Pelikat Pants Designer

Pelikat Pants Designer
Number 1 Pelikat Pants Maker in the World!

Wednesday, March 29, 2006

GUBRA FLASH MOB and THE PREMIERE OF the 'SUMOlah' teaser poster!

20 days no smoke.

OK GANG! memandangkan gua akan pergi ke LOS ANGELES pada 1hb April hingga ke 6hb April untuk urusan riadah dan kerja, tak dapeklah lah gua berflash mob pada hari khamis. APA KATA kepada semua kodok yang berminat untuk berflash mob bersama cip untuk filem GUBRA, kita flashmob pada hari Ahad 9hb April pukul 3 petang! Hari Cuti dan semuo dapek pogi.

APa kata? APA kata? APA kAta?

Tapi kepada semua yang boleh flash mob hari khamis teruskan! teruskan! KITA KASI PECAH ITU GUBRA!!

Syarat-syarat flashmob kalau korang betul-betul nak flash mob. Sebelum bermula filem gubra, ketika announcement cinema film classification rating, contohnya filem ini diberi klasifikasi U, sesuai untuk tontonan mereka-mereka yang mempunyai ingatan seperti unta, berbulu macam ungka, suka makan ulam dan bila memandu dikawasan gelap bersama kawan-kawan akan meminta mereka untuk melakukan U-Turn, HENDAKLAH ANDA SEMUA MEMBUAT BUNYI KODOK YANG BERBUNYI

'ONNNG GEDEK GEDEK GEDEK X 3.'

ADA BERANI. BUKTIKAN KEKODOKANMU.

AFDLIN SHAUKI

PS. Inilah gambar pelakon thai Inthira Charoenpura sambil beliau membelek kontrak filem SUMO-LAH
SAI : Haa... Abang afdlin nak Sai pakai cawat macam kek buku tu?.... Tak dapek nak nolong ea kapp kun kapp!!.... (Sai berkata dengan slang thai-minangnya)
SAI : Ehm... abang afdlin tak takut ke masa shooting nanti SAI jadi Nang Nak dan Panjat siling dengan secara tiba-tiba?
SAI : Mungkinkah abang afdlin director yang terhensem di MALAYSIA ketika ini?
OMAK SAI : OO.. Sampai begitu dialog encik afdlin tu yea.
SAI: Abang afdlin... apasal Sai tiba-tiba ada shower scene ni?
SAI : Ala abang afdlin, Sai kene belakon dengan abang afdlin ke?... Errrr Hans Isaac tak free ke?

35 comments:

terang bersuluh said...

setuju..9hb the best dakk..gua brani..haha

chopstick said...

huhuhuhu....nakk ikottt...nak ikott...:((

hana said...

count me in..
i've cleared my diary..
Boys:- sorry boys..catch u guys another day..hot date with Cip.

vg2maya said...

huhuhuhu....kami nakk ikottt...nak ikott...:(( cip ader ingat kami lagi tak .... "The Mars Sistah" ...

WLady said...

di mana kah FOTK nk FM? MV? TGV, KLCC? MBO Ampang? Katakan di mana? Sungguh teruja !

l o u r e n z a r said...

hahahaha.. "bila memandu dikawasan gelap bersama kawan-kawan akan meminta mereka untuk melakukan U-Turn"... seperti ku ingat ini situasi.. tapi di mana nya??? huahuahuahaha..

cip, ingat tau.. JOHN LEGEND!! JOHN LEGEND.. walaupun cip cakap muka dia bersepah belakang alley mana tah, saya still nak dia....

have a great trip and again, JOHN LEGEND!! and i will see you later ok cip.. tataaaaaaaaaa.....

ANNE LEGEND

ontahsapo said...

chip, apsal Sai tu nampak tak cun jer, dulu masa jadik hantu lagik cun la....

eh chip, bangkok tak jam ker, dgr ader protest...?

swan said...

nak peeeeeeeegi nak peegi....ini kali tak nak miss lagi la...

ehem,,,,,cik anne sangap..mr legend tu sebenarnya dah engage ngan kiter la...mana boleh awak nak rampas gondrong dari kiter!
kita ada bukti ni hah cincin berlian 5 karat lagi kat jari nihhhh...
saya suggest awak ambik jamie fox je la...ok gak tu!

mean girlxx

pyerudz said...

finally, something on SUMO-LAH. gua betul-2 nak tengok filem sumo nih, my expectation is high for this new flick. macam best je!

flash mob GUBRA 9 April? Gua ngan mamabio ON! the off-side rules doesnt matter. i always play the playback position! apekebenda nih?

blackpurple said...

Sai tu? boleh la kot....hehehe..

dazzling_948 said...

9 april???
nak join...
nak nak...
kat mane cip???

dJ phuturecybersonique said...

... "bila memandu dikawasan gelap bersama kawan-kawan akan meminta mereka untuk melakukan U-Turn"...

ouchh! :P

IT'S ME HANA said...

arghhhhh.... nak join gak FM ...
Anyway .. hv a nice trip cip ..

