Pelikat Pants Designer

Pelikat Pants Designer
Number 1 Pelikat Pants Maker in the World!

Thursday, February 16, 2006

TICKET PGL THE MUSICAL SOLD OUT!!!!!

Sorry-la gang, kerana support gila babas korang semua, ticket PGL dah habis semuanya dan ticket yang dijanjikan kepada gua pun telah mereka TERJUAL kerana sedikit kesilapan teknikal di box-office mereka, so kepada yang tak dapat lagi panggilan dari saya ataupun MIEN (my girfren kat ofis merangkap office assistant di visionworks ni) maknanya anda terpaksa tunggu next time diorang buat lagi NEXT TIME.

Apakan daya dan apa yang boleh kita buat... harap-harap diorang release dvd atau vcd show ni nanti. Kenapalah pendek sangat run ni pasal gua rasa memang banyak lagi rakyat Malaysia yang perlu menyaksikan persembahan ini.

Congratulations to Datuk Effendi and Tiara for giving us this gift of a truly remarkable malaysian theatrical experience. Harapannya adalah akan ada lebih banyak lagi persembahan-persembahan yang setaraf dengannya ataupun lebih baik di usahakan oleh penggiat-penggiat seni kita agar akan lebih teruja rakyat Malaysia dalam memupuk budaya menyaksikan persembahan teater.

I went again yesterday and i have to say that the second half of the play is truly breathtaking and at the end of the show, all i have to say is WOW!... not just at the execution of the musical but more so to the response of the audience yang bersorak-sorak seakan Malaysia baru menang Thomas cup. Truly Amazing, our audiences yang usuallynya so docile and so introverted telah berjaya mempamerkan yang there is true passion and a keen sense of appreciation dalam cara mereka memberikan STANDING OVATION dan bertepuk seronok dipenghujung persembahan PGL the musical.

To the warga kerja PGL the Musical - You all should be PROUD and stand tall for helping to create an amazing experience that you all will be able to keep with you for the rest of your lives. The hard work, pain and tears have paid off in a big way in my eyes, no matter what the naysayers want to say. My hats off to you all, my respect and my love.

To all the kodok who went, i thank you for lending your support for the Malaysian Arts. THING WILL ONLY GET BETTER. Insyaallah.

POWER TO THE PEOPLE

Afdlin Shauki

PS. Pada gadis berscarf hitam yang mengambil gambar dengan gua semalam dan suruh mention dia dalam blog gua, "walaupun kau datang bertudung hitam dan mencuri tenangku, senyummu tetap membakar didalam kepala hotak aku sampai sekarang. Semoga hidupmu di penuhi dengan kegembiraan dan senantiasa dilindungiNya".

45 comments:

dazzle said...

hie cif! i pun frust sebab tak dapat beli ticket. ingat nak buat rombongan cik kiah dari muar to see it on 26th. unfortunately semlm pegi istana budaya, ticket sold out..yang ada during weekdays aje. tensionnya. takpalah. hope they will do it again soon!!

sue_ssh said...

ooo dah habis ker?
a dapat call from ur office just now, tapi, apakan daya, i tak dapat nak answer - kerja maaa....

tak pe lah, lain kali jer kot...

let's hope i can go for your actorlympics instead!!!

tak de flash mob for actorlympics ker??? *hint!*hint!*

;P

Anonymous said...

pgl flash mob for today is still on!!..yeee,arini,16/2 aje..ari lain i xtau..aren't we just lucky..*yeeeeeeeeeeeehaaaa!!!*

Cikokui said...

Alo bro afdlin. cip tgk hari rabu semalam ker? saya ada kat sana semalam. tempat duduk kat bawah (stall) tak nampak plak cip. yg nampak Harith Iskandar jer. cip dok celah mane? hehe...

tapi apa2 pon PGLM mmg menakjubkan. sungguh mengharukan dan cukup bangga dapat tgk Malaysian boleh buat cita macam tuh. Cip bgla idea supaya Tiara buat cite pasal Hang Tuah Plak. mesti besh punyer.

Ac Mizal mmg besh. time abis, bila az kuar jer, sume bangun dan bg standing ovation kat dia. dia memang hebat.

saya suka masa keadaan Ac Mizal marah. sungguh menggerunkan ditambah dengan lagu yg cukup kena dengan emosi marah.

Lagu2 dalam PGLM nie, takda satu pon yg membuatkan saya boring. semuanya cukup sedap didengar

tak sangga hang tuah pandai menyanyi. macam penyanyi betol suara dia. cukup mengagumkan saya.

kalau sesiapa yg tak tgk, mmg rugi sangat.

kalau btolla cip ada, apsalla saya tak nampak. nie yg angin nie.

tapi, mmemang puas hati tgk PGL. TAHNIAH SEMUA

Anonymous said...

