Pelikat Pants Designer

Pelikat Pants Designer
Number 1 Pelikat Pants Maker in the World!

Tuesday, May 08, 2007

E-mail dari pemenang kuiz SUMOlah!! WAZZZAP!!!!

Inilah email daripada pemenang kuiz gua for free gala night tickets to SUMOlah and i hope she or her husband really enjoyed the movie semalam.

Laydiefa Raiza Farzly
to me

Apr 19

Hi Afdlin,

PADA TAHUN BERAPAKAH GAMBAR INI DIAMBIL DAN APAKAH KATEGORI ANUGERAH2 YANG SAYA PEGANG DAN KENAPA SAYA MEMAKAI BAJU JAWA?

-Gambar diambil pada tahun 2005 (August)

-Anugerah-anugerah yang dipegang adalah untuk kategori
i. Best Screenplay (BULI)
ii. Best Actor (BULI)
iii. Best Director (BULI)

- Afdlin pakai baju jawa sebab you were attending a Malaysian Gas Association annual dinner which featured Inul (apparently bigger than Mawi hahahh i second that). So I guess the jawa attire was to match the theme of the night 'Dangdut Fiesta'.

you sure this contest tak payah include receipt ke aper kan?
so there.. trying my luck.

regards,
laydiefa
http://laydiefa.silent-echo.org

As for the kasut, please tell me wether you nak kasut for men or women and saiz dia apa kat my email.

And just managed to have a chat with some fellow bloggers yang tetiba aje dunia blogging ni pun berkemelut dengan politik jugak.!!!??!! bukan politik politik kerajaan yang saya maksudkan tapi irihati, tikam menikam... anonymous keparat dll lagi.

anyway gua nak declare yang gua ketika ini bebas politik dan mahukan keamanan sejagat dan hanya yang terbaik untuk sahabat handai dan keluarga... tak perlu semua ni. Life is too short gang. Macam ada orang putih cakap "Let the small minded people be small... as our place lie among the giants"...

Banyak sangat hal yang perlu di kendalikan untuk melancarkan dan memasarkan SUMOlah pada khamis ini yang mungkin ada perkara yang saya tak dapat kendali dengan sendiri dan jika ada apa-apa kekurangan yang terkena kepada sesiapa on behalf of my team i wanna apologize for this but our main focus currently is the success of SUMOlah so that we can continue to make better stuff.

i hope you guys get to experience my experience of the movie if you don't however i am confident that you are all going to have a blast!! ENJOY BEB!! SUMOlah sudah tiba....


On a tangent : Sedang gua duduk-duduk tadi gua terfikir... what if god took my vision away and made me blind?... how would i feel? boleh gua adjust ke tak atas kehilangan suatu benda yang gua take for granted almost daily.... WHat if he took away the sight and the hearing.... it would be like you are in prison and cannot communicate and see anything. that would be the true definition of being alone? kepada mereka yang terasa kesepian atau rasakan diri mereka keseorangan.... what would you do if it happened to you?... Scary thought but worth the time to reflect upon it.

Yes!!! for the kodoks lets do A FLASH MOB for SUMOLAH and discussion afterwards at the mamak like we did for buli balik and if there is interest in bloggers having a special screening please let me know, i'll see what i can arrange. kalau possible this coming monday. NOT CONFIRMED yet OK. interested email me direct at selambakodok@gmail.com.

POWER TO ALL THE PEOPLE
Afdlin Shauki

12 comments:

min superherO said...

uwaaaaa....sedey!!

gwa tak menang kasut adidas tu...

takpe yang pasti gwa nak gi tengOk SUMOLAH jumaat ni..

you rawk bang afdlin....

Sri-kandee said...

Salam afdlin,

felt the same things bout politics.cuma nafsu manusia.But god make us to actually be big n put us on earth for reason.x agree lah dgn ckp omputih tu.

cuma kongsi pendapat :)

true,bagaimana kalau tuhan ambik semua deria tu.6:46 n 16:108 check its meanings.

suka kongsi ilmu :)

congrats with Sumo-lah.menghiburkan hati.

mom2que said...

can't wait to watch sumolah. admire your super-talent. you rawkkks!

StimGam said...

i went to sumolah website. takde roadshow singapore pun. brunei ada.

not planning to distribute here, is it? takkan nak tunggu dvd/vcd kot.. boring lah ni macam

azhar said...

tak menang pon..

saya akan tetap tonton

SUMO-LAH!

Mr_Rizal said...

kepada laydiefa...

tahniah beb... kalau dapat cuti weekend nanti gua akan kepanggung..

aku said...

salam bro afdlin...emm..nowadays,ramai jugak manusia yg celik tp buta hati..huhu..
x sabar nak tgk SUMOlah..sure rockzz..u such a brilliant & awesome art guy la bro afdlin..admire sesangat..best of luck ok..

Hafiz said...

aisay man..kurang tepat jawapan aku bagi. Takpa tahniah kepada pemenang tu..what a lucky couple. Next time aku bli dvd la..tak larat nak pi wayang..bnyk gangguan.

Jalal said...

aiyaa tak menang ke saguhati tak de ke hehehe anyway cip gua harap Sumo-Lah success la

Anonymous said...

abg afdlin,

wpun saya dan kawan memang teringin sangat n menyokong abg Afdlin punye filem ( kami memang minat ghiler filem Abg afdlin) tapi sebab kebencian tahap maksimun kami terhadap Awie maka in membantutkan hasrat saya n kawan2 untuk menonton sumo...sorry.

Anonymous said...

bro afdlin,

gua memang suke tgk cara lu belakon, lu buat lawak selamba kodok je...gua pun suka tgk movie2 yg lu buat....cuma gua nak komen sikit pasal hasil kerja2 lu,

semua movie2 lu sebelum ni ok, buli, buli balik, baik punya cilok, sumolah (oklah,,tapi ngantok sikit)

pasal pelakon pulak, lu boleh amik ramai star yang ada, cuma kalu boleh next time lu jgn amik awie laa...gua pun menyampah kat awie sampai ke tahap tepu (saturated)..lu pun mesti tau sebab apa kan...banyak lagi star lain yang kepala gila-gila lu boleh amik bro...

edek said...

Aku pun frust x menang....hu 3X

Kalau nak try your luck, cuba yg ni

Taip : FKR KUIZ then sms ke 36553.

BANYAK HADIAH2 MENARIK DITAWARKAN

http://www.freewebs.com/bisnessms/