Pelikat Pants Designer

Pelikat Pants Designer
Number 1 Pelikat Pants Maker in the World!

Saturday, September 24, 2005

Minor Detail.

Tambahan untuk peraduan pilih poster 'Why you still. fat?' competition, sila jawab soalan ini,

Kalau awak orang gemuk, dan ada orang kata "perut ni mengandung berapa bulan ni bang / kak ?..heehee" kepada anda apakah response anda.

Jawapan yang paling kreatif akan memenangi pertandingan itu.

tapi pilih juga poster mengikut turutan paling best nyer.

POWER TO THE PEOPLE

Afdlin

82 comments:

nonie said...

"Saya bunting gajah... dah 2,3 thn tunggu tak gak bersalin lagi..."

poster yg 1st tu paling best, yg no 3 tu kira ok la & yg 2nd tu takdela sampai nak tgk cat kering... tapi nampak muka kodok tu cam takut ngan sate plak...

wah join ST gak? caya la... carik duit lebih yea chiefkodok....

Suzie said...

Best I can think of well if it is a guy I would say, "you should know you are the father!"

Kalau girl who said that, I would just say, "Why don't you ask your husband/boyfriend. He should know!"

Dunno my bitchy side gets the best of me. I'm not much into formality of being nice to stupid or insulting questions. Sorry bang bit bitchy today. Actually if someone said that to me today, my answer would be "screw you!" Not sure if I can take it lightly. Probably end up bitch slapping the person! hehe.

Suzie said...

Forgot to choose the poster.

I like the first because it's straight to the point. Basically focuses on where the fat is.

The third because it's ironic to see you stuffing food in your face and wonder why are you still fat.

The second poster doesn't really reach to the audience. It's a definite no no! The tag line of the third one should be "is this food going to make me fat?"

Hope my comments help you chose the best poster.

It's really great to see that you are embracing being fat. Takes guts and great self esteem! Bravo bro.

sinaganaga said...

“Maaf encik, ini bukan perut. Ini Kepala saya.” Kalau aku. Yang jawab.

Dan. Orang itu akan bertanya kembali.

“Amboi, besarnya kepala encik” Dia.

“Ya ya! Saya tahu.” Aku.

Satu dua satu duaaaa... Ha ha.

encik_roy said...

Kalo orang tanye "perut ni mengandung berapa bulan ni bang / kak ?..heehee";

"Saya tak jual tiket flight" - jawapan aku kononnye kurang pendengaran.

nong said...

"apa dia bang?"
"bunting?"
"abang pernah tengok tak...?"
"tangan macam ruper kaki?"
"pernah tak? PERNAH TAK?!!"

*betulkan jambol abg yang senget*

"apa dia kak?"
"bunting kakak cakap?"
"kakak nih tak pernah bunting ker?"
"sampai tak tahu beza..."
"antara orang bunting dengan..."
"yang tak bunting?"
"sekali saya smack, terbunting terus nanti...!"

*angkatkan plastik pasar kakak*
"nah!"
"pergi balek."
"MASAK!!!"

ok dabes. saya nak keluar...
pi jalan-jalan kat park..
sambil tgk orang romen dari jarak jauh.

selamat abe mok.

nong said...

baidewei abe mok...

kalau saya dipilih untuk menjadi seorang pemilih kepada ketiga-tiga poster tersebut...

saya tentu akan pilih poster yang ketiga punyaaaaaaaa!!

sebabnya, poster ketiga sudah ada jawaban kepada soalan "why u still fat"...

alermaks! berbelitnya aku berbual.
paham ker? paham ker??

pandai-pandai engkau lah abe mok...

pokcak said...

kalau aku gemok(aku lelaki la), n orng tanya mcm tu aku jawab:
'baby saya dah lama mati dlm kandungan'

kalau popuan, aku tak tak tau nak jawab apa...hehe

Ben-G said...

Jawapan: saya mmg mengandung 9 bulan macam mana tau? macam berpengalaman jerk?

Poster: i pilih the 3rd one cos gamba kepala tu macam terpk kenapa aku gemok lagi tp still tgh makan byk....and sbb color ungu!!! weee...

obesiti perkapasiti said...

kalau saya, saya akan jawab..

