Pelikat Pants Designer

Pelikat Pants Designer
Number 1 Pelikat Pants Maker in the World!

Saturday, November 15, 2008

Los dan Faun press dan bloggers preview meletup!!



Pertama sekali gua nak ucapkan setinggi terimakasih kepada semua yang telah mendatangi pratonton Los dan Faun, saya harap saya mendapat sokongan anda semua untuk merwar-warkan filem ini kepada seluruh rakyat malaysia, supaya semua dapat datang menonton filem ini. Saya rasa dah macam tak sabar untuk mengeluarkan filem ini kepanggung dalam satu ledakan atomic supaya semua dapat menyaksikannya kembali.

Satu Amaran : filem ini bukan macam filem_filem saya sebelum ni, Ianya pada saya an exercise in absurdist comedy, something kita boleh have fun menonton, bergelak ketawa dan ENJOY KODOK!!!

Banyak karakter-karakter yang pelik-pelik yang saya hidupkan dalam filem ini dibantu oleh pelakon yang cekap-cekap dan saya pasti ianya akan mendapat sambutan yang mengganaskan.

tahniah kepada semua barisan pelakon yang telah menjayakan filem ini dan terimakasih kepada semua rakan-rakan produksi yang telah bertungkus lumus menyiapkannya. i tabik spring you all.

Thank you MIG dan David Teoh kerana membantu saya dan syarikat saya yang kecil ini dengan melakukan pengurusan pemasaran filem ini dengan terbaik sekali. Sekali lagi juga kepada semua kodok-kodok kerana memberi sokongan padu maut kepada saya dan filem ini.

Ada satu lagi screening khas , malam gala fisherman's friend yang jika anda minatuntuk bersama kitorang silalah masuki pertandingan fisherman's friend kuatnya sseperti tertera di bawah... Thanks again to all dan berhiburlah dengan Los dan Faun 4hb December ini.


karikatur pelakon utama filem los dan faun.

power to the people.
Afdlin Shauki

P.S Boutique

Hi!

You can watch the Making of Los Dan Faun on RIA, Astro!

The next re-runs are as follows:

Sunday 16 November 12.30 am and 9.30pm.

(Check your programme for details)

And catch the movie in cinemas near you on 4th December!


you can also download the caller me tone from CELCOM.. here are the step by step to do so

Call Me Tones
To subscribe: Type CMTON and send to 22990
To download: Type CMTcode and send to 22990
EG: CMT 10000 send to 22990

To give Call Me Tones as gift to your friend: Type CMTGiftcodeB number

EG: CMT GIFT 10000 0191234567 and send to 22990

Monthly subscription fee RM 3.00
Each download will cost RM 3.50
Celcom Helpline: 03 3630 8888

Fun Talk
With Fun Talk Dedication, you can now record a 10 second personalized voice message, attach a 30 second song clip and dedicate it to your friends or loved ones right away

To send Fun Talk Dedication:
1. Dial *005
e.g. *005019123456710000
2. Press Call Button
3. Wait for a beep sound and then start recording
4. You have 10 seconds to record your message
5. End call when you’re done recording

Each dedication will cost RM 0.60
Celcom Helpline: 03 3630 8888

Title & Code
Hilang Sabar Lost N Found(OST Movie)- Code: 57512
Hingga Ke Akhirnya (verse) Lost N Found(OST Movie)- Code: 57513
Hingga Ke Akhirnya (end)Lost N Found(OST Movie)- Code: 57514
Hingga Ke Akhirnya (bridge 1)Lost N Found(OST Movie)- Code: 57515
Hingga Ke Akhirnya (bridge 2)Lost N Found(OST Movie)- Code: 57516
Hingga Ke Akhirnya (chorus)Lost N Found(OST Movie)- Code: 57517
Hingga Ke Akhirnya (end 2)Lost N Found(OST Movie)- Code: 57518
LNF theme (end)Lost N Found(OST Movie)- Code: 57519
LNF theme (poyo)Lost N Found(OST Movie)- Code: 57520
LNF theme (verse 1)Lost N Found(OST Movie)- Code: 57521
LNF theme (verse 2)Lost N Found(OST Movie)- Code: 57522

GO TO THE WEBSITE


www.losdanfaun.com

love you all

66 comments:

Ajami Hashim said...

ijinkan gua bagitau bahwesenyer gua ketawa mengekek-ngekek tadi mcm pontianak harumsundalmalam pt.2 bila lawak jenaka los & faun 'menjadi-jadi'.. wakakaka!

