GARLIC BUTTER PRAWN

GARLIC BUTTER PRAWN
Boyband Rock Hip-hop Terbaik di Malaya ini!

Wednesday, December 10, 2008

Need your help. Petolongan di minta.

Masih Panas... Masih panas!!



Kepada semua sahabat sahabat yang sudah menonton LOS DAN FAUN dan amat menyukainya, saya meminta bantuan anda semua untuk mewar war kan , mencanang- canangkan perasaan anda kepada kawan-kawan untuk pergi menonton filem in. Sekali lagi sokongan padu anda amat bererti pada gua kerana gua mahu terus berkarya dan membuat filem-filem yang anda semua minati dan sukai... Bantulah saya untuk membantu anda.... hehehe..

But seriously gang, kalau dapat dengan word of mouth ataupun word of blog dan word of forum jika anda dapat membantu saya menyampaikan experience anda menonton filem ini daya pasti akan lebih ramai manusia yang akan pergi menonton filem ini.

Kepada mereka yang sudah, saya amatlah terharu terhadap komitmen anda untuk membantu memantapkan industri filem yang kita sayangi ini.

Ramai yang telah berkerja keras agar filem ini berjaya, di antaranya adalah staff marketing gua yang telah pergi membuat road tour secara hardcore kerana maklumlah bajet tak besar untuk memastikan yang lebih ramai manusia tahu mengenai filem ini.






Check out http://www.youtube.com/watch?v=J-hv_gxwSS8


Jika anda masih kurang pasti silalah ke www.losdanfaun.blogspot.com untuk mendapat link ke ulasan dan review yang di lakukan secara independant oleh blogger-bloggers yang sudah menyaksikannya.

thank you again. You can make the difference

Power to the People

Afdlin Shauki

P.S. Kenangan gua bersama Oliver Stone.

126 comments:

coffeeHolic said...

mesti2... nnt saya canang2kan... goodluck big bro=)

aMyRuL's anD zaKiaH said...

respect lu bro!aku lom tgk lg..tp bakal tgk!

|1f34|-|1r3 said...

bro..nampak nyer ko menyahut seruan aku tuh utk mtk org promote kat blog diorang...personally aku akan review movie lu bila wa balik KL nanti...kat kelantan takde wayang nak tgk..hehe

Darkone said...

jom kita kompang satu kampung......

top0 said...

eh2 en |1f34|-|1r3 pon ade kat sini.. hohoh aku x tgok lagi la los and faun.. belum berkesempatan lagi.. tapi aku akan tetap seru org lain tgok.. hohohoho

p0tpet p0tpet said...

ingat nk tulun pr0m0tkan kat russia neh..tapi..
d0rg xpaham la pulak..
aig0o~
=)

Algojo said...

Congratulaions Bro... Filem ni memang kelakar.. Nak terkencing gua gelakk !! SEmua di haruskan menonton filem ini !!

Majulah Los Dan Faun untuk Negara..

alifstyle said...

Uish! Filem Los dan Faun filem paling mendebarkan dan kelakar! Siapa tak tengok lagi memang tak layak kata dunia ini syurga dia.

Pocket said...

Chip!!!
telah pocket canangkan kat ToMyPocket
tapi pikir pikir balik, bukan la canang, tapi more to review,
tapi ada jgak kata kata canangan kat situ,
so kira mencanang jgak tuuu!!
chip datang lah komen:) heheh^^
teramat lah happy fan anda yg bernama pocket ini nanti:)

Dayangku Nuraini Wahed said...

saya tlg promote kat uitm
ngee~

picisan-kuliketip said...

saya sudah promote di ofis.. nanti saya pujuk anak murid tuisyen saya pulak yer.. :)

pearl-rosemma said...

