalan manakah nak dituju? katakan kepadaku... katakan padakuuu..
Bersama pemenang-pemenang anugerah skrin di pintu masuk Universal Studios.
Cover album baru gua. STEAM KODOK.
Hasnul dan Gua di backlot Warner brothers studio... itu set tu bukan rumah betul. Memang terror mat salleh ni menipu.
Dengan abang Jalil Hamid di depan Kodak Theatre.
Di Laugh Factory, standup comedy club bersama pelawak Godfrey dan Butch Bradley.
Amazing trip second time round. Thank you so much TV3. You guys rock!

power to the people
Afdlin Shauki

PS. LIVERPOOL AKAN MEMUSNAHKAN ARSENAL MALAM NI!!!!!

48 comments:

fudge said...

OMG!!!! u jumpa dr house?!!! bestnyerrrrr. mmg sumpah jealous gila babas, ok!!!

btw, love ur LA trip pix.

izzudin said...

< anggaran penonton sumo-lah: First day: ermm... 10000, 2nd: 5000, 3rd: 2000 ... (kat wayang dalam 2 minggu).. Malay yang menonton: 79%, Chinese yang menonton: 20%, Lain-lain: 1%... Budak under 12 yang menonton: 11%, under 15 yg tonton: 19%, under 18 tonton: 23%, under 45 tonton: 29%, above 45: 1% ... Jumlah wang yang terkumpul: RM 3juta setengah.50sen > ( Anggaran ini telah disemak dan disahkan oleh Encik Muthu Kaliappan a/l Ramar amn. jpk. jpj. jkr. pjk. fuk. sek. keb. kgv. pdn. )



Brapa plak koz nak bwat filem sumolah ni?

Mohammad said...

sorry geng .. Liverpool plak menang malam ni .. i feel for you ...

p.s : a die-hard Manchester United fan ..

debikdebuk said...

A'kum.

Gua memang minat dengan pilem2 lu.
Prankly sepiking, sejak buli.

Lagi satu...gua nak mula menabung sebab nak pegi Hollywood dengan bini gua... (gua memang jeles dengan cerita lu kat sana...)

lyana said...

good luck for SUMO-LAH!!!!! ;)

jealous nya you've been to universal studios and what more you've met HUGH LAURIE!!!!

btw, is it just me or you look a bit kurus?????

Miss Camy said...

Akum..
Wow! U jumpe Hugh Laurie and Mark Wahlberg. Def jealous.. Sempat x bagi copy vcd Buli, Buli Balik and Baik Punya Cilok with subtitles kat diorang?Hehe..
Cant wait for Sumolah!Yay! 10 May! Definitely marked down in my calendar :) Dont wori la. Peter Parker and Captain Jack Sparrow tak akan dapt mengalahkan abg Afdlin yg POWEEERRRR ni! Haha. Bodek berabis.
And I do agree, your body nampak ade kurus skit..
P/s: Glory Glory Man United! Haha

kacc said...

Gud luck sumolah...gud luck afdlin...n def a gud luck jumpa dr house tu...ni yg nk jelous dr segala jelous ni..ahaksss...

Anonymous said...

bro, a trip to anfield next season?
care to join me.

kudos to you. another paradigm shift for the local industry.

take care & cheers
zwan

gf lama said...

wow!!!!!!!!!....bestnya tgk pic kat LA tu......tak sabar rasanya nk tgk SUMOLAH.....

Edd Vedder said...

Godfrey tu hos show MTV "I Bet You Will' kan..? BTW, mana gambar dgn Shyamalan dan Craven? Kami tak percaya..! (jeles sebenarnya)

Gambar Sharifah Sofia itu sgtlah hot. She got big.. err, erm.. talent, that girl.

CucukSanggul said...

Brader..

Gimme some tips to be as fortunate as you la deyyy... beary jealous lah!!! I mean it laa deyyy..!!!

pyerudz said...

memang liverpool dah memusnahkan arsenal 4-1 itu ari... muhahahahahaha!

helli said...

stunt dabel xyah sama saiz ek?

FBB-75 said...
This comment has been removed by the author.
FBB-75 said...
This comment has been removed by the author.
FBB-75 said...

Looking forward to SUMOLAH. ALthough I'm not a Malaysian, but as a Malay from your neighbouring country, I'm very proud of the current achievements of the Malaysian movie industry, especially when Afdlin Shauki is involved in the making. I like your style..the way I see it, you managed to come up with non-typical elements in your acting skills and movies - which I think this could help put Malaysian movies in the hollywood map!

Power to you Afdlin!

Kimosabi
http://fbb75.blogspot.com

Keyboard Bergerak said...

arrr... krepek tulll tak sabar nunngu sumoilah bro afdlin... nengok preview die kat wayang aritu pehhh.... macam bukan filem tempatan je... international class!

lagi satu...

Jeles..

Sungguh jeles.

Kerana bro telah menjejakkan kaki ke LA.

Gua nak gakkk~~~~ huuaaaa~.. all the best bro! Love you & your works always!

Cutie said...

SUMO-lah.. semua org menanti kedatangan anda di cinema.. My brother sanggup jimat makan t/hari di sekolah sbb kumpul duit tengok Movies May ni..hehhe..
walaupun i bukan org malaysia n m actually tak suka tengok movie malaysia but SUMOlah has changed my mind.. I'm waiting for u SUMO..
All the best..!

ku> said...

ya! gua pun tak sabor nak tgk aksi2 afdlin san & the geng..

