Pelikat Pants Designer

Pelikat Pants Designer
Number 1 Pelikat Pants Maker in the World!

Thursday, November 01, 2007

Bismillahhirahmannirahhim.



Insya'allah pada hari sabtu 3 hb november ini akan bermulalah satu lagi perjalanan sebuah filem yang saya rasa mungkin menjadi salah sebuah filem terpenting saya, kerana topiknya amat dekat di hati saya iaitu perhubungan di antara seorang bapa dengan seorang anak. Kisah-kisah tentang kekejaman ke atas anak-anak kita telah mendorong saya untuk melihat semula perhubungan saya dengan keluarga dan membuat saya menilai betapa pentingnya kehidupan berkeluarga dalam hidup saya.

Papadom adalah kisah mengenai seorang bapa 'workoholic' yang bekerja keras untuk memberi kesenangan dunia kepada keluarganya tetapi satu hari kehilangan isterinya. Sebelum isterinya meninggal dunia beliau membuat suaminya berjanji agar beliau akan menjaga anak mereka sepertimana dia menjaga kerjanya. Dari situ bapa itu berubah dan menumpukan sepenuh masanya terhadap menjaga anaknya. Beliau menjadi seorang bapa yang terover misalinya.

Satu berita yang amat menarik dan menakjubkan juga adalah filem thai saya BRAVE ataupun BERANI telah pun mendapat penjual dari Amerika dan sekarang ini sedang di tayang di American Filem Market di Los Angeles untuk pengedar-pengedar disana. Untuk Mklumat lanjut mengenai BRAVE sila layari.

  • http://bravethemovie.com


  • Check it out! Menarik Tertarik Website ni memang the bomb. Trailernya pun dapat anda lihat.

    POWER TO THE PEOPLE

    Afdlin Shauki

    118 comments:

    masterjanz said...

    cayalah bro.. harap papaddom pun leh meletup cam citer2 lu yg lain..

    ladylondon said...

    am a malaysian in london, and recently got hold of your SUMO-lah VCD from my boyfriend who brought it from KL. loved it absolutely! got my local friends to watch it and they too loved it! i ve never offered them a malay movie to watch cos most of 'em are the cinta-cintun type movies but this definitely made them laugh! its a pity that ur BULI BALIK vcd didnt have english subtitles, if not they'd be well amazed at how malaysians too can come up with excellent movies!

    tinker said...

    congrats chief,, u r the men... :)

    Anonymous said...

    mintak2 papedem ni tak macam cerita afdlin yang sblm ni. Kalau asyik2 voice over, awie, hans isaac, AC, and that chinese guy (i cant remember his name) ... lama2 jadik macam filem malaysia yang lain.

    Yang si yasmin ahmad dengan same ol' actors, same ol storyline, same ol cliche'.

    Takkan you all nak jadik macam sembilu spinoff kot?

    p/s: jangan mara ye ... ni pendapat saya.

    Lucifer said...

    Bro.Afdlin.....

    Keep up d good work..
    Can't wait 4 ur next movie...

    Shamir said...

    Nice posters and nice chic name on the movie.. hopefully the storyline got to be a BOOM..

    nokemikal said...

    Ada ura2 tentang tragedi pembunuhan Nurin Jazlin hendak difilemkan, I harap U tak terlibat dgn projek nie sebab x baguslah kisah tu hendak difilemkan buat masa ini kerana ia masih dalam siasatan Polis dan pembunuhnya masih belum ditangkap. Lagipun ia mendapat bantahan drpd keluarga Nurin Jazlin Jazimin.

    D.N.A.S said...

    Argh, network saya sloooooow. Tak dapat tengok trailer brave tu. Tension.

    I pun tak setuju kalau kisah Arwah Nurin difilemkan. Sapa yang nak menangguk di air keruh tu? Tak bagus melukakan lagi hati ibu bapa dan keluarganya yang masih terluka tu.

    -Dean Radzy- said...

    Halo Bro..Keep On your good works..I'm looking forward to watch this movie..Bila agaknya akan ditayangkan di pawagam..Hehehehe...Tak sabar nih..

    Eureka! said...

    Hari ni saya jumpa Que Haidar.Dia kata dia berlakon dalam PAPADAM.I will definitely watch if not for Afdlin Shauki for Que Haidar lah...HIDUP QUE HAIDAR!!!! Hehehe

    Comics World said...

    tentu best kan cerita ni. Semoga dapar ranking yang tiggi

    Kazama Kuroo said...

    waaa..
    tak sabar nak tengok cita yang abg afdlin buat nih..
    mesti besh....