"perut ko ke perut aku..suke ati perut aku laa nak ngandung berapa bulan..lu ape hal..jeles takder perut cam aku?"

sinaganaga said...

Poster?
Guna poster yang paling atas!
Dari segi design, 'cukup manis!' Ada kesatuan, tegasan...dll. Komposisi yang cukup baik!

min superherO said...

gua akan jawab cenggini :

"...mengandung kejadah ko..Ni laa perut orang berada namanya...Orang-orang kaya macam aku aje yang ada shape perut cenggini. Ko apa tau!......"

gua suka dengan poster nombor TIGA pasal terang-terangan nampak mesej dengan title pOster tu. Kirenyer straight to the point with the subject..And your facial-expression macam betul-betul rase inferiority complex eventhO perut tengah lapar giler time tu...huhuhuhu!!!!!!

pOster nombor DUA spatutnyer bukan why you still fat, but....
"Ko confirm ke tu satay HAJI SAMURI?? macam kecik ajer size dia...nak klentong aku la tu..."

pOster nombor SATU nampak cliche laa brO. Takyahh laaa nak point dekat perut. Dah sah-sah laa orang dah tahu model dalam pOster tu dah tembun...huhuhuhuhuhu...

p/s : dalam hamper raya tu ada tak adidas? uhuhuhuhuhuhuuhh...gua melawak je brO!

Adam said...

"..eh, bkn bunting (dengan nada bersahaja), perut ni bengkak dari dulu lag, tak baik2 bengkak dia"..

"erm...pernah tengok handphone vibrate dalam perut tak???(dengan nada yg agak marah kerana diperli)"...

p/s: dialog di atas adalah dialog ys sebenar, sbb mmg ada member pernah tanya me...dush2

p/s lagi :..aaa...yang memilih poster tu saya dah antar kt email bro...kus kus kus...

aa said...

banyak cacing, lama tak makan zentel

Aku-Suka Movie Review said...

saya penah ditanya soalan cepu mas ni abg afdlin oi so saya tahu la rasa macam mana

saya tak la reply lebih2

tapi ni buat saya jadi lebih berani
sekarang ni saya bangga dengan kegemokkan saya
saya walk around the house pegi tengok mail pegi basuh kereta kat luar pakai kain mamak putih tu and thats it.

kalau org tanya saya cita2 apa? saya kata saya nak jadi pramugara MAS. perghhh.

saya bangga saya gemok.
dan saya pun suka perempuan yg berisi.
:)

Tok Rimau said...

Gua bukan mengandung. Gua busung. Buatan orang dengkin kat kehenseman gua. Lu ada kenal mana-mana bomoh?

Tok Rimau said...

Poster No. 2. Humor tak sengaja. No 1 & 3= trying too hard to make people laff.

Moiselle Emma Lily Nyquistisca said...

poster no.1 sbb best! hihi...

jawab soalan perut:

lelaki: iskh, aku lelaki ler! giler apa dikatanya aku mengandung! kat skolah dulu x blajo sains ke! lelaki mana ada rahim utk mengandung! walaupun buat operation utk jadik wanita skali pun, rahim still takde! isk..isk..kesian!

perempuan: ya Allah! aku memang mengandung ler!

hihihi..peace people peace! gurau jer! jangan marah noo...

ashari.azlan@gmail.com said...

Berapa bulan?..
I baru pegi doctor scan tadi...
Dia kata nampak kepala....

KEPALA TAIK!!

GnomeFan said...

jawapan saya:"sesungguhnya tuhan menjadikan perempuan itu dengan power untuk mengandung...dengan sahihnya lagi terbukti bahawa orang lelaki tidak boleh mengandung..jadi,kesimpulannya,saya tidak mengandung kerana saya lelaki"
wakaka...cam skema la plak!!

Anonymous said...

Oi bukan jawab kat sini daaa...gi hantar kat gmail afdlin tuh! haiyoooo

Ariel said...

Memang saja je menternak perut nie sebab bila pakai tie, tak payah pakai tie pin. Tie tu stay the way it is.

Amacam, ok tak jawapan nie.

