Pelikat Pants Designer

Pelikat Pants Designer
Number 1 Pelikat Pants Maker in the World!

Saturday, June 06, 2009

Cerita terbaru.

Rambut Gua D AIM...Berapi kepala Hotak!!

AIM was awesome, i really enjoyed HUJAN and MEET UNCLE HUSSEIN punya performance...Bob and Adibah pun memang terbaik dan gua beruntung dapat bekerja dengan depa sekali lagi.

Setelah berhempas pulas bekerja memerah kepala dan keringat untuk cuba memberi satu rancangan terbaik kepada anda, akhirnya, ASTRO WARNA akan menjadi tempat dimana saya pulang ke television melalui rancangan SPONTAN dan EK ELEH AFDLIN.

Astro Warna merupakan salah satu channel di dalam pakej MUSTIKA di mana ianya merupakan channel komedi pertama di MALAYSIA ini... Terbaikkkkk di ladang dan di lautan dalam!!! Dapatkannya untuk berhibur dengan rancangan-rancangan yang hebat-hebat, ...

Zizan dan gua semasa shooting kat perhentian. Budak berbakat ni juga adalah salah seorang bintang SPONTAN.

Gua juga bernasib baik kerana produk yang gua endorse juga iaitu Fisherman's Friend, sekarang sedang melakukan kempen KUAT BERLAKON Fisherman's Friend di mana gua ada satu akademi lakonan online yang di panggil akademi Afdlin. Pergilah ke www.kuatberlakon.com untuk mencuba bakat anda supaya dapat memenangi hadiah wang tunai juga peluang untuk muncul dalam filem gua.

Untuk mereka yang berminat mengetahui apa yang gua sedang buat, sila checkout dan ikuti TWITTER gua di www.twitter.com

Gua tengah melepakkan diri ditepi pantai di Cannes.

Baru balik dari Cannes Film Festival di France dan ianya sangat terbaik..

IT made me fall in love with filmmaking all over again.

Tak sabar gua nak tengok filem ni... macam terbaikk jek

Ni jugak gua nanti-nantikan... Satu hari gua akan direct filem sebesar ini jugak. Insya allah.

No words can describe the atmosphere there except that if you are a filmmaker, you feel like you have come home... You feel apart of a bigger cause and purpose. You indeed feel special for being a part of the film fraternity.

Taman Permainan orang kaya eropah. Jahanam punya kaya.

Norman pun lepak kat cannes dgn gua. Dia ni gua respect la pasal memang consummate salesman... rajin dia berniaga.

Buat pertama kalinya, bendera MALAYSIA di layangkan di Palais di Cannes sewatu Cannes Film Festival. Aku melinang air mata penuh kebanggaan.

Minggu lepas baru pulang dari Bangkok dengan filem PAPADOM dan gua boleh confirmkan yang filem ini sudah siap 100% dan menunggu tayangan di panggung. Filem ini juga akan layak memasuki Filem Festival Malaysia Tahun ini kerana ianya akan sempat dimasukkan sebelum tarikh tutup penyertaan.

Tak lupa juga sempat pergi tengok kawan baik gua Adlin Aman Ramlie Berkahwin kat ipoh bersama Imelda.


Satu perkahwinan yang amat nostalgic dan indah sekali.Aku doakan diorang berkekalan ke anak cucu cicit dan seterusnya. So happy for them.

Raja dan Permaisurinya. Dayang yang sebelah kanan tu cun gila.
Mak mah tetap mencuit hati semua tetamu dgn gelagatnya yang tak pandai nak formal-formal katanya... my kind of gal.

Saw Harith and Douglas Lim do standup last thursday. They rocked NO BLACK TIE . Looking at them i realised how much I miss performing and how much i desperately need to perform. Insya allah CUCI THE MUSICAl which is coming up in October will provide an awesome return to the stage for me. I am excited to see how that turns out.

Perhentian Island Resort... terbaik di lautan.

Selepas lama gila gua tak pergi Scuba Diving akhirnya....

Dugong rempit menyundal kembali.

Gua dapat jugak bercuti berberapa hari untuk ke pulau perhentian.

Bersama berberapa gang jahanam yang lain. Ajip boy , Along Cham dan Gua.

