Pelikat Pants Designer

Pelikat Pants Designer
Number 1 Pelikat Pants Maker in the World!

Tuesday, November 08, 2011

Hi semua, terimakasih kerana menyokong boboi selama ini dan kami berharap sokongan anda akan berterusan. biar saya sedikit penjelasan mengenai konsep kumpulan boboi dan apa yang saya dan abg harun sedang cuba lakukan. Sebelum itu, pertama sekali, saya nak cakap yg antara peserta favourite saya (afdlin) dalam MLM adalah Adlin, BP dan kumpulan Hiro... Diorang semua memang lawak dan idea diorang semua best-best. Kita semua berkawan dan memang saling menyokong antara satu sama lain... jadi tak guna org melaga-lagakan kami, pasal kami dah berkawan lama dan kalis laga. Tujuan utama saya dan harun memasuki Maharaja Lawak Mega adalah untuk menghiburkan peminat-peminat kami yang dah lama tak dapat menyaksikan kami berlawak secara live di kaca tv. Awalnya, kami takde niat nak menang pun!... tapi kalau kami dah melakukan yang terbaik dan peminat semua menyokong ... alhamdulillahlah... syukur, rezeki takkan kami tolak, tapi itu bukan niat utama kami.... kami nak happy-happy dan buat peminat kami happy. Baiklah, ramai yg bertanya kepada kami samaada kami akan mengekalkan konsep budak-budak untuk maharaja lawak mega ini. Jawapannya ialah... YA! ini adalah kerana kami memasuki maharaja lawak mega bukan sebagai afdlin dan harun, akan tetapi sebagai boboi. BOBOI adalah brand yang ingin kami kembangkan supaya lepas ini boleh kita buat siri animasi BOBOI, filem BOBOI dan bermacam-macam lagi BOBOI. Bayangkanlah untuk 10 minggu MLM ni anda menyaksikan sitcom BOBOI. Kami tetap akan mengubah cerita-cerita kami untuk menghiburkan anda semua tetapi boboi mesti akan ada. Dan bila ada minggu ada tugasan, seorang akan menjadi org dewasa seorang akan menjadi boboi... contohnya Boboywa membantu CSI Malaysia menyelesaikan misteri kehilangan Boboyot, Boboyot menaiki kapal terbang kos rendah bersendirian dan di jaga stewardess. Boboi pergi tengok konsert Wings, Pokoknya semua sketsa akan ada Boboi!!... tetapi cerita berlainan. Ramai kawan-kawan lain yg akan mempersembahkan lawak-lawak mereka tersendiri dan kalau bagus, kita sokong!! Yang penting hiduplah komedi di Malaysia ini!! Teruskan sokong menyokong pengkarya-pengkarya Malaysia. Saya dan Harun dah lebih daripada 20 tahun di dalam industri ni, kami rasa kami dah tak perlu membuktikan versatiliti kami lagi, kalau nak tengok versatiliti kami tontonlah filem-filem dan rancangan-rancangan tv yg kami dah buat ok. Kami sayang anda semua, tapi percayalah dgn jalan yang telah kami pilih, kami bukan baru mencari tapak, tapi tapak kami yang orang jejak, jadi sebagai OTAI, kami akan terus menghibur anda semua dgn cara kami. Terima Kasih Semua. Assalammualaikum! HIRO, ADLIN, BAWAL POWER... I LOVE YOU ALL, KORANG MEMANG STAILO!! hahaha....

61 comments:

amerhakim said...

best,tgk kt utube jela..kt umah xde astrok..

idasm said...

all the best for boboi!!!!

Sam Banjamin said...

Boboi... buat yang terbaik untuk peminat-peminat korang ye... jangan hampakan kami ye... alalalaalala boboi yang bucuk... (dengan nada memanjakan budak-budak kecik...)

!! YaNa YassiN !! said...

yeeaaaah, boboi best, sokong sangat.

Aziela said...

Always with you. Actually u can tell a lot more in blog than in fb or twitter. These two biasanya sikit2 dan akan menarik sangat banyak pertanyaan dan sometimes tersasar dari cerita. Dalam blog, u are yourself and people see u and respect you as you are.

Cahaya Qaseh said...

BOBOI TERBAIKLAHHHHH!!!!! lawak yg nmpk natural & x dibuat2.. awesome.. minat afdlin.... muge setiap mggu lebih lawak & x menghampakan.. afdlin & boboi mmg super comellll!!! >__<

♫♪~ Naurah Nawwarah ~ ♫♪ said...

boboi ! ohh huhu... so suwit ! chaiyokk !!

PeJuAnG CinTa said...

i love boboi ~

FMT said...