Ariel-

Isma Yusoof said...

i love the 2nd one :P opss

mohd khairul alias said...

masa mak mengandungkan saya, dia makan mee rebus banyak skrg...hasilnya..SAYAle

Miss E said...

To which my husband always reply in good stride..."Cuba teka ...." when someone answers back he'll just laught it off and tukar topic..

Posters...hmmm, actually the first one looks like you're really annoyed. the 2nd one looks like you're upset/insulted and the third one looks like you're embracing the life of eating.so since its a comedy...i suggest you go for the 3rd one...ps kalau sempat buat poster yg you look confuse...that should be it....

good luck babe!!

LyNi said...

Hi Afdlin,

Me dah antar my answers to your gmail.

Anyway, semalam me saw your movie, Mimpi Moon @tv1... wah masih muda ek... and slim-melim lagi... i tink those are the Soal Hati time rite?

Have a great day ahead.

Marlini
Your Spore Fan

mineral said...

[[jangan sedih tau ]] . . ." perut nie mengandung berapa bulan bang ?" tanya si penanya.... jawapan : " adala 2 tahun 3 hari 4 jam 25 minit 59 saat, sabarlah yer sayangggg...[[dengan selamba kodok jer aku jawab ]] pasal poster tu, poster ke-3 paling best ( sebab aku suka makan la ), poster pertama ok lehe...(bangga tunjuk perut0...poster ke-2 ermm tgk cat jadi kering lagi seronok ( buat apa takut-takut nak makan.

KaptJArcher said...

Definitely No 2 ... Elemen Selambe Kodok ada ... yang lain ... ada Elemen over la pulak.

1. No 2
2. No 1
3. No 3

Jawapan soalan menyampah ...

Jawapan cara kureng ajer
"Kalu beranak pun ko nak tanggung bil hospotal aku ke"

Jawapan killer
"Kalau dah tahu beratnggung jawab buat ler apa yang patut"

Jawapan Sopan
"Agak agak berapa? Boleh teka anak apa sekali tak?"

Unsunghero said...

Kalau gua, gua jawap:

"dah lama dah. esok due lah," lalu tersengih.

Poster No. 1 memang kelas!

Anonymous said...

aku jawab: "mengandong takde, penumbok ade.. nak??" :)

Anonymous said...

1) My answer is poster no 1.

2) and as a fellow "ngandung" men, i will always offer them to touch my "preggo tummy" to feel the baby inside. If they actually happily touched, i will mildly give them a kick and ask them back. Rasa tak, baby tendang?

If i am so god-damn pissed off... i'll kick them harderlah.

Its another way to give them back what they've asked for. He he he

myfaiz@gmail.com

Zack said...

Kalau aku la, jawabjek, "Alhamdulillah... rezeki Allah.."(sambil tenung org yg bercakap tu).

Aku suka poster No.2. Smart n funny.

Nickel Rain said...

semlm tgk mimpi moon...ehehehe abg afdlin masa pakai bj skola tu chomel. 'merdeka'!!

ADRINA said...

just try my luck...

DNAS said...

Poster pilihan. No 1 yang paling best dan bermakna sebab Afdlin punya air muka selamba dek punya style.
Oleh kerana aku category 'fat' gak, so kalau orang tanya "perut ni mengandung berapa bulan ni bang / kak ?..heehee" kat aku maka aku akan jawab dengan selambanya:
"Inilah akibatnya bila terkena buatan orang dik....Baik2 bila memilih kawan..."
Heheheheh... gelak le korang, janganle tak gelak...

Queen Of The House said...

I like Poster #3 ... macam tak obvious pulak kenapa still fat kalau makan macam tu.

My answer to the pregnant question: Eh??? Dah obvious ke? Ingat ke nak sembunyi dulu this pregnancy.

milo boyd said...

yg seken tuh paling kewl..pastu 1st n 3rd

ala kalo org ckp camtu..ckp je..saye kene busung..kalo simpati bleh laa kasi duit sket..huhuhu

budakbudu said...

