GARLIC BUTTER PRAWN

GARLIC BUTTER PRAWN
Boyband Rock Hip-hop Terbaik di Malaya ini!

Thursday, January 05, 2006

ALhamdulillah!!!...Baik Punya Cilok hit 2.0 MILLION RINGGIT!!!! walaupun Castello masuk.

This is it gang. U are the first to see it here....BULI BALIK FINAL POSTER

Gua janji pada diri gua the next time gua blog gua akan bagitahu u all tentang CILOK dah hit 2 million ringgit dan pada hari ni alhamdulillah lah gang... cita-cita kecil gua tercapai. WE MADE IT GANG!!!... And it seems we are still going strong dan pawagam masih lagi penuh!!...BETUL KE??... kalau betul alhamdulillah sekali lagi... ini semua kerana izinNya.

Tapi something even more exciting happened two days ago... which i think is bigger and more important than CILOK making 2 million and BULI BALIK opening on the 26th of January, My two beautiful Daughters went to school three days ago. Mia is in standard one and Anais is in play school. I was so sedih and scared to let them go and constantly felt the urge to check on my two cherubs all the time. Dah besar dah my two anak dara tu and i feel i have lost so much time with them from working like a khinzir, 22 hours a day to try give them a better life (life is unfair).



And before i forget, watch out for the conclusion of BULI... iaitu
BULI BALIK opening 26th January 2006, I personally feel that, this is my best work to date and i would love to share this experience with you.. If you guys wanna see anak melayu gemuk berjaya, u have to watch this film over and over again... cause this film i got share!!!! hee hee

BUT to show my appreciasi terhadap sokongan padu tahap gaban ditelan gojira yang korang berikan kepada BAIK PUNYA CILOK, gua ada some ...
FREE TICKETS to the press preview of BULI BALIK on the 12th of January 2006!!!! You will also be able to buy exclusive kodok merchandise, which is a t-shirt designed by CIP KODOK aka me and collect it on the day of the press preview. If you are interested in the free tickets and also interested to buy a t-shirt @ RM20 tak mengira saiz vertical ataupun horizontal silalah email kepada...
kodokgonewild@gmail.com
War-warkan kepada dunia gang.... the second kodok MOVIE EVENT OF THE YEAR.

Once again u guys rawk my world. KEEP ON SUPPORTING LOCAL MOVIES!!
One day the world will notice us!!

AFDLIN SHAUKI

PS. Two days ago i had my first official SUMO training... Macam nak tercabut peha gua!!! Nanti-nanti gua tunjuk gambar ok, macam sekampit beras perut gua, tapi macho siut!!! heehee.

107 comments:

erie said...

waaa

best best best

rantai hidup said...

huhuhu... congrats laa bro... ;) at least keje keras lu selama ni... menampakkan hasilnya.... :D

l o u r e n z a r said...

diterima juga kodokgonewild daku.. heehee.. sugoi ne..

mari kita gegarkan bulibalik's premier.. gegar gegar gegar!!! kasi pecah aarr itu cinema.. which ever cinema the premier will take place lohh..

thumbs up to Mr Afdlin Shauki a.n.m (atau nama manjanye) cipster for his creative contributions into our dreary malaysian movie scene.. the diversity tht you bring really makes a huge different..so good bye to blerghhh movie and hello fuyoooo ones..

Anne

Siti Hajar Adnan said...

hip hip HURRAY!
again and again, congratulations bro! :)
U've made it!
Looking forward for, Buli Balik.
Cannot wait :)

greena said...

congrats!!!! make more movies

ted said...

congratulations on both accounts, cip!
so how did your angels do on first day of school?

Lizzam said...

Would love to hear about your angels s 1st day in school. mesti utter chaos kan? dengan budak nangis, yang lari taknak masuk sekolah, macam dlm TV tu..

how about your 1st day at school dulu?I have a post in my blog http://bluqube.blogspot.com/ about the 1st days in school. hope we can share ours.

izzie said...

congrats cip kodokss...!!!
eventhough i haven't watch the cilok movie (tak sempat beb..byk keje..) but i know the movie is DA' BOMB!!!
i will try my best to slot in some time for the movie..! i dun wanna missed it..!! huhuuu...!!