Yang hebatnya gua dapat bercuti sambil bekerja.... (maknanya tak la cuti sangat) kerana untuk progam ek eleh gua, Jason Lo nak jadi Marine Biologist, jadi kita penuhi impian beliau.
Boroi Dive team yang penuh semangat ingin beraksi.

Walawei... gua dengan abg meor.

Tak sabar rasanya nak pergi diving lagi. Diving 4 life!!!!!!!

And now for something completely personal. My family is currently away in Sabah, now i personally have been away from my family from long periods at a time but i think this time i'm feeling the loneliness. My timing sucks i guess, when they are here... i have to travel and be away... but when i'm in town, they have to be awayThe guys at the office all have something to do. My production team is also busy doing other stuff And i just realised that eventhough i meet so many people, i don't have many friends. Hahaha. What a price to pay for being Me but this has been the life i Chose.

I feel i need a change. I must change and i will change.I am changing.

By the way something that i am very proud of, i have lost about 9 kilos for the last 4 weeks by changing my diet and starting some exercise. i am going to lose weight and i will be fit for cuci the musical.

If we believe, we can do anything.

POWER TO THE PEOPLE

Dalam kenangan mendiang Ah Boy yang banyak membantu gua dalam dunia perjalanan gua menjadi seorang pengarah. Gua amat menghargai persahabatanmu ketika kau bersama kita dulu. Rehatlah kawanku.

AFDLIN SHAUKI

63 comments:

dJ phuturecybersonique said...

fuyoo! 9kgs in 4 weeks! lu lagi terror dari gua lah, dude! let's catch up la! :)

njat tun said...

KOOL!!!!!!!!!!!!

GO GO AFDLIN!!!!!!!!
cannot wait to watch papadom ok.
lala~

sha89 said...

wahhh 9kg? bnyak tu~

chaiyok2 abg afdlin :)

MeFrEe said...

waa..beach! i love beach..
lme jga xmenghirup udara lautan..haha
btw,congrats turun 9kg WooOo...

Liza said...

Hello Afdlin,

Good to read this new update from you. "If you wish it, the whole universe will conspire to get it for you". GOOD LUCK :)

AKURO SAN said...

Good Luck bro Afdlin... Semoga bro cepat kurus dan semoga filem baru bro malatop ya!...

edzlin007 said...

waaahhhh chaiyok..chaiyok abg afdlin! tak sabar nak tgk filem papadom.

fahmi said...

salam cipkodok.. waa.. mesti best ke Cannes tu.. selamat berjaya dgn Papadom, EkEleh Afdlin & Spontan.. always support lu bro..

una210 said...

o0h,,jelez amat!
kenap aku x dapat pegi wedding tuhhh!!!
kenapa~~~~~~~`

azril said...

Salam..bro, lama x mengBLOG? bz keje ek? sy tertarik sungguh dgn show 'spontan'...hahhaha..kelakar giler. tahniah..kerana sekali lagi..m'hasil kan karya yg terbaik...!

youdon'tknowwho said...

You're the man bro!!
9kgs in 4 weeks...i will follow u...


mmmm
what diet did u do anyway???
hahaha...

keep working bro!!!

p/s::post birthday surprise party x der ker bro???heheh

CooL_gaTe said...

salam...
eyp, cane nk ilang 9kg 2??
nk gk doh cbe!!

cbe ah pos menu mknn kt cni hak3

Lynna said...

Bro,...please share with us ur diet plan in ur next post....desperately need to lose weight as well...syndrome kegemukan yg berlebihan melanda...hehehe ;p

jejaka anggun said...

sempat tengok citer precious kat cannes? citer pasal hidup org gemuk yg hitam dan tragis....

i cant to wait to watch in nov nnt.

@Fr!^n@ said...

bro..
besh giler dapat jadi dugong jadian.. dapat g scubaa.. ehuhuhuu
rambut bro carer!!

congrate arr dapat turun 9kgs..
giler kentang.. :)
terbaek behh...

awe said...

boss kodok...rambut acare!!! tak sabar nak tengok popadom ni...singgah la checkout blog aku kat www.awe-imfullofcrap.blogspot.com. so long!!