Memanglah q panjang nak beli tiket... adalah dlm 1 jam. Yang herannya, apa yg meke lama2 sangat melonggok di kaunter tu? susah sangat ke nak decide seat mana nak duduk... geram btul!!

Cip... nak tanya, bila cip nak datang tgk PGLTM lagi? saya nak g Ahad ni 19.2, 3 petang... cip datang tak? bukan apa, kalau cip ada mmg rugi kalau tak jupe... alih2 tau bila baca dlm blog je :(

p.s. Gua geram btul tak bawa bil streamyx, kalau tak bole dpt gak diskaun 20%

Rissa said...

Hola bro afdlin,

Waaa..pegi tgk PGL sampai 2x yea.
Tapi mmg best. Kami buat rombongan dari penang pegi tgk lastweek, hari ahad.

Thnks for the autograph untuk kami, cikgu-cikgu.
Ingat lagi tak Mat Saleh yang dtg jumpa kat Vistana Penang utk promosi BULI BALIK? Apapun tima kacih.

Have a nice day.

faez said...

aisheh......bacakan korang2 citer pasal PGL the musical, BPC la, BB la....jelesnya.....kita tak dapat nak tengok, sebab kita duduk jauh benar.

hari tu, chat dgn adik kita online, ajak dia gi tgk PGL, tapi nak buat camner....kita jauh. ini la nasib orang2 duduk di rantauan, meleleh air lior aje la baca celoteh korang.

cip kodok, bila BPC nak kuar DVD ke VCD ke? beli online bley ka? baru la peminat2 di rantauan dapat merasa gak aura cip kodok.

anyway nak suggest sikit la, ni citer sumo nak kuar nanti kan, promo dia, buat gak la trailer on line, dapat gak la kita nak intai sikit2..... hari tu jenuh cari trailer BPC dan BB....rasanya takde..ke kita jek yg tak jumpa?

okie
teruskan perjuangan....lupa plak, tahniah atas kejayaan BPC n BB. Btw kita dari dulu lagi suka tgk cip kodok belakon, first time tgk dalam citer dgn Erra tu....cip berlakon selamba je.

adibah1109 said...

ello chip..

thanks to u chip.. and mien for making this flash mob PGL such a big-supa-dupa-standing ovation-wow success..

congrats to u too.. sbb jadi 'matchmaker' between this PGLTM and I (malu2 kodok) hehehe.. the last theater for me was in 1994..(duh.. lamanyer..) Really had a great time tadi..lagi2 duk sebelah chip yang bz jadik narrator to his lovely princess :).. *teringat kat orang duk kat kerusi kenduri kawin ..hehehe..

bila fikir2 balik.. baru ler faham.. why Stephen Rahman is Hang Tuah.. why AC Mizal jadi Adipati Majapahit.. Congrats AC.. for the outstanding-superb-sexy-macho performance in PGLTM.. CONGRATULATIONS TO ALL.. PGLTM barulah "WORLD"!!! hehe..

elly said...

alaaaaa tak aci aaa u bleh pegi 2-3 kaliii....

Anonymous said...

afdlin kalau u keluar dvd /vcd films yang u directed inform on yr blog..

Lily said...

wallaahhhh ni yang den peras ni... tu arr ekau poie tgk sampai 18ratus kali...kan abih dah tiket.

cip))) koba lah kek datin tiara tu suh xtend laie...kalo kuar dvd tak samo ngn yg kito tgk live...huwwaaaa peras...perasss...

-kadetkodok-

hushila said...

btol aa cip! I went to the same show as u. Super-duper Marvelous! smp skrg x benti dgr cd track.. :D

sweethuneyz said...

thanks for the great nite. i truly truly enjoy the show last nite. but i didnt get to buy the soundtrack. hhmmm.. mite go next week just to get the soundtrack.

thanks again, afdlin for making it possible. god bless...

NimotSiKucingBelang said...

The show rocks!
Thanks to Cip.. Idup Cip!

ajememang said...

woo.. aku tak dpt nak pegi leee.. agak2 diorang ada tak nak kluarkan vcd?.. klu leh wat vcd ok gak.. walaupun feel nya tak sama mcm tgk live....

Kina said...

uit ader CD track ke PGL ni?

Aiyo, beli kat ne wei?

Awat tak tahu lak ni?

Cek An said...

