Pelikat Pants Designer

Pelikat Pants Designer
Number 1 Pelikat Pants Maker in the World!

Friday, August 19, 2005

Siapa tak dengar lagi Album FUUYO atau tak boleh jumpa? AFDLIN SHAUKI DAH JADI GILA!

At first, i was willing to let this issue slide but because i've been bombarded about the whereabouts of my debut solo album so often lately, i have to ask this question -

Sekarang ni gua nak tanya siapa lagi kat Malaya ni yang tak dengar album FUUYO gua lagi?. I wanna know who hasn't heard my album? and is it true you can't find my album?

Sebabnya, record company bangang yang gua bagi distribute this album say got no demand. Kalau betul kenapa semua orang yang i meet keep asking me where to get my album? Latest person was AMELIA AF3 who i met during a show we did together at the Kuala Lumpur Convention Center for Petronas. She has a really good voice-la gang. She sang Gemilang by Jac (Malaysian Idol) better than the original artiste, something i thought was not possible. But then she said to me " i've looked everywhere on Langkawi for your album tapi takde abang afdlin!"

Rasa macam nak bakar aje record company yg distribute album gua tu. Just because i self-funded the album and they wont make as much money as their own products, takkan nak anak tiri-kan produk gua. The first print we made was a mere 2500 limited edition CD copies and 5000 cassettes. Takkanlah aku tak de 7500 fans kat satu malaya ni????

we made the album extra special because we included the making of FUUYO - the journey me and my musicians took over the years trying to complete this album. We added so many things to make this album a valuable experience.

The spaceman with the microphone on the cover was my statement to taking malay music to somewhere its never been before and for the need to move forward as an industry.

I feel the album was prejudiced by a few radio stations who did not want to play any of the tracks. One station manager actually said to me that my album is to NICHE. Kepala Buuuuuuuuuuuuuuuuu..... dia. So nak dengar lagu yang macam meleleh aje sampai mampus, sampai bila negara kita ni nak maju. Bagilah people the choice to choose. I knoow it may not be for everyone, but what about those people who want to hear afdlin shauki's song or even are waiting for something different / NICHE setan gondollll?

Album tu dapat review yang amat baik sekali dari semua orang reviewers from all suratkhabar yg boleh di pakai. FARIDUL ANWAR actually said that it was the best locally produced album that he had heard last year. AHMAD DANI from DEWA heard it and completely loves it. SHEILA MAJID, DAYANG, ANUAR all loved the album (IF THEY LIED TO ME, THAN I"M LYING TO YOU OSSO LAH). FRAKK YODA IN THE BASS!!

What i love about the album is that it is ME. Yes! i am biased, but i also know a good thing when i hear it. FUUYO consists of songs i wrote with my friends about my life and the state of mind i'm currently in. I believe, my worth as a song writer was aknowledged at the last JUARA LAGU when my composition for DAYANG won an award.

That was an album made by the sheer love to make good and different malay songs. PACAI on bass, ACIS on keyboards, AJI on guitar, FENDI aka SOTONG on drums, MAC CHEW on pianos, JENNY CHIN string arrangements, and they gave their heart and soul to this project because they believed in it. We were all really dissapointed by the purported reception the distributor said was out there for FUUYO!.

In this era where the music industry is dying an unnatural death, we believed enough in this project to spend almost RM130,000 on this album. Memang kerja gila tapi i memang dari dulu dah percaya yang i ni memang tak betul sangat. BUT i truly believe that to get good quality we have to pay for it. takkan nak buat 5 star hotel pakai cement class d. Nanti roboh pulak macam highway dan berkulat macam hospital yg keluar suratkhabar dulu. I know and understand that music appreciation is very subjective (it may be hard for the radio station programme manager to believe but i actually went to school and not semua artis malaysia ni BODOH dan Bangang macam dia. !!!) and not everyone will dig my music. I am fully aware of my albums' progressive nature and MAYBE brader kampung tu tak boleh paham. Tapi macammana kalau dia NAK cuba faham pasal, dia mahukan anjakan paradigma / paradigm shift? but if it is not given the chance to reach the people, than how will we educate people to listen to new malay stuff.

I ammm pissseD man!!!!

Okay this is what i am going to do, because i own the rights to the album i am going to do something yang gila dan tak pernah dibuat oleh sesiapa dan jangan harap recording company besar boleh buat benda ni. Baiklah this is it guys my insanity begins.

