Pelikat Pants Designer

Pelikat Pants Designer
Number 1 Pelikat Pants Maker in the World!

Saturday, September 13, 2008

TRAILER LOS DAN FAUN DI 'http://www.losdanfaun.com' sekarang!!!!!!!! Filem 'LOS DAN FAUN' DECEMBER 4, 2008!!!!!

To all my friends and kodoks, a quick update. Selepas hampir setahun korang tak tengok filem afdlin shauki.... kini tibalah masanya untuk kita menghuru-harakan suasana dengan filem terbaru gua LOS dan Faun. Stetelah bertahun berungkus lumus, siaplah sudah naskah saya yang terbaru dan ianya ready to meletup macam meriam buluh !!! (bukan meriam bellina)... Kunjungilah laman web Los dan Faun dan buatlah huru-hara kat sana. Yang penting adalah anda semua beri feedback lagi apayang korang nak tengok kat sana dan macammana boleh kita improvekan website itu.... WAR-WARKANLAH YANG ANDA SEKARANG BOLEH MENONTON TRAILER 'LOS DAN FAUN' DI SANA.

LOS DAN FAUN AKAN DATANG KE PANGGUNG 4 HB DECEMBER 2008!!!!!!!!!!!

TARGET HARI BERBUKA KODOK BERAMAI-RAMAI AKAN DITETAPKAN BILA MAK KODOK DATANG BULAN........JADI TUNGGUUUU...


POWER TO THE PEOPLE
AFDLIN SHAUKI

ps next post bila gua balik dari langkawi hari isnin ni... TIGA JALAN DI BALI!!! DGN GAMBAR-GAMBAR EKSKLUSIF DAN MENGGIURKAN HANYA SESUAI DI BACA SELEPAS BERBUKA PUASA!!!!!!!!!!

110 comments:

dJ phuturecybersonique said...

"bila mak kodok datang bulan?" camna nak buka bila tak puasa tu! hahaa!

Just Joe said...

wahhh , aku tengah final la 4 december tu.. huaaaaa...

Darling Pya said...

wah..best..best..
tak sabar nk tunggu 4 dec nie..
sure layan nye nie...
moga2 dpt 'box opis'...Amin
gut luck cip kodok..

erk..tny ckit.emel yg d antar utk b'buka dgn cip tu mmg x de feedbck apa2ke?if ada, sy x dpt apa2 pun

yiemega said...

tak sabar nak tengok cerita ni...


www.suaragenerasimuda.com

Fazrulls said...

Caya lah bro.. ni baru citer gempaq habis..

Selamat...maju.. untuk filem kali ini... warcchhaaa...

ArnabGumuk said...

4dec ker??apesal bukan 2nd dec ngam2 bday aku?..hehehe..tp 4dec tu bday kekasih aku..ok la tu..hehehehe

alifstyle said...

WAh! cayalah! Gua promot dalam blog gua nanti!

alifstyle said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

all the besT!

Belum pernah lagi missed tgk encik kodok punya movies!

go kodok!

addyaholix said...
This comment has been removed by the author.
addyaholix said...

en.kodok punya filem xpenah xbest !

terus jadik best en.kodok !

gua tulis sket dlm blog gua nnt ok ~

aRiL said...

Salam bro..

Wah..akhirnye kuar gak filem terbaru bro...sy tunggu gak Los & Faun ni...cmne le kelawakan filem ini ye..

black_canary said...

ok cipkodok...nanti kami bagi komen membina dan menjahanamkan..

Ain Humairah said...

go go kodoks!!

i believed and very the kondifen this movie gonna be the movie of the yr.

Lets support our movie. Promosikan di blog anda.

IkraamSuarez said...

can't wait for it...

http://ikraamtorres.blogspot.com/

Attoodgrrl said...

GAMBAR-GAMBAR EKSKLUSIF DAN MENGGIURKAN HANYA SESUAI DI BACA SELEPAS BERBUKA PUASA!!!!!!!!!!

er..
ok..
hahaha

anyway..
am a BIG fan (literally n physically)
+P

Los n faun..
CUTE!!

can't wait..

n oh..
u sgt cute jadik abah!!!
sukeeeeeeee

=)

Akbalanas said...

i always like ur stuff....xsabo doh nak nunggu.....hari berbuke tu jgn saji cekodok je udoh le...

dumdum said...

bro afdlinn....miss uuuuu..lama gila streamyx wat hal kat umah huhuhu..cant wait for los n faun!!!! suke gilaa iklan mekdi ngan aiman kete kebal tu hikhik..

love u bro..keep up a gud work kayy..

ez said...