Tahniah....
Saya dah tengok kelakar habis,sakit perut dibuatnya. Nanti nak promote ngan kengkawan di ofis....

aurikelsan said...

i'm loving it...mcm nak terkeluar usus kecilku..kehkehkeh dah berjaya hasut 5orang kazen ku pergi tengok los and faun kat TGV Sunway Pyramid

sEmut said...

penat gua promote kat blog. tiba tiba dapat sms.

weh kalo jumpe dvd LnF ko beli dulu..nanti claim balik

natang.

aimZz said...

askum bro..waaa...sy mmg ske gile ah tgk los n faun..best woo..haha...anyway..sy dah pomot dah kt blog...ni link..hehe

http://aim1177.blogspot.com/2008/12/los-dan-faun.html

mohadi said...
This comment has been removed by the author.
mohadi said...

caya lah bro. two tumb's up. 5 star.
xrugi wa pi tgk. cun3... bravo..
wa sure promote. support filem Malaysia. cite cam ni la baru syok..

Naniey said...

hi...citer ni mmg besh,..best banget ler..hehehe...sy da promote kat blog sy

DayangQ said...

Hi..saya dah gi tengok with my bf..gelak sampai nak terjatuh kerusi..hehe..yup..will definitely recommend this movie to others..all the best to you and the gang. more sewel movies please..:)

DayoungQ

N said...

Dah dicanangkan pon! kat blog, mulot, smue dah. ni pon sedang menyuruh smue manusia2 di sekeliling stop tgk twilight n gi tgk los n faun. los n faun superb!

hans said...

member gua dah tgok
dia kata best n semua watak2 weird
haha

alifstyle said...

siapa minat kartune Jepun GET BAKERS juga mesti tonton filem ini. GET BAKERS versi kelakar! Difahamkan, ramai peminat GET BAKERS layan cerita Los dan Faun.

Cik Mira said...

sdah diwar war kan di blog sy bro! mantap gile cite ni weeeeeee

ryann said...

masih tak sempat tonton lagi. tunggu rakan2

Suzila A said...

I LOVE THIS MOVIIIIEEEE!!!! ORANG BRUNEI MESTI TENGOK NI!!! :D

~d33b~ said...

afdlin!
i'm going to find my own free time to watch this movie..dont worry if the story is worth-watching, i'll 'canangkan' kat my colleague and friendssssssss......

mozart said...

chaiyok2 bro afdlin...

lets afdlin rulez da world

Ryan Grey said...

Salam,

Peh dapat jumpa Oliver Stone. Untung la...

LOS DAN FAUN...sorryla bro walaupun gua tak penah miss support film lu.. tapi kali ni mungkin lambat skit nak pegi wayang.. sibuk keje.. sabtu ahad pun keje.

Tapi jangan risau...lambat-lambat pun Insyaallah tengok

im beautiFOOL said...

i already watched losandfaun.
sgt2 kelakar....:))

hanys said...

yes! dah berjaya tengok semalam. even tgk sorang2, tak rasa langsung lonely. memang happening dalam wayang. paling suka part Faun cakap kat ayah dia yg dia gaduh ngan Los. n ayah dia yg baru tgk Brokeback mountain ingatkan anak dia macam tu jugak!! takder pon ayat kelakar, tapi expression muka tu yg buat gelak satu panggung! memnag pecah pangung la. n saya dah promote pon dalam blog saya.. sayang afdlin walaupon gemookk. hahahaha!

Aisyah said...

I already watched Los and Faun,..saya suka suka suka suka,....

Madir said...

bro...aku blum tgok lgi filem terbaru lu tp gua rasa, gua dh FAUN yg filem lu ni memang best..so sebelom gua LOS rasa nk tgok filem lu, baik gua cepat2 haru biru kn panggung terdekat ngn geng2 wayang gua..ayoohh!!

rosesrosz said...

..semalam sy tgk! besh n sgt kelakar ok!


*ade moral cite ni..best of luck bro~

cekodok said...

sy sude tgk itu cerita..hehhehe..walaupn a bit menghampakn sbb sy aspek nk gelak guling2...tp agak serius cita ni....hurmm....tp sy ttp bagi 10 bintang...sbb apa?sbb sy sukakn kekemasan cite ni...n sgt kagum dgn kamu yg twist cite ni byk kali...cool.... dh mcm detektif conan dah...so,it shows that kamu ada talent dlm smua jenis filem...bkn stakat komedi....dan itu yg malaysia perlukn dlm inustri filem....so conclusionnya...sy amat suka filem itu walaupn xgelak sgt2....dan dlm this week insya ALLAH akan sy post dlm blog....yehaaaaaa....adios..