OFFER BIOL AFDLIN SHAUKI YANG AMAT SERIOUS SEKALI DAN BAGITAHU SESIAPA SAHAJA YANG AWAK KENAL YANG MENYUKAI GUA -

JIKA AWAK MAHUKAN ALBUM FUUYO AFDLIN SHAUKI, email direct kepada saya your full name and address anda ke selambakodok@gmail.com and write AFDLIN DAH HILANG AKAL! as the subject. Bagitahu saya jika awak nak cd atau cassette. Sebagai ganjarannya saya akan hantar kepada awak album first print limited edition FUUYO melalui POS MALAYSIA, DAN segment ini amat penting... The album album retails for about 35 bucks, tetapi JIKA ANDA SUKA ALBUM TU, AWAK BAYARLAH KEPADA KAMI BERAPA AJA YANG AWAK SUKA!!! JIKA AWAK RASA NILAI ALBUM NI 10 SEN, HANTARLAH 10 sen atau IF YOU FEEL THE ALBUM IS WORTH 25 bucks then send us 25 bucks, or any amount you wantlah basically, and send it kepada kami di dalam bentuk cash (kalo berani), cheque, bank transfer, T.T., money order or bank draft or whatever you sukalah, pada nama dan alamat yang akan kami samakan bersama CD itu.

IF YOU DON't LIKE THE ALBUM!!,

MY ONLY REQUEST IS, FOR YOU TO DESTROY THE WHOLE ALBUM! BY SENDING IT FOR RECYCLING.

DO NOT!, I REPEAT, DO NOT PASS THE CD TO SOMEONE ELSE, DESTROY IT. THIS experience is only MEANT for you! the people who were actually initially interested in the album. this offer is valid until i run out of my last FIRST PRINT EDITION of FUUYO which will be a collector's edition bila gua mati nanti. People in general, only value something when it's not there anymore. This offer is open for anyone in this world who wants to experience the ALBUM


THIS IS A SERIOUS OFFER and I will bear all costs for the sending of the album. LET's show the frakking distributors the power of internet NETWORKING and the power of the people.

What is there to lose?.

for you nothing. This is a win-win situation for you. NO BULLSHIT

For me, money and more improtantly the belief in humankind. but having said that, you know what? I BELIEVE THAT MY TRUE FANS and my FRIENDS will act honorably.

I wish all my visitors like Sultan Muzaffar, VISITOR, Greena, MUTEAUDIO, ALIF and everyone else can SPREAD THIS INSANITY TO AS MANY PEOPLE YOU CAN.

So what are you guys waiting for? you want me to give my left arm also is it. LONG LIVE GOOD MUSIC and GOD, WHAT AM I DOING?.

If this thing works, we will know we can change the world.. INI BARU WORLDDDDDDD!

107 comments:

REM said...

Ini betul ke Afdlin yang blog ni? Wow boleh tahan! It's so "Afdlin".

Ni peminat No. 1 ni. Suka dengan lawak-lawak selamba terutama masa jadi MC AIM. Lama tak nampak muka kat AIM? Next year ada chance untuk ganti Bob? :)

Yes, ramai juga dok kata. Album Fuuyo tak jumpa kat kedai. Kalau kat KK, Sabah lagi la. The chance of jumpa album tu.. macam mencari anak dara kat Lorong Hj. Taib!

selambakodok said...

you are funny man!! hee hee. so apalagi hantar address la, nanti gua hantar cd gua.

sue said...

hai afdlin ... it's me again .. the very morning i dah bukak blog u ni.. betul ke yg u offer tu??? bcos frankly speaking ... ade la beberapa kedai record yg i masuk .. tak nampak ur album beb ... i tot dah habis ... sorry to hear that ... ;)

so .. when the next album nak keluar??? this time make sure the banana tak berbuah dua kali ...

chow!

Zack said...

Wah Rem, sampai ke sini kau lompat? Takpe, lepas ni aku jadi internet-stalker kau pulak!

Wo.

The power of Inter-net-working.

That day, masa u promote Gol & Gincu, one of my fren yg tak pernah umur tgk filem Melayu, actually pi tgk filem tu, and he actually liked it ! And all b'coz, Afdlin Shauki kata best!

btw, album tu, ada lagu Ah Long Bukit Beruntung tak? ;-) Wanna try la, after all, what do you gotta lose?

(This from a person yg dah lama tak dgr lagu2 Melayu kat radio, sbb dah berpatah arang sbb one of the kumpulan ter'top' di Malaysia is using the same acronym as the 'thing' that gynaes do masa kat labour room - you know what)

minah blur said...

baru terjumpa your blog..very 'afdlin' :)
btw, it's true, tak jumpalah your CD kat kedai

Unsunghero said...

cayalah afdlin. lu patut buat macam ni (jual sendiri album lu kepada peminat)dari dulu lagi macam Az Samad buat untuk album pertama dia. tapi alhamdulillah, sekarang lu masih belum terlambat nak jual album Fuyoo tu sebab memang ramai yang nak dengar, termasuklah aku. berusaha, berusaha, berusaha....

Unsunghero said...