Anonymous said...

Salam Bro,

Congrats for hitting RM2 million mark. All the best for coming up movies.

p.s.: Bro, hang punya blog, adware kelancus tu sudah buat kacau la. bole kill them all ka? Adwares actually slow down the notebook or pc's efficiency and speed. Probably because of toooo many hits.Bravo!! Thanks.

aden said...

tahniahhh!!!...wahh...inciks afdlin...cecepat skit kuarkan vcd or even dvd baik punya cilok...ciks aden nak rembat satu!!!...

sh3er@ said...

"Baik punyer cilok" brings out the best of you guys. Even for Awie !

You're the best brader. Tak rugi I rekomen my friends berbagai kaum dan makhluk to go see "Cilok" !!

You're the film maker of the era !

eenatzy said...

bravo tabik to abg afdlin..syukur syukuran.

Azleen said...

CIP CIP CIP...

cayalah bro! gua tabik spring..toing! toing! toing! sama lu.. hitting 2 millions is fantastic.. u've proved to malaysian that you are not ordinary film maker & actor!! kudos to all team members of "Baik Punya Cilok"..

p/s: my fiance has yet to watch BPC.. nak kena heret kot dia ni.. hahaha...

aidids said...

congrats!

LMj said...

congrats!!
pes time la aku gelak sampai kuar air mata time tgk movie kat panggung. keep it up bro!!

cant wait for BULI BALIK

Faizal Riza said...

Caya sama lu Cip..Semoga Anak Melayu pertama yang berjaya dalam MOVIE sama taraf dengan MOVIE luar negara. Caya semua Fans2 Kodok's...
OK..Visitlah my Blog http://faizalriza.blogspot.com See Yaa...Chow Chin Chow

masviona said...

congrats!!!
akhirnya tertunai gak impian nk tgk Baik Punya Cilok, bape kali gi nk book asyik penuh jer,nk book online pun fully book sms pun sama gak...last² tu leh gak..tp mmg wort it laa tunggu lama pun coz critanya mmg best pun..xtahan sakit perut dok gelak...:)
teruskan usaha adflin!!!!!tahniah..:)

yanniz said...

bro afdlin,

kasik tunjuk baju yg u design. mau nengok gak.. huhuhuh. lagi bes kalo ade contoh baju, n kitorg leh tgk. pastu bleh beli beramai ramai. yeyehhh

//free ticket di hari keje. uhuk =(

-pijut82- said...

hehehe...
caya lah bro.. kasik free tiket laie tu..
nie yg wa caya lu.. lu caya sama gua..
teringin jugak nak merasa berlakon dlm pilem si kodok nie...huhu.. jadik pak pacak tepi tiang lampu di tgh malam pun kire orite jugak..huhu..
pree tiket tu baperk banyak kodok?
haku mau kasik chop 2 tiket... hehe...
dah anto email dah...

http://pijut82.wordpress.com

aikly said...

congrats bro!!!

yeahhh, tak sabar nak tunggu Buli Balikkk!!!

Mousanc Power said...

sad to know that i'm not the one of the 2 million ringgit spender for your BPC film.. sangat sedih.. i like to watch ur movie.. really really like to watch.. my desire burst everytime i read your blog about BPC.. but i'm the ketua keluarga.. working monday to saturday and only have sunday to spend time with my kids.. doesn't give me more time for other activities (example : go to cinema).. i have two kids.. no. 1 is 3 years old and no. 2 is 1 1/2 years old.. cannot bring to cinema.. buat chaos lagi ada la.. dan tak rela tinggalkan anak anak just because nak tengok wayang.. so.. my point is actually nak bagitau chief kodok kalau boleh buat vcd/dvd macam album fuiyoo.. bukan tak mahu beli dekat kedai.. faham sendiri la, bila boleh dapat dekat kedai.. mungkin 6 bulan lagi kot.. itu yang ori la.. kalau yang ciplak.. rasa tak sanggup nak beli.. because i'm one of your big big fans.. i really appreciate your work.. kalau chief distribute macam fuiyoo, rasa macam dapat personal touch dari chief sendiri.. so.. hope u dapat fikir fikirkan.. make it real.. really really hope..