NedDy said...

Neddy dh tgk.. mmg best..tak tipu..betoll..erm Neddy tgk 6hb Dis aritu...then terus pomot kt Blog neddy...lepas tu ramai member2 blog mula pergi tgk n promot lak kt blog dorg..gud luck abg afdlin..ur lawak mmg WORLD..hehe

suhana said...

ya ampun..best gile..lagi2 amran nye lawak tu.aduhhh..nak2 baju los n faun tu..argh,,mane leh dpt?

SESEORANG said...

dah canangkan dah pun dah.tapi sedihlah..t shirt pun tak dapat.nak gak selai.nampak cool je org lain pakai.

Misz Lyia'z said...

dah tgk da citer ni, last sunday @ pavillion... huhuhahahehe... seyess lawak gler citer ni... from da beginning till de end, mmg mostly gelak jer... sumtimes ayat tu xde laa lawak mne, tp xleh tahan tgk expression muka tu... x smpat lg tulis kat blog, tp dah d canang2kan thru my status kat YM... rse mcm nk tgk lg je weeknd ni... caya lah bro... congrats haaa...

omarkhayam said...

hahaha, ak nak komen ni pun nak tergelak...best2.jln citer best. sumer best laa...amik show pagi, so takder org sgt, leh gelak puas2...

Rjuna said...

Semangat membantu Cip Kodok my idol, aku dah review dan nonton 2x

http://rjuna.net/2008/12/09/hilang-dan-jumpa.html

review untuk apa? hah yang ini kita tak tahu--Amran

Syabas bubu slim

Anak Antu Seni said...

abang, saya suka abang la... steady rah !! pensel berbulu senyum..

bisz`ign said...

sweeeeeeettt

los dan faun best gila gaban!

ahahahahah brokeback mountain.. siol la !!

@cu SaYaNg said...

cip kodok!!!!
best gile los & faun
best tahap cipan nye
memang best

opsss...don wori cip kodok
nanti saya akan war-war kan di ruangan blog & yg seangkatan dgn nye...

lap u cip

Vendetta said...

saya x tgok lg... tp bakal tgok:-)

chopstick said...

dah tulis dalam blog..=D memang lawak kan citer nihh..cip,saya pun nak jugak tshirt tuuuu..cool gilaa..apa yang cool??haah itu yang kita tak tau! hahahahahha khir rahman mmg world!

aNIe said...

Hai afdlin....saw the movie yesterday...and we had a good laught...

Saya dan anak2 ketawa tak kering gusi dari awal hingga akhir...

Pasti saya akan war-warkan kat blog...

Thanks kerana menyajikan sebuah filem yang paling sewel untuk kami dan tahniah juga buat afdlin

Nur Princess said...

wah!!!!..seronok sgt! sy pun dh tlg promote kat my lab mate n also member2 dlm chatting list...sy syg filem2 malaysia..tahniah afdlin..

mek mizah~ said...

ahaa...aku da canang dah~~ =)
keep a good work lg ok!

oh_daNia said...

waaaa ...besh nyerrrr
jumpa blog afdlin shauki~
besh2!!~good luck afdlin shauki ku~ :))))))

kikiEy said...

besh;]

en. borhan ali said...

bro nak baju tu bole

megat said...

your blog very beautiful and more info ,make me excited. Congratulation!!

Ceritaku,Duniaku said...

hai afdlin!!

dh tgok the filem yesterday..lwak gler...but 4 me BAIK PUNYER CILOK still the best bro..klw u bleh wat ag lwak dri BPC mmg gua tgok berjuta2 kali laa..hahha

1.BAIK PUNYER CILOK
2.LOS & FAUN
3.CUCI
4.BULI
5.SUMOLAH
6.BULI BALIK

*i guess i xprnah miss tgok your movie right??[ke still ad yg tertinggal??heheh]

Mycsar said...

bro...lu punyer citer memang gempak giler....mahu putus urat merih gua pasal tak leh nak stop ketawa...