Tweeeheeeeeee...its premiering on MY BIRTHDAY!!!!!

SESEORANG said...

cayalah bang..kompom bok opis punyelah..bile nak bawak saye belakon sekali ni bang..jadi mangkok tandas pun takpe..

Anonymous said...

caya la bro..filem yang kami nanti-nantikan suspek betul kat bro

ghimau said...

bro.. gua 1st time comment kat blog lu ni... lu mmg best la bro.. mmg gua minat :) ada masa singah2 la blog gua... all the best!

Samdaddycool said...

salam bro...

gua ada buat review kat blog gua..

http://samdaddycool.blogspot.com/2008/09/los-dan-faun.html

all the best!!!

A.G said...
This comment has been removed by the author.
A.G said...

betul la sebagai peminat paling setia bro x sabar nak tunggu filem2 dri bro. cayalaaaaa

ShawlsToLove said...

cool!!couldnt wait for los dan faun!!and btw...tgk la my blog...i jual kuih...haha!!

Shira said...

canteklah.
december cuti skolah.haha.
kami tengok.kami tengok :)

mrsDu1(^-^) said...

can't wait 2 watch ur movie..
luv ur movie so much~~

nk jd kodok gak..
ley x..
heeee

mrsDu1(^-^) said...

can't wait 2 watch ur movie..
luv ur movie so much~~

nk jd kodok gak..
ley x..
heeee

rin said...

hi afdlin...wahh have to wait mak kodok datang bulan ker baru nak wat open house buka pose...?hehe macam-macam afdlin la u ni..

SEPI was your best acting for me so far, can't wait to see LOSS and FAUN pulak..

All the best ...

yazid yahaya said...

asalmualaikum bro,,afdlin...saya ingin hantar email kepada anda sesuatu project yang gempaq kat internet ini..pernah tengok kuncicinta.com tak??try tengok..dan saya nak wat sesuatu project bersama dengan afdlin camtu..sebab saya ini pakar IM gak..

untuk cerita lebih lanjut..hantar email kat saya dulu di ajidjob@yahoo.com

saya berharap sangat..

ceri masam said...

abg afdlin,

"terbaik..."

Puteri Ezza said...

Salam bang Afdlin. Kemain lagi header tu ye. Seksis. Hikhik.

Puteri Ezza said...

Salam bang Afdlin. Kemain lagi header tu ye. Seksis. Hikhik.

benludin said...

waa...tak sabar gua nak tgk movie lu...

Zulhatfi Aziz said...

tak sabar nak tgk nih.. tiket dah menang aritu..

kaSzMaNN said...

cant wait!!..and btw, nak invite u jadi invited judge for our nex year muvie fest..will get to u thru ur relative lana..bleh kan?? bleh bleh bleh? im ur kipas gak neh..ahah..btw, keep on SUMOing! ROCK ON!

NyIzd said...

bila nak dtg brunei?gathering lah with ur diehard fans kat brunei..

Amak said...

sangat sangat tak sabar nak tengok!

Muhammad Azwan said...

hey bro..
sy mmg minat sume cite bro..
x pnh t'lepas 2..
x saba 2 kehadiran los n faun ni..
msti penuh kontrovesi dan penuh gelak ketawa..
ush blog sy..
comment kalau perlu..
sy amat hargainya..
hohoho!!

Biszign said...

whooosaaaaa.... another film from the Sith Lord.... tak sabo den nak nengok..

bilo la nak buek buko puaso ni? Den dah lapo nunggu ni ah... maso buko tu ekau bolanjo kan? copek2 sket datang bulan tu... dah nak habih bulan dah ni..

all da best berro, ekau memang debong (da bomb)

david santos said...

This sport is for great people, but I am small. I only have 1,60.
Terima Kasih.

- eiNa - said...

Muaahhahhaa.. I'm waiting for a long time for this LOS DAN FAUN... Finally.. X sabar seh... Uhuhummm.. bila nk bukak pose sesame neh.. Nk joiiinnn...

garb_ina said...

x sabanya berbuka ngan afdlin!!!