Anonymous said...

Congrats Cip Kodok...
U da man!! The movie (Baik Punya Cilok) itself is interesting...
Can't wait for Buli Balik..

Congrats again on ur achievement..

Anonymous said...

CIP,

Kembang idung gua sbb...gua salah seorg yg dok promot BPC kat orgs kg dan kat bebudaks opis...
Dorang suma pakat pegi tgk...dan suma pakat nak pegi tgk lagi dan lagi...idung gua kembang lagi..
Sbb BPC mmg patut di promot..
tak malu nak promot...
Hish! idung gua kembang lagiiiiii
tehehehehehe!

Azeet.

beck said...

baik punya cilok is the best movie ever, and the first movie i watch this new year. memula takmo tgk, but then, as dipujuk oleh my kekasih hati pujaan dhilla, yang telah tgk citer BPC itu dua kali. walhal aku di persimpangan dilema samada mahu tgk beruk bercinta dengan manusia, atau filem lebih murah dengan sedozen, aku termakan juga pujukan kekasih hati ku yang mana amat meminati perut afdlin shauki... ahahaha!!!

aku paling tak tahan scene hiphopper terengganu, speaking niggers campur dialek ganu... giler... genius!!! cracked up sampai tak dgr line seterusnya... so have to watch the movie second time esoknya... ahahhaa

thanx again.. harap harap buli balik will top it...

tenkiu...

akan_ku_tonton_jua said...

Baik Punye Cilok asyik fully-book since last week.

Da :-) said...

Hi Chip!

Didn't get to see BPC yet, but Alhamdulillah...great to hear you are doing well there, what a good start for a new Year, kan?!

Always be thankful to the ONE! Just the other day you wished you could buy your girls' diapers & milk with a joke, but HE heard you and grants you with 2M (and growing) rezeki you've never expected!

Congrats again!

MQ said...

MQ mmg tak suka tgk citer melayu, tapi hubby punya pasal teman jugak la tgk BPC, citer bernada biasa, hidup typical malaysians, senang la nak diterima pemikiran kebanyakan lapisan masyarakat, apa2 pon keep up the good, hard work..bukan senang nak win customer's heart..kan, kan

queserasera said...

oo.. mia dah skolah ye.. bljr rajin rajin neh.. :)

tahniah tu cip kodok~!!

ellekim said...

woohoot!!! congrats on BPC hitting 2 million!!! great way to start a new year!!! me here, supporting your works all the way walaupun singapore tak begitu 'ummph' sangat about what you're doing... Abang Afdlin may only be known as 'bobo' on PCK amongst most singaporeans but adelah segelintir yg bangga dengan kejayaan Abang yang begitu HAPPENING sekali di Malaysia!!! all the best for upcoming projects!!! =)

ontahsapo said...

gua nak tshirt satu nanti gua bayar masa tgk buli balik, tiket utk buli balik tu gua nak 2 (bayar pun tak kisah) jgn lupa chip...
power to the people!

kookabooras said...

gua caya lu bro! jgn lupakan kami kodok2 ini setelah dapat bonus hahahahaha!

AdieBOLA said...

bile aku nak pegi menCILOK nih?

Anonymous said...

i want free tickets plz....

inuya said...

helo pakcik...aku rase bersalah gile bab* punya sbb x berkesempatan tgk BPC lagi...xpe....akan kucuba carik mase jue akhirnya =)

budaktimbangberat said...

gua dah agak dah... filem baik punya cilok mesti meletup!Taniah kepada el capitan afdlin and krew2nya! Semoga lepas ni buat cerita yang bagus serta menaikan martabat budak2 gemuk malaysia!haahahaha...

