Pelikat Pants Designer

Pelikat Pants Designer
Number 1 Pelikat Pants Maker in the World!

Monday, September 08, 2008

Tibalah masanya untuk kodok-kodok berjumpa kembali untuk berbuka puasa dengan cipkodok.

Kepada kodok-kodok diehard dan juga kodok-kodok baru, jika anda berminat nak berjumpa dengan saya dan berbuka puasa bersama-sama standbylah untuk bertemu untuk EVENT BUKA PUASA TERGEMPAR KODOK-KODOK seantara Malaysia. Tahun ini kita juga akan mengestablishkan 'Fellowship of the Kodoks' ataupun dengan nama skema-nya 'Afdlin Shauki fan club' dan jika anda betul-betul berminat untuk menjadi sebahagian kelab ini sila hantar email ke cipkodok@gmail.com dan segala rahsia-rahsia negara afdli shauki akan di beritahu... seperti tarikh dan lokasi acara berbuka puasa besar-besaran ini.... hahaha jadi bersedialah... untuk kodok-kodok luar negara, kita berbuka conference call ajelah ataupun on YM. heehee. so STANDBY!!!

By the way, iklan petronas itu adalah arahan iklan pertama saya, Mc Donald's 'puasa penuh' iklan kedua,
tengah direct iklan puasa penuh McD
Checking framing Mc'd commercial
talent yang agak cun.
dan saya nak mengucapkan terimakasih kepada Yasmin Ahmad dan team kat Leo Burnett serta kat Mhz kerana memberi peluang untuk saya cuba membawa sentuhan dan fahaman saya ke dunia iklan. Memang lain dan lebih stressful dengan dunia filem cereka tapi... menarik.... tertarik ... ia memang da bomb.

84 comments:

zan said...

Saya masuk cip..
Nak book no. ahli boleh?
Hehehe

tipahvogue said...

nak join...nak join!! nanti saya email ek?!?

shueyluweyduwey said...

it was u who directed the petronas and mc d advert.for a starter, sangat hebat!!! thumbs up dude!!!

NuruL IzzaH said...

good luck!!

izan said...

Hi afdlin, yg iklan mcd puasa penuh tu, was it the one with a boy name harez halim? his mum's name helysa salleh ( org sabah)?the talented harez look very familiar lah..
btw, superb ad you did :)

rina is pink is sugitani said...
This comment has been removed by the author.
rina is pink is sugitani said...

tu maya karin kn bro..huhuh..
memang ler talented..
may i join ur fan club?

suke la iklan mekdi ngn petronas tu..

fadillah said...

hi afdlin...
suker giler ngn iklan petronas tu..teringat zaman kecik2 dl.hahahha...good job bro!

black_canary said...

so aku ni kira boleh joint ke kelab kodok ni.???kalau ada masa terluang nak jugak joint(sbb aku ni puasa)...
Tapi bila iklan McD tu bro..(atau aku terlepas pandang..sbb jarang tgk tv)

Een said...

Hoorey.. tq cip coz sudi nk banjer kitowang huhu...~ Susah2 jer..

nnt bwk kids u yg comey2 cam bapaknyer tu sekali ek..

tqtqtqtq

ainfazrin said...

owh. Mc D, makanan kegemaranku yang kini iklannya diarahkan oleh penggiat seni kegemaranku juga. saya teruja!

ok, tu sangat mengada.hehehe.

congrats abg afdlin. tak sabar nak tgk lebih banyak lagi iklan arahan abg in future.

dan saya akan email ke alamat tertera sekarang juga.muahahahaha. :)

alifstyle said...

petronas dah tengok, McD belum lagi. Weh, gua dah join!

ketam said...

waaaaaaa ada iklan McD lagi tu.. waaaaaaaaaaaa bestnye... mendalam maksud tu (bertambah la besar lilitan Cip Kodok)..

aku pun nak join..

fealize_eleanoer said...

saya pon nak join abg afdlin...

id YM saye fealize1010 ye! ;)

waiting to hear from u soon..!

regards,
fea!

Cerpelai said...

Fellowship Of The Kodoks??
Kehkehkeh.. lawak gak tu..!!
Gua antor plain email je kat bro Afdlin je laa.. okeh?

Zaini said...

makaih.

lawa gilos cip.

mcm maya roelcke pon ade.

peh.

scouting team yg gempar nih.








heh.

Epoi said...

Salam Bro....

waaa...org baruk kat u nyer blog.........

Mmg lu sempoi habis......

Gua akan join lu Bro...

amy ikram ismail said...
This comment has been removed by the author.
amy ikram ismail said...

cayalah afdlin.. gua suka iklan u guys yang petronas tue merdeka.. feel beb... yang mcD tue.. nanti gua tengok... filem BRAVE tue bile nak kuar afdlin kat M'sia..?

amy ikram ismail said...

cayalah afdlin.. gua suka iklan u guys yang petronas tue merdeka.. feel beb... yang mcD tue.. nanti gua tengok... filem BRAVE tue bile nak kuar afdlin kat M'sia..?