Aku Adalah Aku Cicit Cokrodepo said...

memang nak join sangat tapi tak sempat la gamaknye coz sayang saya baru je lepas bersalin kut! so tak pe doa saya pada afdlin semoga sentiasa berjaya dan ceria..

Doakan sayang saya selamat melahirkan anak yang keempat...

selesaimasalah : http://ibnmasodakanbantu.blogspot.com

Aku Adalah Aku Cicit Cokrodepo said...

memang nak join sangat tapi tak sempat la gamaknye coz sayang saya baru je lepas bersalin kut! so tak pe doa saya pada afdlin semoga sentiasa berjaya dan ceria..

Doakan sayang saya selamat melahirkan anak yang keempat...

selesaimasalah : http://ibnmasodakanbantu.blogspot.com

Unknown said...

yahuu!!!another film from afdlin is coming!cant wait to watch it!:D

Suri suraya said...

hi.. nk tiket free leh?
hehe.. SYABAS BRO!

faridmw said...

nk tgk.. tpi msa dah blik untk smbg bljr...

Fazira Albaijure said...

salam aidilfitri buat cifkodok sekeluarga. maaf zahir batin~

kawaii_desu said...

salam cip, selamat hari raya aidilfitri buat cip... :)
semoga berbahagia dan produktif slalu

Saiful said...

Bagus la. Pandai buat blog.

Pe pon Selamat hari raya Maaf zahir Batin.

Peminat mu,
http://silentmoney.co.cc/

encik adi said...

dude, apa macam nasik kandar pantai cenang? ada ok ka?

david santos said...

I am to pass to desire a good weekend to you.

BuahKranjiDalamPerahu said...

Bro u r my idol la...Hope to see ur new movie soon..keep it up..

kavkiskey said...

Suspen betol. gambar bro nga sapa nak tunjuk lepas bulan posa tu? Hoho.. menggiurkan dan melazatkan..

Fikri Fadzil said...

hi adflin! u've a great blog ;) saya memang hepi kalo baca bro nye blog... huhu...

all da' best! maybe ini tempat post saya lpas ni. ahakz! i agree to be one of your kodoks. oNNgGGg.... hehe =)

MA ZN Enterprise said...

Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir & Batin

alif-mikail said...

lamanya nak tunggu .. 4 dec..

Liz said...

Wishing you and your family;
SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI.

Take care :)

MOLY said...

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI Chief kodok

;)

Anonymous said...

Wah Pelancaran 4 DEC ... hihihii birthday I tuh.. tengkiu afdlin u amik tarikh sempena birthday I.. hikhikhik

Zool Blogger said...

Apsal tak buat waktu raya nie....
Selamat Hari Raya...

Ikhlas
Zool budak kampung
http://www.ligakampung.com/blog

pinklashesrabbit said...

owh owh!!
can't wait, can't wait!

Madu! said...

Found your blog thru Patrick Teo's site.
Rocking journey.
Admire the passion!

Madu! said...

Found your blog thru Patrick Teo's site.
Rocking journey.
Admire the passion!

Madu! said...

Found your blog thru Patrick Teo's site.
Rocking journey.
Admire the passion!

Anonymous said...

i lurve ur movie.. x sabar nak tgk los dan faun ni.. haha..

Chuckiesd said...

Afdlin pun movie mmg best...mesti kener tengok nie...

MOHAMMAD IMIZAN BIN ISMAIL said...

cipkodok....lagu-lagu yang dah di cd kan nak dapat dimana cipkodok oooiiiiiii......rindu kat lagu lama2 tu....kirim salam kat kak fifi ye....
selamat hari raya cipkodok....

Unknown said...

wah waahh....

best tol la cipkodok nih...aritu tengok Raya Bersama FaFau.. cipkodok ada. memang kelako.. tapi yang paling best.. lagu cipkodok tuh... memang sonok ar...

movie pun best..AH-HA pun best.. Actorlympic pun best.. teruskan usaha-usaha cipkodok memartabatkan seni dari orang melayu.. heheh..

memang resepek lu cipkodok..

Hajijah..bicipai..resepek..cencitip...

azlin hashim said...

slmt hari raya la ek, tumpang lalu jap na...

Linglung said...

selamba!
aku harap cite nie lagi best drp BULI or BAIK PUNYA CILOK..cite tuh best,so kalo ni lg best,so memang best la.