Anonymous said...

aduh afdlin...mcm best je buli balik punyer offerr..tp sure it's limited..hhuhuhuu...buli pun best...buli balik mesti lg best..pape pun baik punyer cilok mmg besh!!!!

pyerudz said...

Congratulations Mr. Afdlin Shauki for the Cilok's success. You have proven that Malaysians are hunger of the so-called "new-age" malay movies. You went against the movie-makers' norm (in Malaysia i mean).
Good for you!
Good for us!
Good for all of us!

p/s: Bila nak buat kenduri doa selamat/kesyukuran pulak bro? Setiawangsa tu 3 minit je dari umah gua. ngehngehngeh...

adibah1109 said...

Kudos to chiep.. tahniah.. alhamdulillah.. bestnyer back to school again..

Tiket PREE?? nak! nak! nak! tengkiu.. :)hehehehe

JOM!! BULI BALIK!!! Sapa2 yang kena buli.. should learn cemana nak buli balik.. jomm!!! jom!!!

paes said...

Akum!!

Tahniah sebab dah mencecah 2 x 10 kuasa 6 Ringgit Malaysia.. aku punya share ada dlm tuh.. heheheh

By the way, kat mana U belajar sumo ek?

Anonymous said...

Yokozuna Afdlin Shauki vs. Akebono Taro...round one...FIGHT!

Yokozuna (横綱) is the highest rank in sumo wrestling. The name comes from the most visible symbol of their rank, the wide (yoko) rope (tsuna) worn around the waist.

eh, malik noor join gak x?

Nazra Z. said...

bila nak buat DVD???

isma said...

i'd contributed 0.0005% of ur gross collection.. perghh.. bangga bangga... tgk smpi dua kali plak tu, but d 2nd time my ofis blanja.. my ofis rawk!!

mafiaries said...

Balik jer dari Putrajaya tadi, terus gua tulis entri promote Buli Balik. walaupun gua tahu, hit blog gua tak sebanyak lu, cip...tapi itulah nilai kecil yang gua boleh buat sebagai sokongan wa pada masterpiece lu..
Congrats Cip..
to all kodoks yang ada cap Buli Balik warna merah tu, sila2 lah selalu memakainya...buat promotion awal2. Kalau still buat promotion untuk BPC, kira2 hari isnin pakai cap BPC, selasa pakailah cap Buli Balik, dan seterusnya..
boleh?
again, well done Cip!

Anonymous said...

Great work with BPC! Finally watched it yesterday kat cinema and the whole place was cracking up with laughter.

Be looking forward to your next piece.

All the best for 2006 :)

From a fan in Brunei.

a w a n said...

caya la cip kodok...
mmg suspension la ngn cip...
n next time,wat cite yg banyak lagu rancak plak..
okes.adios amigos.

aku dia said...

brother,
aku rasa sekarang tuah lu lah brother.

penghujung 2005 menunjukkan taring, 2006 taring lu menajam. tungguuuuu untuk membaham. rock brother.

OrangeLady said...

heys bro..
wow nice posters..
Hrmm i wonder what's in the content of buli balek
anyways are u sure baik punyer cilok ditayangkan di pawagam Singapore?
Haizz.. i wana catch it. You guys making me feel Jealous.

Oh..
About life is unfair thingy that's part and parcel of life.
No choice but just accept the facts,
Live with it coz life still have to move on..

swan said...

Cif,

Congrats coz BPC reached 2 mil but the target is 5 million.... so all para sahabat jom pergi tengok lagi dan lagi beramai ramai...kepuasan gelak sampai hidung berair dijamin 200%. I dah pergi tengok buat kali ke empat..masih ketawa seperti gajah terkena geletek dengan harimau kumbang....

Lagipun kalau tak hit 5 million nanti Cif tak leh nak buat sequel for BPC 2!