Anonymous said...

mcm melayu muka Sai ni...cun gak ape

LiZA said...

statement yang amat menterujakan... heeee

..."dan bila memandu dikawasan gelap bersama kawan-kawan akan meminta mereka untuk melakukan U-Turn..."

sape yg nak U-Turn dia laaa yang terasa ouchh!... ;->

LiZA

ayuzainon said...

naper nak kena import actress utk filem sumo tu????apakah pelakon2 wanita negara kita tidak layak utk berlakon disampingmu?????nape tak ajak maya karin je, dia kan best.

clashead said...

ayuzainon: ok la tu..
asyik2 muka sama jer jadi heroin..kasi ubah taste la plak..
ari2 makan belacan (maya karin makan belacan ke?) kita tukar makan tom yam lak..hehehe..
em..cam tak dapat jer nak join FM ni chip..ader test la plak ari tu..
semoga bergumbira la kodokians suma..
webeks..webeks..

mYra said...

i TERbaca kat mag

Faedah berhenti merokok

20mins

tekanan darah turun ke paras normal
suhu tangan dan kaki kembali normal

8 jam

paras karbon monoksida dalam darah turun ke paras normal
paras oksigen dalam darah meningkat ke paras normal

24 jam

risiko serangan jantung berkurangan

48 jam

hujung saraf mula terbentuk kembali

2minggu-3bln

fungsi paru2 meningkat sebanyak 30%
peredaran darah juga mulai meningkat

1-9bln

batuk,rasa hidung tersumbat,keletihan,semput akan berkurangan.ini kerana pada tahap ini,kebolehan paru2 mengendali mukos meningkat,paru2 lebih bersih dan membantu mengurangkan jangkitan

two thumbs up 4 u!

Jalal said...

Bro,

Berabu berani jugak la tp di mana... hehehe tolong bagitau la ok brudder.

20 days past... 20 years of happiness... eh apa aku merepek daaa.

Take care brudder.

Peace

~ iT's thE hAppY fLaVoR tHat rEaLLy cOuNts ~ said...

hye afdlin!

4 requirements menonton filem GUBRA tu:
1. mempunyai ingatan seperti unta
2. berbulu macam ungka
3. suka makan ulam
4. bila memandu dikawasan gelap bersama kawan-kawan akan meminta mereka untuk melakukan U-Turn, hendaklah bersertakan bunyi ala2 kodok.

Rasenyekan...elok ubah cam ni...sebab dah ramai sangat org ade requirements di atas...

1. ingatan seperti unta yang tak tahu dia tu unta.
2. berbulu macam ungka yang botak.
3. suka makan ulam raja yang kepunyaaan raja
4. bila memandu dikawasan gelap bersama kawan-kawan akan meminta mereka untuk melakukan U-Turn, hendaklah bersertakan bunyi ala2 kodok dan juga bunyi efek2 haiwan zaman dinasor...

-Nur-

aishah said...

selamat berflash mob for GUBRA!!!...

Poison said...

Ooooh yeah. Can't wait for the release of yet another Yasmin's movie. Tak sabar nyer. Flashmob? Ape tu? Tapi sounds like the menarik tertarik kau memang da bomb gitu. Hehehehe.... Tapi kan, bro selambakodok kita nih tak ingat nak kasi tau tempat dan time waktunya. Nak flash ape ke mendenya. hehehe.... kita tuuunnnggguuuu....

~ SUE ~ said...

Nak join!! Kat mana? MV, KLCC etc..etc..??? KAT MANA?? Tolong bagitau.. TERUJA SANGAT NI WEI!

TERRY GALLYOT - MR ASIA. said...

INTHIRA IS SUCH A HOTTIE IN MY OPINION...SOMETHING ABOUT HER THAT IS KINDA MYSTERIOUS...CAN'T QUITE PUT IT IN WORDS...BUT I'M LOOKING FORWARD TO MEETING HER IN PERSON....SUMO-LAH WILL BE A HIT!

Adi@Jocko said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Adi@Jocko said...

too bad la, if i'm invited, also wan to join la, but 9th april, i got bowling game la...

Afdlin - bravo bro for your 20 days with no "asap" he he he

Bro,,,perut kasi kempisss aaa

l o u r e n z a r said...

CIP!!

again, have a nice trip ok.. baca bismillah 50x sebelum go thru the immigration line tuh.. hehehehehe.. jangan batuk or garu2 hidung ke apa.. JANGAN SEKALI!!!!

tata..

Anne

Bukan Sepet said...

Cip,

Los Angeles tu dekat ngan pengkalan chepa tak cip? mak gua nak kirim beli budu ler...

arisibnumohlis said...

nak nak nak~!

'ONNNG GEDEK GEDEK GEDEK X 3.'
(tanda kesepakatan)

Mohd Noor said...

come and visit my horror blog.

DiLLieA said...

a'kum bro afdlin,

wahh going to LA!! saya nie student yg jauh diperantauan yg sll baca ur blog..i miss malaysian movie duh!..anyway, the point of me writing this today is because i am at the LAX airport rite now (1 April)..mcm kecik jer dunia nie rasa...just want to add some interesting places that you SHOULD visit...i am sure you will not regret lah...klu kat hollywood..make sure you visit the KODAK theater...that is the best along the hollywood bld...n klu ada masa pergi la lawat SF.. Yosemite Park is very22 beautiful..alrite..enjoy your trip!!

Anonymous said...

inthira looks very the melayu (di kawasan extra panas?)

min superherO said...

brO...nak jOin FM.....

tapi katner aa???

Inform la cepat nak bangun awal ni...

ajememang said...

assalamualaikum bro afdlin,

saya tak leh join leee... tak pa..korang jelah wakil.. kasik webek! webek! kuat kat sana .. key.. enjoy.

Anonymous said...

Anonymous Waa Myra, ni memang betui nak ajak org bhenti merokok..tapi takpe nnanti tunggu Pak Lah announce harga rokok naik kueng kueng..