Mycsar said...

bro...ko x buat promotion jual t shirt los and faun ker....tak pun baju los dan faun yg ader lambang pengakap tu...pergh...cun giler...macam angkasawan naik ke bulan

reramarama said...

dah tengok, dan ribu juta bintang untuk itu! :) sangat benarik! i like! tengkiu.. kerana, tarikh 13/12 inilah, saya rasa, RM9 yang paling berbaloi penah saya spend untuk crita melayu kita! :)

-eythang nerd- said...

hey. Afdlin, your movie is great.
I dah lama jadi peminat setia filem kau tu.
And i am a chinese. How is tht? LOL..

I started watching your movies after baik punya cilok. Seriously it was the best.

Filem Los dan faun ni, i bawak i nyer kawan gi tgk.. n shes sed it was awesome....

So yeah... kip up the good work (:

Love ur movies so much!

Q said...

gigahertzz.blogspot.com

*Miss Geli^ said...

gua dah tgk 2 kali beb,sebab sekali tak puas..mmg lawak gile kaw kaw sat la cite los dan faun lu bro...mmg tak kering gusi wa gelak..satu panggung gelak(full house pannggung gsc tgk cite ni mlm tu beb),mmg happening.gua rasa ni filem pertama lu yang paling lawak ...

tahniah bro..

aMyRuL's anD zaKiaH said...

bro. ak xpueh ati la panggung kat central square, sg petani..ari jumaat cite lu ptg kul 5.30ptg ke atas jer..aku cuti aritu..lps jumaat ak leh la tgk..tp awek ak lak xleh balik lewat..so, ak tgk bolt kul2.40ptg..lg baik kalu alih cite lu dgn bolt tu..ha3..suara xpuas ati sbb semangat nk tgk los n faun!

Lyter Kaka said...

another one of great muvie dat u ave done!!! great job bro!!!

Irni said...

Kudos to afdlin&team.I couldn't stop laughing throughout the movie,especially the korek lubang pistol part..lol..the story line perfect..yg i teka semua salah..di akhr cerita br tau apa yg jadi pd mr.soffar alsogood & jam yg hlg..at one point.. terasa mcm tngok detective conan pulak..which is good..

NoRazUraShIma said...

i da tgk dis Film...syesLy I tAbik U bro...tWosKAn BEkaryA=)

aMyRuL's anD zaKiaH said...

jeles ak tgk korg yg dah tgk!wawawa...

naima_imma said...

cerite best, x kan nak di peram jer kan... Insyaallah akan di war-war kan... Memang pueh hati sangat2 tgk cite ni... Tengok skali mesti nak lagi...
Pastu ni wat lar cerita super hero... orang malaysia tgk macam suke cite macam ni... Cite super hero olahan afdlin shauki mesti meletooooooopppp... GUD LUCK BROOO...

nad said...

hai bro..i dh tgk ur movie..2 times..i word yg dpt i bg kat dis movie is..."superb!!!"..really enjoy watching it and yet still nak tgk lg dan lg dan lg dan lg..bravo!!

nosasrambling said...

hi bro... sudah dicanangkannnn...two thumbs up bro.. sangat menghiburkan.. tak sia2 saya menghabiskan saturday-nite- yang-amat-precious-husband & wife-time.. hehe.. ALL THE BEST BRO IN YOUR FUTURE UNDERTAKINGS..

Isis said...

"abg tgk la dulu. Saya nak mandi hadas besar"

this is the pecah perut dialog, the selambest dialogue in a movie. Lawakkk ahhhh...

Afdlin, movie ni merupakan yg terbaik antara kesemua movie2 anda. Tahniah.

midy said...

dah tengok..mmg terbaik ..kudos to afdlin & team..