I'm happy for your too Cif, bila dah anak anak start bersekolah itu tandanya mereka dah grown up and also maknanya lebih banyak laa bodyguard Cif kena pasang sebab it means TROUBLES specially Girls!!! Anyway, you work hard for your family to provide them with the BEST! you're loved and appreciated big time Cif....one day you will know..

Also thanks for the free tickets...kebaikan akan dibalas dengan kebaikan!

Khai said...

hi.. i am khai ... bro lu memang best ar.. hehee.. saja nak ajar bro jpon la website gua.. hehehe ... jom ar join website sayaa..... .. www.scukz.com .. i mememang sokong u kat web tu.. jom la okies!! huahuahaua .....

nad said...

yeah!! en. afdlin ..letak la gamba your 2 anak dara dlm blog..comel tak? heeehee

Anonymous said...

tadi, pada hari sabtu bersamaan dgn 7hb januari 2006, pada jam 10.10mlm, saya telah ternampak incek afdlin bersama isterinya yg tercinta sedang beratur di kaunter pembayaran.

ketika isterinya sedang membelek2 buku LAT yg dipegangnya, sambil ditunjuk2kan isi buku tersebut kepada incek afdlin, secara spontannya incek afdlin telah mengorek hidungnya secara terbuka, dan cuba berselindung di sebalik topi buli balik yg dipakainya, ttp tidak berjaya kerana saya telah ternampak akan lagak ngeri yg dilakukan oleh incek afdlin itu... saya cuba mengeluarkan telefon bimbit berkamera saya utk merakamkan aksi itu, ttp tidak berjaya...

heheheh.. kool la lu brader!

~budu_katik~

zickeys said...
This comment has been removed by a blog administrator.
zickeys said...

2M? Congrats dude. Err... ayahnde, Mia dh masuk Std 1 ke? Hmm.... 7 thn->17 thn (zaman skolah) + 18thn->22thn (zaman U) = 14 tawon + 25 thn (umo aku)= 39 thn... Ehehe, cancel laa, x leh panggil ayahnde ;p!

cipster, dun forget ehh, once u all buat tour kat area utara (ipoh & above) utk Buli Balik's promo, gimme a buzzzzz @ sms. bleh gua turun beratur utk cilok signature lu.

kodok rawks !

p/s: mafiaries, gua dok start promote buli balik through Cap BB Merah tu sejak Raya Puasa lagik, sampai ada member tanya, "Bila nk release kat cinema nih?" dan aku terkial2 pk, and at last magic word klua,"Ntah".... Mlm tu kebetulan cipster online, terus aku tanya dia, bila release, so sng nk bgtau kalo org tanya, kira aku jd marketing exec cipster utk filim Buli Balik nih secara x langsung. wakakakakka......

siitz said...

mana nak dpt cap 'buli balik' tu??

..................................

to mia - blajar rajin2... ;)

Aku Suka Movies said...

Bro, jangan lupa keluar DVD ya.
taruk sakali la dengan audio commentary bro + awie + hans + mizal. baru best.
boleh simpan for ever.

Anonymous said...

tahniah chipp..

lancer1366 said...

kerja keras yg telah menampakkan kekerasannya...congrats bozz

Anonymous said...

tengok citer nih semalam..akakakak..kelakar..panggung penuh kat gsc berjaya times square

encikmasen said...

nak nak tiket free dgn baju..tiket x kisah free ke, x free ker..baju tu yg best..limited edition weh..

btw..most of my frens dh tgk baik punya cilok..well, they said its a good movie and a different one (diorang jarang tgk citer2 melayu)..rock on cipster~ kodoks

terang bersuluh said...

yo bro!tahniah atas kejayaan CILOK..saya seniri dah 3 kali tgk filem nih..2 pun masih rasa nak tgk lagi sbb filem ni mmg best tahap suria kebaja hitam..mmg paling style la..MELETUP!!!jgn lupa wak kuar dvd filem ni..mcm yg aku suka movie kata,boh audio commentary skali..TAHNIAH BRO!!

nad said...

sedih x dpt tiket pree..waaa!!!

