GARLIC BUTTER PRAWN

GARLIC BUTTER PRAWN
Boyband Rock Hip-hop Terbaik di Malaya ini!

Sunday, September 30, 2007

ONLY FOR KODOKS and WANNABE KODOKS! IMPORTANT MESSAGE.

Buka puasa dengan friends and fans di fukuoka
Me and one of the festival volunteers

Hey gang, its about that time again when we meet up somewhere and berbuka sesama. To check the details please go this link.
Makan bayar sendiri-sendiri (we go dutch ok!) but I will bring some really cool limited sumolah merchandise and Kodok stuff to give away (and some to buy! if you guys wantlah) so check it out buyakasha!!

http://www.facebook.com/event.php?eid=5789889391

but basically macam ni..

Tarikh: 6th October 2007 (Sabtu)
Tempat: Chitralada Restaurant, Great Eastern Mall, KL
Time: 6.30 ptg
Buffet Price: RM38.80++ per pax

Sesiapa yg nk join, please rsvp to Cik Anne by sending her your name, contact no & no of pax before 4th October 2007 to anne.khalid@gmail.com. Tapi kena cepat pasal seats are quite limited.


Sekarang ni terlalu kerap layan FACEBOOK sampai blog pun di anaktirikan. Alangkah nyamanya jika blog gua boleh ada kat facebook?.... hmmm siapa ada jalan dia? hubungi gua diemail gua selambakodok@gmail.com

Anyway, kalau u guys dapat sama memang kewl.

Power to the People

Adlin Shauki

18 comments:

imran said...

nak masuk facebook kene log in la pulak. dan saya yg tiada account facebook ini, amat la payah nye nak register ape kebenda alah semua tu. =)

l o u r e n z a r said...

Helu smua..

Mana yang takde facebook & x nak register (rugi ahh x register, sbb facebook rawks), ini adalah details event tuk buka puasa tersebut

Tarikh: 6th October 2007 (Sabtu)
Tempat: Chitralada Restaurant, Great Eastern Mall, KL
Time: 6.30 ptg
Buffet Price: RM38.80++ per pax

Sesiapa yg nk join, please rsvp to me (Cik Anne) by sending me your name, contact no & no of pax before 4th October 2007 to anne.khalid@gmail.com

Sapa yg ada facebook tu, rsvp je kat situh ye..
marilah datang beramai2!!
hehe..

tata

l o u r e n z a r said...

oh yeah, en afdlin..

have u check this apps in facebook, called flog.. dia leh integrate your existing blog to fb.. cuba dan lihat okeh..

http://www.facebook.com/apps/application.php?id=2344132808&b&ref=pd

DyNeLLa said...

too bad I'm living in Singapore...can't go there...I'll be at Melaka on 10 Oct though...hehe...raye kt kampong!!! Yes!!!

HazuraHamzah said...

berbuka kat surau depan umah aku jer.... hi bro! wa baru berjinak jinak diarena ini klu salah tolong tunjukkan... wa minat la lu bro! suma lu punya filem wa tgk (sajer jer nak bodek supaya lu sudi usha entry wa) cau!

azyze gomez said...

gambar baju mlayu tu nampak kurus banyak! betol!@

(maybe saya bias, semua lelaki melayu pakai baju melayu nampak hensemmmm sangat di mata saya huha)

kalau wannabe kodok senyap je boleh ke join?

nizam said...

Salam..Bro Aflin Shauki..selamat berpuasa!!!- Nizam

Anonymous said...

Salam Afdlin..to meet u either u on stage or 4 mata been always a dream and goals for me..but without realising dream come thru few mth ago when u on stage at KLCC..to tell u frankly mulut terbuka sampai makanan depan mata hamba tak terkunyah... tapi telan sahaja. Really bro i minat giler to c u on screen or behind scene.. i just like ur bersahaja arahan and lakonan tapi berkesan. Even my hubby dari ok ok minat u terus tgk i so giler minat kat u.. tervirus anak beranak kat rumah minat u.. my son wish to meet up wif u too!Really have to tell you, u SUPER to us! keep going i know u can go very the far...SUMO best beb!DO wat u believe..cause we believe u can do it beb!Thank u for your contribution to the industry and always make us smile laught and thk when watching ur movies. Selamat berpuasa..Really hope to see u in s'pore..love from S'pore CT anak beranak. Email: cthazaria@yahoo.com.sg

aishah said...

alamak why 6th? got gathering with my schoolmates...takde rezekilah mcm ni. anyway, you can blog on facebook. just update this blog and then on facebook you can opt to import your blog onto facebook notes! i do that. so senang, tak payah nak blog 2-3 kali.

try it out. need help, facebook me. i'm already on your friends list maaa...

i havent tried flog, haha...

kodokbrunei @ ez vier said...

hi cippppppppp....alamakkkkk wrong timing laaa ur gathering..i will be kat kl on dat day but i will be back on the same day arnd 5.30pm.. uwaaaaaaa haru nyaaaaaa...btw...accept my request from ur facebook :p

p/s: raya dtg rumah ehhhh

Lia said...