    DR. ARIFFAIZAL BIN MOHD NOR ARIFFIN said...

    Emm.. kene tengok ni!

    padrino said...

    bro,cant wait to watch ur latest mowie..lost n found...want us to publish it first?

    budakkerek said...

    salam... byk betullah duit kau afdlin lepas satu satu kau buat filem... anyway aku confirm akan tengok punya kalau keluar nanti. tak pernah mis kau punya filem..

    Anonymous said...

    bro, bravethemovie tu takkan tak tayang kat m'sia?

    fadz said...

    poster yg sangat-sangat cantik..! wait and see ya!

    Anonymous said...

    aloo bro afdlin....
    1st tahniha la sebab berjaya pasarkan brave kat luar negara. satu kejayaan yang patut di cover oleh emdia malaysia ni.

    ttg pappadon tu...tajuk menarik betull...tak terfikir lak sebab sebelum ni pegi beli nasi kandar mamak bagi papadom tu tp bro boleh buat tajuk filem. thats intresting!

    anyway, all the best utk bro n team member.

    kambeng7 said...

    papadom??
    menarik bunyi nye
    ne yg tak saba
    rily miss ur work
    hehhee..
    gud luck bro

    Tanakwagu said...

    cantik lah bro afdlin, best tak berlakon ngan orang thai, production diaorng hebat kn?
    he..he malaysia apa kurangnya?tul tak

    E-Zoodeen said...

    bila pelem tahi 'Brave' akan ditayangkan di Malaysia?

    E-Zoodeen said...

    eh... thai* !! silap tulis!! bukan tahi... hehe

    PoKoK BeSaR KuALa KangSAr said...

    u are the best brother! i admire u alot. and the best thing is u are malaysian. melayu lagi! ur movies always become my favourite movie. i always dream, if i'm a millionaire, i will give my money to you to make good movie. cuz i know u capable to do it! doakan la aku dapat berjuta-juta duit...semua untuk kau afdlin..oh..(...?). keep up a good work. papadom sure syok! support local!

    Forumer said...

    Salaam alaikum w.b.t.. Apa kabar abang kodok? hehe Harap cihat2 sokmo dan diberkati serta dirahmati ALlah selalu.

    Wow!! Papadom, nice stroyline nampaknya, n banyak pengajaran gak tu hopefully. Neway, all da best bro Afdlin, will look forward to the movie insyaAllah

    ma'assalamah :)

    Anonymous said...

    lame da x mam pepedom..hihi

    poster cun la.
    cite pon mestik sedap.
    ol da besh incik afdlin!
    ganbatte kudasai!
    ;p

    Perempuan Jomblo said...

    bila lah dapat peluang tgok bang afdlin shoot and berada dalam one of ur film scene. aritu casting kat uitm tak dpt pegi lah bang afdlin. isk~

    vrempire said...

    Tak pernah ku sangka sejenis makanan yang sering dianaktirikan dan sering silap dieja dan disebut akhirnya akan menjadi sejenis SUPERSTAR..

    YIIIIHAAAAAAAA!!!!!!!!

    Tremologuy said...

    Dude, I am a Penangite and Nasi Kandar is a dear subject to me. So YOU BETTER NOT MESS IT UP or I wILL FONG YOU!! I hate it when people misinterpret our own culture - probably cuz they don't bother to do the necessary research on it. Anyway, I read your notes on the film about the father bla bla bla.. Here's a thought. The Nasi Kandar business is and has always been a 'family business'. If you go to Penang you would see generations of nasi kandar restaurants owner taking over from their predecessors. I would go into Hameediah and the owner would recognize me cuz when his father was still around, my mum and dad were frequenting the place etc.. you get the picture right? So if the angle for the movie is a nasi kandar owner who neglected his son/daughter.. then its gona be a bit weird cuz like all great Chinese mechanics, nasi kandar makers are groomed since they were young by their fathers. Hence, spending their time after school and weekends at the stall learning about curry leaves and the healing properties of cloves (apparently) on a daily basis and (I hope) spending much quality time with their dads. Well, I might be off the mark, and your script might totally be on a different track altogether :D.. And Please, please... be the first Malaysian director not to voice dub the entire movie?? Is that possible to do? Dubbing stopped in the 70's man.. (or was it 60's?) I mean, if the actor/ress has a weird voice then by all means (a certain currently popular actress comes to mind) give her the doraemon and nobita treatment. Invest in a good sound guy/ mic or something, find better outdoor locations, get actors who can actually project. I mean u might as well film the whole darn thing on a camcorder if u were gona dub it later right? (Maybe I should dub my cousin's wedding video.. hhmm).. Ah well, the 'Prof' eats regularly at a restaurant called MMZ in Bukit Jelutong, Shah Alam. a piec of information that someone might choose to use,.. or not.