Kambink Sempoy said...

setiap kali aku terlewat beli tiket, pasti penuh, tak kira tgv klcc atau tgv ipoh.makin hari aku menunggu, maki suspens aku jadi, sapa sapa yang tengok kata filem ni best.
Last last aku tengok, memang best citer Baik punya cilok. Lu memang best aa afdlin, keep up the good work, naikkan kualiti filem melayu

rafreen said...

slmt tahun baru.lagi satu movie yang tak sabar ku nak pi tgk...buli balik..tahniah utk mu atas kejayaan filem baik punya cilok..

shahrul niza samsudin said...

The Best Malay Movie ever...

Congratulations Encik Afdlin Shauki...!!!

I'll be the first person to buy your first DVD hehe...

Siti Hajar Adnan said...

Yo bro! x dapat la gie the press preview on buli balik. huhu. Sedih niee .. Wish i could join. huhu.

Betty MKH said...

nak jugaaakkkk
tp xm melanda...huhuhhu
btw, i hope dis BULI BALIK hits again the cinemas like BPC...

StimGam said...

macamana ni? baik punya cilok belum datang singapore, buli balik dah nak kluar... cepat sikit la distribute kat wayang sini... tengok kat dvd/vcd tak syiok beb...

Jerung@MrXLast said...

conrats bro dalam kejayaan lu dalam baik punya cilok mencecah 2 juta.... fuyoooo 2 juta tuh... cayalah...

can't wait to see buli balik....
tell me if you go on tour in jb....

aku dia said...

bro..

aku baru tgk BPC last saturday one utama. org ramai lagi beb yg datang. buat aben - DVD/VCD bila nak keluar,wak - pinjam joran ko, bob KP - laksana bulan yang terbit disiang hari. . dan jerry (hans)- ko jadi kawin ke dengan anak taukey wong pajak gadai.

spastic_rhyme said...

yo Cip,

i don't think it's time to really wish u congrats.... wait untill SUMO-lah keluar la plak....

anyway, BPC still going strong walaupun dah dekat sebulan.... yang pastinya cinema masih penuh dude. sini TGV Mines pun masih full. So, 5 mil. is possible. Don't worry brudder kods... We'll make it great this all year out!

Go! Go! Go! Kambate!!!!

Anonymous said...

Bro,
i went last friday to watch ur baik punyer cilok movie..and i did not regret it.. good job bro..i would love to support local film if they gimme something like u did.. and yup, it was still full house.. ur movie..can't wait for ur buli balik..

anedra said...

came by just to say that you did a GREAT job with Baik Punya Cilok! Am amazed and impressed! Well done! Good job!

Kopi Kolombia said...

Baik punya cilok.... dude... i never thought seeing Awie like that. Miahahahaha!!! It's a good movie and slightly out of the common Malay movie storyline and I did enjoy it with my family. Hey... I didn't even watch 2005's King Kong yet... but I opt for yours.

So, any chance seeing ur gig anytime soon?

tamingsari said...

waaa..wa banyak suspek pada lu lah..oppss respek...tahniah la..lu sekarang dah jadi the unofficial best actor 2005..kalau tak caya tgk kat sini..

1.Bluehyypo Forum
http://messageboard.bluehyppo.com/viewforum.php?f=134&sid=70338c0bde0465059256b3c9d1985e85
2.Melayuworld Forum
http://www.melayuworld.com/forum/viewtopic.php?t=662

hope u bring more kezutannnn!

bonita_vino said...

abg afdlin, i'm one of those who will not watch malay movie in the cinema, but to tell you the truth, you movie is definitely awesome and hilarious. Too bad the movie dont have english subtitle....i was at first so thrilled to promote the movie to my foreigner friends (some of them are the sons of movie maker in turkey) but too bad, there was no subtitle...mayeb i'll wait for the Cd to be released.... But in your next movie, can you make sure there'll be english subtitle? TQ.

l0vecraft said...

looking forward for BULI BALIK! Congrats for Baik PUNYE CILOK. pECAH perot aku SIOT. tehehe!