CONGRATS bro!

p/s: rebiu gua later2lah k!

deennasour said...

ledakan ketawa ajami disahkan oleh ledakan deennasour yg byk kali jugak!!!!

tahniah kepada sopi jikan sbb jerit "aircond plz", sbb lepas tu baru ah rasa sejuk panggung tu..

thanks bro, tak henti2 sebut blogger!! maka, akan bertabur2 pujian yg akan dibuat di blog deennasour pasal los dan faun nanti..insyaallah~

Ajami Hashim said...

nota:

TMO los & faun
Astro RIA, Channel 104
Sun 16Nov 12.30am/9.30pm
Thu 20Nov 8pm
Sun 23Nov 7pm
Sun 30Nov 12.30am

p/s: yaaa! tQ to shoffi jikan yg sudi duk seblah blogger2 katanyer!

amirul said...

assalamualaikum abg afdlin.name gua mirull..aku skang tgh blaja..nk tanye abg mcm mane step2 nak kadi pengarah atau penerbit..sbb saye minat sgt nak jg penerbit dan pengarah..tolong tunjut ajarku sifu..kalau abg nk reply..abg clik kat www.amirulevolusi.blogspot.com..komen kat shoutbot k..

Fazrul Shahril said...

Salam Bro,

Tahniah diatas penghasilan satu lagi produk yang ditunggu2.. filem yang boleh buat orang pecah perut... jarang ada gambar cam ni.. dulu nak tengok filem yang gempaq pun tengok citer P.Ramlee ja..but now... heeeee...

aMyRuL's anD zaKiaH said...

Bro, sy de promote kat blog sy!peminat lu beb!view my blog!amyrulzakiah.blogspot.com~~captain kodokMYRUL melpor~~

Cerpelai said...

Kehkehkeh..
Lawak la pulak caricature tu bro..
Terkincit gua tengok daa..

aranhellstorm said...

karikatur ni bro macam ala ala game Grand Theft Auto (GTA) - Vice City kat PS2 la... mcm gangster dah ni...hehehe

alifstyle said...

Gua tengok Los dan Faun. Kelakar giler! Adlin boleh menang award. Afdlin, tahniah!

Testimoni dari saya:

"Ini mungkin filem terakhir dari anda, sebab anda mungkin mati sebab terlampau banyak gelak."

5 Bintang!

alifstyle said...

Bro! Serius! Filem lu cukup rencahnya. Aksi, lawak, oh ya... sempat sedih sekejap.

Filem ini pasti dapat sambutan luar biasa di pawagam.

FILEM TERBAIK AFDLIN SETAKA INI!

Adi Luqman said...

yes, cerita ini sgt kelakar. Bukan en ajami sahaja yang ketawa terkekek-kekek ye. Saya juga!]

good job afdlin! keep up the amazing work!

i've reviewed the flick. ha ha ha!

incik neng said...

selamat petang boss
name aku neng, aku takde la nak tengok los N faun neh pasal astro tak collaborate dengan NHK jepun ngahaha,tapi bro ape je yang bro buat ,file,drama,lagu sume mmg superbly done!
yoroshiku

TAUFIK SM™ said...

lawa karikatur tu

Umar Zakir Abdul Hamid said...

kewl seyh
nyway
saya rasa u nye film ni dari tahun 2006 dah kluar utopia...
masa tu saya spm
asal kluar lmbat?

nyway
kp ur gd work
emm
do visit my blog
ngeehehehehe
selamba kodok

Ikhares said...

serena mysterina mmg hot!!!

tak rugi kami terkejar2 selepas exam paper pagi semalam utk pergi press prev tu...

lepas habis exam nnti kami akan upload review filem los dan faun...

ps: kami keluar makan tadi pun pakai t-shirt dan topi los& faun...dah macam papan iklan bergerak dah...haha....

azril said...

filem ni pasal brg yg ilang ye...