...dan sikit nak tambah. next time guna sebaik mungkin blog lu ni untuk promosi segala benda tentang lu. sekarang ni pun dah ramai orang tau lu dah ada blog dan banyak komuniti blog yang lu boleh join dan dari situ lu boleh dapat banyak 'kabel' untuk war-warkan sapa itu Afdlin Shauki...

minah s'pore said...

hi afdlin ... your offer including rakyat singapore?
i email you ok.

Rina & Liza said...

memang true lah dude, album you susah nak cari.... i dah naik frust tunggang terbalik searching for the album (rasa kena ditch dgn. boipren dulu pun tak parah tau macam gini).. same experience masa cari album liza aziz dulu (tapi dah jumpa.. and now the cd ada dlm peti besi..takut malaun curi).. afdlin, please keep aside one cd for me.. i will definately send you my email.. tolonglah dude.. dah penasaran nih, so remember i dah chop satu..hehe

cyberdad said...

I was looking for the song appeared dlm 'Buli' -- alah, the scene at the mental hospital tu.. ada Jalil Hamid sekali dlm tu.. such a nice song.

I guess it is in 'Fuyoo'. Why do I guess so? Because I couldn't find it at the music store, too.

jun said...

insya-Allah , will help to 'support-menyaport' selarat mungkin .. will email to you soon

azyze gomez said...

Afdlin,
Masa memula klua dulu ade la gak nampak Fuyoo on the front racks, tapi tak lame la. Dekat Shah Alam ni ade la dalam sebulan dua kot. They didn't throw them out la (egad!), tapi diorang letak kat rak blakang2 la. I asked the Cina kenapa letak sekali dengan cite otromen dan wayang cine lama, dia kata

"itu cd besa la amoi. mana muat wa mau letak atas itu cd rack. Belakang manyak tempat boleh la..."

Besa la jugak kan,but I liked the packaging. Standout sket. And the songs were makbeles!
I remember having debates with my flatmates on the album,coz I keep spinning them masa buat thesis dulu.

And btw, masa saya keje kat UFM dulu, tiap2 hari saya main lagu awak. Listeners sume orait aje... dari mamat keje kat port klang, sampai la execs kat Bangsar call in kata diorang suke. So...?

Ye, mungkin distribution yang bengong kot... tapi prepare la setem dalam sratus dua ringit, dan nombor tukang cetak cd tu. With the coverage you're getting for this blog, I'm sure you'll need to reprint soon!


(ok cikgu, karangan saye dah siap!)

Anonymous said...

Hey, you have a great blog here! I'm definitely going to bookmark you!

I have a Winning Money Online
Come and check it out if you get time :-)

Anonymous said...

Your blog is creative Keep up the great work.
Have a nice day and come visit cartoon animals
Much info about cartoon animals

newrin said...

i think maybe betul ada problem with distributors bcoz i remembered last time when i heard bout ur album, we (my hubby n i) tried to look around for the album, even tower records pun takder beb!!

finally, we managed to find the album at jusco midvalley...serious la memang susah nak cari

nway, fuyoo!! memang best...

missunderstoodme said...

mesti sokong AFDLIN.. hello bro.. saya nak jugak...

Am said...

tawaran yang menarik, Am akan email pada saudara, tiada kata pujian cuma nak beri cadangan sikit
apa kata jika benar tawaran ini, next albun pun macam ni juga, for sure kami disini tak akan ketinggalan album saudara

Anonymous said...

Mortgage Rates Up For Week While Activity Continues To Slow
Mortgage rates were up again for the week ended August 11 and August 12 This is the sixth straight week that Freddie Mac's Weekly Primary Mortgage Market Survey showed an increase in the 30 year fixed rate ...
Wow! You have a distinctive blog. I'll bookmark you for sure.

I have a free trial site. It pretty well covers free trial related stuff.

Please check us out.

Anonymous said...

Louis C.K. developing show for HBO
Louis C.K., creator of the cult movie Pootie Tang , and a former writer for both David Letterman and Chris Rock, is one of my favorite comedians, though the television medium is not the best place to see his ...
Nice blog....looking for the latest hip hop mania rap site/blog. Its all about hip hop mania rap

Kaki Cucuk Langit said...

oh set. i shall spread the words around.

Anonymous said...

Computer security blogs
On the subject of the latest Windows-related worm , I've added a computer security category to my blogroll at right, reflecting some of the weblogs and other sites I try to check on a regular basis.
Awesome Blog! I added you to my bookmarks.
home equity rates site covering home equity rates related stuff.

walkthrulife said...

drastic action...but i rasa it will be worthwhile taking. as you said it's a win win situation. i tend to disagree with the radio station..kalau a song is aired everyday..lagu yang tak sedap pun jadi sedap coz you keep hearing it and lama-lama you might like the song.

edd said...