"Bukan kau yang akan aku pertanggungjawabkan, jangan risau!" (kerana kandunganku ini)

Kodok Hitmann said...

aku ckp "ko punya badan & bontot pun ape kurangyne" (walaupun org tu kurus) sbb biasanye org yg sound direct nie, tak sedar diri. so kita sedarkan dorg....

i love the first poster. it shows the irony of being fat (ie no 1. Paling best)

2nd poster...poster ketiga, i love the nostalgic feel of the poster (ie no 2. ok ler)

3rd poster...poster kedua, ok ok jer. tapi takde la sampai tgk cat kering lagi menarik...

wish i could be there to watch the performance =(

Isma Yusoof said...

kalau isma lah kan, orang tanya camtuh isma akan cam ckp cam ' im sorry i dont understand. this is my firt time to malaysia. can u show me the way to Dataran Merdeka' pastuh buat muka blur2 sikit, dan cam kalau mamat/minah yg mulut jahat tuh buat muka bersalah (derang akan rasa bersalah sebab tidak menunjukkan contoh yg baik terhadap foreigner), isma terus cam gelak yg hebat macam orang gila..supaya dia cam bertambah cuwak dan lari....tapi benda yg isma ckp nih hanya boleh terjadik dalam filem jer...takleh buat betul2, sebab perlukan talent dan keyakinan.

*masih menyukai poster no 1

Isma Yusoof said...

eh actually suka no 2..hahahha..demn tersalah...

Isma Yusoof said...

shit salah eja, firt tuh actually first...ok malas post comment dah..

Yuszzz said...

aku jawab, "inilah apa yang dikatakan lambang kemewahan.."

Mr. Amadeus said...

ye lerr.... anak saya ni... akan panggil awak daddy juga..!!!

Bukan Sepet said...

Sebenarnya aku dah mail gmail ko... tapi eiii.. sukati aku ler nak post kat sini pulak... ahak ahak!

POSTER

Poster 2 paling best
Poster 1 ok-lehe
Poster 3 tengok cat jadi kering lagi seronok

MINOR DETAIL

Kalau awak orang gemuk, dan ada orang kata "perut ni mengandung berapa bulan ni bang / kak ?..heehee" kepada anda apakah response anda.

"Mengandung? ooo perut ni? emmm.. kalau ikut kalendar julius baru 4 bulan jer bang, lebih kurang lah... ,
tapi kalau ikut kalendar cina dlm 5 ker 6 bulan dah, ikut kalendar india.. oo ni lama sikit bang.. consider cam bunting gajah - 2 tahun, TAPI kannnn - Kalau ikut kalendar islam lak.. spesel sikit bang.. pasal dia flexi bang... tengok maser ler... kalu bulan ramdhan tu dia kurangler sikit bulannya ...tapi
kalau bulan raya jer.. perghhh wa cakap lu... terus cukup 9 bulan!... terbranak terus...heh heh! Err... Nak saya teruskan lagi?"

(* kalau tak reti reti lagi tanya ler lagi...)

ArtyFeelHoneyMe said...

Mamat 1: Eh, why you still fat ar?

Mamat 2: Where got fat? These are my muscles lah.


----------------------------------
Mamat 1: Eh, why you still fat?

Mamat 2: U got a problem with that?

__________________________________

Mamat 1: Eh, why you still fat?

Mamat 2: Why you still thin? (or fat?) (You keep asking back the same or opposite question posed to you until Mamat 2 gives up.)

chubmashimaro said...

Ten reason why i am still fat,

1.have not find any other reason why should i be thin

2.all my cloths is plus size, so it would be a waste to slim down

3.diet is die with a t or die trying , so why diet?

4. being chubby is unique, dont want to change my unique self

5. girls like chubby guy, they are more huggable

6. chubby guy have bigger hearts

7. to tired to slim down

8. i have other commitment to focus

9. being a chubby guy is a blessing, not a curse

10. i am really sexy than other thin guy! why should i slim down?

The Visitor said...

Brother Kodok, sori for using this space to advertise. hope you dont mind!



STUDENTS TAKE NOTE:

postgradasialive!2005

Venue: Nikko Hotel Kuala Lumpur
Date: 29 September 2005 (Thursday)
Time: 1-9pm

This fair is an excellent forum for students to have discussions with representatives from institutions of higher education who are seeking to fill their postgraduate course places for 2006. Hundreds of postgraduate course places are on offer. The leading course providers for postgraduate study from Malaysia and the UK will be represented.

