Pelikat Pants Designer

Pelikat Pants Designer
Number 1 Pelikat Pants Maker in the World!

Tuesday, September 13, 2005

Coming soon to a kodok near you..... A place for all kodoks!!


If you think you are kodok now.... soon you'll be even more KODOK.

POWER TO THE KODOKS

AFDLIN - ULTRAKODOK (alterego selambakodok)

96 comments:

myxomatosis said...

wah..this is a great news..lets give a big hands to the king of kodoks....

ashka said...

yeayyyyyyyy :)

missunderstoodme said...

great!

Bta said...

hehe.. 'K' to the 'O' to the 'DOKS'

msmayonaise said...

Good Morning Bro !!!

That's the way aha aha
Count me in!

Mama Kodok from the Land of Hornbill
is here to support

(sampai termimpi-mimpi aku mlm tadi duduk lepak ngan cif kodok!!! sejak ketagih membaca blog nie..)

cekodok said...

tapi gua cekodok!!! diterima ke??

Miss E said...

we eagerly await for the KODOKvaganzza !!!!!

*heartbeat* said...

kindy teacher kodok? boleh kot.. :P

ije_sri dewi malam said...

mmmmm.. harap2 kodok kuli batak kompeni omputeh a.k.a dah bosan giler keje mengadap komputer ni... diterima....huhuhuuh

july1984 said...

comment for the previous entry..nice pics! ngeh ngeh

Firdee said...

baguzzz

AkazukinChaCha said...

Fellowship of the Kodoks sememangnya telah lama dinanti-nantikan oleh suma pembaca blogsite ni. Memang kelasss..... Jgn lupa kite eh......Kita nak join geng Kodoks......bole eh? Jangan marah aaa.......

mega said...

saya juga!!!!

Anonymous said...

me too.. kodok pun kodok laa..

nuri / ninja8508@yahoo.com

attiesya said...

macam mana nak daftar jadi ahli kodoks ye?? ada yuran keahlian dan saiz ukuran yang tertentu ke??

uDA said...

syabbas bete syabbas!

ada uniform khas macam pasukan The Incredible ke cif Ultrakodok?

melmuhd said...

yey yey..

can't wait!

encik_roy said...

pasni ape kata kita bikin pasu gergasi....kita buat perkampungannn !..Ade kapal kayu !..Dayang-dayang cantikk !...yeaahhhhh !!!!!!....gua suka...gua suka..

jan@PaiChow said...

well done bro afdlin... tak sabar lak nak nunggu...

Kidino said...

Hebat! Tertunggu2 ni. One suggestion:

1 - Do e-newsletter lah. Easier for you to tell us about new things. (or nak promo album baru ka?)

2 - Kan tadi aku kata One jea ..

KIDINO

Dida said...

Count me in!..

So, Afdlin!...U liked to be called CoDs or KoKs? (Chief of Kodoks/ King of Kodoks?...or since there's Fellowship of the Kodoks, maybe u shd be called "Lord Kodok"!..hehehe

elsevier said...

KIDINO, aku rasa takyah buat e-newsletter kot.. The blog is already a good place for chief kodok to make announcement.

LyNi said...

Kodok dari singapura leh join skali tak ni?

emban said...

wwwoooooo king of the kodok...tak sabar nak tunggu laa....

mama tinie said...

yayyy!!! kodok rulZZZZ!!!

smilos said...

yeayyyyyyy! nak join
masuk geng kodok!!!
ahahahahahha

azmi | 2¢ said...

Jangan lupa kat kodok2 se-universe jugakk beb!

;-)

::cekodok vegemite::

PrincessRen said...

yeay.. i nak join lah. best laaa camni.

judd said...

afdlin,taknak beli domain dengan host ke? guna selambakodok.com ke.

ciksue said...

kena cipta lagu blues utk kodok, pastu nyanyi beramai2.. hehe..

NoRE said...

cayalah cip !! sebut kodok..tiba2 mcm nak cekodok plak...

Bukan Sepet said...

FELLOWSHIP OF THE KODOK

Apa tu?
Group ka?
Fan Club ka?
E-friends ka?

ka apa?
apa bikin?

ooo.. mau kasi namalah?
itu macam ka?

incikkk.. ituuu kodok punya kapla ka?
ada bagusla ini macam.
veli labing each other.

Muka ata senyuuummm...

Beautiful scars said...

i really wanna join the fellowship of the kodoks. I want i want :)

mafiaries said...

layan jer lah..
lepas Fellowship of the kodoks, bakal menyusul adalah the two kodoks dan return of the kodok's king.
emh..

mafiaries jadik mafiakodok?