Yaniez said...

saya dah tgk... memang best la... sakit perut gelak... huhu...

saya akan promote kat kawan2 lain... :D

Jeril said...

Bro, cite lu mmg best..caya la kerana wat lg 1 cite yg xkering gusi utk gelak ketawa..

moon said...

cerita ini sungguh kacak!
ekekeke

E-Zoodeen said...

sudah ku canang2kan!!!!!! hoooreeeyyyyyy!!!!

ducknezz said...

gud luck 4 this movie bro! yang pasti movie mmg banyak best la :)

MeduSSa said...

dah tengok chief! n akan tgk lagi minggu nie...suka sgt komedi yg x bodokan audience macam karya2 prof sengal tu..hahaha..

p/s : sudah ku canang2kan dlm blog ku taw chief!!! yeppi kayeeyyyyy nokotta!!

Cap Ayam said...

mmg best giler ah citer nie bro...sy g ng kawan2 dr yamcha family..best wooo...gelak guling2

Ajami Hashim said...

Salaam bro..

nahhh! review gua >> Los dan Faun ~ aku ketawa mengekek-ngekek!

congrats bro!

pesonarose said...

tak tengok lagi. plan akan pegi esok. memintak esok line clearlah. btw, dah siap pre-canang dalam blog aku. congrats!

wénkt said...

Dah tgk 2 kali!!!

muhahaha...

Siap promote sampai ke China!

Pic wan di tembok besar china.

http://tinyurl.com/5wx9gy

milah hasan said...

ey...gile ke hape org x nk tgk cite tuh??hehehehe...
wlaopon anda x suro saye mencanang2 kan cite tu..
namun saye tlh awl2 lg mengepoh2kan hal crite tu...
siap smgt lg buat blog n jdkn review n perasaan menonton pilem tuh as my 1st post...
hehehe....hoyea..hoyea...
LOS DAN FAUN <-- superb gelak! XD

WaNabE said...

memang cite yg best..byk msj yg dismpikan..gud job bro..gua tgk 1st day release kt wayang..xsia2 g tgk..best!

rooke said...

Abih tuh ape yg aku dpt kalo aku promokan utk ko? Kalo aku promo, org lain pegi tgk, ko makin kaya, abih tuh ape yg aku dpt?

Aku tgk komen byk2 nih sumanye menyatakan sokongan utk tolong ko, semuanya utk tarik perhatian ko, tp ko penah baca ke diorangnye komen nih? I doubt it! Apetah lagi kalo nak berkunjung ke blog diorang, lagi le toksah mimpi.

Korang2 nih udah2 le, die bukannye amik pedulik ngan korang pun. Komen korang nih pun die tak baca. Apetah lg nak reply. Nk ucapkan thanks pun idak aku rasa.

Ye ye aku penakut pasal aku tak taruk link aku yg betul, tp aku pedulik hape. Hahaha. Tp korang2 nih bukak la mata.

Lepas nih ade la plak yg kate, "nih la org melayu, bila org melayu mintak tolong sesama melayu pun nak kondem." Betul jugak tuh. Tp die jadik kaya, korang dpt ape? Die kenal korang pun idak. Nak share profit die ngan korang? Jauh sekali laa.

Lepas nih nnt kang, ramai laa org backing2 ko afdlin dlm nih, tak pun ada la yg rajin2 nnt email aku backing2 ko, tp i doubt it korang akan appreciate diorang nih.

Yes power to the people, but you my man afdlin, definitely using the people power for your own good. And you need to remember, without people, you are nothing.

mamasan said...

wow, rooke, you are so wise.

do you work in the entertainment industry? hmmm. i thought not.

it's okay, though, because this is what the blogging world is about. sometimes you have people using other people's comment forms to stir up anger, irritation and stress. it's your right i suppose, just as it is anyone's CHOICE to say whatever they please here.

thanks for making yourself an example. have a nice week!

