Pelikat Pants Designer

Pelikat Pants Designer
Number 1 Pelikat Pants Maker in the World!

Saturday, August 20, 2005

Happy birthday to my friend Hans!!




Walaupun passion untuk PROJECT : AFDLIN SHAUKI DAH HILANG AKAL! masa lagi membara, i feel i have to move on and talk about some other things. Gua cepat bosan just thinking about one thing and i need to move on quickly. but for those of you yang nak tahu kebiolanPROJECT : AFDLIN SHAUKI DAH HILANG AKAL!saya ni teruskanlah ke link itu atau baca posting saya yang sebelum-sebelum ni.

Ok kalau korang nak tahu, Hari ni adalah hari jadi member gua HANS ISAAC. Dah 34 tahun dia menghuni bumi ini dan semoga dia akan panjang umur serta murahlah rezeki dia ni. Sesuatu yang ramai tak tahu tentang hans ni adalah dia adalah seorang workaholic. Pada pendapat gua, kualiti beliau sebagai pelakon sekarang, jauh berbeza dengan titik permulaan dia. Dia takkan sampai sini if he didn't work at improving his craft. Now he is one of Malaysia's top leading actor next to Rosyam Nor.

Walaupun dia bukanlah dari keluarga yang susah, dia tetap bekerja keras untuk menjamin masa depan beliau dan keluarga beliau.

Maybe you are asking, " why?"

the answer, i believe, is in his need to feel acknowledged for his work. His self-belief is quite amazing (i take my hat off to him for i realise that i am not as confident at times). Basically, you will buy a donkey instead of a perodua if he sets his mind to sell you that donkey. A natural sportsman and a natural salesman.

He knows his worth. He knows how to use his popularity to get what he needs. Gua tak berapa upaya dlm part-part tu. Itulah sebab tak kaya-kaya.

Osso because he is a bit of a pretty boy, i feel sometimes people do tend to not take him seriously but if you sit down and talk with him for a while, you will realise he is a man with a fountain of ideas.

Anyway semalam pukul dua belas kita (Saya, Erra, Umie Aida, Syanie, Harith, dan ramai lagi rakan-rakan) buat surprise birthday party untuk dia dekat bilik 2721 Crown Plaza Hotel. Umie aida cakap kat dia yang ada investor dari singapura nak invest dalam filem dan dia nak jumpa Umie di bilik hotelnya. Umie buat-buat takut untuk pergi sorang-sorang takut dia kena cekul. So macam hero malaya, si hans ni pun pergilah bersama si umie ni. Terkejut badak dia kena surprise dgn kita orang, although i could see he was also deeply touched (macam awek la lu ni hans or is it because ada awek kat situ...hee hee) And it was a memorable nite for us, his close friends too.

Ok-la bro, walaupun ko ni lagi hensem dari gua, lu tetap brader gua.

21 comments:

Anonymous said...

happy belated birthday Hans!

Hans mmg lagik hensem dr afdlinshauki, tade sapa boleh lawan ke'cute'tan tummby afdlin shauki..:)

faux diamante said...

happy besday encik hans, happy besday encik hans, semoga sentiaaaaaaasa berjaya, dlm apa saja kau lakukan...

~jentayu~ said...

Happy b'day Hans! Alamak..saya minat la kat Hans ni. Cuma kadang2 boring sket sbb Hans selalu dpt watak org kaya, anak org kaya, org sombong-berlagak & seangkatannya. Nak juga nengok Hans bawa watak pengemis ke, budak tiga suku ke, lelaki lembut (mcm drama Sutun) atau tok guru ajaran sesat!

Eh, abg Afdlin? Awak pun saya minat jugak. Saya ni jarang nengok filem Melayu kat cinema sbb takut membazir duit tapi tiap kali abg berlakon, saya tak teragak2 keluarkan duit utk pegi cinema. Saya rasa abg ni cute. Cuma tolonglah turunkan sikit berat badan tu...bukan dari sudut kecantikan tapi utk jaga kesihatan. Ni pandangan ikhlas seorang peminat tau.

les miserable said...

