Pelikat Pants Designer

Pelikat Pants Designer
Number 1 Pelikat Pants Maker in the World!

Monday, February 20, 2006

The Dawn of PROJEK : HILANG AKAL 2!!! Kodok-kodok semua jangan miss benda ni!!! AND great news for PGL the Musical lovers!!

Okaylah first of all, perkara berbangkit. Ramai kodok yang agak terkilan kerana tak dapat tengok PGL the Musical but due to the overwhelming success of the show, they have decided to extend it by another two days iaitu the 27th and the 28th of february.
The great news is, the PGL people kerana ingin berterimakasih dengan sokongan kodok-kodok semua telah memberikan saya allocation of 40 seats for the 27th and 40 seats for the 28th!!!... all RM30 tickets la beb, tapi daripada takde ... OK tuuu kan.

So dgn itu gua announce the KODOK NAK TENGOK PGL FLASH MOB part 2 and 3 di kira bukak. Malangnya!!!!.... alamak ini yang tak sedap dengar ni kan, kebanyakan ticket telah kami buka dahulu kepada kodok-kodok yang dah hantar emel dulu dan kami ada sikit je lagi ticket untuk diagih-agihkan so if you all are interested, esok office hours call visionworks at 03 41435097 dan booking cepat-cepat dengan MIEN. Sapa konfirm dulu dia dapat.

Okaylah sekarang kita ke PROJEK HILANG AKAL 2!!! oleh kerana overwhelming response to the FUUYO cd sales, sekarang ni gua dah decide to open a full fledge online store yang akan buat offer yang agak tak siuman sikit Contohya beli t-shirt dapat sepeket sabun pencuci dan sepeket asam boi. etc. What it is about is value adding the product with personalised touches either by myself and or the other stars of my movies. There will be a section for kodoks as well to buy FELLOWSHIP OF THE KODOKS merchandise dan macam-macam lagi. Ini adalah diantara langkah gua untuk memastikan my friends and supporters get the best quality stuff at all times and they get stuff i personally personalised. Ini pirates sat dunia belum boleh buat unless depa CLONE gua.
Yang bestnya boleh bayar pakai maybank2u, credit card ataupun paypal. So satu dunia boleh borong ini barang so if you are interested please get yur asses to http://www.projekhilangakal.com/pha2 and check it out!!!!!!

And for those of you who are ready for it JANGAN lupa ACTORLYMPICS minggu ni!!!! detail lanjutan di blog entry sebelum-sebelum ni.

Some of you might be asking yang afdlin tak pernah mention sekalipun dekat blog dia tentang pencalonan Anugerah Bintang Popular Berita Harian beliau dalam kategori most popular actor and most popular comedian, kenapa eh?
If you know me then yu will know that i am not about being the most popular guy around but more so about trying to be the best and sincere karyawan yang i mungkin boleh jadi. I believe fame will come to you as a bonus but substance is something no amount of newspaper votes can buy. FOR those of you who have voted for me, I thank you dari hujung rambut sampai hujung kaki for your belief, no matter who wins on the 26th of february at genting, just remember.... BECAUSE WE ARE UNITED, the community of KODOKs are already winners and i too am a winner!! because i have you guys as my friends. thanks so much. love you lots.

POWER TO THE PEOPLE

Afdlin Shauki

45 comments:

she-shima said...

alamak! cakap pasal Anugerah Berita Harian tu, kita belum gi shopping baju lagi lah boss. Cam ner ni??
Abang jangan habiskan duit beli DVD lak, takkan kita nak pakai kepingan DVD malam tuh??

Lagi satu, lagu dah hafal dah??

ajis00 said...

HIDOP KODOK !!!! HIDOP KODOK !!!!

aku suke ngan promosi asam boi tuh..
keokeokoekekoke, gile abes..
wahahahahah. mmg kodoks style..

tabik spring kat cip..
all the best tok ABP ahad nanti..
okes...

KODOKSSS RULEZZZZZZZZZZZZZ.....

Anonymous said...

tgk web nie:

www.sariberita.blogspot.com

cepat-cepat

Lynn said...

Cip! Good luck for ABP! You will be performing also kan?

*pssst* I voted for you in the ABP form. Sent one just for the heck of it - hoping to ace the Kia car hahahaha!

To those yang pegi PGL, enjoy!

lontongkering said...

try to register there but after click go !!! nothing happen ....

baik punya cilokkkk ...

chopstick said...

phewwittt....beshnyaaa....nie yang sayanggg kat bro afdlin neyyy...sukeee...

gudlakk for ABP yaarr...i voted 4 u...

bbdee said...

I do hope u menang... not so much for popularity sake lah... tapi kan dapat hadiah, tambah rezki, boleh tambah bajet for nx projek..hehe.. too bad tak dapat vote.. me part of the grp fr sgp yang tersadai pat luar theatre, tertunggu2 when u coming out, after your last actorlympics show,just to take photo with u.. this time we coming up to watch pgl pulak..