CikLieYzaOnline said...

Hahahahaha....

Tak larat nak gelak..
lawak la..
best la abg afdlin...
saya mmg peminat setia...
insyaAllah..satu hari nanti saya jua akan jadi pengarah yg berjaya mcm abg...
AMIN....

FiQ OnLinE said...

Tak sabar nak tonton FILEM ini!
Bro afdlin, Bila nak buat Soal Hati plak? Best arr citer tue! mai lah jalan2 ke blog peminat! asyik peminat jerk dekati artis, artis tak mahu dekati peminat ke? maybe bro sibuk kot? PADADOM keluar untuk Tahun Depan kan? apa2 pown, semua tajuk filem bro mmg GEMPAQ.

Fiq Online ||| Sentiasa Panas
www.fiq-life.blogspot.com

wénkt said...

filem ni sangat best!

Thanks for da invitation.

Baca review kat my blog k!!

http://wenkt.com/blog/?p=2355

hehehe..

Regards to Vision WOrks.

Ngeee

rina is pink is sugitani said...

lmbtnye..4hb...xsaba da ni nk tgk

ahmdsyhmi said...

berenjoy la kita kodok.
jadi kodok la kita kodok.

salam abg afdlin.

-peminat tegar anda. percaya la!

ha said...

Walaupun terkeluar tajuk skit.. tapi takpelah.. nak cakap jugak. (sebenarnya sebab tak tahu nak tulis kat mane lagi dah..).

Last 2 week, I watch ur movie kat astro prima, yg korang buat inspirasi dari filem P.Ramlee tu, Orang Minyak Naik Minyak.

Seriously, I salute you and all the actor and actress for the best effort u gave. Event supporting actor yang dialog 2-3 rangkap pun berlakon best gila. Not to mestion Musly Ramlee, he's the best!! Memang terasa macam arwah P.Ramlee betul² dtg.

To be truth, I'm not really P.Ramlee's fan. In fact, dah berapa lama tak tengok movie P.Ramlee. Not that I hate malay movie, or I thought malay movie ni tak standard ke ape ke.. tapi mungkin pasal masa kecik² dulu selalu kene paksa tgk citer P.Ramlee kot.. trus trauma takmo tengok cerita P.Ramlee dah.

But, after Babak 4 Madu 3 and Orang Minyak Naik Minyak, now I feel the lost of P.Ramlee and start watching and questioning where the hell he got the idea to make people laugh. Not just orang dulu², but until now, we're still laughing watching his movie.

Congratulation to all of u (the actor, actress and production)!! All the best!!

p/s: no offend but i think u need to do something with ur commercial.

azhan said...

babak 4 madu 4...hahaha serius lawak!

anyway all the best 4 los dan faun...

mayamin syafiqah said...

tak saba gile nak tunggu 4th december..tak tahan dah rasenye..nway congratulation to abg afdlin n team..

hans said...

hopefully filem nih tak macam SUMO....

KhaliFmUjAhiD said...

salamz encik afdlin.. papadom bile nak kuar??

curseshadow said...

Yeyy.. sy menang tiket gala los dan faun 25hb nih..chip kodok mesti ade punye.. tak sabarnyeee nak tgk..