Anonymous said...

hahha tak sangka i pun nak join jadik kodok!!! hahaha

-MzDiNa

Klez said...

hang baguih~!!

greena said...

this is beyond cool.

cempakabiru said...

nak join gakkk:)
hehehe

it's just me said...

kodok??
cekodok??
cengkodok??

aaaaah!! gue ngak kira... gue mau join jugak... layaaaaaaaaaaaaan!! zasssss!!

men said...

nak join gak... horey

Suriani said...

kodok o kodok..! kenapa ko panggil ooooojan?

jawab!! jawab!!

Stiller said...

PICK ME!!...PICK ME!!....PICK ME!!...

tgazfa said...

kodok ngorok (rokotok rokotok)
di tepi kali (rikitik rikitik)

ellyn said...

yeah...kodoks oh kodoks...
LeTs RocK!!!

paan said...

perghh..
tak sangka kapla kodok reti main photoshop gak..

abih tu nak namakan kodok2s apa lak nanti?..
kodok baggins.. pippins the kodok.. ker aragon krok2.. bleh ar tu..

wokeh kapla kodok.. inform jek nanti bila dah siapkan kodok shire ekk..

cycse7en@hotmail.com

kookabooras said...

oink oink oink ( gua sokong 100%!) pasni akan ade tribunal yg membela nasib kodok2 di alam sarwajagat ini.

kajima said...

go kodok-kodok semalaya..

oonnggggggg....

Anonymous said...

Abang Afdlin tak teringin nak buat drama ke? Tak kira ler... drama swasta ke atau yang sewaktu dengannya. Ah Ha dah ada so buat ler drama. Tapi, kalau ada citer sedih yang melibatkan nangis-nangis pastikan para pelakonnya tidak lelehkan air hingus. Beb mana ada orang Melayu nangis sampai terkeluar air hingus... Bukan real namanya tu, kotor le beb!

syahrint said...

jgn lupa panggil gua klau ada apa2 event & 'makan2'....muahahaha

encikmasen said...

yahs..idup cip kodok serta kodok kodok semalaya..semoga semua kodok bersatu dibwh satu fellowship yg berjaya...

dwicrazy said...

yeaaa... nak jadi kodok!! yeaaa...

msmayonaise said...

encikmasen,

takkan semalaya jerr..
kodok seborneo pun nak join sekali

Akulabilabi said...

Kodok The Modok
Kodoks? i think KODOX ada class lebih...
kodox...
relax...
gemux..
FM trax...
berax...
koyax....


........ compare to ....[_ _ _ k s]

just OPI...

BendItLikeKodoks said...

kodoks rulezzzz ehehhe come on bend it like kodoks. nak jd legolas of the kodoks bleh x

sebarau said...

kalau buat stiker kereta cun ooo

it's just me said...

chip kodok, nak bagi pendapat aje... untuk gambar fellowship of the kodoks tu, gue rasa itu gambar seekor katak... kodok adalah lebih huduh, berkerutu, ngeri & sadis rupa bentukya (cam cekodok) jika mau dibandingkan sama katak yang lebih licin, lembik, cute & manis skit... so, kalo btul chip mau letak nama kodoks, make sure letak gambar yang btul... gue suke kodoks dari kataks... idup kodoks!!

sirmudas said...

Frodo Baddoks? Samwise Gamgeedoks? Kodoks Budoks? Wahh bro Afdlin, me want to join the Fellowship, Brother/Sister Hoodoks, how abt the Force of Kodoks? where the apprentice will be called Tadpoles? Muahahaha... I wanna start the Kodoks Academy, and you become my Master la...

ku E said...

apa tu?!!

Hanifeeza said...

fellowship of the kodok?
teringat fellowship of the ring, the return of cincin tunang dalam A-Ha, that one really make me laugh..

sarur hidayat said...

saya nak join gak fellowship of kodoks2 semalaya.. nak join gak cip kodok kalu cip kodok buat ape2 gathering ker, makan2 ker.. kalu makan2, buat kat mana pon insya-Allah saya sampai... huahahhaha....

Malaysian Movie Blog said...

i nak minta afdlin buat twisties dalam telur goreng.

i nak rasa lah.

all the kodoks visit my Malaysian Movie Blog ok :)

blacknight said...

Cip! ! bila itu buli balik mau keluar. wa sula lama tunggu da....

Adam said...

Power to kodoks2 sedunia!!!!!

Mahupun di Hollywood!!!

dush2!

Wahida said...

Salute to selambakodok the chief kodok...

So now we have our own kolam to lepak lepak...

Cool!

bONTOT said...

ooowwwhhhh... kamu yang kodok ghupenya... nak kluar wayang ke citer kodok ni.?? (^@^)

Anonymous said...

chif kodok, nak jadi fellowship of the kodok ni ada bayaran ke? hehehe

-nuri-

kambinggirang said...

fellowship of the kodoks?ni citer lord of the ringtone ke?harhar...maka kodok leh la jadi samwise, pasal sama2 comel...buat la citer cam tu, tapi dari nak bawak cincin, bawak la keris, kira cam citer spoof pertama di malaysia la...