Ombak said...

another greatest from kodok's evolution...!!!

kodok pun kodoklah.... janji duit masuk...!

hidup kekodokkan...!!

Ieja said...

Cip,
Web banner Buli Balik ada sket typo error lah. Itu nama Umie Aida sudah jadi Uimie Aida.. hehehe..

Cheers!

Alwiz support cip.

Anonymous said...

Ello Bro,

Bilo mung nak wat kuar BPC DVD/VCD ( Yang Ori la )version pulok ?.... Sebab ambo raso citer BPC keno wajib ado dale koleksi ambo...

apo pun congrat... la dari kawe...

izzie said...

cip kodokss..!!
nnt bila u kuar DVD BPC..u buat gempaq2 sket..letak deleted scenes, video clip lagu BPC, BPC the making..sure cunnn!!
pastuh, u jual thru this blog to avoid piracy! confirm kitorg pun nak beli yg original utk kitorg sendri...
amacam? cun tak idea gua?

Rasyiqah Khairul said...

BPC rocks! Love it! make more movies!!

judd said...

Afdlin kenapa screening gap between Baik Punya Cilok and Buli Balik dekat sangat? 26 January dah nak keluar.

i guess it mustn't be your decision..you know better la kan. anyways best of luck for Buli Balik, hopefully it will reach 5 million mark, insyaAllah, and you'll keep producing quality films for years and years to come!

Anonymous said...

nak tgk buli balik!! nak tgk nasha aziz!! sure lawak gle nie. huhu. congrats! ;D

Anonymous said...

Patut lah BPC doing very even though castello masuk. castello was really really really really.......really bad. BPC is so so much better in so many levels than castellor congrats to BPC again!!!

dalila said...

saye baru tgk BPC smlam and it was great!! pecah perut siott.. mmg gelak xhabes lah..yep mmg totally lain dr yg lain and the message bleh sampai jugak lah kat me and my bros.

saye salute kamu! lol.
buat lagi cerita2 menarik ok? we're gonna support you,always! hmmm.. xsaba pulak nak tgk buli balik! :D:D

beejo7 said...

Gi tgk BPC 2 weeks ago. Then cerita-cerita la dengan officemates. Rupa2nya diorang pun dah tengok. Kitorang gelak terbahak2 mengenangkan scene dry run rompakan atas kertas yg guna sayur sebagai model kereta and also the boot camp training. Scene speaking kelantanese tu pun best. Ada pulak officemates yg jeles... pastu the following weekend, diorang lak gi tengok.. kehkehkehe... Keep up the good entertainment. I'll always support your work! RESTECPA lu!

dianaklutz said...

giler arr BPC dah dapt 2 million lebih tu . . huhu . .
everytime g panggung nak tengok citer ni . . sure full house nyer (sampai saat ini). . caya arr cip . .

ooOOooOOooOOooOOooOOooOOooOOooOOoo

Faizal Riza said...

Sila layari laman web BULIBALIK http://www.bulibalik.com

LMF said...

hehehe aku contribute RM9 to the 2.0 million mark

support local!!!

SpiNeFarM said...

WaaaAAAaAA!!!! Kejam Sungguh kejam CATHAY tak nak bawak masuk BPC ke singapore!! kempunan aku nak tengok!! afdlin kau pujuk lah pujuk lah dorang suruh bawak masuk...mana stail tengok kat VCD!!!waaaa....aku pun nak contribute $9.50 aku nak jadi kan RM2,000,020!! Ratapan Anak Singapura....

AzurA said...

I'M SPEECHLESS... tak sabo nak nengok Buli Balik..Go Cip Go!!! Yeahooo!!!! To Mia Sara.. tidur cepat sebab mamamu ingin bersama papamu... muahhahahahah!!!!!