Khairudin Lee said...

wait, is this the real Afdlin's blog or just some fanatic fan / personal correspondant that is writing the entries? im puzzled.

Anonymous said...

Terlanjur borak pasal PGLTM ni... saya teringin nak tgk lakonan cip yg serius gila, cam Gusti Adipati tu... marah menggunung, bergegar siling IB! atau jadi cam Tom Hanks dlm Road to Perdition... fuh first class punya kasih sayang bapa kepada anak lelaki! atau jadi org tua degil cam Clint Eastwood dalam Million Dollar Baby... I LOVE THOSE STORIES... pls think about my crazy idea ni cip... I know u can do it. Org tgk filem Aflin bukan sebab kesian dgn gemuknya... NO!

aishah said...

all the best with ABP ye!

anyway, cant really join on 27th and 28th...coz keja...dah lah tu...takleh amik cuti dah for february...so amacam?

anyway, did every show have meet and greet with the cast??? i miss it-lah! frust tak dapat jumpa Steve and Tiara!!!

Adam said...

Support chip...jgn tak support...

alaa...tapi aper cerita tshirt2 KODOK erk...senyap jer...me dah kasi namer dah aritu....

msmayo said...

Enjor urselves for those yang join PGL flash mob!

Kodok kat Kuching nie gigit jari je ye cip !! Anyway, all the best on the 26th night.. sure will win one!

Anonymous said...

cip kodok...maaf ye kalo salah tpt nk komen...tak tau nk antar kt ner...but i have to do sumtin'...citer camni...i ada beli vcd baik punya cilok...original pny tau...tak main piracy...tapi so sad tak bole main kat windows media player...no codec apa ke ntah...tapi,ramai org beli cd ni student u...terperap je kt kolej...tgk cd smua guna komp@laptop je...tak mampu nak beli vcd player mahupun dvd mcm aben tu...satu hal lagi,kawan saya komen..."inila crita melayu...crita dah ok tapi sound plak suwey"...saya jadi segan plak coz saya beria-ia suruh dia tgk BPC but camtu plak experience dia...hope better next time...coz saya beri ORIGINAL bukan piracy...neway,HIDUP CIP KODOK...saya akan beli lagi buli balik...walaupun dah tgk kt wayang...vcd tetap collect punyerr....way to go cip...

suecute said...

keep up the good work! send my warmest regards to Kak Nasha and
abg Hans.....

Oreos said...

your desire to be the best that you can be is admirable... and is what drives the best to become even better.

kudos afdlin!

adieza said...

cip,

1. good luck for the ABP!
2. i called visionworks, tapi mien kata itu tiket PGL sume sudah bagi kat org yg dah email earlier.. sedeyyy...

sekian, terima kasih..

CharMie09 said...

Hi Awak...

Have read your blog for the first time today. Minat sangat kat awak.
Please link me. Thanks!

Dari Kota Singa....

queserasera said...

aduh, sayangnye lah x dpt join tgk PGL... nape wat hari skolah.. aduila.... neway, to all kodoks dan cif kodok, enjoy the show~!!

Anonymous said...

you're already a winner in your own classical class chip.. anyway ..all the best for ya !

Pujangga Malam said...

Genuine and honest artistes who work not for the limelight are like a dime a dozen and you belong in that category from your works. I like your last paragraph very much. Hopefully more success and sustenance will come your way. You are already a winner in the industry... :)

Anonymous said...

Cip..

Off topic jap..
Many Congratulations BULI BALIK..
coz oficial hit 2.2Mil

Tahniah! tahniah!

Wa bangga giler ngan lu...cayalah!

Azeet. PJ

ajememang said...

Assalamualaikum...

bro afdlin... tak sabar nak g beli vcd BPC... boleh layan kat umah.. bleh tgk 10 kali..

psl sound problem tu kan.. betul leee... harap2 next time ada lee initiative nak upgrade part sound sorrounding tu..

FiD said...

Hey Afdlin, the movie BPC damn hilarious and I have been watching the movie for countless of time and never get bored! Anyway, I love the movie soundtrack too, can u tell me where can i get the singles?..or.. is there any out there? emm.. I'm from Singapore, so the furthest that I would probably search will be in JB. It will be very helpful if you be able to tell me though ( my email add Afidah.Affandi@hpcln.com). Last but not least, you are one of a kind....very unique & keep up the creativeness.. Heaps of love and kisses.....FiD

kui said...

ada lagi ke tiket 28hb tu cip?

Jenn said...

Must say reading your blog brings me closer to home. My last week in malaysia i went to watch Actorlympics yang you terbalik stand on your head with your Buddha tummy showing. There's something to be said about confidence and you DEFINITELY dunch care! LOL. Kudos!

mafiaries said...

