Pelikat Pants Designer

Pelikat Pants Designer
Number 1 Pelikat Pants Maker in the World!

Saturday, January 21, 2006

BULI BALIK next week cometh!! SUNDAY Buli Balik KODOK bowling Tournament at AMPANG POINT!








So today is the day when we will find out who is da best kodok with a bowling ball in all of KOALA LOEMPOUR. Feel the energy and excitement of VICTORY and the agony of defeat.

Gua malas nak crita kat korang yang sebenarnya gua ni perlengkapan bowling semua cukup, cuma helmet bowing aje gua takde. Tapi main bowling aje yang gua tak pandai-pandai.
TAPI main bowling ni sebenarnya bukan untuk menang. It's for grown up people to look like monkeys in public when they get a strike. Macam-macam pesen ada, termasuklah gua sekali.

SUNDAY will be the day where all the malu-malulah konon and the kontrol-kontrol hensem, anggun dan lain-lain will be thrown out the window. Tomorrow is the time for WARRRRRRRRRR!!!!. (teringat gua lagu dari film RUSH HOURyang berjudul war!... cet cet ..cet cet cet... what is is good for absolutely nothing....good god! WAR!... cet cet....cet cet cet... what is it good for absolutely nothing!!!)

Some of the cast of BULI BALIK will also show you their gaya-gaya bergaya yang mungkin akan mengalahkan gaya model runway fesyen berjenama di London, Paris dan Keluang di runway boling alley. so be prepared KODOKS.

Pemenang akan mewakili team kodok yang akan beraksi di dalam pertandingan-pertandingan bowling termasyhur di rantau kuala lumpur dan Irian Jaya.

SO MORE POWER TO YOU KODOKS and JANGAN kena buli dengan pelakon-pelakon buli balik esok. Kalau depa BULI hangpa semua mesti....

BULI BALIK!

M
A
J
U
L
A
H

B
O
W
L
I
N
G


U
N
T
U
K

K
O
D
O
K

KODOK KU. AMIN.

29 comments:

swan said...

Cif,

Bunyinya cam best je mesti gempar macam gempa bumi..yg tak bestnya kiter tak leh pergi la cif...walaupun hatiku meronta ronta nak pergi tapi babies ku tak de sapa nak jaga..nak bawak pun kang bukan nya berbowling sumernya howling je buat malu eden satu ampang point...anyway, hope it will be fun for you and all the kodoks..gorget me not aa cif

selambakodok said...

we won't forget u swan.... an elephant never forgets!

Lizzam said...

walaupun gua separa terer (5 turn masuk longkang,4 turn kena sipi2, 1 kali strike kat lane sebelah pasal bola melompat), gua akan memberi saingan yang sengit. walaupun bola boling tu sama berat dengan gua...skrg tgh gilap but dan asah spike utk tournament sok...wahahaha

Anonymous said...

Akunyer skor tak pernah lebih 60. Tak malu ke korang nanti?

LyNi said...

uuweekkk!!!!! **nangis teresak2**

kenapa bila saya dtg kl last weekend tak buat pertandingan bowling ni? la.... skarang kempunan lah saya ni... *nangis lagi*

cif, pls pls pls letak gambar2 from the tournament later... at least boleh lah hilang sedikit kerinduan utk jumpa cif and gang!!!

ps: ako dtg jugak ke besok?? ala!! kempunan giler lah macam ni...

from your SAD spore fan
Lyni :(

NaSh said...

xdpt eden nak nengok.. huhu

Anonymous said...

tu umie ker???tapi muka umie lain jer..

Anonymous said...

chief kodok akum dan salam sejahtera. kalau gua ada skrip nak bagi chief kodok, agaknya chief kodok ada masa tak nak baca. Gua ra gua ni insan seni tapi tak reti cam mana nak start. buah cempedak luar pagar, kalu baik hati tolong tunjuk ajar. Gua jeles tengok lu punya kejayaan. Ni yang gua nak BULI BALIK ni.

Anonymous said...

Wonder what kind of movie will it be if zamarul and hans isaac put together in something like "brokeback mountain" by Encik Ang lee. PGL plus Brokeback Mountain. Script written by Zahim Al bakri. Photogrhaphy dari Yasmin Ahmad. Direction Afdlin Shauki/Shuhaimi Baba. Hmmm mesti kena ban punya. Peace...

Eva said...

Good Luck!!!!

patrickteoh said...

What a stimulating event it was. I was just amazed at the friendship and the feeling of great positive energies that abounded. This is the Buli Balik/Kodoks bowling event at Ampang Point. Time prevented me from participating in the bowling contest but just being there and being part of the event was a privilege.

Brudder, I am constantly awed by your genius and your pure and genuine appreciation of your friends and fans. Something which is sadly missing in this business we've chosen to be our vocation. I thank you for making me a part of the experience. And a senior citizen kodok.

