GARLIC BUTTER PRAWN

GARLIC BUTTER PRAWN
Boyband Rock Hip-hop Terbaik di Malaya ini!

Sunday, January 09, 2011

Raja lawak 5

Raja lawak kembali lagi dan saya rasa ini akan menjadi antara musim raja lawak yg terbaik pernah kita tengok! Tapi ada berberapa benda yg agak menyentuh hati gua pada gelanggang pertama hari tu. Sebenarnya gua sedih yang bob lokman pun meninggalkan raja lawak... Gua rasa kehilangan dua kawan baik gua... Bila bob belah dan sebegitu mudah gimmik pemergiannya dan macam tak ada apa apa penghormatan atau penghargaan dibuat... Gua rasa tak best.... Kerana lepas tu fokus di beri kepada


jury baru.... Bob belah tidak di kenang dan di beri penghargaan setimpal. Itu perasaan gua. Team Raja lawak kena lebih perihatin. Hormatilah yang masih hidup juga, jangan nak tunggu artis


kita mati baru nak buat promo bagai....

Power to the people!

-afdlin shauki Posted using BlogPress from my iPhone

66 comments:

Rast said...

all da best to you guys..

akuzle said...

tuhlaa... tp rasa pelik gaks situasinyer mcm tuh.. abg bob dh abeh kontrak ker aper eks, bang afdlin? mlm td epy mmg menyerlah.. antara peserta yg besh...

fairuz said...

gud luck bro. dont give up.

AzRy SyaFiQah said...

Yup, agree with you..
walaupun program lawak,
but i think, this program should have protocols too..
btw,
Semoga Raja Lawak 5 lebih gempak dari sebelumnya. :)
Go afdlin

PReDicToR said...

gud luck guys..

areripe said...

good luck to all contestant!

+whuttadilly? said...

hoh.

Sandokhan said...

peninggalan Bob Lokman dari gelanggang mmg satu benda yang terlalu simple..mmg satu perkara yang menyedihkan..gua tgk muka bro afdlin pun nampak lain, masa Bob jalan naik atas pentas...apapun, life must go on!

Al-Fatihah untuk saudara Din Beramboi..amin

putraZ said...

Serious aku terdiam bila abg bob lokman tiba2 cakap nak nak quit jadi juri RJ5.. hurm... why david teoh?? anyway, peserta kali ni byk talented bro :) kipidap k~ mengekek gak la

[s][u][e][h][a][n][n] said...

mmg x ok BOB lokman kuar camtu jer..buatla penghargaan pada beliau...x syok la xde gandingan bro n bob..

lilitserbanataspala said...

Bro Kodok..

Aku ada tengok ulangan ari Sabtu aritu.. mmg setuju 100% laa apa yg bro bgtau tu..

Team RL kalo nk ganti juri baru skalipun.. patutnya gimik mcm Bro Bob Lokman nk blah tu xyah buat..
Sbb bknnya RL xpenah tukaq juri sblm ni...

Bila dia buat gimik mcm tu.. seolah2 mcm Bro cakap laa... mcm langsung nmpk xdihargai..

Mungkin Penerbit RL lupa kot.. AKU LUPE..

ada mak kisah?

haniekunie said...

mungkin this week ade slot penghargaan? yang last week tu memang keputusan yang tiba2 je kan?

::wan fadhilah:: said...

xdpt tgk raja lawak.. huhuhu

Cik Nin said...

samalah. tak dapat tengok sbb dok asrama. huhu...

Innograp.Ambassador said...

oo..patut pn afdlin macam len2 ja sa tego dalam raja lawak. sa setuju jga dgn abang afdlin. kesian aku tego c bob jalan begitu saja. aku tak brapa stuju bila peserta cuma dikomen oleh seorang juri ja.

ween said...

so true. bila artis kita dah pergi baru dikenang2 dan diberi penghargaan.

PnConfused said...

patutlah tgk muka bro len macam ja bile abg bob berjalan kuar...


dah dapat tangkap masa tuh, n i was true....

zadiez stories said...

mcm x hormat bob kan as a judges,,,
mcm rse kesian bler die klua cm 2 jew,,,
n tetibe dgnti ngan juri bru y cam xkene ngan raja lawak nie,,,
hummmmmm

BUYEN said...

yup.betul r bro..Gua pun rase cam g2 gak.Macam diperlkehkan je Bob kuar camtu.Ke dh tamat kontrak dgn S tro.Tapi takkan S tro leh wat camtu.Syariakt beso der...
Hargailah jasa orang tu..

Kampung Football said...

nazrin gile lawak

hah ? aku lupe.! haha

tinggalkan jejak ni kat sini http://kampungfootball.blogspot.com

Tasha said...

nak make up di area bangi?
please visit:
http://natasha1987-makeup.blogspot.com/

Eliezer said...

kurang seorang juri "besar"! skrin tv pn dh nmpak lebih luas... sory ler, sy blum amik astro byond & lcd tv 52" lg

profwacko said...