Ganbatte kudasai!!

zulhatfi said...

hehe.. KITE BUKAN SAHAJA BERJAYA BAHAM ARSENAL 4-1 BAHKAN PSV EINDHOVEN PUN TERBENGKAK PUNGGUNGNYE KERANA KALAH 0-3 (TEMPAT SENDIRI LAK TUH) IDUPP LIVERPOOOLL.. BANG AFDLIN.. JEMPUTLAH KE BLOG DEN YO

Zulhatfi said...

ALAHAI.. LUPO LAK BG URL BLOG DEN.. WWW.CURSESHADOW.BLOGDRIVE.COM ..

nanana-ne said...

May 10th, segeralah berlari2 ke wayang berdekatan dgn anda for Sumolah.
Yeay, the date is confirmed, at last. Even Sumolah belum keluar wayang, but now i've already tak sabar2 to watch Brave pulak. (^___^)ngeee.

Good Luck, sir.

Anonymous said...

bro.. kadang kadang...gua jeles tengok gambar lu... mungkin selepas lu dah banyak show gambar lu bercuti sakan...maybe next time u should amik gambar kesedihan orang lain...and buat charity..

Luv ur Movie bro...Jangan lupa asal usul lu... sudah...

rodriguez

selambakodok said...

interesting advice from somebody called RODRIGUEZ.

Afdlin Shauki bin Aksan

lisalopes said...

Lame dah cheq tak melawat blog brother afdlin.. whazz up??

zafi said...

Best of luck for Sumo Lah!!!!
Hidup Man u bro.. :P

jerald pince said...

wah.nice!envy u guys!

aVe said...

wah...
seksi nyer..
he he...

mamabear said...

wah aflin bestnya dapat pegi hollywood lagi! anyway x sabar nk tgk ceta sumolah....

AM said...

comel je Michelle (Melodi) cakap you "popularlah juga". haha. I think she meant well, came out wrong kot. hehehe.

Anonymous said...

Baik Punya Blog...

Mai2 layari blog ni... Best2...
Brader afdlin pun Dijemput..
Kita tukar selera sekali sekala...

http://akhisalman.blogspot.com

Mai2 kita layari sesama.....
har.. har.. har..

Led said...

tekad pungutan hasil filem USD10 Juta!!!!pastikan Sumolah cipta rekod....

wahdi said...

Aritu tgk promo Sumolah kat cinema...rasa kureng lah ngan pixelation ur movie...but still excited nak tgk sumolah!

Aidahs said...

errr..aku masuk dengan salam..Assalamualaikummmm...abang Afdlin...I lap UUUUUUUU..eheheh

siantan77 said...

hope akan sukses selalu.. sumolah mesti best jugak macam cerita2 sebelum ni

blackpurple said...

Lepas Sumo lah , Brave lah pulak...

Cayalah bro'..

Rickywan said...

Salam buat lu..wa suka lu punya lakonan..good job done bro...

princeq said...

Hahaa..Q tak sabo nk menunggu cerita Sumolah ni launching kt pawagam..Filem2 brother afdlin mmg best ahh!

WIsh u good luck n make it better n better for your next project bro!! :D

Sassy Jam said...

wah u so strong ah..can carry a huge tong all..hahaha




Glory glory Man United!!!

N|i|N said...

That oil drum is attached to a rope right? Hehehe...

N|i|N said...

Err...Viper Room tu la tempat River Phoenix died. Did you know?

Siti said...

Bestkan gi LA...miss lah tempat tu. Alangkah gumbira skali...dapt tengok semua permandangan yg selalu keluar movies. Yg tak bestnye bila gi Universal dapat tahu semua bedek!

Your blog sungguh bagus lah!

Tenno Miyake said...

Bravo abang! Salam buat abang, kak christine and the whole family. Is shima still around?

Betul ke angkat tong tu? Bagus nampak sharifah sopia. dah lama tak nampak muka dia yang cun itu.

stunt man tu macam x sama size je. hehehe.. tapi afdlin boleh.. cayalah.

masa kat comedy club tu, diorang tak invite abang buat standup show ke. kalau ada, share2 la video clip tu boleh kita tengok.

raihan said...

Yo bro... i'm your fan from Singapore. Bila filem ni keluar i'll be on the first bus to JB to catch it. Stay cool dude.

Aspire said...

yo bro.. hebat lah lu beb!!...
lepas satu, satu kuar filem lu yang pelik-pelik pulak tue..
caya sama lu beb...
walaupun pelik janji kualiti..
best wow tgk citer lue..
tak boring... lain dari yang lain, ini tak asyik citer jiwang2 n cinta2 ajer..
berbulu betul..
wakakakakaka...
adois bro... :)

sri-kandee said...

salam afdlin..

why not try buat ur own version of
'bujang lapuk'?

P-Ramlee is malaysian's best film director eh?

have faith in what u believe

Anonymous said...

suka sangat cerita SUMOLA...cerita yg sangat menarik...nak tengok sekali lagi dan lagi...thanx 4 afdlin coz buat cerita cam ni...thanx a lot...

HaDi said...

gua tk sempat tgk sumo-lah sampai habes..
sampai part climax, mak gua cll sruh balik =P..
nk buat mcm mne..