*semalam baru dapat merchandise los dan faun.. thanks chip and Vision Works*

(New Entry in my blog)
Aku menang LOS DAN FAUN
www.zulhatfi.com

Cx Bob said...

huhuhu..
bro!!..
wa xsaba ar nk tggu..
uhuhuhu..
biler nk kuar filem psl org gemok lagi..
leh ajak wa belakon..
huhuhuhu

miezi said...

a must watch.. i love ida..eh, afdlin juga :)

Suicidal Angel said...

leh tanyer sket x??
kenape sme filem abang...
asyik2 pelakon yang same jek...
x ngam ngan yang lain ke??
amik la muke2 baru sket...
cam gua ke... wakakakaaka!!
gua mmg kuat berangan!!

anyway, all the best bro!!!

sabrosa said...

steady ah bro..gua memang minat gilerr ngn movie2 bro..hope mendapat kutipan yang memberangsangkan ok..

p/s:suka lakonan bro dalam filem SEPI..sangat2 menyentuh..

theme said...

Tahniah bro saya pastikan saya akan ke panggung wayang berdekatan untuk menonton filem ni nanti. btw saya suka klip itam putih Que Haidar jadi hostage dan merayu penonton. Saya dah tampal klip tersebut di lamanweb www.lawak.net sbg free promo LOL

izzat said...

gile babeng la.


lagi2 scene dia blk kampung.


hahahahaha



wajib tengok.noktah...

cik kiah said...

best gila ka?

dui wajib tgk ni

cant wait!!:P

kay ames said...

hi cipkodok!

mungkin slightly off-topic tapi nak jugak mention benda neh...

sy nubi lagi kat arena blogging neh. dan blog bro afdlin antara yg pertama tersenarai dalam blog yg sy folow. to be honest, sy memang minat sesangat kat bro afdlin start bro jadik host carta rim dulu, masa bro gelarkan diri bro sbagai afdloin instead of afdlin (very funny man!) dan paling sy takleh lupa bila bro mention pasal amy search terima surat dari persatuan lembu2 frisian new zealand yg marah pasal amy pakai suar kulit lembu frisian (masa tu vid clip hape tah tak ingat) tapi seriously U ROCK BRO!

sy lom lagi tengok trailer Los & Faun tapi judging from your previous works, i know it'll be surprising, fresh & funny as always... just that frankly speaking i'm not a fan of awie so it's really an eyesore to see him in your works man...he sucks anyways - peminat awie jgn marah gua k - this is a free country - besides it's just my 2 cents - jgn attack gua plak pasnih...

baru2 ni sy ada la jalan2 kat lanai budaya (depan coliseum jln t.a.r) so sy ternampak la bro afdlin & crews tengah nak shooting, masa tu sy tengok bro tengah macam main baling bola ala2 baseball (minus the bat) dgn sorang crew (sy sempat snap gambar bro afdlin tapi dari kejauhan jer...nak dekat2 segan!), pastu i happen to get a glimpse of bro adlin aman ramli & harun salim bachik tengah duduk bawah payung paling dekat dgn tandas awam DBKL (eeuu grroosss man) tapi yg sempat sy babai cuma bro harun salim bachik yg kebetulan tengah pandang sy snap gmbar dia guna mobile sy (klu sudi check kat my blog k), masa tu bro adlin baru habis mekap kot (muka putih habis - hilang lekuk2 jerawat dia!) dan sibuk nak capai kot dia agaknya so dia tak perasan sy snap gmbar dia...

fuh, tak sedar panjang lak komen neh, sori ye bro menyalahgunakan ruang seco'et ni (dlm percubaan 'tuk cuba menjadi one of your kodoks hehehe)...moga sukses slalu k bro, can't wait to see ur next projekt, salam...

ekhazanah said...

Hahahaha! Best giler la.. Tahniah Bro afdlin shauki!

Saya pun ada nak share cara nak buat duit mudah terus ke akaun bank anda.

Duit mudah dan senang terus ke akaun bank anda setiap hari!

