Pelikat Pants Designer

Pelikat Pants Designer
Number 1 Pelikat Pants Maker in the World!

Monday, October 08, 2007

Terimakasih kodok-kodok semua!

Thank you to Anne and the rest of the gang for organising the kodoks buka puasa at the great eastern mall semalam. Memang seronok gua dapat berjumpa dengan kengkawan yang dah lama tak jumpa. Thanks to Amylea AF dan Aizat AF kerana datang juga. You all memang kodok. Macam gua jugak. heehee. Gua also harap you all enjoy the gifts yang gua dapat bagi hari tu sebagai kenang-kenangan hari berbahagia itu.

Untuk mereka yang tak dapat datang semalam, esok ada satu aksi rambang berbuka dengan cipkodok lagi, tapi yang ni ala ringkas dekat NZ CURRY house dekat dengan office gua. Masa, sebelum buka ler... kalau tak tahu waktu buka... tanyala kengkawan yang berpuasa...

Anyway my life currently is back in full gear. LOS dan FAUN sudah siap edit dan sudah bersedia untuk dubbing DAN lepas raya gua akan memulakan penggambaran filem terbaru gua yang berjudul PAPADOM. Kisah seorang pengusaha Nasi Kandar di Pulau Pinang yang terlalu kuat bekerja sehingga melupakan tanggungjawabnya sebagai bapa dan suami, akhirnya satu tragedi memaksanya mengubah caranya dan menjadi bapa terlampau misali. Nantikanlah dia di gerai-gerai vcd cetak rompak berhampiran jika tidak berperikemanusiaan.

Power to the People
Afdlin Shauki

19 comments:

Lizzam said...

"Nantikanlah dia di gerai-gerai vcd cetak rompak berhampiran jika tidak berperikemanusiaan."

- siyes sadis ayat nih....

mafiaries said...

Cip,esok kami sekeluarga datang..bersama our Little Sarah.Nak mintak uncle Afdlin duit raya..hehehehe

muzy said...

cip, gua nak sangat tengok lu buat keje...gua datang masa lu dubbing boleh tak? plz plz plz...Kalo tak boleh,kasi la sampai boleh yea..plz...

Kevin said...

Assalamualakum pada abang Afdlin. Saya mengucapkan selamat berpuasa dan hari raya pada anda dan keluarga. I am a big fan and love your movies.

Kevin
http://utusan-malaysia-berita.blogspot.com

pye:rudz said...

PAPADOM? sounds interesting (macam kisah sendiri je bro...)
kalau production nak pakai extra, bilanglah sama kodok2... dapat makan nasi kandar kat background pun ok ape?

see you this evening.

Geneticthylon said...

selamat hari raya... nasib baik aku jauh kalau dekat memang aku terjah walaupun kau tak kenal aku tapi aku minat kat filem-filem lawak kau...hehe


selamat hari raya and teruskan buat filem yang lawak best ...eh ntah apa lah aku mengarut ni

sekian

GAIA said...

Kita dah ada banyak filem komedi dlm loghat pulau pinang, tapi Papadom ini rasanya menjanjikan sesuatu yang berbeza....Nokkota chip...

DiStUrBeD AnGeL said...

chip! buko poser ngan kodok2 spore lah... (erm...tp biler ek, raya dh nk dkt pun!)

Lily.Lulu. said...

hey bro, just wanna wish Selamat Hari Raya Aidilfitri.

;)

Hanafi Mohd Noor said...

Selamat hari raya Afdlin, jangan makan banyak.
www.hanafionline.com

sherrina said...

Slamat Hari Raya Aidilfitri :)

Anonymous said...

cip cip cip coklat kodok cip

PrincessRen said...

selamat hari raya to afdlin shauki and family. Semoga semua nya selamat dari segi makan, mengamalkan ibadah, selamat sampai dan balik dan segala-galanya. Amin :)

ps: pls bring back AH-Ha... i miss it so much ;D

Jalibhoy said...

bro, ni peminat lu dari pulau singapura.

im a big fan of your movies bro. Ur movies have good production qualities. apart from the older folks in my home, everyone else in the family thinks your movies are awesome.

Keep on going! We are 100% behind u!

LilDopey said...

dudeeeee....

i so loveeeeeeeee ur SUMOlah! movie!! watched it more than 5x's already...hilarious! excellent! :)

sheedah said...

Lin,

terima kasih kerana jemput saya ke rumah masa 1st day raya....happy sgt2 dpt jumpa lin n famili n juga yr mom auntie dilla.....mmg surprise sgt2 tau...rasa kembali zaman2 kita masa kecik2 dulu kan....cuma kecewa sikit tak dapat jumpa Fifi.....harap2 lin dapat sampaikan salam pada dia yer...

Pegawai Khalwat said...

Welcome to Penang brada!

Err.... hang shoot kat Penang atau kat studio saja?

Faizah_Haris said...

ASSALAMMUALAIKUM...

wahaiii abg afdlin yang sgt cumillll heheehehehe....selamat hari raya yer....

Andaman Adreen - Professional Make-Up Artist said...

suak sgt dgn afdlin shauki ni...x taulah nape...teruskan apa yg anda lakukan dlm industri