_anees^ said...

i really love petronas adv...really touching!

semoga berjaya abg afdlin..and maybe one day we can meet...i really hope..:D

yiemega said...

cipkodok....kodok memang nak berbuka dgn cipkodok tapi kesibukkan menghalang......

http://www.suaragenerasimuda.com

eddie dewanaga said...

abah aiman yg minat moto besau jual cempedak berdaun emas tu ke...?

huh, menyucuk jiwa, good job bro!

Fiez said...

Salam..

Sy pun nk join juga nie..

www.fiez81.blogspot.com

~BEE~ said...

wah..x sabar nak join kodok2 yg lain...

Pocket said...

cip kodok!!
peh menanti keluarnya iklan McD anda!!
awek tu memang comei:)

nak jadi jgak seorang Kodoks :)

Shamsul Aizat said...

i like ur petronas ad. ingatkan yasmin ahmad punye...good work bro.

Fazrul Shahril said...

salam bro,

lu memang buat gempaq.. habis.. caya bro.. keep it up..moga tak kering idea... salam ramadan... shoot iklan masa bulan posa ka bro... jangan termakan lah.,,

Orait,

SESEORANG said...

yea,yea,nak join.baguslah bro dah kembali giat berblog..

Matt said...

Nak tgk hasilnye n give feedback nanti ok. :)

ArnabGumuk said...

nak join nak join..tp aku kat sabah!!uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...tp kan waitress mcd tu mmg da bomb la..pandai pak kodok cast pelakon yek!!!

curseshadow said...

cip.. sy nak join.. fan karat kamu nih.. congrates utk iklan petronas.. suke la.. "motor abah punye", iklan mcd tak tengok lagi..

fade0 said...

bro .. apasal pegang rokok masa time bulan puasa?

Kazoku Jaya Enterprise said...

Lamanya memnyepiii............ nak belanja mc'd kat mana brO.... Royak mai lah

Kazoku Jaya Enterprise said...

Lamanya memnyepiii............ nak belanja mc'd kat mana brO.... Royak mai lah

@cu SaYaNg said...

nk join..nk join..nk join..
kita dh emel dh :D

MohdHafez.Net said...

iklan petronas tu memang bermakna...thanks bro!

theconfused said...

cip sudah kembaliii...

jaizuddin said...

wahai afdlin, slmt berpuasa n slmt nk dkt raye...

usahawankekal said...

Good la bro memang best iklan petronas tu.....

inda said...

iklan puase penoh is vv cute!:) kalo ni iklan yg dak kecik sejukkan dri lam fridge toh la? is dat da one? da father n son hade chemistry chumel yg wat kite senyum :)

kavkiskey said...

cun siot. jeles aku kat ko..

yamato said...

i knew it!i knew it!! that petronas advert was directed by u!!! it was one of the best n one of my fave too since u were in it!!! hope to see u direct more commercials after this!!! good job!!!

samdaddycool said...

.. wah ada kelab kodok... booking satu bro! nanti saya email...

... wah iklan McD dgn talent yang cun? best! :)

usahawankekal said...

booking jangan tak booking...saya pun booking satu hahaha

yatiesakura said...

congratz bro~ =)

iklan best sgt3!!....

Ninie Jane said...

Hi Afdlin :) selamat berpuasa :)

take care

million supports from sabah :)

ladynina said...

bila dan di mana nk buat iftar ni?
=)

Shira said...

iklan McD xtengok lg.mesti best nih :)

nk bukak posa gak~:P

rin said...

hai afdlin, just want to tell u that i fall in 'love' with u sejak di sek. ACS Ipoh lagi masa pementasan "Kampong Boy" dulu...way back those years.
Anyway, bravo bro, Petronas Adv.. superb! beautiful work...excellente..

shyda said...

cip, nak join fan club tapi tak dapek ahh nak join buka puasa sesama..almaklum ler ibu2 di bulan ramadan ni ek...

iklan malatops!!!

15 said...

2 perkara kena check:
1.iklan tu flash back, but the price of cempedak RM2.50 a kilo is rather high
2.can i say, aiman bought the Moto using your RM41k given to him, for a kampung folk like aiman, sure he gets PTPTN loan,so he never used the money given. On top of that, in real life,not to say impossible, but a reality, a kampung folk will not come out with such a huge money upon hearing their children got a place in university.

-conclusion,overall, this the best adv!!

dina said...

caya la cip kodok.... nak join jadi ahlil kelab leh tak... tapi iklan cip memang superb!

dina said...

caya la cip kodok.... nak join jadi ahlil kelab leh tak... tapi iklan cip memang superb!

dina said...

caya la cip kodok.... nak join jadi ahlil kelab leh tak... tapi iklan cip memang superb!

usahawankekal said...

ya sama2 la kita join club chip kodok...

afiq said...

abang afdlin ku!!
nati kalo ad mase g la kat blog saye ye?
i am new kid on the block!!
yer??
sudi2kan lah diri tok bace blog saye 2!!!

lol said...

abg afdlin yg gemok... hauhahuah bang nanti nak wat iklan lg sewa la kete kodok sy ekh...