-Tak perlu buat blog atau website.
-Tak payah susah-susah.
-Tak perlu tunggu hujung bulan atau hari-hari tertentu sahaja untuk keluarkan duit
-Duit masuk TERUS ke akaun bank (Maybank, CIMB, RHB, BankIslam, HSBC, PublicBank, dll)
-Terima email setiap kali duit masuk! SERONOK!
-Modal yang sedikit sahaja (RM50 sahaja)
-Tak percaya jangan aktifkan akaun
-Bila dah faham, yakin dan percaya, TERPULANG kepada anda nak aktifkan akaun ataupun tidak.


Wang tunai masuk terus ke akaun bank anda setiap hari dengan E-Khazanah. Baca, fahamkan &

daftar PERCUMA di
---->
http://www.e-khazanah.com/?ref=register

ekhazanah said...

Hahahaha! Best giler la.. Tahniah Bro afdlin shauki!

Saya pun ada nak share cara nak buat duit mudah terus ke akaun bank anda.

Duit mudah dan senang terus ke akaun bank anda setiap hari!

-Tak perlu buat blog atau website.
-Tak payah susah-susah.
-Tak perlu tunggu hujung bulan atau hari-hari tertentu sahaja untuk keluarkan duit
-Duit masuk TERUS ke akaun bank (Maybank, CIMB, RHB, BankIslam, HSBC, PublicBank, dll)
-Terima email setiap kali duit masuk! SERONOK!
-Modal yang sedikit sahaja (RM50 sahaja)
-Tak percaya jangan aktifkan akaun
-Bila dah faham, yakin dan percaya, TERPULANG kepada anda nak aktifkan akaun ataupun tidak.


Wang tunai masuk terus ke akaun bank anda setiap hari dengan E-Khazanah. Baca, fahamkan &

daftar PERCUMA di
---->
http://www.e-khazanah.com/?ref=register

maximum said...

kenape semua orang dah tengok tapi saye tak tengok lagi nih.. adush.. bang, cerita melayu kita makin bagus. Semua pengarah cuba buat cerita yang luar dari batasan orang melayu. that's positive thinking for our malay culture. Insyaallah, industri filem kita akan berkembang. tak sabar nak tengok cite ni.

AHMADHAKIMI
http://backupscene.fotopages.com

seri said...

adehhh ramainya org komen.. ermmm komen jgk la cam nih.. abg.. de job kosong lagi dak??.. busan nih.. nk ubah angin lak.. hehehe... by the way gud job bro!!!

david santos said...

Great! Congratulations!!!


Nice week for Malasian people!!!

EmahTimah said...

Macam best je cte ni..

rosesNtheboyz said...

best ker? okaylah...kena cuba tengoklar!

www.cabai-kering.blogspot.com

afdlin...maybe next time u nak buat skrip bahasa penang...boleh mintak tolong real penangite....

rosesNtheboyz said...

best ker? okaylah...kena cuba tengoklar!

www.cabai-kering.blogspot.com

afdlin...maybe next time u nak buat skrip bahasa penang...boleh mintak tolong real penangite....

AngahLina Jolie said...

wawiiiiiiiiiiiii..nak kena tgk ni :D
filem2 Abg Afdlin mana leh missed..hehehehe

SyaaLittleLove said...

i love all ur work.... ill link u....

norsaritanaini said...

salam en afdlin...sy dah tgk the making of los dan faun kat tv3, sejak dr hari tu, dah tak sabar2 rasanya nk tunggu tayangan dia...4hb ni InsyaAllah sy akan berkunjung ke pawagam berdekatan..hehe...

Malaywood said...

congrats on Sepi, Adam.

-atie- said...

tahniah bro....
memg best..
n trima kasih sbb wat contest tu
kalo x xdpt nengok free..hehehe

los dan faun memg best...
congrats again

SOGOH said...

wah best lah...film ni...gila2 ..huhu..congrats! Keep up your good works afdlin...

nekrad said...

first thing 2 do tomorrow..nak g tgk lost n faun..filem yg dh lama aku tgu2..tahniah afdlin utk kelahiran filem terbaru..aku dah war2 kan kat blog aku suro semua g tgk cite nih..world peace:)

aku lah izzah said...