Ajami Hashim said...

rooke, sbg blogger aku 'faham' apa yg kau nak sampaikan.. dan partly aku setuju gak psl BACA & BALAS komen kat sini.. ofkoslah bila kita tulis posting kita harapkan org baca & lepas tu komen coz itulah antara sebab knpa org tulis blog.. dan selalunya 'org kebykan' akn reply apa2 pun komen dr pembaca sbg respon/tanda tQ kpd pembaca.. dan selalunya blogger akn visit blog org yg letak komen sbg lawatan balas (coz sah2 itulah yg dimintak perhatian oleh si-pengkomen kan?) tapi bila aku fikir2 balik, bg selebriti/politician depa kisah & pedulik aper kan kalau org nak komen/tak? atau derang nak reply/visit kan?.. cuma bila posting sebegini yg mintak pembaca war2kan dlm blog masing2, aku rasa afdlin kena gak respon sepatah-dua kata sbg tanda 'membaca'.. aku pun kdg2 malas/letih nk reply 1by1 sebut nama so aku buat 'balasan secara pukal' misalnya: tQ all etc.. abis cerita kan?..

afdlin, gua tau lu sgt bz skrg TAPI gua sure lu baca rambang suma komen dlm ni kan?.. lu bikin filem yg bagus kami akan tonton & respek & sokong.. dan SEBALIKNYA! ingat tu bro!.. psl mende2 komen/not dlm blog rasanya lu lebih arif as otai blogger Msia selain yasmin & sultanmuzaffar.. coz semua org yg di atas bermula dari bawah kan? mungkin rooke lebih teruk coz dia masih di dasar sebabtu dia bengang?.. ahaks!

*tak salah tegur-menegur ok! peace all! muahhh!

Ajami Hashim said...

eh! btw rooke ekceli mana2 komen yg bagitau link review derang kat sini, afdlin & team L&F dah sediakan blog khas yg akan link-kan >> http://losdanfaun.blogspot.com/

so, kau buatlah review 'hentam' kaw2 atau 'puji' melangit (ikut suka ati kau) sure derang link-kan kat situ!

errr! rooke kau dah tengok filem melayu lain yakni cicakman2 or antoo fighter tak?

mamasan said...

"without people you are nothing"

anyone have a god complex?

milah hasan said...

ello rooke..ey bia la org nk komen....jgn la marah...rilek2..x suro sgt pon afdlin bace...nk pengkomen len bace n ak pon nk bace komen org len je....it's a kind of indirect communication..ye ke? lantak la...haha...peace!

faisalsaila said...

aiyoh!!! kudos to cipkodok! kodok bawak kawan kodok berkodok2 ke LOS DAN FAUN! bapak bestttttttt! kenapa dia best? haa itu yg kita tak tahu.. hakhak

mrsazi said...

saya dah tgk 2 kali..and i really love it!! keep up the good work

nashakeem said...

tuan kodok...anak kodok nak ucpkan tahniah sebb berjaya memikat penonton dlm filem LnF kali ni...mmg besttt..sengal tahap gaban..rasanya,ni ar filem yg pertama yg anak kodok tgk di mana di akhirnya para penonton menepuk tangan sebagai tnada sokongan terhdpt filem tuu..mmg berjaya...tahniahhh...

roxy exchange said...

i loveeeeeeeeeee afdlin shauki!!

all da best! =)

afdlin said...

Ruang ini adalah untuk anda semua , ruang sayaadalah pada blog di mana saya bercerita... saya berterima kasih kepada all the well wishers and semua yang menyokong filem saya...

Apa yang rooke dapat kalau dia promote filem saya, dia akan dapat tengok filem saya lagi. Kerana kalau filem saya berjaya, bolehlah saya terus berkarya dan membuat filem lagi... Ini permintaan bukan paksaan dan pada kawan-kawan dan peminat saya saja... kalau tak minat takpe.

Hehe...Kita jangan marah dia... dia mungkin baru ke blog ini dan tak tahu yang kita ada komuniti yang sering berinteraksi dan berminat dgn perkembangan gua dan seni gua...