    p/s: If everybody butters up all the time, the toast gets soggy.. get it?

    comel said...

    Cantik poster ceritapun mesti menarik...

    LeorickSimon said...

    Tadi kat TV tertengok "Jeff's Place" ada la keluar u punya muka cerita pasal blog. So I singah ler tengok. Anyway, great blog! keep up the good work! Paling best bila u cakap "GO BLOG" dalam Bahasa Indonesia bermaksud ... :).

    budak gumok said...

    bro...teruskan usha. biar la kalau xder mata yg nampak atau buat buat xnampak apa lu buat.... lu buat tak nampak jer la dgn org mcm ni... tp dlm masa yg sama, lu jgn sampai buat filem syok sendiri plak. stakat lu, lu memang o.k bro. statement rendah diri lu buat gua rasa lu memang best...macam beskal :-)

    Anonymous said...

    those poppadams look 'sexy'!
    nyum!nyum!
    thats one of fantastic things in Malaysia...
    im so in love with poppadam !!
    cant wait to see it on the big screen.
    aheh!
    u'r the MAN!!

    pye:rudz said...

    doesnt the tale sounds like the life of yours, bro?
    aahhh... a real personal touch there i would say.
    all the best!

    taufiq said...

    Good luck with the new movie! Semoga idea terus memekar.

    Anonymous said...

    afdlin..
    glad to see a lot of supporters here eventho u just started the pembikinan..hope u x frust kan ktorg (mmg xpnah pon)..hehe...i ni kipas susah mati u tau;)..chayok2 afdlin~!

    capik said...

    gwa suke tajuk dia, simple...
    itu brave tada dvd or cd ka?

    Rudy Djoharnaen said...

    good luck man.

    Anonymous said...

    abgafdlin kt rumah saya ade ade sorang dak cam abg...besar pn sama mse die kecik lg sebiji..skang pn sme die darjh 3 tau 4..perangai die pn tah pe22 cm abg gak..kalo jd anak abg dlm papadom pn best gak ..rumah die sebelah ngan rumah mak harun salim banchik...kalo bminat sye leh crikn gambar..

    butaseni said...

    salam bro,gua gerenti lu balik KL lu takkan lupe nasik kandaq beratoq masjid kapitan.:D
    wa frust tak sempat nak makan dengan lu bro.huhuhu
    tapi takpa,lu punya papedom baiikk punya.wa gerenti juga

    ^dada^ said...

    ape pon story nye...ape pon tajuk nye.. klu afdlin yg punye... aku pasti pegi movie punyeee... go afdlin...whheeeeewwwww... ^..^

    NeEM™ said...

    Congrats! Can't wait to watch this one. I'll link my blog 2 yours.

    bloggedneem.blogspot.com

    a.k.a P@i said...

    Hohh. bro.. 1st masuk site nehh.. baru tau ma.. HuHu.. papaddom bukan kropok tuh ehhe.. hhehe.. Doa gua makin jaya dan kaya la.. cite pasal bapa2 nih gua suka.. cam perfect pursiut tuh. tapi gua suka la filem lu..

    admin said...

    wawawawawa,,,gua baca pasal papadom pun dah tergelak,,,aduh,,,,
    blom lagi filem siap,,ahax

    solussagax@yahoo.com said...

    just hoping that u wont select the same actors/esses.da bosan ah. try muka2 baru yg kt tv1/2. kalau dibawak ke depan, sure movies kita akan lebih colourful wth reremai pelakon fresh yg pelik2. best ah!!

    niz1949@yahoo.com said...

    ok la tu..ni x sabar nak tengok ni.orait kita janji kat panggung nanti!!!!!!!!!!!!!!aku pun bapak yg workerholic juga

    Azlan said...

    hopefully filem ni pun baik punya filem sama macam filem-filem encik afdlin yang sebelum ni..antara pengarah yang saya suka kat malaysia ni ialah encik afdlin,encik mamat khalid serta encik osman ali.

    kambeng7 said...

    i wish i cud b in there...

    zuhairy said...

    tahniah bro, selamat maju jaya.Tapi kebanyakkan filem bro buat saya ada pening sikit bila tgk. Tapi lakonan bro dalam Soal Hati tu memang best. Lawak abis,hehe

    Jerry said...

    bro sumo...

    buat laa cite action mantul punyer bro..

    cammon laa..

