Pelikat Pants Designer

Pelikat Pants Designer
Number 1 Pelikat Pants Maker in the World!

Saturday, March 04, 2006

TERIMA KASIH SESANGAT KERANA HIRAUMU TERHADAPKU. APA NAK JADI???

Thank you so much to all you well wishers and i just want you know that i am taking care of myself better now and will be going in foe some tests soon. You know the concern you guys showed me proves to me that you guys are not mere friends are supporters out there but my extended family. Your genuine concern has made me believe that the kodoks are a caring bunch and we should try and look out for each other if there is anyone in genuine need of assistance, advise or even help.

Maybe it is something that is worthwhile for us to look into.

Elsewhere in the city...

LOS dan FAUN is in full steam and is shaping up to be quite an intriguing project because this will be the first Mystery thriller ala Sherlock Holmes that is made in the country. Insyaallah minggu depan kita akan berjumpa dengan final cast iaitu ERRA FAZIRA, ADLIN AMAN RAMLIE, HANS ISAAC, AC MIZAL, BOB AZRAI, AIDA NERINA, FAZURA, EDWIN SUMUN, DOUGLAS LIM, SAUFI JIKAN, RASHID SALLEH, NELL NG, FISH, YUSNI JAAFAR dan AFDLIN SHAUKI. Tarikh bermula penggambaran dijangkakan pada 15hb MARCH.

Mungkin anda tertanya apa pulak jadi pada SUMO-lah. Jawapannya ialah pada ketika ini, ianya ditangguh sehingga hujung bulan APRIL kerana menanti INVESTOR baru selepas inital investornya telah 'BUAT TAIK' dan menukar perlaburan beliau menjadi loan dengan syarat-syarat yang tak munasabah dan mengalahkan AH-LONG. Tension gila siot.....

Kita orang dah menghabiskan masa lebih darii 7 bulan membuat pra-produksi filem itu,,, tapi sekarang dah kena buat balik. Ianya amat menghampakan akan tetapi saya rasa ada hikmahnya disebalik segala perkara yang berlaku.


POWER TO THE PEOPLE

AFDLIN SHAUKI

74 comments:

Chapree Da Grande said...

Eloklah cif kodok dah sihat sikit. Ada hikmah disebalik setiap kejadian...mana tau dpt investor lagi besor ek?

~Tis§ot~ said...

bro afdlin, when we're too bz with our lives we tend to forget the most important thing in life - health. our health being neglected dlm kesibukan kita dgn hal2 dunia. (reminding myself too).... take care ok. take a very good care of ur health. kalau sakit apa prject pun tak leh buat.

dah sihat.. alhamdulillah. maintain. ur fans will always support u and wait for ur next project. :) take care bro.

~Tis§ot~ said...

visit me sometime : http://awana.blogspot.com

rajazool said...

bro afdlin...aiseymannnnnn....tertangguh ke SUMO-lah...aduh!...tu lah yg gua tunggu2 tu lepas semua citer2 meletup n lain dr yg lain lu tu bro!...takpe la bro....lu sabar sabarin ajek yek....nanti ada la investor tu....atau, ape kata....ni cadangan nih.... lu 'mintak/mohon sumbangan' ( bkn mintak sedekah tau!') dr kodok2 atau sape2 yg minat nak menyumbang secara ikhlas 100% dan nak tgk lagi perkembangan kekretivitian/kegilaan/kemasyukkan lu bro yg jaghang2 ada kat M'sia nih....sure org yg menyumbang tu bangga gila badak seumur hidup ( termasuk gua of course ) bila citer lu yg ada modal diorg jugak masuk wayang without pikir pasal nak untung....just totally 100% support lu bro....kalau ada untung lebih tu, bg la derma mana2, Makna ke Mercy etc....dgn tu, semua yg menyumbang tu pun dapat personal kredit dr. DIA....Insyaallah.....haaaa...boleh start buat survey ni.....ni cadangan je nih.....boleh jadi sejarah dlm industri n confirm akan masuk book of records....fan base sure makin busat nanti.....Gua org pertama yg sanggup!.....Cheers Bro! Jgn lupa gi check up!...

rin said...

wat a good idea rajazool hav..something to think bout..i'll support u bro..cant wait to see the result of los n faun..its must be a 'estupendo'(good) film..gd luck cip kodok!! May allah showers u wif His love..amiin..

yasminjazilla said...