Internet ini sepatutnya bebas untuk semua orang.... termasuk orang yang tak berfikir panjang, jadi kita biarlah.

afdlin said...

ohh.. dan kalau aku tak baca komen box ni dah lama aku tutup comment box ni. thanks

srhfaiqah;D said...

sebuah filem yg sgt sewel . hahah ;D
syer org JB and time tgk los n faun,bergema 1 cinema dgn gelak ketawa penonton.hahah.
and time kluar dr wyg,dgr org sner sini ckp "filem afdlin semua mmg best3".

of course akn ku hebah3kan kat org rmi tgk cite nh!:))
oh yeah,syabas!*thumb up*

Ajami Hashim said...

ulasan sinaganaga

bro, gua setuju banget dgn cadangan lu psl wajib-tayang LPF mmg dah sampai masa utk dikajisemula!
ref: HARIAN METRO

*peace all! ;-)

fahmi said...

assalamualaikum...
saya ada 1 post khas pasal Los & Faun..
check it out ye..
selamat berjaya dlm industri seni Malaysia..

mohadi said...

pergh... terusik gua bila bace komen rooke..

relax bro, ni la asam garam dunia lu. wa rase bro pun mmg tau.

ramai yg support bermakna ramai yg suke. kate2 lu mmg tul bro. wa sokong... gudluck bro..

mumsie said...

bro! you did well..again! mucho mucho congratulations!!

Roy said...

Assalamualaikum bro!

Semalam gua layan Los & Faun kat Cathay Cineleisure Damansara. Kelakar abis sampai hampir pechah duodenum aku bergelak ketawa.

Gua tgk show pukul 7.45mlm, hall hampir penuh cuma tinggal 3 kerusi front-row depan aku jer kosong. Last time aku tgk citer Melayu duduk seat 2nd dari depan ialah masa tgk cicakman 2 tahun lepas.

Memandangkan sambutan terhadap filem ini masih lagi hebat, aku berharap yang pihak cinema akan terus tunjuk show ini strting hari ini walaupun wajib tayang dah abis semalam.

Majulah sukan untuk semua!

Cik Faridah Huda said...

serius bro...otak u memg bes...
i dah tgk ngan membe i...best!!!rase nak bg 10 bintang je...sape yg gi tgk cite Los n faun..tp x gelak..sah ader wayar putus!!!congrate Bro Afdlin..

Entertainner said...

Dah tengok cite los dan faun memang ada kelainan.SYOK beb...huhu

http://syokbisnes.com

faris™ said...

haha..bez siot los&faun~
nmpak cool beb banner blog kamu!haha

^lurve_purple^ said...

hello abg afdlin....
saye bru jek tgok movie nie smlam...
waaahh...mmg gempak gler la....
sampai sakit tekak saye nie gelak...
good job bro!!!
hopefully...
nanti wat byk lagi cite mcm tue yer...
n pling saye tertarik ialah rumah yg digunakan tue....besar nyer... (^_^)

pendi said...

askum abg afdlin . the best! . totally porak peranda panggong time tgk ari tuh . hahaha . good luck to u bro! . all the best for next mission!

curseshadow said...

Bro.. tahniah sebab hasilkan filem macam ni punye best.. ramai gak member i pi tengok aritu.. wish u a very good luck for your next movie,'berani punya budak'.. you'll never walk alone

www.zulhatfi.com

durian said...

if you stop for even 5 seconds on my comment afdlin, i'll be proud.

nasib baik la kau join dunia perfileman afdlin.

aku tau aku takkan jumpa chance untuk jumpa kau. tapi..fuck, kau bagus. semua orang yang komen kat comment box ni tau takkan dapat ape2 dari kau. tapi supportive gila babi.

aku dah tgk los and faun.

kau dah cukup menghiburkan aku melalui layar tu. aku puas.

be proud!
power to the people who supports people.

Nurly Hamid said...

i just watched Los dan Faun! Good Job, Bro!! :)

wuqing said...

Los dan Faun best giler. Saya menantikan sequel dan drama bersirinya. Keep up ur good work.