Teringin tengok BOBOI explore youtube vidoes. Al maklumlah kat youtube ada segala benda maha pelik and linked videoes menyebabkan kita sampai ke video2 pelik. Apa la agaknya BOBOI akan di search oleh BOBOI di youtube

BUYEN said...

Tahniah BOBOI..
Bro gua meme ske dgn Lu bro..
Tp BRo Harun..rase cam tak SAJAK je jd bUDAK2 BOBOI..klu ABAH BOBOI xpe..bleh..pepun tahniah n buat lg yg terbaek..terbaek..terrrrbaek..

karmilaillang said...

ala tomey-tomey... banggala tgk boboi..bru tahu ^-^, bukan seng nak buat org happy...hihihi happy 4 u.

PCL said...

salam singgah 1st time sbb akak ogy dok sebut nama bro dgn blog chief kodok masa anugrah FFM mlm ni...terus google n folo.

Nizam Ijam said...

best bro... nnt ambil saya berlakon..hehe

Run Away said...

boboi setiap minggu makin best...yeahhhh...;d

mnazri.tan said...

all the best Sir

sniffa93_aznil4eva said...

terbaik!

goodluck semua. n ofcoz boboi the best:D

siti azizah Sang Pencinta said...

alhamdulillah akhirnya en afdlin menulis juga..

syu said...

should kekalkan tema Boboi tu sebab idea fresh yang takde kat memana...

terbaekk dari ladang!

Fadzli Amir said...

Salam Bro....aku memang gila ngan ko la Bro...Boboi memang terbaik la....Aku sokong dari rumah je...hehehehe..

Nanie said...

best...terbaik..wish you luck till the end..always support you :)

Ahmad Tongkeng said...

OTAI : R.E.S.T.E.C.P.A

Afiqah Azmee said...

atotototomeyyy : d

ayuni hamdan said...

forever BOBOI ;))

Aidah said...

Tak sabar nak tunggu semua produk yang akan keluar dari BOBOI. All the best ya!

My Bisnes said...

Hi semua, suka blog ni, nak syer video downloader baru ni memang cepat best http://www.mediafire.com/?mnkzjwwz66wdhg4

Me said...

Selamat Maju Jaya.. All the best!!!


Shon

AL FAQIR said...

bro...i knw tht u r a fan of whose line is it anyway...sy x tau abg tau x ni tp those guys r back n i think their show can give u more ideas to make a great show too...skarang nama show diorg drew carey's improv-a-ganza...youtube ada

DaUs said...

nak beli topi boboy can ner??

Are Rifx said...

Kami akan truz menyokong Afdlin,Abg Harun dan juga Boboi!! ; )

AZMIZAM ABDUL RASHID said...

Tahniah Boboi...lawak yang cukup intelligent, up todate, ada class & supeb lawak. Really enjoy the show. Walapun u all kalah...2nd place tapi u all tetap juara di hati kami semua. Harap Astro bagi I slot komedi bersiri kat Channel warna. We love BOBOI.....

Marga Chen said...

Hello~share an internet home working system with you. You can't miss it!!
Sign In here ==>http://goo.gl/wkhDX

Semut Senyum said...

tumbs up lah! ahahhaha.. tgok muke dorang pun dah geli hati hehahah

Adam Narzuan said...

terbaeekk.. ala tomey-tomey

TIMEasitis said...

Salam Tuan Afdlin Shauki
-: Saya seorang peminat karya Tuan
-: dan saya perasan yang Tuan mempunyai koleksi jam yang agak menarik
-: begitu juga dengan rakan rakan tuan yang lain seperti Zizan
-: Apa pun
-: akan di langsungkan satu majlis gathering untuk pengumpul jam malaysia
-: akan ada pengumpul jam biasa seperti saya yang mengumpul seiko dan casio
-: dan juga mid range
-: dan juga high end watch macam panerai, rolex, etc
-: first time such event mengumpulkan different group
-: under banner Horology For Unity
-: Saya dengan berbesar hati ingin menjemput Tuan hadir sama
-: tetapi memandangkan kami ada polisi tiada VIP, maka semua peserta berminat pelu mendaftar kan diri
-: masuk adalah percuma
-: Pendaftaran boleh di buat di sini
http://zhenendeavor.blogspot.com/p/horology-for-unity-h4u-2012.html

Conan_skywalkeR said...

takde sape bleh lawan Datin Maimoonn.. hahahahaa

Alisha Residenc said...

anda boleh sila pertukaran pautan, sila? Saya akan melakukan perkara yang sama,
laman saya http://alisharesidence.blogspot.com/
berharap anda jangan keberatan

Harun Ar said...

Support utk BOBOI....
Salam

mu'ammar amin mu'ammar amin said...