Kita bukan sekadar berkawan tapi kita juga bersahabat... ;)

liliz said...

dear cip,
alhamdulillah u dah sihat utk meneruskan perjuangan seni...
apapun sebagai brudder punya fans gua tetap sokong ..

yana said...

dear cip . jgn tension tension ok . rezeki ade dimane mane . kiteorg mendoakan cip . yg penting take care of yr self ya .
god bless you :)

Anonymous said...

assalamualaikum chip...ku baru aja terjumpa blog mu..n bila ku terbaca ketidak sihatan mu itu,ku rasa sungguh susah hati..anyway, good luck utk what ever yg in the future yer.....saya SUKA chip ..hihi
>>> PJOT <<<

clashead said...

chip...
what the meaning of "fellowship of teh kodoks" if we can't take care or look for our "fellowship" chip...
ermm...
some more episode of "ripp off" from our film investor..maybe you should start with ur "people film" project chip..what say u?

may the force be with u chip...


-for the love of god-

chadfricky said...

akum ,chief kodok huhuhu cam ne nowdays,hopefully ko dah sihat..
Nway kenape liat sgt nak reply email huhuhu...tanyer je ..huhuhu..memahami mmg chief seorang yg busy nway wish u all the in whatever you do...will wait for your movie sumo no worry....assamualaikum.....

niydaa said...

yuhhuu..lepas rinduku pada tulisanmu..pada diri mu jua..eheehe..ape pun..heppy day..gud luck dlm menjalani kehidupan seharian!!

Rico said...

siapa pelabur sumo tu? jabba the hutt pon tak mcm along, humban je dlm pit of sarlaac biar menderita seribu tahun! yeargh!
afdlin, take some from my bank account, not much but there are lotsa jedis and siths ready to serve the cip kodok!

ted said...

jaga kesihatan itu penting, cip!
agree with ya, insya allah ada hikmahnya sebalik apa yg berlaku. semuga L&F dapat investor baru secepatan mungkin.

Anonymous said...

7 bulan? aduh. saya 'rasa' wayang yang anda rasa untuk membuat wayang. harap tabah.

aLam said...

Takpe chief, makin lama makin ditunggu, makin ditunggu makin geram, makin geram makin melotup!!!11!!!1!

Kenapa la semua orang nak jadi along sekarang. Memang malang, mereka itu adalah orang2 yang di dalam kugiran .......... kerugian!.

Anyway, bila chief sihat ..semua kodok2 jadi sihat or at least terasa sihat.
"Majulah kesihatan untuk kodok!"

Kesihatan Chief FTW!.. amin.

Anonymous said...

takpe afdlin..ade hikmah tunasib u tahu awal dia orng ubah contrct..best of luck dude..

Anonymous said...

asalkan projek jalan... dari tgk citer mcm yg tgh main kt wayang tuh, baik tunggu cip nyer los & faun.

ontahsapo said...

gua doa semua berjalan dgn baik..!!

ajis00 said...

yo cip...
walopon sumo-lah kene tanggoh, tapek...
janji satu arie nanti citer tuh kuar, aku sanggop tunggu..
huhu, niwei, los & faun tuh pon macam menggegarkan jek tajoknye, musti best tahap gajah nih, huhuhu...
project2 gak cip, sistem ketahanan badan jangan lope dijagai, koekoekoeke..
okes cip, may Allah bless u and may Allah give u more and more and more and more idea utk memecahkan perot kodok2 sekelian, huhu,...
tudeluuuuuuu...