PLAYsafe said...

yo yo yo yo yo yo..budak rumah,

thats a good idea, bro and plzz keep up the good work..

* dah dapat ur cd, thanks bro..lagu "AKU LELAKI" best gile siott :P

adek said...

gua ada layan itu lu punya lagu karaoke la chip... Tajuk dia, Ah Long Bukit Beruntung. Miahahaha.... Superb ! Itu ada olang kasi lecord itu Ah Ha punya laa....

Chip, bila itu site mau upload?

raz said...

cakap pasal kodok kodok ni, aku terasa lapar pulak nak makan cekodok...tapi takpe..aku tunggu mak aku habis masak dulu..kodok rules!

Ben-G said...

Kodok will never jump alone...:-)

wakdojer said...

whateva la kodoks

devilmi3 said...

fuyoooooooo.....

ije_sri dewi malam said...

yeayyy!!! baru dapat CD Fuyoo pagi tadi.. dengar dlm kete on the way dtg opis.. sampai opis terus wat interbank transfer.. hehehhe.. KODOK RULEZZZZ!!!

atasya said...

kodok pun...kodok lah..........hehe

Amir EtCetera said...

So, this fellowship.. Do we need to fill the forms or fees or anything like that?.. We don't need to wear kodok costume right?

kadir rahman said...

halal ke??

Frankensteina said...

*tabik spring kodok*!

LMj said...

count me in!!! count me innnnn!!!!!!

Sesumpah Never Die said...

For all the kodoks...dun forget to give a moral support to sesumpahmacho.blogspot.com ....also a friend of kodok's community..

walkthrulife said...

cool chief kodok

Ly said...

naper kodok erks? kekekke

kambing said...

abang afdlin,
buat arr satu filem yang boleh ubah mentaliti masyarakat kita...boring betoi dengar cara dorang pikir
example ahad lepas ada sorang datang buat survey...satu isu dia sentuh pasai amerika...
saya kata saya tu kuat saya nak negara kita jadi cam dia...pastu dia kata "jadi adik anggap amerika tu macam abang dan kena selalu bodek dia untuk dapat protection"what i meant was- yes.dia hebat tapi kehebatan dia tu yang menyebabkan saya nak negara kita jadi hebat cam dia.jadikan dia sebagai cabaran.ini tak, nak selama2nya jadi penakut mintak tolong ngan orang yang kuat.kalau kita tak upaya jadi lebih hebat cam dia jadi negara yang dia anggap saingan dia pun kira oklah.taklah selama-lamanya dipandang rendah...sentiasa bergantung pada orang lain...bunyi cam tak dak maruah plak kena bodek for protection

min superherO said...

gua tak sabau-sabau nak tunggu gathering kekodox skelian..

chiep kodox trigin kaaa??

history00 said...

Wow! this is a great news..looking forward to it. Go..go..go...kodok! Thumbs up 4 all the kodoks...anthr thing, cute pic.

Lynn said...

Fellowship of the Kodoks?

Me! Me! Me!

*jumps up & down excitedly*

kekure said...

aku nie da kekure...cam ner nak tuko jadik kodok plak?

Ap3kisme said...

wahh..
tue cadangn yg bgus tue......xleh lpaskn nie........
aku pon nk jd kodokrian nie..:D

sempoii said...

I want! I want!

faux diamante said...

"aku tak kira, aku nak juga" kata si monyet sambil melompat ke arah pohon cili itu.

"jangan monyet, jangaaan!" teriak sang kancil dan kura-kura.

dengan rakusnya si monyet menyambar segenggam cili lalu dibahamnya.

*berasap telingo*

Edd Vedder said...

afdlin.. the ideas that came out of ur head never fails to impress me.

did everyone notice that in M'sia there has never been a celebrity who treats their fans like friends (..or kodoks). U have been good to us, ur supporter. And for that we luv ya' bro.

Keep up the god work.

p/s: Can I be Gandalf The Kodok Putih in this Fellowship of The Kodoks..? :)

Nickel Rain said...

beta sgt gumbira dgn berita ni...hehehe x sabo nak join ni

~nis~

matt said...

eh...dah ada link baru...KOLAM PERGERAKAN KODOK SEDUNIA - Afdlin's yahoo group!
idup chipppp n kekodokssssss

sue-adreena said...

bestnye...........

ZEO said...

is this the network u talking about?
http://selambakodok.saleiz.com/

if true sorry to spoil ya.

cencorot said...

yeayyyyy... at last!!!
keep me updatedd!!