Seniman Jalanan said...

salam...

allo cif...
awat aku bleh x tahu plak nie...
sehari suntuk kat ampang point...
cuma tak naik boling arena je...
adush...
langkah kiriku membawa kecundang...

waiem said...

Hi cip...nice meeting u tadi kat boling. Sangat gumbira dapat ketemu dan main boling bersama. Semakin sihat nampak nyee hehe. Dan tiset kodok karer ijo iteww tersangat laa cun nyeee. Veri derr kodok pisang hehehe

sempoii said...

Sesangat la hepi dapat jumpa Cip dan Kekodoks lain. Terjumpa plak ngan 2 member lama masa skolah. Kecik jer paya tempat kodokz² ni berenang eh. :p

Congrats kpd cip dan team yg menjalankan ini misi. buat la jadikan acara tahunan ka, separuh tahunan ka, suku tahunan kaa..

Ai ai cip.

aidids said...

Tersangatlah enjoy nya meeting with all the kodoks, Cip kodok himself and meeting anne in person.

So, cip, siapa yg dpt jadi wakil ke Irian Jaya ?

Sori tak dpt join pi minum after that.Kepenatan yg amat.haha

Thanks to the 'kita ada misi' team kerana berjaya menjalankan misi!
So, bila next tournament? :D

Anonymous said...

tak larat nak ketawa semalam tgk cip melompat cam cipan dapat strike sekali sekala..cip..pers impression lengkap segala ingat leh score 3 rat ker...waakaka..lebey kurang wa aje yg kasut kena sewa ni...muahahaha..apa apapun cip rawks..buli balik rawks..kodok rawks...

ayu said...

alaaa...tak dpt join... :(

Saturnine said...

Hi Afdlin, I've a question.Will there be a movie promo of BULI BALIK (as in BULI BALIK cast mingling with ultra svelte kodoks) in Kuching?I mean, seriously, enough us Kuchingites don't ever get to watch prestigious concerts (tidak termasuk Rainforest World Music Festival--every year, syok maaa).There are serious legion of Afdlin fans here (yes, I'm going all out to buttkiss you)...not to mention those who are willing to quit their day-job to stalk you.Comelah...it's a totally different kodok situation in Kuching, man.

Akazukin ChaCha said...

Cip.....sorry ler xdpt nak join hangpa suma. Isogashii desu!Jelesnyer xdpt join korang. Anyway, tak sabar nak tengok BULI BALIK 26hb ni..

Oh, by the way Cip.....nanti klu DVD BAIK PUNYA CILOK kuar.....agak2nyer ada English subtitles tak?Nak kasi tomodachi kat Japan suma tengok ler.....Baru diorang tau kehebatan filem Malaysia.

Ok Cip.....Gambatte ne!

じゃね!

Lizzam said...

walaupun saya gagal strike di lane sebelah, namun saya telah membuktikan bahawa SAYA MENYEDUT MAIN BOLING...kalau anda tidak percaya, tengoklah gambar kami di blog saya dan blog nina.

akhir kata "SEGAN SPARE STRIKE TAK MAHU"

Lynn said...

"Menyedut main bowling", eh? :lol:

Cip, I had the great honor of playing just beside your lane. Hehehe... I had fun! And yes, you did pretty well out there. Gaya 10! ;) Thanks for making it happen!

l o u r e n z a r said...

cipsterku... pemenang bagi kategori PEMAIN YG MEMPUNYAI GEAR BOWLING PALING MELAMPAU!!! heehee... HARD CORE-DORK rawwwkkkssssss!!!!!!! yihaaaaaaa...

saya ada bawak vcd citer2 cip ke perantauan nih... leh la mengubat hati di kala rindu bertandang nanti.. (suzie la ajar i jd jiwang karat nih).. cya in 3 weeks time.. Insya Allah..... tata cip!!

Anonymous said...

movie malaysia masih tak ada kualiti tq hanya sepet yg berjaya

Anonymous said...

No quality is ok. yang penting money masyuk.... webek webek webek its people eat people world afterall

arween said...

arrr...memang best giler...serius.... if b4 tak ske tgk local movies...but after Baik Punya Cilok n Buli Balik...any karya from u mesti tak mo miss dah....congrats..

farah said...

jeles nyer tengok kodok-kodok yg dpt pergi join bowling ni. i tak free la hari tu. teringin nak join & nak jumpa afdlin lg. hans isaac dtg tak? hehehe. anyway, buli balik mesti kelakar gila kan? all the best to u afdlin.

ManMan said...
This comment has been removed by a blog administrator.
ManMan said...

haaa..Kodok!

kalu ada lagi tonemen..
alert laaa noo~

nak join..
tengok ja..

den pun gheti gak~
muahhaahha~

Buli Balik rock oo!
enjoy!

Anonymous said...

assalamualaikum wbt

den wadud dari umkl. den suko main boling. so, nnt kalu ado nak buek tournement for fun bg lau kek den hehe. nak gak try main ngan artis nih. kut terer2 semuo hehe :D