    Jerry said...

    http://younique-time.blogspot.com/
    http://younique-time.blogspot.com/

    aloo. bro..

    more action bro 2008 bro
    cite mantul bro..

    pah nur said...

    Papadom...bohot acchaa hey...
    Bagi tau jer bila filem nih naik panggung. Nak siapkan tikar and bantal untuk berkelah kat depan counter ticket. Jangan repeat tragedi Sumolah...Kali ni nak bawak seisi kampung, termasuk dengan zombi zombi kampung pisang sekali hari pertama movie ni ditayangkan. Tak kireee...ambik MC pun ambik MC lah....Bagi tau jer biler...

    faidhi said...

    xde nak pakai extra lg ke .. huhuhuuu .. ;)

    Anonymous said...

    Cip,

    Congratulations....
    Cant wait to watch the Papedom... u go bro!

    bcengkih@yahoo.com

    butterflyn said...

    movie yang sedap!
    nice poster btw.
    merah tu merah apa?
    nice red. nak cat dinding bilik color tu lah next year.
    seriously!

    surga warna emotica said...

    padepum...
    looking forward for this one..
    nice poster

    Anonymous said...

    Bagus kena pi panggung tapi sementara nak pi beli tiket kena la baca ini dulu...

    Assalamualaikum dan Salam Sejahtera;

    Produk HEBAT yang di cari-cari oleh SEMUA orang!

    Dengan Modal Mula RM 50,
    Anda mampu menjana pendapatan Sampingan sehingga RM 27,xxx.00!

    Untuk maklumat lanjut;

    http://www.Tinta2u.com/mutiarahati
    http://www.Tinta2u.com/mutiarahati
    http://www.Tinta2u.com/mutiarahati

    Perniagaan ini sungguh MUDAH. Cuma SMS dan EMAIL laman web anda kepada kawan2. Selainnya, kami buatkan untuk anda.

    Anda juga di jemput menyertai kami dalam pemasaran produk HEBAT ini, juga produk-produk lain sebagai alternatif kepada menambahkan pendapatan anda dalam kemelut kegawatan dan kos kehidupan yang makin meningkat.


    Terima kasih
    ---

    Layari http://www.Tinta2u.com/mutiarahati

    Khusairi Berahim said...

    baik punya slow itu websat...apapun syabas

    redha said...

    Salam kasih sayang,

    For the first time here. Good luck, all the best for u..
    hope u get very great idea's always.. and always....

    kawaii_desu said...

    salam chief kodok. harap confirmkan my friend request facebook ok.
    tima kasih

    kalster said...

    bro afdlin..ari tuh i saw u at uitm shah alam. u, que haidar n farid kamil..shooting citer per erkk? papadom kah?

    Samira said...

    Wow, very popular indeed. I am true fan of urs (amongst the other billions), just want to say, I love your movies / films...I have your sumo-lah!, its very cute version of u as usual..haha..i hope papadom will be as good! looking forward to watch it!!

    khai said...

    insyaAllah. i'm sure it's gonna be a big hit. i am ur no 1 fan..i love ur movies.. u r thinking ur own way in making movies...

    always xsabar to hear from u..gudluck bro...

    n yes.. blog is the best medium to create a better r/ship btw fans n people in the industry...

    p/s: kalo ada watak kecik2 kosong2, do contct me...hehe..

    http://www.izwan.tk

    Katak Yang Hina said...

    Salut sama lu... Lu memang Kodok.. hehehe.. Tak sabo nak tengok PapaDom.. Dari jalan citer macam besh. Citer Brave pon besh.. Awie pon blakon.. sempoy.. Keep Up the Idea man.. Otak lu memang luar tempurung

    soul_krasty said...

    keep up the good work...

    regard,
    http://nawuza.org

    eenasan said...

    ure the bomb!! ;p

    mytaufik said...

    i wanna introduce a sensational mangosteen juice to you. interested pls email me. tq
    from mytaufik82@yahoo.com

    ici said...

    poster cun :)

    ada adegan bapak kena blajar masak tak? huehuehueheu bole amik resepi.

    good luck in making it great!