Anonymous said...

tahniah chief!
dapat no 3..
eh yg pasal baju angkasawan tu..camner nak tanya dia arrrrr....? tp baju tu chief punyer eh?huhu..
best la men boling td..rasa gian plak..
p/s:bleh kem salam kat ada sorang abg tu dr team chief..tinggi2 tuh..tak tau arr nama dia..kem salam je la from secret admirer ni..hak hak...

~pemain dr akmaFC~

AM said...

pasti ada hikmah

adibah1109 said...

salam chip..

bila kita dah jadi semanis gula.. mula la semut2 datang menghurung.. berebut2 nak rebut gula tu.. padahal semut lupa... dalam sibuk2 sangat duk "BUAT TAIK" jadik AH-LONG BUKIT BERUGI.. gula tu bleh mendatangkan DIABETES kepada mereka.. kwang..kwang..kwang.. oleh itu chip.. jadilah seperti gula EQUAL .. walaupun manis.. tetapi baik untuk kesihatan.. hahahah.. apalah aku merepek nih labu!?!??!!

Rahmat Allah sentiasa ada.. cuma kita kadang2 terlupa.. barulah kata.. "oh.. patutla..."

Wish u all the best, InsyaAllah.. adios..!

Anonymous said...

hi afdlin...

Jaga diri bebaik... and pergi check up...


From Dr Ika

Anonymous said...

LOS & FAun nanti buat la parody citer CSI..CSI is modern day Sherlock Holmes actually...

ricadoe said...

I'm really anticipating sumo and was sad that it was postponed. Nevertheless, i truly believe we could see the movie as soon as next year. Yahoo.
Afdlin, i'd sent an email to selambakodok@gmail.com hoping to get hold of any possible vcd of actorlympics. I don't mind paying as long as not too expensive. I really want to watch it if possible. Thanks with lots of love.

s * h * i * m * a * h * z said...

ya... teruskan semangat juang mu kodoks!!! den mmg minat benor kek lakonan ko yg selamber kodok biorpon perutmu boroii...

jerry said...

Take care Chip....Kesihatan lagi penting dari mengejar perkara duniawi atau kekayaan.

Power to the people and may allah bless u and your family.

zoejoe said...

This is my 1st time reading ur blog.I'm a big fan of u..Nothing much to say..but keep the good work and take care of ur self..

Fara said...

ok laa incik kodok sihat.. hope the test reult turns out ok!

go incik kodok go!

Anonymous said...

Boring la asyik muka erra jer sejak dari zaman sembilu, sembilu II, sembelit III, selumbar IV sampai la ke zaman kuliah cinta prof razakmohaideen...umur pun dah lanjut, heroin sepatutnya umur 20-an, kan baus kalau ambil pelakon2 yg segar segar dan tengah meletop tu...mcm fasha sandha, fiza, fazura, maya karin, etc..

Anonymous said...

Suka dia lah..filem dia ahaks...

wish u luck mr kodok comel......uhukkkkkkkkkkk


Lissa-

Jalal said...

Bro Afdlin,

Sorry to hear about the "infestor" hehehe maybe better investor will come. Amin!

Anyway I am here for you Cip Kodok I know all kodoks feel the same way too.

Just call me I'll be thereeeee!

Take care Bro... for ur family and us the Kodoks.

Pujangga Malam said...

Cip Kodok,

Bila nak jumpa peminat-peminatmu di Kota Singa???

CharMie09 said...

Our sincerest LOVE, CARE and CONCERN for you will never change.
Hehehe... selagi hayat di kandung badan.

Bro, mai la pulak ker Singapore.

u-wee said...

Wish u always in His Care...
Mr Afdlin, I have always seen you in comedy-slapstick stuffs... Have u ever considered working together with Datuk Rahim Razali or even Khalid Salleh (if I got the name right, the genius who acted in Jogho) cos I believe that a true actor is one who's versatile and a genius too! Aren't you one? So, please, prove me right?
Take care of your health and do lotsa supplication yah ?