For the latest list of participating exhibitors, log on to http://www.doctorjob.com.my/postgradasia

http://www.doctorjob.com.my/postgradasia/index.asp

Bukan Sepet said...

Again.
Idea baru.

POSTER

Poster 2 paling best
Poster 1 ok-lehe
Poster 3 tengok cat jadi kering lagi seronok

MINOR DETAIL

Kalau awak orang gemuk, dan ada orang kata "perut ni mengandung berapa bulan ni bang / kak ?..heehee" kepada anda apakah response anda.

"Perut? ehh... taaak... Ni bukan perut saya ni. Saya tolong pegang ajer."

Anonymous said...

Poster yang paling best = 1st poster

Kalau awak orang gemuk, dan ada orang kata "perut ni mengandung berapa bulan ni bang / kak ?..heehee" kepada anda apakah response anda
My answer would be, "ntah, saya tak penah check doktor lagi. awak ada kenal mana2 doktor yang bagus tak?" [dengan muka selamba]

nikiffie said...

so...do tell what happened with the flash mob event thingy!!

Anonymous said...

Thank you Afdlin, for the interesting blog written with such insights and honesty. We humans are all alike for after having read your ramblings, I learned a little more about myself and the people around me. Thanks again. All the best in your future undertakings. God bless!

-Nin-

Yuszzz said...

" cuba teka berapa bulan...kalau tekaan anda betul anda akan dapat kasut adidas..."

jawab camtu aaarr..

KaiLow said...

I prefer poster nombor satu. Good facial expression & good typography arrangements.

Kalau awak orang gemuk, dan ada orang kata "perut ni mengandung berapa bulan ni bang / kak ?..heehee" kepada anda apakah response anda.

Response :
Buat muka macam nak menangis..

3 bulan *sniff*, tapi i still tak tahu who's the daddy!..uwaaaaaa..

Nazra Z. said...

Well..I'd say Poster 1 is the coolest. And I'd reply:

"What do you mean I'm still fat? I'm just not fat ENOUGH lah!"

Can kah?

PrincessRen said...
This comment has been removed by a blog administrator.
PrincessRen said...

bz sgt takdek masa nak komen. still bz but now i'm damn lazy. ok here goes:

(Kalu jantan)
perut ni mengandung berapa bulan ni bang???
Si gomok: oh perasan yek... eh ramas lah ramaslah.. cepatlaa pegang. meh sini letak ko punyer telinga kat atas perut nih ... dengar laa isi perut i yg besar nih.. ader ayam, nasi, air sirap.. kalu letak muka dekat dekat lagi boleh bau sesuatu yang harum

(Kalu Betina)
perut ni mengandung berapa bulan ni kak???
bukan mengandung laaa. nih nak jadi santarina bulan disember nih nanti. sebab tuh nak besarkan perut. you're a bad boy aren't you? so you will be on my bad list. no present for you this year.

For the poster plak, my choice:

1. poster 1
2. poster 3
3. poster 2

slipperoren said...

my answer would be...
"is my perot boncet ganggu idup u??suker ati i ler, perut i..dh mmg hobi dr kecik suke simpan perut boncit cam neh....jeles???!!!!~"


for the posters.....
poster paling best goes to poster 3
poster ok le goes to poster 1
poster yg not so ok or tgk cat kering lagi seronok goes to poster 2

Anonymous said...

1. "perut ni mengandung berapa bulan ni bang / kak ?..heehee"
"baru seminggu... sihat kan dia? nak pegang tak? kalau dah 8bulan nanti besar mana le agaknya yerr?!?! wraghhh kah kah kah kah (ketawa guling-guling)"

2. "perut ni mengandung berapa bulan ni bang / kak ?..heehee"
"iskk.. jangan cakap kuat2!! terasa budak dalam ni tau!! (buat muka serius)"

fav poster ->
photos1.blogger.com/blogger/6509/1384/1600/poster1.jpg

i3thchild

Feruz said...

I'd say "bulan? tak main la bulan bulan.. aku dah simpan anak ni 23 tahun.. sayang la nak kasik keluar.. kang kalau die kuar kat dunia ni.. jumpa orang macam kau yang hampeh.. tak guna jugak.. baik aku simpan je anak di dalam perut...kan baby kan(sambil usap perut)"

I like the 1st poster.. then the 3rd n the 2nd..