    Harlina said...

    Hi there...

    We will definitely catch the movie.. CONGRATS bro!

    http://www.million-dollar-agent.blogspot.com

    juli ah said...

    wah, congratulations, & good luck.
    p/s saya suka the title.

    Zee said...

    salam bro :)
    all the best for your new movie. tak sabar rasanya nak tgk :)

    anyway i watched Sumolah 5 times. hahaha call me crazy but it was damn funny and the best movie ever. lain dari yang lain. coz selalunya filem2 lain terlalu focus on cinta. but most of ur movies i notice selalu ada mcm moral of the story like teaching others to be more motivated, determined and etc. so in a way or two u actually educate the audience. bukan setakat cerita kosong. cayalah bro. will always support u :)

    amylela BLOSPOT said...

    semoga berjaya... i harap film ni x mcm kebanyakan filem2 malaysia yg lain... yg buat sy menyesal setiap kali keluar wayang huhu
    *i love the title

    Robert said...

    Great blog, great information
    rob
    Xango Juice

    jebeng said...

    uhhh..macam best jer movie Brave tu bro..

    bile nak kuar kat malaysia beb

    Colin Anak Lagan said...

    Nice & very interesting blog you have here...keep the spirit kicking!

    fealize_eleanoer said...

    hi...

    my first time blogging here...

    nice blog...keep up the gud work...

    saya mmg sokong barangan buatan m'sia...

    and i'll definitely watch ur next movie nih...

    p/s--> x sabar nk tgk Kuci...ehh Suci...ehh bkn la..Kusi...bkn..Suki... :)) CUCI lahhhh... !!!

    merapumeraban said...

    cayalah bro.gua sentiase support lu,bro.walaupon selau nampak lu kat ofis tapi tak brani nk tego..

    Anonymous said...

    bleh x nk tanya abg afdlin or sesapa kt sini yg tau..drama yg abg afdlin berlakon dgn sheila rusly (cerita kisah hidup bob lokman) tu tayang bila ek kt tv?

    http://wtlbreaks.blogspot.com said...

    I like your creative thinking mind. That title is catchy.Wish you good luck with your future undertakings. Keep up the good work, mon.

    Lucifer said...

    Bro.Afdlin,

    Hope is not late to wish u
    SELAMAT HARI RAYA AIDILAHDA..

    Kulai boys said...

    Kulai Boys

    tunggu di panggung Kulai...
    kena bina dulu panggung..
    tak da bro...!

    xango said...

    Great blog, great information
    Goji

    Puteri senyum said...

    Saudara Afdlin,

    Saya jarag sekali menonton filem terutama filem Melayu. Walau bagaimanapun, saya amat terhibur dengan filem Buli. Saudara sangat kreatif. The comedy is so witty. Keep up the good work. You are one of the towering personalities to light up our film industry.

    还我新闻自由0811快闪族 said...

    I saw this interesting comment in Malaysia-Today, just would like to share with yours..

    http://www.malaysia-today.net/2008/index.php?option=com_content&task=view&id=54&Itemid=36

    written by KopiO, December 18, 2007 | 18:47:57

    Here's an idea on how to protest agains the spin-doctoring in Malaysian mainstream print media, which my friend and I came across it in a blog.

    http://fast0811.blogspot.com/

    Here's the translation and gist of the article:

    FLASH MOB AGAINST SPIN-DOCTORING
    Time: Main Concourse, Suria KLCC
    Date: 1 Jan 2008 (Public Holiday)
    Time: 3pm

    To do:
    1. Go to Suria KLCC Main Concourse on 1 Jan 2008 at 3pm.

    2. Bring a copy of local newspaper; it can be The Star, NST, Metro, Malay Mail, Utusan Melayu, Berita Harian, Sin Chew Jit Poh, Nanyang Siang Pow, or any Tamil dailies.