IT'S ME HANA said...

Hello...chip...

Baguih la chip dah sihat .... anyway keep it up ... take care of your self ......
Ala pasal sumo tu chip..bebanyak la bersabor as you said tentu ade hikmah nye rite .... anyway kitorang will still tunggu dengan sabar nye utk film sumo tu..
All the best and take care ..

Asmadi said...

oklaa last week tgk u dalam live with harris iskandar..memang sempoi best sgt..emem kenapa tak cuba ngan SME bank ada dana utk filem..good luck bro..and kena juga jaga kesihatan...!

nmsidique said...

cip,

kuatkan semangat "Ah long bukit beruntung tu"

apa pun gua tetap sokong lu cip. Sebab aku yang kodok tetap POWER TO THE PEOPLE

5th Page said...

Glad u're doing OK..

Malaysia still need u in the industry.

Take good care of urself :)

kui said...

go go cip.. never give up!.. caiyo2!

ayuzainon said...

a'kum bro. sad to hear bout this buat taiking things. apsal dr awal2 tak go through contract betul2. may i suggest somebody who u can add into yr list of potential funder - zaiton muhd jiwa. she never did movies before, only tv programmes. but who knows if it is yr rezeki, Allah akan permudahkan.

ajememang said...

Assalualaikum bro afdlin,,

LOS and FAUN?.. apa jee product bro saya sokong.. don't worry..

sabar byk2 bro.. jgn give up dugaan semua tu...

Nickel Rain said...

bawak2 bersabar bro! things happen for a reason!!!!

semoga kesihatan bro afdlin bertambah baik! amiiin.

trez said...

Assalamualaikum Wrt Wbt..Hi! guys.. Apa kabar Chief ari nie?.. Tahniah pd Shah, Roket,ZR57 and yg sorang lg tue sorryy lupa nama.. Mmg best and gempak korang main smlm.X kurang hebatnya pd penyokong2 Kodok..Cute gakz rambut Chief tue ekk..Patut arr dtg lmbt!. Hihihi...Kayz, chowz dulu... Adioss and webekkkk...

elaira said...

Cip... moga senantiasa dirahmati Allah dan bertambah baiklah hendaknya kesihatan dirimu itu... arakian syahibul hikayat... take care! :D

MamiJarum said...

Apa yang berlaku ada hikmah disebaliknya. Maybe the second time will be much more better than what you did before! Your creativity is outstanding! Keep up the good work! :D

khai said...

u offer la ajak siti nurhaliza berlakon .. mana tahu sngkut plak .. perghhh ... mmg best gile ar camtu ... bro jom pi www.scukz.com .. hehehe!!

morakimo said...

Biar lambat, asal selamat!

ikin said...

zaitun muhd jiwa...baru lepas jumpa dia last night...sebelah siti...:)

hijrah idris said...

tergamak sungguh investor tu buat mcm tu! anyway.. sabaq aje lerr.. siapa tau ada yg lebih baik punya offer kemudian :p jgn lupa jaga kesihatan.

blackpurple said...

banyakkan bersabo...ada hikmahnya tu bro'.....

terganaz said...

oik!! bykle sesabo moga ade hikmah di sebalik kejadian tu ... koi harap aok tabah kan la hati dan allways ingat kat Allah yg setiap kejadian ade byk hikmah nye .. anyway i allways support u walaupun terlambt nampok u punye blog ok moga murah rezeki .. wassalam

terganaz said...

ok hiduppppp chef !!!!!!!!!!!!!! 4rever ho ho ho

Anonymous said...

alhamdulillah. good to hear that you're doing better. not to be a joy killer or anything, but have you heard of "couple" and its big break? the band was featured in the malay mail (01032006).it's a local indie band. ipoh mali wannn. they recently scored a contract with an american indie label and was invited by american fans to do a tour in LA+san fransisco. they're trying to raise money for the trip. you have more resources *networking baeeekkk punya* than i do, so a little help? more details at www.myspace.com/couple. SPREAD THE WORDS!