Good Morning Sir,

kami suma pasti raja lawak musim ini lebih besar kuasa lawaknya. Juri2 sure boleh punya.. keep it up.

DWEN RASID said...

saya x setuju kumpulan bobo keluar..... apa la pengundi semua

1001 penawar penyakit said...

moga2 sukses dapat pelapis pelawak yang baru. sekarang industri kurang bakat2 pelawak.

tenangsudey said...

a'a.. betul jugak.. xde penghormatan yang setimpal.... yang masih hiduplah kite patut berikan penghormatan...


Mari tengok Kedudukan Kelajuan Internet Dunia dan Malaysia

Cikgu Helmi said...

Tapi kenapa DVID? Why? kenapa? Arghhhhhhhhhhh....


ps: Serius nk beli PARANG BAJAU.. jom..:)

Reen Tart Nenas said...

susah nak cari pelawak hebat

DWEN RASID said...

kumpulan bobo tak sepatutnya keluar

dwen dwen said...

yes setuju,kumpulan bobo tak sepatutnya keluar

bowlerz said...

setuju yang pemergian bob lokman mcm tak dihargai..

kedtngan david teo cm gimik semata2..

tapi sekurang2nya dia dibahan dgn babyface ngan afdlin ok jugak...

Hang horatio said...

mak kisah nyeeeeeeeee

Tojeng said...

Yuppp....Bob kuar cam tu memang tak happenning langsung...Whatever..aku sayang Raja Lawak nie...coz compare ngan mana2 standup comedian international punyer..dia orang lawak banyak yang lucah...kutuk pemimpin..kutuk kerajaan..hina personaliti..aku tak respect lah lawak cam tu..
aku bangga ngan Raja Lawak kita ni pasal ni produk realiti yang original kita punya...
lawak kita lagi challenging pasal kita terpaksa bermain ngan 'twisted end'..maksudnya kena lebih inovatif dalam berlawak bukan sekadar kreatif dalam memanipulasi idea sahaja..
apa pun aku harap Raja Lawak kekal sampai bila2 dan mampu supply pelawak pelapis kepada industri...dan pada aku R2 is the best..for the time being..if compared to Nabil and Sepah..R2 is better..yupp..I believe that..those inovative joke something we should pround ...

atanjamilselamat said...

Terima Bob Lokman. Personally, 2 juri penganti ada cara tersendiri. David dgn komen "tak masuk akal" dan Shanti dgn komen "play safe". Aflin macam biasalah mantapp.

Tapi peserta Raka lawak dah hilang idea. Semalam Kumpulan Kopi-O keluar. semua yg keluar memang layak keluar.

Raja Lawak patut fokus pada one man Stand-up comic saja. Lawak berkumpulan banyak berlakun. Dah jadi Sit-com pulak.

Next season - Raja lawak One-man Stand-up Comic......

tia said...

wlupon tia keje kt finas, tp tia still xdpt tgk raja lawak secara live! arghhh!!

Melor said...

Astrok,everything is about money!

scha said...

saya ada kat luar studio masa abg bob lokman kua..terkejut sangat apasal dia start kete dan terus blah..sebab time tu seat penuh kami takleh masuk studio..tengok ulangan kat astro baru tahu..sedih sangat muka aabg bob lokman time keluar tu.. T.T

enki hafiz said...

boring lah juri main komen gilir2 cmtu.ak kalo afdlin komen baru ak nk dgr.kalo time david teo n sathia rasa nk tukar channel jer.sathia ok lg laa..si david teo tu merapu aa lbh.bdak2 ni bleh gelak2 lak time dia komen.patut boooo kan aje.anyway peserta RL5 kali ni best gak laa..cuma ak x sabar2 nk tggu leman kuar.masuk pertandingan bercerita lg baik.good luck to you afdlin..ak sapot keje2 ko.ko mmg berlawak stail org pandai ('',)

Izz's Family said...

Saya menyokong pendapat saudara, seharusnya Bob Lokman diberikan penghormatan selayaknya yang harus beliau terima.. Sudah menjadi resam di dunia ni agaknya, bila kita dah pergi dan tak kembali lagi baru diorg nak bukak mata dengan pengorbanan yang kita dah buat.. Sedarlah semua..

Pembawa_Wacana said...

Bob Lokman tetap di hati... Hasil usahanya akan dikenang...

Hardy_Hunt2 said...

Bob Lokman dah tinggalkan dunia lawak n pergi ke 'dunia' yang sebenarnya..mmg betul ckp bro afdlin,astro x patut suruh dia blah mcmtu ja.patut bg prhargaan yg selayaknya utk beliau..tp rasanya skrg dah x mgkin kot astro bagi pghargaan utk brader bob,pasal brader bob dah pakai 'kopiah putih'??apa pun gud luck bro,gua sntiasa sokong lu!!RL5?ada yg best,ada yg ntahapahapa.the bestest?suda tentu afdlin shauki.yg x bestest pla,david teo kot.komen tahapahapa,asyik2 ngan pantun merapu..

http://tekok-beriuh.blogspot.com

Kerja Kosong said...

betul2..
setuju bro!!

rebecca melessa said...

saya stuju!!!xkisah la dia nak masuk parti mana ke..wat pe ke..masing-masing ade pendirian.cian bob lokman :(

Eyra Rizal: Your MUA said...