KhaLifah feDi said...

hi as'kum bro..AS..
semoga dpt wat kutipan boom yer..
ade sekuel L "N" F..law ade sambutan ker??/
ok dh..afwan sekian..
"be friend..b4 luve " hehehhe ( my tag ok don't copy)..
good luck 4 u film ....Holla...

MrYusSmile said...

wallaweh Bro...
aku suka segalanya ttg ko...
aku cuci ko..aku cuci..
ko punya otak mmg brilliant..

tensen sikit ngn ko. sbb ko byk idea..
aku suka bro...nak join otak gilo lu bleh bro..?

jaja said...

tahniah bro...
lost dan faun adalah terbaik...
gua tetap minat cara lu berkarya bro...
teruskan berkarya..
berkarya cam mana,hah yang tu kita x tahu...hahahah

nekrad said...

aku tgk cite los n faun 3 kali..n tiap2 kali tgk aku gelak..tahniah bro..mmg best!!aku paling ske watak amran..sewel..heheh

nort said...

best la buah tangan hang.. tapi kan,aku suka la tgok hang blakon dgn era dlm filem 'soal hati' dulu tu..nampak jujur sgt karekter yg hang bawak tu... lakonan hang memang sempoi... TAHNIAH!!!

mohdnashreeq said...

bro, aku tak paham cite ni, siapa yang call los and faun untuk siasat jamtangan yang hilang tu? erra fazira ke ? tapi die pencuri tu ? aaaaaa

mamasan said...

untuk wang insurans, mohdnashreeq!

MHB said...

Salam. Bro. Ur new film bagus, kelakar. Saya dah nonton. Tapi, nape mata mata Nurkhiriah time scene mati dalam air tu berkelip-kelip? Sayang la. Kalau tak, perfect dah ur film. Pape pun keep a gud work! Sokongan padu untuk local muvie~

redSeptember said...

adoiyay, REd punya la nak tengok ni semenjak dia kuar hari tu. mula2 tak dapat nak tgk sebab takde masa (xm melambak. ni pun tgh juga ni). then, ni kira ada masa luang sket, takde gang pula.

ada saper volunteer nak teman?

luvLy said...

salam Bro..Film Los dan Faun ni mmg best.. cOngratulatiOn..u did very well..

ballerina diary said...

I've watched your movie 2 times!I cant get enough of it!!I think this is the bestest movie you have made!Good Job!!

m i n e r a l . . . said...

los n faun kuar aku trus gi tgk.. siok gak bole layan kepala...
kalau AC ganding dgn adlin mgkin lain skit kot sbb hans dh terkenal dgn watak macho, tiba jadi blurrr heheheehhe mcm x kena.... tp apa pun ok good try beb.

waiting every film bro produce :)

aku Adriana said...

LOS N FAUN SEMPOI HABIS...CAYA LA ...I LIKE IT =)

amalinazihah said...

cite tu sgt best!
and i saw my two friends in the picture arbi and fazryl..haha..terkejut..i know diorg intern kt production abg..
good luck in evrythings u do..tk cr

Cik Zetty said...

Ah cite neh mmg sengal.
Kua jew wayunk tros tgk.
Ha Ha Ha!
Cik Afdlin, Sye follow blog neh k?
Okeh!

nizamovic said...

walaupn dah tgk ctr los n faun,
tp aku ttp langgan astro box office
coz citer ni mmg best,mst nak tgk lagi dan lagi dan lagi dan lagi.....

tiongmas said...

Assalamualaikum...x jawab dosa,

Pesyen rambut abang masa kat aim 2 sempoilah.. tp x ada sapa nak komen ke atau nak kutuk ker..maklumla skrg n semua artis buat ada jer x kena..

yanafarhana said...

citer los n faun tu memang bes gler.. setiap kali ade citer melayu kat wayang jer saya mesti tgk pengarah nyer kalau afdlin shauki saya mesti pergi.. kalau selain tu sori.. buat buang duit tapi citer2 afdlin shauki mesti tgk kat wayang baru ade feeling.. teruskan buat filem k.. saya selalu ternantikan citer2 abg.. ari tu terserempak abg kat mont kiara... sempoi....