ViNiL said...

cip...
asal nampak kurus bangat kat fishermen friends nyer website...
hohohoh diet banyak sangat kut nih..

nekrad said...

bro..mintak la astro tayang balik rancangan u Bila Larut Malam 2..rindu kat bubu slim r..huhuuhu

zaty said...

huahhhhh~~spill lah that secret of yours!of how you lost that 9kg!i mean,scr terperinciny,huahua
*petitioning,lol*

pye:rudz said...

selamat "berkurus" (bukan berkursus).

tembun said...

si comel!
:)

Jarr said...

whoaaa...
sukses to bro...
next time mau pergi perhentian roger jer wa...
pakcik wa ade chalet sana sekali ngan package memcm....tapi wa nak ikot!wakakakakakaka...ape pelem baru?

anyway, abg ipar wa Wari,kim slam kat lu. take care bro!

Secret Lover said...

sila kolek award anda kt blog dya !

http://nizuijinhaihaoma.blogspot.com/

haslina ghazali said...

tak sabar nak tengok show baru!

jaz said...

salam...bro...bleh lu nak wat filem action tahap gaban dgn geng2 lu...pakai plak lu berempat lg..ac, hans, awie dgn lu...plak tue calobrate dgn kru..gua konpom...pecah panggung...tp bukan pasaran malaysia yg utama..luar negara..maksud gua bukan jakarta..asyek2 cner ker...korea, jepun, us, frans, uk bler lg

hans said...

gudluck bro...
doakan gua menang contest KuatBerlakon tu...
dapatlah berlakon dgn lu bro..
haha...

http://www.kuatberlakon.com/web/gallery/gl_galleryvt.aspx?type=NEW&id=17

Rajkumari said...

Oh really nice blog !
I have some information for you. Please visit here

information

informationsecond

Regards
Rajkumari
Nepal

Nurul 'U' said...

tak sabar nk tengok afdlin kurus cam dalam filem soalnya hati tuh..

Igniz said...

Have you ever wondered why you're so special among us, mr. afdlin?

Because in Malaysia, tak ramai yg mampu produce stand-up comedy like u do. kat negara kita ni terlalu terkenal dgn lawak fizikal..it's good, but it's not as good as being able to make people laugh while standing still..

but you and harith iskandar can. so i hope ramai lagi yg follow your step. including your style of film making.

anyway, this is my first time being here. hello:)

muhammad said...

afdlin bro ape movie sterusnya?
cita ape kat peraduan kuatberlakon tu? kawan aku masuk tp entah leh menang ke tak? tlg bagi feedback skit http://www.kuatberlakon.com/web/gallery/gl_galleryvt.aspx?type=NEW&id=33

H a i q a L said...

Salam.. Sy Amir Haiqal.. Sy x pandai bab movie2 ni.. But sy ada satu jln cerita yg agak best la.. Cam ner sy nak bg kat bro..? Nak email Bro.. email sy scootmaniaclan@yahoo.com.. tq bro..

linda_cute@misslyn said...

rindu ngan afdlin shauki tka berlaku ngan erra fazira...lupa lak nama filem tuh...

si ninaa la ! said...

i can see adlin smiles all the way masa wedding dia tuu. hihihi. btw,u such a great actor man. thumbs up !

Basikal Jepun said...

Salam bro..
speechless..1st time to comment in artist blog duh!
By the way bila nak dtg Tokyo bang?
Any idea for new film shoot kat Tokyo ke?
Good luck bro!

Kolonel Pengawas (B) Rashy said...

askum..

sy student satu kolej swasta dlm bidang multimedia..

sy ade beberape soalan nk tanye kat abg afdlin kalu dpt abg afdlin terangkan

hrm..sy ade satu projek untuk subject video digital utk sem ni..harap abg afdlin bleh tlg sy :D bleh x ceritakan skit sbyk proses pembikinan filem sehingga la filem tu ditayangkan tuk rujukan nk buat projek ni harp dpt beri tunjuk ajar spy bleh saya share ngn kawan2 yg lain

selalunye mase tgh arahkan sesebuah filem tu kalu pelakon tu buat kesilapan filem tu dibuang dan digantikan dengan filem baru ke atau sambung terus dan diedit kemudian?

kalu abg afdlin x berkeberatan nk berkongsi pengalaman sy ucap terima kasih bnyk2 :D
kalu ade peluang bleh la sy belanje abg makn :D

harap abg afdlin sudi berkongsi ngn saya :)

rrahim102@yahoo.com

SyuhadaJohari said...

nice photo bro!!
suka suka. ada zizan, bumble bee..
best best!! :)
tingin nak jumpa ler...

adryan said...

am so looking forward for cuci the musical!!