Abg Afdlin..due to my sakit perut of laughing and laughing and laughing tak brenti² sehh..stok sampai nak terkucil dalam seluar, br sparuh bace blog dah macam ni...so im linking mine to urs.tapi malu laa..sbb saye br start blogging...uhuhuhu!! Papepun..i wont miss a chance nak bace terus dan sapot je kerja kerja gila Abg Afdlin! Hehehehe..and hepi birthday mr Hans! n guys, we used to meet mase kat hockey tournament kat std years ago..hihihi!!!

missunderstoodme said...

dah bertambah setahun lagi usia Hans Isaac.. alamak, dah makin tua sikitla....

Bro Afdlin, tulon cakap Hepi Bodei kat Bro Hans ni.. tulon tanya kat dia, tunggu siape agaknya sampai sekarang tak kawin-kawin?.. tgk mcm U, dah selamat with one happy family dah.. am happy for you guys. may you guys stay like Brothers forever..

Shafira Hanim said...

happy belated birthday hans.

and when is yours?

www.walkthrulife.blogdrive.com

mega said...

Happy Belated B'day ROY!!!!! (Jgn buli Nordin lagi tau...) Kawan kita kim salam... eh! errrr... ckp "Hi".. Dia kata " Mahal na, Mahal kita"..

Da!

ku E said...

hahaha... afdlin dah set "This blog does not allow anonymous comments". sukanya i.

anyway afdlin, other than sepet, my bro buat sound for cite PGL too! kira bangga jugak lar i kan? hehe...

angelodevilsz said...

happy belated birthday to abg hans..even umur dah tambah tapi tetap bergaya..hidup abg hans!!ooppsss abg afdlin!! huehuehue

anisism said...

terba'araka'atin!!!

my form of "terbaik"!!
send my regards to hans dude and wish him for me many many happy returns. bless u too. and psst, u'r definitely cuter and kodok-er than he is. hihi.

akugafi said...

Heppi bedei Hans.. semoga panjang umur. murah rezeki.. :)

Chairman said...

afdlin, sorry am a straight forward person. tak pandai nak berkias or bergossip. girlfen hans sekarang erra kan?

Chairman said...

afdlin, sorry am a straight forward person. tak pandai nak berkias or bergossip. girlfen hans sekarang erra kan?

b4n4 said...

happy.. happy.. happy.. day.. always.. hans..

videL said...

tompang cakap: hepi belated betdey hans :"> suke dia.. suke.. *blushes*

Tina said...

darn! simply love Hans Isaac.. so Happy Birthday Hans!

hayleyoak said...

happy belated birthday to hans isaac... lu maintain hensem, walopun minat kat hans, tp tak mau dpt bf macam hans... hehe ensem sangat, takut susah jaga

noorlara said...

Hakak ingatkan kalau ko bebetui kurangkan berat badan jadik macam hans tu rasenye ko le lebih macho dan manis menawan lagik, tak caya cubalah

Anonymous said...

Best!! Just found this blog.Good luck for you Afdlin n happi besday to Hans.
I ni peminat Hans, cuma nak kata tak mohlah tengok hans jadi anak org kaya baik,anak orang kaya jahat, budak sombong, romeo...laani nak tengok hans jadi mat gian ,budak tiga suku,duda anak tiga,orang buta,orang bisu,budak cacat..muhahahahahaha
baru tercabar talent tu.
Untuk Afdlin, projek u tu memang gila....cuma nak tanya i sekarang kat UK boleh ke hantar cd tu????

nasa

Anonymous said...

afdlin, sorry am a straight forward person. tak pandai nak berkias or bergossip. girlfen hans sekarang erra kan?<----- eh! dri mana hang dgr? tak mcm dh kecoh apa org dok sbok2 ckp hans caple dgn erra .. apa2 pun .. gua sokong...hahaha..

Aidah said...

Just nak tanya, since you are his best buddy, does Hans ada his own blog. If he does, what is his blog address may I know? Thks Afdlin!