Sorry la Cip.
Tadi baru check email, dan tersedar ada satu email daripada lu, Cip. Actually dah pun register myself untuk projek hilang akal phase dua ..baru baca email yang kata, gua takyah register sebab gua dah dapat email daripada lu, Cip..
Sowghi!!
Gua excited!
Keep me updated ok..
See you masa Actorlympics, Jumaat!

~Neena~ said...

Sold out ka?!!! This is soo unfair!WAaaaWAAaa nak tgk PGLTM!

che'fara said...

er...did you just said that you loves me?*lari lari sambil tutup muka*

i love you too :)

Zul said...

Dont worry la wahai cip kodok.. kodok2mu akan support projek hilang akal 2.. ingat tau kodok2 sekalin, kite mesti sokong cip kite.. huhu

http://curseshadow.blogdrive.com

adipujangga said...

Lord of the Kodoks: Gua beli VCD Baik Punya Cilok lu sebab gua tak sempat tengok kat panggung. Gua ada masalah sikit la. Gua tak boleh gelak bila tengok pilem lu. Gua ada masalah dengan watak Patrick Teoh. Tak boleh nak gelak. Lawak tak kena. Tak macam Mr Bean. Bean Blind Kodok, ha tu sepatutnya Patrick Teoh luahkan. But, gua respek Awie ngan Wak Din. Natural. Lu natural, tapi role skodeng kaki tak berapa kene. Kena hire Yasin jugak lah utk skodeng kodoks. Hans Isaac, hancus, tak macam kaki mahjung pun. Asyik main handphong ajer. Bookie. Pegi lah main kuda ker, tengok bola ker, bagi ader realiti sikit, campur dengan fantasi, barulah kena tea tarik kodok siut, tangkap masyuk gelak sakan tengok pilem lu.... aku tak boleh nak gelak, tu lah masalah nya. gua tahu dah basi, tapi gua honest. buli dulu bessss. buli balik kena cari VCD ori lagi. tak sempat tengok. workaholic kodoks, nak buat camner....

Anonymous said...

bro, g tgk www.thetruthspy.com
slamber badak jer letak movie baik punya cilok kt ruangan download diaorg....

Anonymous said...

good luck for the ABP thing brudder! wish u all the best...promosi asam boi tu besh gak..blh masuk world record for the most extraordinary promotion done by an artist!

nadya said...

chip..kite anta emel tapi xdapat tiket pgl gak ker?huhu..! :(

Anonymous said...

so sweet like that...

acik ila said...

fuyooo kodok-kodok lagi.. hehehe.. hehehe..

macam2 le afdlin nie :))

Anonymous said...

yes...you kalah atau menang , dosen't matter. What matter is we care and belief you are the winner....

Watson Nyambek said...

saya nak tiket PGL huwaaaaa. Mien.. nak tiket.. nak tiket..... huwaaaaa

Diran Kesuma said...

Was bloghoppin. Hope you win man, in any award, even in those you are not even nominated. Enjoyed your entries.

Anonymous said...

dear afdlin, a BIG congratulation for ur latest film " baik punya cilok" + " buli balik". baik punya cilok i dah tgk..gempak abis sial:)). then xsbr nak tunggu buli balik. inilah kualiti cd melayu yg kita carik. kita tau kita tak mampu nak lawan lord of the ring.tapi sekurangnyer kita mampu utk hasilkan citer yg menghiburkan dan memberangsangkan org2 kita..hoyyehh!! hidop afdlin!! chiow..

azah said...

Abang Afdlin, kalau jumpe Faizal Hussein kat ABP jangan luper cakap I kirim salam!!!! i minat giler ngan Faizal Hussein since Gila-gila Remaja lagi.. tapi tak penah jumpe dier real life. please.. please... tell him I'm his number 1 fan bole?? bolehlaa Abang Afdlin..

Anonymous said...

syabas! :)

Anonymous said...

duit saya belom nak berapa ada utk tgk wayang. camne ek? haduh. tension. takpelah. saya tunggu bile kluar tv esok. mungkin tahun depan kot dapat tgk cite abg afdlin. maaflah ye. ^_^!

nurule said...

cip..dah try nak subscribe for projek ilang akal tu.. tp msg ni kuar.."Subscription could not be processed as you did not select a list. Please select a list and try again." napa ek? x der pun menatang list nak select kat situuuu?? harap maklum.. tima kaceh

Anonymous said...

you dah popular dah, dun worry. giatkan lagi usaha utk terbitkan lebih banyak filem melayu yang canggih-manggih. Tapi yang pasal vote tu, frankly speaking i will vote mawi lah, sebab he is one in a million. he is different from other selebriti.

Ladysoul said...

Great writings man!!...I like... :)Hey...hope u can visit my blog too yek :)