Salam Bro...Selamat Berpuasa! N should I buat advance wish Selamat hari Raya kat U?! Sape-lah tahu tak sempat nak jengok blog u ni...maklumlah...

Bro, cross-over ur entries @ ur blog n facebook-lah. Jgnlah biar kita ni semua ternanti-nanti entries dari u, sedangkan...sedangkan...sedangkan u ni actually bermesra di server yg lain. Uhuk..uhuk..uhukk!!!! Sedih tau!!!!

Watever it is, take care of urself and hope to read more n more of ur stuffs. Salam buat ur family and kaninang u...esp abg Awie n Hans. (hehehe...sempat aku...)

p/s* Sesekali tu...cubalah ajak Fans kat Singapore iftar ngan u pulak! Kita ni pun teringin juga tauuu!!!!

aDeaL said...

gempak seii..!!

tapi apa yang dikatakan oleh azyze gomez tu ada betul nye laa..
abg nmpk sdkit kurus lorr..
tp..tetap dgn comel nye..
spt..org2 jepun tuh..
huuhuu..!!

pah nur said...

Kalau padi katakan padi,
Sorry la bro, wa tak dapat pergi....
Thanx for the invitation anyway.

Kerje le beb. Kumpul duit raya. Masa kecik kecik dulu best giler dapat duit raya. Dah tua tua ni, hari raya kalau ikutkan hati nak lari...

Saw the best movie in malaysia titled "cinta". Yang cipta cerita ni dapat ilham dari movie called "Love Actually" kot? I think, wait, i rephrase,... Your movie is waaaaaaay better. More realistic delivered in simple manerism.

Why Cerita "cinta" tak RE-AL?

1. Pasangan teenager yang bercinta tu, Sharifah amani and Pierre Andre punya karekter, kalau ikut RE-ALity, tak sempat bercinta pun, sebab bersekedudukan and high chances of kena tahan dengan JAWI atau JAIS (yang bukan ayah Ahmad ),yang seringkali dijumpai di taman taman bunga dan membuat rondaan dari rumah ke rumah (sebab tu kalau ada kerja kat jabatan ugama islam, susah nak settle cepat, sebab pegawai banyak pergi kursus dan pergi tangkap basah kuyup couple couple di KL nih.). Hidup JAWI !!!

2. First date Fasha sandha and whats-his-name, depa tak tentukan where to go. Macam mana tau nak pakai apa. A lady would go,"oh fish!! He asked me out, yahoo!! What to wear aaa???" . What a coincidence that she turned up in an elegant evening gown,fit for MPO performances,macam tau tau je hero nak bawak ke candlelite dinner. Nasib baik tak bawak pi kedai mamak.

3. Rahim Razali's character, who suffered from Alzeimer's disease, did not portray the irritable personality of Alzeimers Disease, (which is also a criterion for Alzeimer's). Trust me, the only people who'd take care of people having Alzeimer's would be those that have love preexisting in their hearts, no one would actually volunteer to take care, not someone who have to take care of a restaurant anyway. They won't have the time and energy to follow the unfortunate person who have Alzeimer's around because they are so likely to wonder off and get lost. But I give credit to this couples' acting. The best amongst all. Hats off to Rahim Razali and Puan Fatimah.

4. As for Nanu Baharin and bro, it's very bollywood to die from donating your kidney. You're more likely to die in an accident involving a Mat Rempit high on bad carbohydrate rather than this transplant procedures. It imbedes a stigma to society that "Organ Donation kills". Not exactly the message the Kidney Society would appreciate.

But I guess Malaysians are suckers for love story. My theory was right over and over.
Bro, should you ever run out of those brilliant creative ideas of yours, just make a love story movie. Cannot go wrong punye..
Hope you people enjoy the bukak posa gathering!!

ajis00 said...

arghhh..
wish i could join..
kene keje le..
biasak aa kuli jek, nk buat camne..
niwei, mane yg pegi tuh, enjoyyy..

cip,
pas setel, post gambo byk2 okes..
hehehehe...

Mr. Right said...

Siot betul. Dah ada function lain hari tu, kalau tak confirm aku datang. Dengan hanya 38 ringgit leh berbuka dengan Afdlin, gilo...damn gud offer. Takpe, raya gathering ada kot...

Anonymous said...

i love you.....aku sayang pada abg afdlin.

Anonymous said...

Afin bulan puasa pun nampak semangat. Maklumlah dah jadi sumo -mesti maintain.Minta Maaf selamat Raya
http://rzblur.blogspot.com

vrempire said...

Bila la agaknya aku boley join lagi makan-makan geng brader Kodok Bersaudara ni? teringin gak nak tgk brader Afdlin secara LIVE ON THE FACE.