*lari

PURNAMA MERINDU said...

Hi ... minatnya kat lakonan awak !

Moga sukses selalu hendaknya ...

Kalau free datanglah ke blog saya ...

http://strange-money.blogspot.com

Cheers ...

azril said...

Salam bro,

Memang gempak ar iklan yg budak asyik mintak duit kat bapak dier tuh. Tp yg plg best..tgk reaksi muka si bapak..bile ckp.."keta kebal pun bapak bleh beli kan"..susah nak cari reaksi muka cmtu..heheh. Sy tabik bro..FYI, sy ade beli album kaset fuyoo bro..mmg susah nk dpt kaset tu..sy beli 3 thn lepas kat langkawi..k bro..terus kan usaha..

TUN said...

aku ponnk tgk gk.
lmbt lg nk kuar??

kEyrOL~ said...

nk jd talent leh?
hihi x malu!!!

azril said...

bro..makesure iklan merdeka petronas next year..bro wat lg..

azienazi87 said...

Hola! First of all, congrats on your first petronas ad. i love it. my abah also love it. hehe =D
I haven't watch the McD ad yet but I know it must be great as well. wish u all the best and i'm looking forward to watch all your ads & movies in the future. =)

PS: btw, that's McD at kota damansara rite?

Anisa Ahmad said...

* By the way, iklan petronas itu adalah arahan iklan pertama saya

waaa...
1st time tgk iklan Pet i was like..

ha korang..
tu sure idea afdlin..
yg ade org buang smpah kt tmpt 'di larang buang sampah' tu..

cam 'the reverse' saikologi in ah-ha..
miss dat show a LOT by the way

tk sangker u yg direct dat iklan..
nice!!

oh 'abah'..
sy nk jd kodok gk~~

-miss kodok to be-

kodok2macho said...

ahaaaaa..
bila lagi bro..
senyap jek..
gua dah tak sabar nak makan free
nii..

mazirlazi said...

Kodoks sekalian..

Slamat Hari Malaysia

@zk@m said...

cip, sy da antor mail kat cipkodok punyer add knapa xda apa2 britapn cip?? nak join berbuka ngan cip.... da bnyk tahun miss nih!!! nih mail sy, azkam01@gmail.com

Enche' Adykasyah said...

Cip, i tengok muka model tu ada mix macam Maya Karin + sapa sorang tu I tak ingat la.. Kurus betul actress tu.. Alaaa.. lupa pulak...

WWW.SNAPS.COM

CoffeePrincess said...

cip! mmg best la iklan tu tp iklan petronas paling best la cip! memang minat giler ar iklan tu smpi keepvid drpd youtube semata2 nk tgk iklan tu tiap ar..cip2..bt la iklan yg best2 mcm tu lg ye! cayok2!

Sayang Suhana said...

Salam,..I may not be one of yr kodoks nor even one of the tadpoles..(hehe) but I hail all the way from singapore. I have all the while been a silent reader of yr blog...but i think it's time for me to voice out my interest in yr work and yr personality..(although I may not know u in person)..yr confidence is explosive, inspiring and contagious and i really3 luuuurve yr presence...so all the best, my cute idol..shall always wait for what's new from u..*sarangheyo*

underworld said...
This comment has been removed by the author.
UIVIAR said...

aa..bila tarikh keluar iklan ni? tgk kt youtube pon jadi la =/

eina's said...
This comment has been removed by the author.
eina's said...

Nak joiiinn... Bila neh..?? Set arr date cepat.. Pose dah nk abih neh.. Huhuhu...

"Motor ni.. ABAH PUNYA..."

hanz said...

gud job bro....




http://hanztv.serietvforum.com

mohammad imizan said...

cipkodok.....nak phone number cipkodok leh?

mohammad imizan said...

cipkodok.....budak IT,budak law,pencilok,peng sumo,penlaki macho dah......bila lak cipkodok nak buat penjual sayor ke?penternak? atau penghakim......

apiq said...

ini mcd katner ni bro adlin??
heheheh

akma....L said...

warghh.. nk tengokk!! hait!! igt2 dlm otak, 4 disember. emm cipkodok a.k.a bro afdlin, sudikah kiranya tn hamba brtukar link dgn hmba?? chewah~ ngee3.. ermm sy link cipkodok ye??sy pn nk jd slh seko kodok jgk.. tp kodok yg kiut la.. huhu~ =p

Tati Yacob said...

Salam Afdlin,

Your work as an actor is extremely impressive!

You are an inspiration. keep it up!

t.

lankapo said...

semoga success selalu cip kodok.

makan mau jaga ya..sakit nanti saper susah hehe

W. Hasrol B. W. Ismail said...

La..tak tahu plak aku..ko merokok ye...ape tu kat tangan..jgn membahayakan kesihatan.

PHIRDOTE said...

biller mao panggil i join ur artwork..haha ;D