D.N.A.S said...

Cuci The Musical tu jalan ceritanya sama ke? My kids dah suruh beli ticket.

Sigma Nusantara said...

hi there...sorry for trespassing..anyone who are interested to do landscaping for their garden...pls visit our blog...we willl give a new meaning to your space...have a great day!thanks blog owner for letting me leave this comment!!!

s u r a y a said...

cuci.the.musikal! tak sabar!!!

:. aYu .: said...

em..adlin punye wedding...
em..smoge mereka bahagia hgga akhir hayat...

rockaholic said...

salam bro, bro tak nak buat story pasal toys yg bro collect selama ni ker?? u r collector kan..kan..kan??

MOHD. ADHA MOHD. ZAIN said...
This comment has been removed by the author.
MOHD. ADHA MOHD. ZAIN said...

Blog saudara/i telah dimasukkan ke dalam senarai BLOGGER MALAYSIA
harap dapat ambil code HTML & letakan blog saudara/i

BLOGGERS MALAYSIA
http://bloggersmalaysia.blogspot.com

cahaya said...

gua doakan bro berjaya menaikan nama malaysia..! all da best bro..!!

~sy@hIrI aL @zmI~ said...

en abang afdlin..haha!!!
rindu gila mahu kerja sama kamu lagi..syiokkkk btol!!!

Tinee said...

what can i say...so proud 4u coz lost 9kg..cha yokx3!!
..but don't change ur cool style..i luv everything what u done..very, very n very gud job!!

aisawealth said...

mantap rambut lu bro!!gua respek la berani buat rambut berapi mcm tuh!

http://www.alphalipidasia.com

note to self, first to last said...

you've been tagged at my blog. read all the questions and answer as your new post. put the miley picture also. it's my award for u ;)

note to self, first to last said...

you've been tagged at my blog. read all the questions and answer as your new post. put the miley picture also. it's my award for u ;)

http://walkingbomb.blogspot.com/

SHE said...

PERGH..WUT A GREAT HAIR...RS MCM NK WAT GAK..TP NT XPEPASAL MKN PELEMPANG MAK GUA..ADEHS

melayu_bogel said...
This comment has been removed by the author.
Siti said...

Blog anda tentu menarik! Sayanglah you don't write often enough. Bagusnya kalau you update blog more frequently kan!

Bukan Sepet said...

Sokong Siti!

indavao said...

hi... just dropping by!
http://www.fileafro.com
http://mobileandetc.blogspot.com
http://kantahanan.blogspot.com

Bukan Sepet said...

Chief,

Story pasal SETEM chief...

ieda witwicky said...

dugong rempit menyundal kembali
"ketawa golek golek xD

ainie rafiedah said...

assalamualaikum...I had just watch your latest movie "SETEM". it was fantstic, funny and fun to watch. I was impressed with your acting and really admire your work and achivement. I think you have the potential to be the next Jim Carey. Actually I am a SEM 3 UPSI student. my group and I are planning to have an interview with well known person how had contributed a lot to our country. We had chosen you as the person to be interviewed.We hope you are free enough to have a short interview with us. The interview will be quite short and basicly it will be about your life and career. please let us knw as soon as possible. TQ kindly need your feedback.

P/s e-mail us at
iniesz_a188@yahoo.com

curseshadow said...

bro... dah lame tak update.. rindu lorr.. ape la owen kite nih.. bleh plak die pindah masuk MU.. adeehh

-www.zulhatfi.com-

bublers said...

kah kah kah .. tu gambaQ dengan Transformer tu kalau hantaQ pi kat Biggest Looser Asia, sure menang trus .. hahahhahahahahhaha


bublers
http://bub.my

Muhammad Hatta said...

Bro, boleh tak untuk siri-siri spontan seterusnya tolong jangan libatkan zizan dan din.

I don't know about u, tapi diorang just dont fit the theme la. Lame giler, paling-paling sekali din, just by watching at his stupid joke pun aku dah rasa malu.

Demang Lebar Daun said...

Afdlin nak buat filem sehebat Transformer? Sebenarnya saya dan isteri berpendapat filem Papadom jauh lebih bagus daripada filem luar tu.

admin said...

cantik rambut afdlin..
he3...

Hassaidi

cinergy health insurance,
vasectomy reversal,
mattress discounters,
paternity test