Pelikat Pants Designer

Pelikat Pants Designer
Number 1 Pelikat Pants Maker in the World!

Tuesday, February 07, 2006

Actorlympics kembali laggiiiiiii hayaku rihatlah posterku!!!!! BULI BALIK Hits RM2.0 million in 10 days!


Power to the People

Afdlin Shauki

20 comments:

Anonymous said...

huhuhuhhu.. congrats lar abg afdlin! all da best yeah...! chalos -azrul-

pungguk said...

Lu punya filem sudah dpt 2 juta.. baik punya cilok pon dah dekat 3 juta.. duit dah byk, perut makin besar, apa lagi beli la CD kosong byk2, burn lu punya album, hantar kat gua... dah 4 bulan gua order...

nyeamuk said...

TAHNIAH ! !

hidup buli balik.....

Maine said...

Hi Afdlin, I'm a fan of yours.. no i'm not speaking on behalf of my adik or my makcik.

Tipah rasa Tertipula, Buli Balik was sold as a comedy genre tapi bila habis orang kat belakang ngan kat depan tangkap nangis.. I say, I wanted to go home feeling happy.

Ini musti sebab ada continuity, where your watak sebenarnya hidup..kan? Baik Punya Cilok is funnier.

Tabik Spring to Hans Isaac, his acting has improved tremendously.

I see that the movie Buli is a channel to illustrate your true frustrations in your past, they are portrayed in not just your watak but also in Hans Isaac's with regards to the way he was brought up.

Padanla muka orang orang yang buli u dulu yek, diaorang tak dapat jadi celebrity and berlakon dengan Nasha, Erra, Carmen Soo... awak ni geligala.

I'm curious to know what it's like to see you acting with Apek Senario.

Come up with surprises (not necessarily by using the above idea, maybe vary the casts more)!

Congrats on your achievements!

Pak Tuo said...

adik,

Keep away from people who try to belittle your ambitions. Small people always do that, but the really great make you feel that you, too, can become great.

~Mark Twain

Anonymous said...

semua orang komen buli balik best giler.. hmmm.. tak jadik aah aku nak beli vcd cetak rompak. esok gak aku nak gi tengok kat tgv. dah amik cuti dah nih!

eerr.. abg afdlin.. kim salam sama nasha leh?

Hot ChocoLate said...

ey bro...waa.taun nie makin ligat lu buat aktiviti seni nie ye?..neway congrats bro!!gua support ape jua yang lu buat..

patrickteoh said...

GREAT Poster, brudder. It keeps getting better and better. Syabas!

zickeys said...

Samsen jepun nih... Na'a ckp omputeh loghat kelate lg ka dlm actorlimpycs?

munkyprettyugly's life said...

caya la bro..good job..hope u gonna make more movie..i just cant wait for ur new movie..i wanna be like u! u r my idol!! n i hope u can give me some advices bout directing..coz i hv an assignment to do..just wanna some tips from u sifu! =))

WLady said...

yayy! i'll be there for sure ! :-D

dyandyna said...

erm... macam best jer... mcm nak pegi.. tp boleh pegi ker..
arap2 boleh lar pegi.. tapi mcm mana nak pegi... alarr.. nak pegi ngan sapa.. kwn2 bkn minat pon benda camni...
tapi nak pegi gak.. dah lama teringin nak pegi..
tapi tak pegi2 gak...
adus.. macam mana ni...

cip... congrats.. dah 2 juta..
tak sia2 melabur dalam filem ni....
yeaaaaaa....

encikmasen said...

2 mils..wow..gile ah dingdong..semua kodoks2 bagi hundred percent support kat chip..Buli Balik seriryes klaka..kalo dh samapi ayahanda ku pun bole gelak guling2 (andai bole guling kt panggung tu mmg dah guling pun)

heh..lenkali buat collabo dgn other m'laysian comedian..sure best

Lizzam said...

WLady said: yayy! i'll be there for sure ! :-D

Lizzam said: yayy! saya akan jadi sana untuk pasti! (:p)

AM said...

aku adalah antara manusia yang lebih menggemari BPC. but Buli Balik is fun as well. kudos!

aishah said...

congrats on the money making Buli Balik...but my sis was not a fan of the movie...i dunno why coz i havent seen it yet! but damn, we both did love Baik Punya Cilok!!! best siot that movie...ketawa times!!! heheh...also, after seeing AC Mizal in the PGLTM, i have better respect for his acting...coz he is damn talented! pandai ko pilih AC dalam movies ko ye! bagus...bagus...i like!
will see Buli Balik soon, inshaAllah...peace!

KacauDaun said...

Ese raso tak tontoram kalu blum tgk x2 BB, tapi apakan dayo kojo ese byk bangat, jadinya ese tak tau lagi bilo laie boleh gi tgk ... tolon doa-doakan lah yer ...

hana said...

congrats cip kodok for the rm2m..my son has beat me to watching buli balik..boo hoo...eksyen lagi nak bercerita kat mama dia..had 2 close my ears everytime he bukak mulut about BB..xpe..sabar2..gonna catch it tis weekend..can't wait!!

Kak Lady said...

congrats afdlin....tak sabar nak tunggu hubby balik m'sia esok...nak ajak pi tengok...

Anonymous said...

congrates abg afdlin. keep up the good works. lepas ni sy tunggu sumo-lah pulak. nnt actorlympics abg afdlin ade? :)