Salam mne nk beli topi boboi?sila email kpd saya,muammar.amin@gmail.com plzzzzz

freemediadownload said...

sertai forum terbaru dan terhangat masa kini http://www.malaysiaforum.net

penberbulusenyum2 said...

salam afdlin...lama x update blog....saya ada satu cerita best yg dah lama saya simpan dalam otak...kalau abam afdlin berminat ngn cite saya kot kot boleh buat movie hehehe..leh hubungi saya di forum ini....
http://pergh.com/forum/index.php

Super said...

afdlin.. saya ada cerita baik punya bleh buat movie.. e-mail lah saye ahmad_man@yahoo.com

part-timewarrior said...

Funny movie indeed!

MERAN QAMAR said...

boboi great.........!!!!!!!!

ijalbuatduit duitijal said...

jomlah selalu klik website saya
http://smartdebitcard.net/banyakduit

ecah khalili said...

boboiiiiiiiiii..=)

SyamimiNazifa said...

BOBOI supporters :]

saifudin abu izzudin said...

nice day :)
hargailah hari kemaren,
mimpikanlah hari esok,
tetapi hiduplah untuk hari ini.
bagi-bagi motivasinya yaah...

saifudin abu izzudin said...

nice day :)
hargailah hari kemaren,
mimpikanlah hari esok,
tetapi hiduplah untuk hari ini.
bagi-bagi motivasinya yaah...

http://www.nolimitadventure.com/

filemtempatanterbaik said...

tak sangka akhirnya sampai juga ke blog abang afdlin. saya memang minat gila filem2 abg dan juga lawak2 yg abang buat. especially kat kumpulan boboi. walau tempat keempat dlm MLM baru ni, boboi tetap best!

amer akat said...

boboi best .~

aslkum.. u have so nice blog ...bleh sy follow u? if can pls follow me back ya.. thx =_=
http://slapmestore.blogspot.com/

ughaw said...

wow amazing..
check this out http://www.centplay.com/affiliate/games_10778/

tecknodark said...

let's grab a bite at The Cabin > http://www.facebook.com/pages/TheCabins/308116449235178

Harjit Kaur said...

Love your blog. You are one of my favourite person in the entertainment world of malaysia. I will be visiting your blog more often now. Keep it up.

KATIMAN SURABAYA said...

Assalamualaikum wr.wb,saya BPK.KATIMAN seorang buruh pabrik di surabaya jawa timur ingin mengucapka banyak terimah kasih kepada MBAH DJEPATI atas bantuannya. kini impian saya selama ini sudah jadi kenyataan yang telah memberikan angka ghoib hasil ritual SGP 4D 9501 alhamdulillah terbukti Berkat angka ghoib hasil ritual MBAH saya sudah buka usaha peternakan ayam dan istri saya juga buka warung makan. Kini kehidupan keluarga saya jauh lebih baik dari sebelumnya,bagi anda yg ingin seperti saya silahkan
HUB MBAH DJEPATI DI:082_3331_77799 atau kunjungi blog
KLIK-> http://togelsingapu.blogspot.com
PASTI ANDA MENDAPATKAN HASIL YG TERBAIK

faizal amin said...

boboi memang terbaik hehehe...ade masa singgah le ke blog aku http://hartanahfaizal.blogspot.com

Saidina Excel Canopy said...

BOBOI adalah satu branding yang tinggi ranking. Tak mustahil BOBOI mampu buat semua tu, drama, filem, iklan, sketsa dan macam2 lagi. Idea yang sentiasa basah dari OTAI2 lawak afdlin san harun memang sangat2 menghiburkan... Aku tetap sokong BOBOI selagi BOBI terus berjuang dalan seni lawak yang sangat universal.

____________________________________

www.saidinaxlcanopy.com.my | Blog | Facebook | Partner 1 | Partner 2

Robertus Sutardi said...

Great! Love this kind of posts because you end up knowing more people and find out great inspiration!   Online Travel Agencies

INK Cubator said...

Anda beli toner atau ink murah tapi tak berkualiti? Merosakkan printer? JANGAN TERTIPU LAGI!

JOM BELI TONER ONLINE DARI PEMBEKAL TONER INKCUBATOR! KAMI HANYA MENJUAL TONER PRINTER ONLINE YANG BERKUALITI DAN TERPERCAYA!
PELBAGAI JENIS TONER!
JUGA MENJUAL PRINTER, DRUM, MESIN FAX..

========================================
www.ink-cubator.com.my/shop / LIKE AND SHARE FACEBOOK utk updates dan promosi: Pembekal Toner - Inkcubator / Email: ink.cubator@gmail.com

Adad Syayuti said...

terima kasih banyak atas segala infonya, salam sukses
http://goo.gl/j7LG9C

Asyari Amir said...

I will always love your work. Funny and entertaining. :) Nice blog too.

Adad Muhammad Sayuty said...

Terima kasih banyak atas semua infonya..
http://goo.gl/5zJIpW