Nikiza said...

gua respect la lu punya filem bro...lu punya lawak sempoi betul...mana belajor buat lawak nih....hahahahah...keep it up...sure aku g tengok citer ko...

min superherO said...

gua dah terlepasssssss????????? arrghhhhhhhhhhhh!!!!!!!!!!!!!!!

min superherO said...

takpelaa nak wat camne gua dah terlepass for preview....Ada chance lagi ke boleh beli t-shirt????

min superherO said...

ada tak kodok-kodok lain yg brani buat movie-gathering tuk Buli Balik?? gua pOn nak jOin........... leh kenal-kenal...leh tukar-tukar fikiran..di samping dapat mencari jOdoh..Huhhuhuuuu

min superherO said...

tapi gua tetap tak puas ati..gua dah terlepas...sroobb srobb srobb!!

Anonymous said...

BAIK PUNYA CILOK ROCKED!!!
I dont watch a lot of malay movies but the i liked the movie.
Keep up the good work.Btw you were v.entertaining in actor olympics..
ciao.

Anonymous said...

suke le poster buli balik tu..baru pasan sume character tu display kt tshirt u pakai tu..kretip!

missunderstoodme said...

i am missing all these excitement.. i want to see BPC.. I will and definitely getting the DVD version.

tapi.. untuk Buli Balik saya mesti BALIK punye.. Way to Go CIP!

Fizz Hazrai said...

hiya

friday hari tuh sempat tengok ngan my sis.. BPC =) best.. best.. best

dah lama tak gelak sampai kuar airmata ngan batuk terbahak-bahak.. kelako

apa pun bro memang best...

Krayzie said...

Much respect for you cip kodok!! Ko telah menghidupkan semula industri filem Malaysia yang kini penuh dengan movie yang uwekkk.. Walaupun buli balik dah nak keluar people still going for Baik Punya Cilok.. bile nak kuarkan DVD / VCD? I'll promise you that i'll buy the original one because this movie is worth keeping!! Keep on making movie cip kodok cause I know that you'll come out with a good one!! Keep on trucking!!!

just me said...

Mr. Afdlin aka ABEN,

Congrats! I tgk BPC 3 kali!!! Serious...I angkut cousins semua, sekali pegi 8 pax!!
Suka your style, skrip u x skema mcm drama polis kat tv1...bersahaja and lebih natural. Suka character Awie dlm filem ni, although bukan peminat dia pun.. All the best 2u utk semua karya creative u yg akan dtg!

p/s: x pernah i sanggup tgk filem melayu wpun terpaksa duduk first row depan screen!

yus said...

baik punya cilok review!

hi afdlin.... love your latest movie. i did a review on my blog. go check if you have time. Cheers! and congratsss!

Abun's said...

BPC, citer memang best, aku ajak member aku yang tak penah nak tgk citer melayu pon suke tgk. Ni aku tunggu Buli Balik pulak... aku ade cadangan... showcase BPC korang kat Planet Hollywood tu tak nak buat vcd ke ... buat aaahhh... aku nak tgk!!!! anyway congrat again pasal aku rase citer macam nie yang buat org kite tgk filem kita...!!

Anonymous said...

Tak sia2 lu buncit bro...lu dah buktikan org buncit bole berjaya...anyway congrat bro...tak sabo nak tgk buli balik!!!

Anonymous said...

Call me Malbatt.
I suggest omitting 'anonymous' as an option if u don't want comments from nameless ppl.

Filem sumo tu... hmmm Awie mungkin BOLEH tapi Finas tu boleh ke lulus adegan tayang punggung? Dulu Izi Yahya punya pasal, filem Embun yg best tu tak jadi apa... wartawan tak tulis kekuatan filem tu, yg sibuk ditulis: punggung Izi.

Ngape tak tunjuk punggung Adibah Nor? Kalau ada... sure I pergi hehe

Chris Timun said...

My porn name is Chris Cucumber.
Nasha Aziz ada tak dalam filem Sumo tu? Kalau ada suruh dia pakai cawat tu eh... warna pink. cawat je... atas tak payah pakai apa2. :P