Linglung said...

haa..sambung sket lagi..

wealthsurfing.clogspot.com
streamyxzone.blogspot.com
kekotak-katik.blogspot.com

Hydolarc said...

4th Dec~~!! itu birthday guaaa~~hahaha tak tersangke satu hadiah yg terbaik buat diri gua...huhuhu musti layan~~mustiii~~~

Selamat Di Jalan Raya said...

Bro...
cuma gua takut satu je..
selalunya masa bulan disember ni cerita2 kat wayang best2.. cerita hollywood mcm2 masa tu.. cerita Cicakman 2 pun keluar masa2 tu jugak.. risau jadi macam cerita Sumolah je nanti.. tak meletup sebab kena bersaing dengan banyak cerita best.. Lu tengok cerita Senario Eps.1 tu.. meletup sebab takde persaingan kat wayang amsa raya lepas... apa2 pun aku akan tetap tgk cerita yang lu bikin.. ok.. cargas...

dumdum said...

update update update...
bro,saye winduu kat bro..cepatlaa update blog ney..asyik tengok SUMOlah kat astro dok ulang2 tapi still miss ur words here..

Nurul Binti Ibunya said...

can't wait for the film..

Asyeida said...

Salam Abg Afdlin,Selamat Hari Raye buat semua keluarga afdlin,semoga di murahkan rezeki dan berbahagia selalu...hehe..teruskan dengan perjuangan anda ok tak payah la nak risau pasal sambutan peminat tu sebab rezeki ni ada kat mana2 janji kita ikhlas dan berusaha insyallah kita akan dapat balasan yang setimpal..caya la sama gue..hhehe..apa2 pun semoga sukses..Go Afdlin1000X... :)

Sakura said...

Salam Abg Afdlin..

SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR BATIN..

Wah tak sabar nak tengok filem ni..Kali terakhir tengok gandingan Abg Afdlin dengan Kak Erra dalam 'Gila - gila Pengantin Popular' selain ganding terbaik dalam Soal Hati & Soalnya Siapa...Apapun All The Best....Bila nak buat filem jadi Hero & Heroin lagi?

MiSyaJanah said...

bro...
i luv all ur movies..
so enjoy..muahahahhaa
all da best..
tak sabar nak tgu bulan 12!!

Unknown said...

Waalaikum salam, ha aku dah jawab. dapat pahala tak?

shaukin, saya dgn PrudentialBSNTakaful.
so kalau boleh saya nak luangkan mase dengan anda untuk share ttg kepentingan Kad perubatan nie. tak kira untuk personal atau keluarga.
kalau sudilah. text me. Ahmad Isyak Rudin 013-3565953. esyaquer@yahoo.com
TQ Bro.

Fly said...

salam, x sabar nak tgk lost and faun

Sharon Delaila said...

Congratulation Afdlin
sharon delaila

Tremologuy said...

Read your previous post - the one before this one and my eyes caught the bit about how Malaysians don't even watch local films. Can't really argue there. Even though Hancock was in truth a cockup, it was still selling when local films struggled to get viewership at the cinemas. It sometimes embarrassingly looked like only certain cinemas took up Malaysian movies and others with limited screens just completely ignored them. Surely something must be done!

IMHO the industry doesn't require intervention by the ministry, nor does it need a sense of patriotic pity from the public. What it needs is a life changing film. It needs young, unapologetic inspiring, movie makers bursting through the scene with fresh ideas. A third of Malaysian movies are probably romantic comedy, another third comedy, and the other third horror. These three genres have been recycled so many times you can almost predict the Malaysian top 3/4 movies line up for Hari Raya opening.

I believe filmmakers like Afdlin Shauki and co. should also stick his neck out and come up with a screenplay way-beyond his comfort zone. Because most Malaysians are not prepared to leave their own comfort zones i.e. your typical Hollywood blockbusters.

Kris Law said...

CASTING FOR 45 years old woman for feature film. Please go to my blog for info, thanks.

Aradolly said...

He's great.

Hamizi Azizan said...

gua minat gila sama lu bro... also respek la... caya la....!!!

Ida Hariati Hashim said...

Salam Afdlin,

This is my fist time here, i was terkejut beruk to see ur pic as a sumo wrestler..love it to the bits.

Best la u ni afdlin, your parents must be very proud of you.