    3. At 3.30pm sharp, crumple the newspapers and throw them inside the rubbish bins.

    4. Disperse IMMEDIATELY

    NOTE:
    DO NOT LITTER. If the rubbish bins are full, stack your newspapers on top of the pile. If you can’t do that, find other rubbish bins at 1st Floor or other floors. The ultimate goal is to dumb the newspapers collectively as the sign of protest!!
    -------
    Imagine this: FRUs guarding the rubbish bins, uniformed and plain clothes policemen arresting people for dumbing newspapers into the rubbish bins!

    awieworld said...

    great...sure tonton..fance besar aku nie...

    layannnnn!!

    sida said...

    en afdlin..why you still fat? (i ikut ayat u kat poster) anyhow...go go malay movie!!! hehehe

    fizadaym said...

    bro afdlin...

    bila cite ni nak kuar??

    bro afdlin...

    bila nak buat cite pasal orang mesia?? something like "the kite runner" tuhh...

    bro afdlin...

    bila nak ber'blog' lg? i luv reading ur blog...nak tgk piccas n updates...*wink wink*

    http://fizadaym.blogspot.com

    Camera tips and trick said...

    mesti best cerita papadom ni... kalau makan dia pun best...

    orangrawa said...

    bro kodok,

    Ko tak sempat nak check blog ko ni kot? Takda langsung feedbacks dari ko for all comments orang kasi kat sini. Anyway, jenguk2 lah ye.
    Apa-apa pun, aku tetap peminat ko. Lepas Papadom, buat cerite "PASEMBOR" plak ya...hehehe!!

    lucifer said...

    Bro....would like to wish u A Happy New Year to you n ur family...
    Keep up d good work...

    awieworld said...

    a ah,..berapa lama mau tunggu daaaa...

    aku ada tajuk idea besnye untuk ur next film...mau tau?..idea jer..

    1: Mayat Mu Di Bahu Jalan (cite antu kelakar)
    2: Besar (kecik nak jadi lawyer tapi besar jadi kickboxer)
    3: wachaaa! (komedi pasal mamat tak pandai ngorat. akhirnya dapat bila jumpa sorang pompuan tak cantik tapi hati baik)

    hehe ok...saja jer drop by..take care

    Blog Rasmi Motivasi Minda said...

    Selamat Tahun Baru Tuan Afdlin!
    Tahun 2008 bermula dengan langkah bergaya dengan filem baru dan mesej terus ke kalbu!

    Sentiasa menyokong filem Tuan :)

    another man on the street said...

    maca best jer citer ni...

    viruspadu said...

    selamat tahun baru,

    x sabo nak tunggu kemunculan papedom itu...

    Anonymous said...

    Cara cari duit gampang tanpa modal. Tidak percaya silahkan coba, tunggu apalagi !!!!.
    Caranya sebagai berikut :
    1. Registrasi account pada http://www.AWSurveys.com/HomeMain.cfm?RefID=tutekx. Untuk setiap survey anda akan dibayar 4$ s.d 6$ per survey dan 1.25$ untuk setiap orang yang anda referensikan anda akan dibayar 1.25$. Disamping itu anda akan mendapat bonus bulanan dan undian.
    2. Mentransfer uangnya buat akun PREMIUM pada http://www.paypal.com . Ketika ditanya credit card details jawab Cancel.
    3. Uang tersebut dapat anda transfer atau anda belanjakan pada ebay atau situs belanja.
    4. Silahkan mencoba pikir apalagi klik disininanti anda terlambat
    ==============================
    Cara cari duit gampang tanpa modal. Tidak percaya silahkan coba, tunggu apalagi !!!!.
    Caranya sebagai berikut :
    1. Registrasi account pada http://www.AWSurveys.com/HomeMain.cfm?RefID=tutekx. Untuk setiap survey anda akan dibayar 4$ s.d 6$ per survey dan 1.25$ untuk setiap orang yang anda referensikan anda akan dibayar 1.25$. Disamping itu anda akan mendapat bonus bulanan dan undian.
    2. Mentransfer uangnya buat akun PREMIUM pada http://www.paypal.com . Ketika ditanya credit card details jawab Cancel.
    3. Uang tersebut dapat anda transfer atau anda belanjakan pada ebay atau situs belanja.
    4. Silahkan mencoba pikir apalagi klik disininanti anda terlambat

    acai said...

    http://www.flickr.com/photos/zools_studio/
    happy new year....hehehh (acai)

    Adam said...

    waa..dah 2 bulan cip tak update ni..rindu laaaa

    Ahmad said...

    Bila mau update daa...

    firdaus said...