And also I'd like to say Hi :D

Joe Labee said...

aku meman ngandun pun

Love Lynn said...

ni jawab dier: penah kena lempang dengan pompuan cantik? tak pernah? nah sebijik..!!!

Anonymous said...

Ni bantal la...

krisada said...

poster :

1] poster no.1
kita sebagai orang melayu dan rakyat malaysia adalah bangsa yang beradab,sopan dan tinggi budi perkertinya. Setiap imej yang ingin dipaparkan samaada kepada khalyak ramai atau pada individu tertentu perlu diikat dengan tatasulila agar tidak mengaibkan mana-mana pihak-pihak yang terbabit secara langsung atau tidak dalam sesuatu majlis. Poster pertama lebih kreativ,berekpresi,ceria, maksud yang ingin disampaikan jelas dan apa yang lebih penting ianya lebih sopan dan berlapik, pastinya dapat diterima oleh msyarakat berbudaya seperti kita.

2] poster no.3
bergantung pada terkebukaan pemikiran individu dalam mentafsirkan apa yang dilihat dari segi positif atau negativ. Sikap makan secara tamak dan gelojoh mungkin sukar diterima walaupun hanya untuk gurauan semata-mata tetapi bagi saya poster ini mempunyai impak yang besar untuk menarik perhatian dan penyampaiannya tidak tersasar dari apa yang ingin disampaikan oleh afdlin.

3] poster no.3
walaupun lebih sopan tetapi gagal untuk mendapatkan impak yang berkesan untuk menarik perhatian masyarakat, subjek yang ingin disampaikan oleh afdlin juga kurang berkesan. Latar belakang dan pengunaan cahaya juga agak suram dan tidak ceria gagal untuk mengambarkan ianya satu stand-up comedy yang pastinya mengambarkan kegembiraan.


Kalau awak orang gemuk, dan ada orang kata "perut ni mengandung berapa bulan ni bang / kak ?..heehee" kepada anda apakah response anda.

"Amboooi...adik-adik mulot..hanjeng!,mak tak tau leh nyah!, dulu mak ge operate kat siam,dokter tak citer lak mak leh memboyot cam nie...dah asyik main 'lepas' jer tau-tau dah ader lak ader benda 'ittew' yang melekat!!"

Anonymous said...

answer : Janji aku cute.Aku tak rasa susah.Apsal ko nak susah lak?

Anonymous said...

Gambar no 1 ittew menjadik pilihan.. sebab selalunya orang selalu assume perut yg boncit org ittew seorang yang gumok :)

Kalo ada org tanya i will say " Rahsia, itu rahsia perut saya jadik camgini :) "

Ayda

tOSS said...

assalamualaikumwbt chipKodok !
moga dirimu/keluarga/rakan2 dilindungi Allahswt selalu.
-----------------------
Jawapan tOSS yg pertama adalah..*gelak OKB* heh heh heh....oo ini normalll...alhamdulillah rezeki Allah bagi...bila dia nak kuar..dia akan kuar..*sambil pandang muka org yg brtnya dgn pandangan kodok yg selamba..WEBEKkk!

---------------------
Chip , tOSS suka poster yg pertama :
kos very artistik malah menepati temanya 'FAT' pengunaan ruang letak yg menyeluruh dan Xtravangga..malah muka chip sungguh ganaz namun still selamba merangkap ketidakheranan kalau org mngata..tui dak,CHip..? tOSS bagi 100-A-plus x 5 markah.

Poster ke-2-kureng ler ,Chip..
tiada rasa apa2 wlapun wajah chip cukup bengkek pada si pemberi satay ituh..normal saja penggunaan ruang letaknya.. 20markah ..kesian saja.

Poster ke-3- aisyeh..macam tak kena jer..mulut kena sumbangan satay..
Nope Chip..i dun like..

---------------------------

sekian..WEBEkkk!! ehh..silap..cit cit cit.. ;P
tOSS :tikustopia.

olye said...