I have somethings (ideas) on my mind that have been bugging me for ages, just need to find time to pen them down. One day, i'll be as good as you are in this field.
:)

MsAnisSyahirah said...

so long not coming to this blog, n u is still who u are...pe ku merepek nih...huahuahua..

wah..setelah lame xtgok flem afdlin, akhirnyer kuar gak..sye jarang nk tgok filem pengarah lain slain afdlin n yasmin ahmad..coz, what we all see "things" around is natural but u've seen "it" in a different perspective..congratz on that..coz evrytime i re-watch ur film, it makes me think twice or more about ur "message"...(bukn sbb xphm, tp nk mndalami maksud jer..ehe..)

Zikri Husaini said...

huhu....bila agaknya nak keluar tue....tunggu

Anonymous said...

TALQIN KIAMAT
( IMAM MAHDI )

————————————————–

( SULIT DAN PERSENDIRIAN )

Salinan kepada:

Yang Di Pertuan Agong Malaysia ( Baginda Sultan Mizan )

Pejabat Istana Negara ( u/p Ust. Abd Aziz, Ust. Abd Rahman)

Jabatan Agama Islam Negeri-Negeri (u/p Mufti)

Pejabat Perdana Menteri Malaysia

—————————————————

JUMAAT 17 OKTOBER 2008


Sila layari www.layarbahtera.com . Terima Kasih

Aku X-PO said...

go selambakodok go!!! hehe lawat la blog sy k..hehe

http://x-poshop.blogspot.com

N said...

cepatlah bulan doblas! tak saba nk tgk!!

katakku terbang tinggi said...

katak:cip kodok!!!katak terbang melaporkan diri!!!seramai 18 anggota bersedia menerima arahan tuan!!!
cip kodok:ni ha katak..ko g cari barang nih..tuan empunya dh bg deposit..belen lepas ko jumpe barang nye..beres??
katak:beres bro...berudu..baris sedia..dah terima amanat dr cip kodok..keluarrrr barissss!!!keh3

Aidil Sharizaq said...

one of the best director out there..love all the movies!!

Nizam Arjuna said...

can't wait

Dr Zek said...

kat kelantan xde panggung wayang la bang.....aduh....terpaksa la turun KL...nk cuti pun susah ni..time2 cuti skolah neh susah gak...smua org nk cuti...xpe aku ambik EL(emergency leave) jer lah...huhuhuu

Unknown said...

kodok..ooo kodok, buat la tempat chat http://www.cbox.ws/index.php
tak sabar nak tgk cite kodok terbaru..muahahaha

EP_JB said...

citer baru...akan ku tunggu bila tiba hari itu

Anonymous said...

wa caya sama lu abg afdlin

Anonymous said...

tak sbar nk gelak smpai terkencing kat dlm wayang nih. hehe

atokk said...

haluu i'm new here...

Kris Law said...

Looks good.

Shasha Saad said...

can't wait!!! xoxo

Algojo said...

Bro.. baru lepas nonton ' Orang Minyak Naik Minyak'.. Gua salute lu bro dengan tapak tangan dengan tapak kai gua sekali broo !! lu memang hebatt ! Very creative and really entertaining !! POWER !!

_anees^ said...

http://anees99.blogspot.com
tgk entry baru saya...hope can join!

luvbiznez said...

otai2...

Anonymous said...

Menarik tertarik ar! Nak tengok mak kodok!

Saya pun ada nak share cara nak buat duit mudah terus ke akaun bank anda.

Duit mudah dan senang terus ke akaun bank anda setiap hari!

-Tak perlu buat blog atau website.
-Tak payah susah-susah.
-Tak perlu tunggu hujung bulan atau hari-hari tertentu sahaja untuk keluarkan duit
-Duit masuk TERUS ke akaun bank (Maybank, CIMB, RHB, BankIslam, HSBC, PublicBank, dll)
-Terima email setiap kali duit masuk! SERONOK!
-Modal yang sedikit sahaja (RM50 sahaja)
-Tak percaya jangan aktifkan akaun
-Bila dah faham, yakin dan percaya, TERPULANG kepada anda nak aktifkan akaun ataupun tidak.


Wang tunai masuk terus ke akaun bank anda setiap hari dengan E-Khazanah. Baca, fahamkan &

daftar PERCUMA di
---->
http://www.e-khazanah.com/?ref=register

Unknown said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,a片,線上遊戲,色情遊戲,日本a片,性愛