    Wah,,...bro afdlin..Saya amat meminati filem2 anda...sebab semuanya banyak komedi...

    anonimes said...

    baru lepas bace kosmo, nengok bab hiburan pasal AF, name afdlin antare yg disebot jadik pengacara..
    huhuhu, kalu btol2 jadik, malatop tuh..

    yaya said...

    hopefuly papadom lawak gela. adalah tak sabar.
    bile mau update ni lama tunggu

    Noto said...

    hey man... that day i saw somebody with ur name in facebook... is it really u? will be looking forward for ur new film!!!

    TheOne said...

    as always, kudos to you again Afdlin!

    Anonymous said...

    Bro,
    pelem kamu mmg berwajah Malaysia(ada beza Malaysia dengan Melayu).

    Peminat filem yang buta seni.

    Anonymous said...

    Clicking ads is also a very efficient way to make money. At this site you can easily make 10 bucks in 2 weeks.
    First, if you dont already have paypal, register at

    www.paypal.com

    then go to

    http://bux.to/?r=bob112

    register, then click ads for like 2-4 mins each day. This is the best site I've found and in no time
    you'll have enough money to buy whatever online.

    timestreets.com said...

    saya akan sokong anda selagi anda terus mengeluarkan karya-karya terbaik

    Hazlin said...

    Salam.
    Out of topic.

    Sedih tgk afdlin berlakon dlm cerekarama Tuhan Pun Tahu tadi!!!
    Sedihnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.... tp i suka u berlakon!

    congrats!

    Jannah said...

    Rebet, rebet,

    A while back saw you and the missus and the kids kat KLCC, somewhere near Times tu.

    Can't wait for Papadom movie, the way you were with your kids buat I terharu. Nampak firm but protective.

    But before that anticipating Cuci on the cinemas. Ada mereka at GSC changed the release date of Sweeney Todd to the 24th juga. Takpe tak pernah miss your movies on the panggung.

    Support local movies yo :)

    Anonymous said...

    Semua tentang perasaan \ All about feelings

    Forward this to your friends lets help each other out :)

    Sudah ramai yang membongkar.
    Sudah ramai yang dibantu.
    Sudah ramai yang membantu.
    Sudah ramai yang ketawa bersama.
    Sudah ramai yang tersenyum.
    Sudah ramai yang menangis.
    Ada juga yang kecewa.
    Ada juga yang marah.
    Semua perasaan hampir dirasa.
    Anda bila lagi?
    Sertai kami di www.secretsaya.com

    --

    A lot have revealed.
    A lot have gotten help.
    A lot have helped.
    A lot have shared laughs together.
    A lot have shared smiles together.
    A lot have shared tears together.
    Some have been disappointed.
    Some have been angry.
    Almost every feeling has been shared.
    When is your turn?
    Join us at www.secretsaya.com

    beebob said...

    Yo Bro!!

    Lose some weight pls!!! We hope to see cool people like you to have a good health ... to stay longer in this world ok.... we love you dude... take care...

    green apple said...

    bila nak hapdet ni? dah new year dah bro!!

    arnamee said...

    naknak TENGOKKK---PAPADOMMM=)

    bumilangit said...

    lor, aku tgh cari info pasal film cuci.

    apdet la blog selalu, buat syarat, one entry per day atau one entry per fortnite ke.

    bro power dan teruskan kepoweran anda.

    sha said...

    heyy i got the chance to watch actorlympics tv last nite..it was quite good but of course la tak sebest mcm the real live thing. but anyway im wondering kenapa tak banyak promotions and ads for that. i'm sure ramai yang tak tau and ramai yang nak tengok.

    Q said...

    bro...actorlympic lu mmg grand.. gua memang tunggu orang malaysia buat camtu...bukannyer kita x talented... dah lamer x enjoy since ah-ha....keep up the good work...you'll have my support!!!

    abah said...

    bro gua nengok lu ngan team cuci kat ac disini jeles lak nengok kemesraan lu org suma,alang2 buat filem bior malatop,kalo xdpt box opis,dpt filem terbaik barula dorg bukak mata ngan budak gemok ni..

    Bahie said...

    nape x leh buka web site http://bravethemovie.com

    ewoks said...

    tgk team cuci mcm drama entourage.suka duka bersama.

    admin said...

    ha3..
    best gile citer ni..

    Hassaidi

    cinergy health insurance,
    vasectomy reversal,
    mattress discounters,
    paternity test