Many many thanks from me and wife. We were the ones sitting next to you in the same row last nite. Met AC after the play at the lobby. I and my wife really enjoyed the show. Kalau ada peluang, pasti we all akan pergi lagi.

Macam gua kata semalam, kalau Hang Tuah jatuh gunung tu, gua rasa lu boleh ganti. Lu dah hafal semua dialog....dah 3 kali tengok.

Lepas ni kitaorang tunggu u buat "Baik Punya Cilok The Musical"...mesti pecah Istana Budaya!!!

saya yg kecewa said...

cip..tlg la persuade tiara suh extend lg..ramai lg yg nak tgk ni..hampa giler bila pegi IB smalam, dgn semangat yg berkobar2, tp disambut dgn notis2 tiket dah sold out..damn it betul lah..

puteri gunung santubong said...

First time aku dgr tiket teater melayu SOLD OUT!...Nasib baik dah tgk last week, klu tak menyesal gilerrr...!

Edd Vedder said...

my hopes are destroyed. Impian nak tgk this amazing Malaysian musical for the second time tak tercapai.. But nasib baik dapat tgk jugak masa press review ari tu. Anyway, bila dengar kata ticket dah sold-out ni, bangga pulak rasanya. Tahniah untuk semua anak2 seni...

..Jeles plak dengar ada org dapat tgk 2-3 kali.. hehehe.

chopstick said...

sekali laie nak nangis..huhuhu...sedihnyaaaa...nak tgk PGLTM!!!!!:((

actually..i'm very happy for this industry..really2 happy..congratzz to all anak seni..keep rockin'!!!

kui said...

huhu... baru dpt fonkol dari mien.. x dpt la tgk beramai2.. huhuu.. tp tkpe.. thanks la sbb sudi inform.. heh..

takpe kang soh kwn tlg beratur..

jun said...

oraight !!! VCD origianl Baik Punya Cilok udah ada di pasaran ... ayuh anak-anak ke kedai berhampiran !!

Anonymous said...

KEPADA AFDLIN SHAUKI..SILA AMBIL PERHATIAN DAN BERIKAN KOMEN ANDA:

VCD BAIK PUNYA CILOK TELAH BERADA DIPASARAN PADA HARGA RM19.90..CONGRATES!!!VCD BPC VERSI LELAKI BERMATA SATU ( LANUN )JUGA TELAH BERADA DIPASARAN PADA HARGA RM5.00 DI JOHOR BAHRU..DENGAR KATA BULI BALIK JUGA SEDANG GIAT DIPROSES!!!

APA YANG DILIHAT KINI..VCD LELAKI BERMATA SATU INI KELUAR SAING2 DENGAN VCD KELUARAN ORIGINAL.SILA AMBIL PERHATIAN UNTUK ANDA MEMBUAT REPOT POLIS!!!

PEMINAT FILEM KAU N NASHA AZIZ.

B_OR_X2B@HOTMAIL.COM

dyandyna said...

yesss... nasib baik cepat g book tiket utk PGL tu... so sempat lar nk tgk this SUNDAY - 3pm... yeye..

semalam g istana budaya nk amnbk tiket... tgk notis ticket dah sold out... huhuu.. seb baik sempat...

ehehhe...

Anonymous said...

jual vcd kat internetlah..i beli...susahlah nak suruh family kat msia beli..asik busy memnjang..
Pls afdlin think abt selling the vcd (films) on the net.

Wan Faizul said...

RED ALERT! Pirated BPC vcd detected!

Bila abg Afdlin nak promote vcd ori so dat we can have exclusive autograph on the cd!

Buy original.

ajerine said...

hi afdlin, pleasela bace what PGL did to me at my blog, www.irinairony.blogspot.com ok?

sudin said...

BPC Vcd dah kuarrrr... yahooo!!!!!!

aishah said...

sedih-lah...rasa frust, kecewa, nak nangis pun ade...aaaarrggghh!!! nak tengok lagi!!!!!...kengkawan kat overseas lagi kesian...if they make it into dvd kan bagus...btw, got the call yesterday from your office...hancus berkecai hati den kata dah terjual...aiseymen...
sabar ajelah ye to all kodoks!

Zul said...

abg afdlin.. dah beratus2 mesej kodokmu yg malang ni hantar.. ade masa lawat blog kodok mu ini k.. http://curseshadow.blogdrive.com

chopstick said...

huhuhu..x reti arr nak update blog nie..yg friendster okey jer..siann aku, jahil tul..sape2 tolong arr..

nazyangcute said...

ola chip kodok..i was planning to belanja my husband nak gi tgk PGL last friday.unfortunately,ticket dah sold out until 26th ni.hampagas makcik dibuatnya..menyampah menyampah.jeles giler dgr lu pegi 2-3x.tp takpe coz depa kekonon kate most probably nak extend teater ni.Datuk Fendi kasi ke Tiara buat gitu heks..diorg soh dtg je gamble b

Anonymous said...