BASIC TO ADVANCE MAKEUP CLASS BY: EYRA RIZAL

VENUE 1: SHAH ALAM
DATE: 26TH MARCH 2011
FEES: RM350/PERSON

VENUE 2: JB
DATE: 17TH APRIL 2011
FEES: RM350/PERSON

VENUE 3:SABAH
DATE: 24TH APRIL 2011
FEES: RM400/PERSON



SYLLABUS:

**INTRODUCTION TO PRODUCTS & TOOLS
**ANALYZING SKIN TYPES/COLORS & SHAPES
**FOUNDATION TYPES & COLORS WHICH SUITS THE SKIN
**SHADING & CONTOURING
**EYEBROW SHAPING
**2 BASIC EYESHADOW TECHNIQUES
**MORE TIPS & TRICKS WILL BE REVEALED DURING THE CLASS

HOW TO REGISTER??
SMS : [FULL NAME] space [IC NUMBER] space [VENUE] space [DATE] to 016-2128740

and kindly bank in your deposit payment RM200 to maybank account:
1580 8830 5272 (NORSHAHIRA SHAHRIZAL)

***** LAST REGISTRATION FOR SHAH ALAM : 25TH MARCH 2011
*****LAST REGISTRATION FOR JB : 13TH APRIL 2011
*****LAST REGISTRATTION FOR SABAH : 15TH APRIL 2011

MUA/MAKEUP INSTRUCTOR: EYRA RIZAL
ASSITANT: RIRIEY . N ( junior MUA)

CONTACTS: 016-2128740
FB: EYRA RIZAL

Ana admi said...

all d best,,raja lawak 5 mmg best!

berita sengsasi said...

antara pengkritik yg membosankan adalah david teo!!

newtypier said...

so cool.
jordan shoes

Mohd Darulhisham B. Kamaludin said...

kalu nak jumpe abg bob kena ikuti ceramah beliau,setiap malam dia berceramah untuk berdakwah kearah kebaikan

ScaZ said...

aku penah tengok sekali raja lawak5..cam best gak! gudluck!

scaniaz latest post...Sazzy Falak : Gambar Majlis Baby Shower Anak Kembar

nothing substantial said...

honestly, havent seen any talent close to nabil.

topimagine said...

xsempat ar nk negok raja lawak kali ni bro.. :)

drum said...

betul jugak kate bro kan..patut yang lama harus dihargai...bro try le join pendekar petai punya blog..blog pendekar petai nie lawak giler,kalah raja lawak..huhu..pendekarpetai.blogspot

Oyu Sayuri said...

sangat sokong dengan post ini.. rasa mcm tak ade ape pun..kami kat rumah tgk pun mcm "mcm ni je ke sesi pertukaran juri?" even program tu program raja lawak..dan semuanya patut melawak even juri pun kena wat gimik lawak, but for my opinion, when it comes to benda yang patut serius, kena buat serius...

Mohamadazhan hjDesa said...

bob tidak dihargai kerana berbeza fahaman politik...itu jelas.

gadisSETAN said...

ahahahhahahahahahahahahha duniawi

Misz Lyia'z said...

abg aflin, actorlympics mlm td best sgtttt... tulang pipi mcm nk pecah sbb asik gelak tawa je.. hadoiii.. i really njoyed da show ! (^_^)

TAIPINGMALI (TM) said...

Bob Mangkok hayun. eloklah berambus dan mampos....

Jimmy said...

Biasanya artis pelawak2 ni jarang diberikan perhatian dari segi penghargaan dan penghormatan, padahal dia orang ni lah yang bring joy kepada kita dan seisi keluarga. Thank you for bringing joy to us, mr afdlin dan lain lain.

Bart Simpsons said...

bro dah lama tak hupdate blog..gua peminat lu bro....bila nak amik gua jadi pelakon??aritu dah janji kata nak amik...

Z_Z Butik said...

betul2

PaRK LeE said...

http://www.rm20segera.com/?r=jai11708

Dr Zatiel Ismail said...

hi.
kadang sy malu nak tgk raja lawak. malu tgk takut diorang wat lawak tak jadi. kalau dpt good feedback, baru sy tgk. tp bl tgk bekas peserta raja lawak ni buat pesembahan apa2 saje, ok je..sbb rasa diorang dah 'lulus' hihihi

Yumida said...

ske tengok klon david teo..kelakar...pandangan as a juri abg afdlin plg ske dgr...pandangan seorg yg sungguh bijaksana...

Are Rifx said...

Sangat setuju cgt ngan Abg Afdlin..sepatutnye benda nie kena diambil perhatian yg lebih oleh pihak rajalawak

freemediadownload said...

sertai forum terbaru dan terhangat masa kini http://www.malaysiaforum.net

EternalTimeWatchesCollection said...

a good replica watches blog!

eternaltimewatchescollection.blogspot.com