Kidino said...

You kena CILOKlah bro ...

Anonymous said...

Hi Afdlin, dropped in to say hi and to give u big hugs.
Michael Xavier Voon

chopstick said...

yayayaya...terujanyaaa nak tunggu projek baru brader afdlin nie kuaq..!!! walau apapun masalah atau halangan,dun worry kayy..kodok-kodok mu ini sentiasa di sisimu..di sebelahmu..di belakangmu...di depanmu..dan di mana-mana sudut disekitarmu huahuahua...tapi ape2 pon,take care yaa..keje2 jugakk..makan pun makan jugak tapi badan kene jaga bro..pk ar anak bini kalau pon xnak pk pasal kitorang huhuhu..chaiyo2 kay..salamzz...

Kitty Pryde said...

dear chief, so glad to hear u're better and hope you go for those test SOON!!

jangan abaikan kesihatan. nanti abg afdlin tak sihat saper la nak buat movies besh cam buli ngan baik nyer cilok??

go on. tests won't take much time.

*hugs*

Anonymous said...

cip dah sihat? aminnn..
tanya sket? apsal ada Fazura?

Shahizam said...

akum cip

jaga makan, jaga badan, jaga poket n jaga ibadat....long live cip!!

Anonymous said...

pls dont let any 'penyakit kronik' get into u coz all ur fans (myself love sgt2 all ur movies yg kedondeng preng2 tuh) cannot see ur other much2 brilliant&funny movies in future.. do take care of urself and good luck 4 future undertaking..

p/s: baik punya cilok II takmo buat ka? buat lg kaw2! idop AFDLIN SHAUKI KODOK BERTUAH!

Anonymous said...

people said "maya karin smelly" betul ke..

misz_dini said...

dear,cip...keja2 gaks tapi ksihatan tue kener jager...ingat family cip...

puppet said...

you bro ape kena mengena maya karin dgn ini cerita?

Anonymous said...

Afdlin @ Cip Kodok, bersabarlah semoga your Sumo akan berjalan dengan lancar. Tapi saya rasa sedikit teruja dengan perancangan pilem ala sherlock homes tu, saya ternanti-nanti. Semoga seriously sukses dan dapat anugerah yang kaw kaw masa festival filem nanti.

Anonymous said...

Cip, i agree dengan u-wee, maybe you could learn something working with orang lama seperti Datuk Rahim Razali, Khalid Salleh (cayalah kat Khalid dalam Jhogo), U-wei, Senator Jins Shamsudin. Saya respek mereka dan saya percaya, you cip is one of them. genius in film industry - Daloma, mawifc -

shaXu said...

abg afdlin!
do take care of yourself! you're one in a million man! one of the best performer+director for our generation!
we can't lose you now, we still need you!
pape hal abg kodok, pls take great care of yourself. makan control+simple exercise buat..yg penting. have a good rest..dats all..
we all doakan abg afdlin ok!

Ana Shirin said...

Lorrrrrr... kena buat balik????? Damn.... that must be a lot of hard work kan???? Mungkin ini adalah sisi-sisi bisnes yang orang macam kami tak nampak... Anyway, we'll be waiting for the movieS patiently coz I bet it's gonna be real good!

elisataufik said...

your health and wealth are always in our prayers..
cewah... boleh caya ke?
Well, at least u can count on me to only watch/buy only yang ORIGINAL from you :)

Clone@Hackers said...

cif kodok boring2 try ni www.racingfrogs.org

kunci hilang said...

7 bulan yg habis, tak berlalu begitu saja.

pyerudz said...

mane budak gemok ni pegi ah? dah lama betul die hilang nih. busy giloss gamaknya?
oo chief... where are you???

Anonymous said...

wawawa... tak saba gua nak tgk filem ni.. ni ke awek gua blakon tu?? alah.. si lisa Surihani tu..