Afdlin, visit this website: http://syazwan.blogspot.com

something about you

Zul said...

no no.. kodokmu inginkan satu hajatt.. hajat yang seboleh2nya di kabulkan.. tolong yer cip.. kalau cip taknak tolong kodok2mu.. abisss laa..hehe tolong la linkkan blog kodokmu ini di dalam blog mu yer.. im curseshadow, liverpool fanzz. http://curseshadow.blogdrive.com

ayusyuhara said...

abg afdlin..my love chief kodok yg paling disayangi..heheheheheh..

thanks diatas tiket PGL dan menonton bersama2 kodok2 yg lain..teater muzikal PGL adalah teater yg paling bagus saya tgk di istana budaya..saya respect dgn usaha tiara..dan dia telah berjaya membuktikan segala usaha dan kesungguhannya dalam PGL ini..saya rasa bangga sebagai anak malaysia..abg afdlin tlg sampaikan salam saya pada tiara dan juga ac mizal..kerana susah utk pelakon drama/filem utk berlakon dengan baik di pentas teater..ternyata ac mizal berjaya menyangkal pendapat sedemikian..saya kagum dgn lakonan ac mizal..perfect..
akhir skali harap abg afdlin akan terus berkarya dgn jayanya dan menghasilkan karya yg bermutu..i'll always support u..tentu kodok2 yg lain juga berharap begitu..kodok2 suma amat menyayangi abg afdlin..you are great man..

Anonymous said...

kodok kadek sekelian..masa gi pgl 16/2 itu ari kan, ada laa sekali dua kali tiga kali i nampak cip kodok ZZZzzzZZZzzzZZZ..bukak2 mata je terus tepuk tgn or cakap2 dgn daughter dia..kwakwakwakwa..comellllll jek!!!!..nasib cip dah tgk 3 kali..kot tidak i sapu minyak kapak bawah mata cip biar x ZZZzzzZZZzzzZZZ..huehuehuehue

spekong said...

maybe i'll go if u get the hang tuah's role..huhuhu..ahh sux..tics sold out la plak..darn shiots ehh hehe

aishah said...

woooooooohoooooooo! best time the second time!!! alhamdulillah...got to see it again!!! btw, cif...are you nominated in the ABP tu?

allure_ayralisha said...

aiyo boss.. means semua tix sold out ka? ;( hari-hari lain pun tak de ke? tried call the counter tix-but cant get thru!!

Anonymous said...

In deed it was a superb!! I'm proud that we could come up with such good quality production. Kudos! :)

ska_ocean said...

psstt... soklan nih menyimpang sket bro... naper xde shoutbox.. sekian, time kaseh..

ruzail said...

ALERT!!! Sorry out of topic... gua cuma nak sampaikan je ni... Wa rasa KODOKS2 semua mesti Frust ni... Ari sabtu ari tu gua pegi Pasar Malam kat bdr Baru Bangi, gua tgk VCD CETAK ROMPAK BAIK PUNYA CILOK DAH MASUK MARKET... CHip!!! apa action? Lu ajak je si Awie pegi rush pasar2 malam suruh dia bagi 'sebiji' kat mamat2 jual VCD cetak rompak ni cam dia bagi 'sebiji' kat mamat yg jual album dia cetak romapak dulu :). try to work something out la Chip, kalau lu jual kat internet VCD dan DVD cam lu buat tuk album Fuyoo dulu tu pun bagus Chip....

Little Sandhurst said...

well, what can i say.. you are extremely good in capturing the viewers' eyes. why no try something else more military like say" aku anak seorang jeneral" or "Aku adalah seorang Panglima" or "chef bon yang sedap".i have abundance of ideas.u need any, drop me a msg.I willing to help you out for malaysian movie industry. btw, read this book called Little sandhurst: A mlitary love affair. by Nordin Yusof.

Anonymous said...

wahh, sdra afdlin...tangkap nangis baca u punyer review ttg PGLtM. Boley tolong bitau kat warga kerja PGLtM, takmo buat show kat london ker? kaum kerabat hang tuah yg diimport dari sini pon teringin nak tengok jugak!....tak tahan beb baca komen orang2 yang dah tengok...uwaaaaa!!!!

melisa
melisa_mac2003@yahoo.co.uk