Los dan Faun!
damn!it was a great touch from afdlin shauki and not to forget the production team. :)
seriously! lawak ok! and feel lyke to watch it again.

next box office movie!
:)

congratz.

antu said...

serius memang best. i watched it just now. mmg best + klaka dan lain dari yg lain. congrats to u bro! i'll alwiz support yuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

neko13 said...

yep! mmg perit saya menahan tali usus yg seakan2 mahu putus (tapi nasib baik xputus betul) bila mana cite giler ini start..huhuhuuuuuuu~ Semoga terus menghasilkn yg terbaik! ^^V

Pegawai Khalwat said...

ha ha ha ha....

Mujur aku gelak ikut sunnah Nabi (gelak tak berbunyi), kalau tak, harus gamat dengan hilai tawa aku.

Kenapa?
Aaa... ini kita tak tahu.

Ha ha ha.....

Framestone said...

thank bro for the movie... len kali if ade mase cdg nk bergambar dgn bro...hari tue xsmpat

edzlin007 said...

abg afdlin, film los dan faun best gile, tahniah!!!!

wénkt said...

ahaks
gua dah tgk 2 kali
nk tgk agi
saper nk teman!!?

syareena said...

as'kum... pepun smalam aku dah p ngan hubby tgk los n faun. as ko punyer peminat no 1 la gak hehe...
stakat ni mue filem ko mmg aku x tahan sakit perut pastu... tmskla yg nih
mulut aku dah la sakit, tp terpakse gak gelak terbahak2, jadi arini bertambah sakit ma.... aku nak minta ganti rugi kat ko nih.... hahahaha
tahniah k, cume rase ade part yg dipotong e? pepun... x saba tggu papadom lak.... aar...itu yg kite x tau... wakaka

Naddy Razman said...

LOS & FAUN SUPERB!!!

Cheers,
Naddy

Naddy Razman said...

LOS & FAUN SUPERB!!!

Cheers,
Naddy

mus said...

Thanks bro afdlin..best giler cerita ni..best sangat2...rugi sape tak tgk.. baca review saya di http://wanmus.com/los-dan-faun-kelakar-dan-best.html

review direct saya: http://wanmus.com/los-dan-faun-kelakar-dan-best.html

mhsani said...

cite ni bleh buat giler n sempoi....suke watak ida nerina...jd ahlil silap mata.paling best bab kat toilet,mase ngan tokey kedai coli..tahniah afdlin..teruskan berkarya.

Kolonel Pengawas (B) Rashy said...

seyes bro..
citer ni lawak abis..ada ala2 jackie chan lagi =D tabik spring kat lu!

juita said...

salam afdlin,

i am ur fan..silently kot..just one thing...use bigger font when posting your entry..tak nampak la..rabun mata..kecik no...pls

~flyo~ said...

nape brave xmasuk pawagam?cite tue best.

日月神教-任我行 said...

成人遊戲,免費成人影片,成人光碟,情色遊戲,情色a片,情色網,性愛自拍,美女寫真,亂倫,戀愛ING,免費視訊聊天,視訊聊天,成人短片,美女交友,美女遊戲,18禁,三級片,美女,成人圖片區,avdvd,色情遊戲,情色貼圖,女優,偷拍,情色視訊,愛情小說,85cc成人片,成人貼圖站,成人論壇,080聊天室,080苗栗人聊天室,免費a片,視訊美女,視訊做愛,免費視訊,伊莉討論區,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,維克斯論壇,情色論壇,性感影片,正妹,走光,色遊戲,情色自拍,kk俱樂部,好玩遊戲,免費遊戲,貼圖區,好玩遊戲區,中部人聊天室,情色視訊聊天室,聊天室ut,自拍,後宮電影院,85cc,免費影片,a片