"alhamdulillahhhhhhhh..."
*cakap sambil tadah tangan ngadap kiblat...mintak tuhan jadikan org tu pon gomok jugak..biar dia tau perasaan biler kene mcm aku jugak... hahahahahahahahaha...

lyn said...

my bf is 3 times bigger than me. am about 46kg je... so u all bayangkan how big he is and he is about 6 ft tall...

he used to call me kurus kering. there was one day he called me tiang lampu. not just once ok... but many times...

so 1 day, i ckp kat my bf...
"dear, nanti kalau kita kawin i tak payahlah nak pregnant lagi, sbb u da pregnant da..."

his reaction was "sampai hati u cakap i camtu..."

i ckp balik kat die... "u ckp i kurus kering cam tiang lampu tak pe la pulak...?!"

teh moral of the story... jgn kutuk org lain kot..?

lyn said...

terlupa nak vote which poster plak...

poster yg 1st tu yg best & menunjukkan y u still fat haaarrr!

poster 2nd & 3rd tu tak relevant sgt sbb ada org yg gemuk air. makan kurang but sekali minum air bergelen2(penah nampak sendiri!).

kalau org kata saya gemuk, i'll say... antara syndrome org kaya ialah 1. perut buncit, 2. kepala botak... tak caya cuba perhatikan org2 kaya kat malaysia ni! (that's what i used to say when ppl said my bf gemuk... to defence him la of course!!)

boy said...

Senang jer, bgtau je yg saya ni lelaki, not women. So u tak bole nak bandingkan antara saya dengan wanita kerana wanita sememangnya berbeza dengan lelaki. kalo tak percaya, bole tunjukkan kemaluan masing-masing.

Anonymous said...

Nak cari bapak budak ni...Bapa dia iras muka awak....

ab said...

poster pertama mcm ok rilek2, tak mcm poster ketiga mcm over done.

oleh kerana saya adalah sekumpulan org2 yg memang diketagorikan sebagai sihat, gemuk, shaupanze (chin), debab, besar, de'bu (jap), dsb, biasanya bila rakan2 sebaya bertanya soalan yg sama, saya akan membalas dengan nada yg sopan dan menyapa "dah 7 bulan, nak rasa, kadang2 dia tendang2", seraya menerpa tangan kanan mereka dan meletakkanya di perut saya, yg dibalas dengan kebebangan mereka utk memegangnya dan tergelak atau lari sejauh upaya mereka, tanpa mengajak saya mengarnya.

terima kasih

Nazim Masnawi said...

"Saya maintain, it's you guys that got thin."

Kodok Hitmann said...

another idea

baik ade sbijik kete mercedes yg besar dr ade 6 bijik kereta kancil yg kecik

harman said...

ckp je "I'm fat but you're UGLY... and I can diet"

zcat said...

contest still on ka? kalau tak on pun dapat berbuka ramadhan kat kl tower pun ok. ye dak? anyhow my respond to such comments will be

"God created my perot to stabalize the world. My perot is actually the center of gravity and the world revolves around it. Besides that my perot also doubles as an aerodynamic so that I can run faster (if I choose to). My perot can also act like a satellite dish so that I received clearer phone signal."

Yihaaa.

Z.

hana said...

Entahlaa..blom scan lagi..(Diikuti dgn tendangan ke perut org yg bertanya tuh)

sahabat said...

poster 3

lepas disoal...terus tunduk sambil usap perut. air mata mula bergenang...."dah lama kanser ni...dah abis ikhtiar. doktor kata, tak de harapan dah. cuma tunggu hari je..." muka serius sedih.... biar org yg bertanya tu rasa bersalah dan mintak maaf.

ha..ha..ha...just joking!

Frosch said...

since i'm a girl most probably:

"s**t...you noticed?"..while giving a guilty i-am-pregnant look..

...haha..would make people double check their question again..

quenqon said...

Kalau awak orang gemuk, dan ada orang kata "perut ni mengandung berapa bulan ni bang / kak ?..heehee" kepada anda apakah response anda?

Jawapan besh :

Sebenarnyer bang, DragonBall ada tujuh bijik kesemuanyer...

Poster nombor 2!

org yg cube tak ckp berlapik said...

jwpn nyer:
'ntah laa...tanye la datuk harimau....Aummm'...hehe