Afdlin.. this is a true story. Gua penah jumpa CD lu sekali aja kat KL (can't remember where). But the sad thing is.. album lu kat 'special section' sebelah album jalil hamid, harun salim bachik dengan salih yaakob..! Diaorang ingat lu buat album komedi la afdlin. Fill them in please..!! Tapi better la daripada takder langsung..

..gua akan email lu. Sbb after tgk ulangan performance lu kat Astro Ria (masa kat London tah bila tahun..), gua dah tangkap layan ngan 'jazz berasid' panas lu..

keep up the good work..!

Anonymous said...

terjumpa blog afdlin shauki kat satu web nih..terus baca...mmm..abg afdlin mmg creative..suka dgn strong will yg abg afdlin ade ni..kuat semangat !!! boleh dijadikan contoh....
teruskan berusaha!!

elin said...

Afdlin memang dah hilang akal!!!

fajar said...

dear afdlin,
i try to find your album, tapi mmg tak jumpa. sbbnya, ur album mmg nampak unik sgt2. mana ada cover album melayu pakai baju angkasawan beb?? hahahah.

to be frank, i really love ur song masa nyanyi kat aim untuk pencalonan artis baru kot. afdlin nyanyi lagu Mia Sara (for ur daughther rite). perghhhh, lagu tu best gilaaaaaa. now i know, the excitement of having our own child. lagu tu mmg menusuk kalbu. but then, payahnya nak jumpa album. selalunya, album yg 'unik' ni mmg payah nak jumpa di kedai2 yg berjenama. kadang2 cuma ada kat kedai2 yg ntah apa2 je.

ok, saya pun nak album tu gak. saya akan emel.

all the best.

Anonymous said...

dear afdlin,

I believed u’ve already read LOSING MY VIRGINITY by Sir Richard Branson..
Just do what he did when he first set up the virgin record…even when he started the STUDENT magazine….don’t let those idiots out there kill your spirit….
(which is no surprise laa kalo u become as successful as him one day)…

ayobkelubi said...

beb,

lu tulis mmg tarak hati punya.

hahaha.

anyway.

gua suka lagu dlm mental hospital tu.

alaahh scene bapak aku punya bapak punya bapak tak pernah...

hahahaha.

tapi

tu ah

gua ushar line kat kedai cd kat ulu banat nie,payah tul nak jumpa album lu.

betul ker lu offer camni?.

dasat!.

apa-apahal pun keep on rockin'!!!!.

p/s: oiii zack.ko pun ader sini?.hahaha.

Is said...

Aku baru antar email kat ko... Ok aku nak dengar tgk camna. kawan aku ajak pi tgk show ko kat studio bangsar weekend nie. tapi tgk dulu. apa2 hal aku dulu selalu lepak dengan standup comedians kat UK. They're good. aku rasa msia apa kurangnya. TApi most importantly org uk appreciate apa yg these ppl buat. Sampai keluar tv lagi. Aku suggest why dont we try the same la. Make it a tv show. Stand up comedian. Kalau minat contact aku kat munajat12@yahoo.com. ada plan la. kalau tak minat pun drop me an email pun tak per just to say hi. ceh macam aku lak star... keh keh keh

Chow dulu
is

azmi | 2¢ said...

Weyy.. kalau kat Perth, Ostrolia ni pun ko boleh hanto kerr CD FUIYO tu..

Cheh, aku tak tau pun ko ada bikin album, kalau tak mesti aku dah carik satu KL last time masa aku balik sana, a month ago..

In fact banyak CD album2 lama (Zainal's "Hijau/OrakArek/Terang..sang/Gmal" album, Sheila Majid's "Dimensi Baru/Emosi/Warna" albums, Ning Baizura's "Ke Sayup Bintang/Always/Pujaan Ku/ Natural Woman" albums) yang aku carik time tu, tak dapat lagi, sebab out of print. HAMPEH.

Obviously, since aku kat negeri omputeh ni, aku kemaruk nak dengor LAGU MELAYU.. tapi yang best2 je lah kannn?!!

Anyway, kalau I can get your album like you said, mesti aku gumbira.. Pastu, have to figure out how to send you the money too, lah.. right?!

;-)

Rock on dude!

Dida said...

Fuuyo!...I baru terpikir pagi ni nak post kat blog ni tanye psl ur album. Tgk2 bila masuk sini, ade citer psl ni. Its like u'r reading my mind?...Hehehe..I dah carik kat satu KL tak jumpe. Mmg dah agak mesti record co. buat hal. Definitely want ths album! Will email to ya my details. Thnx!

Minghock said...

Kalau kat KK, Sabah lagi la. The chance of jumpa album tu.. macam mencari anak dara kat Lorong Hj. Taib!
to quote rem ...

.......
atau mcm nak cari ahli politik yang 100% jujur dan bersih ...kakkaka

Chairman said...

afdlin, 1st i never like you as a singer (never like ni maksud nye tak looking forward nak mengadap TV time kau nyanyi unlike siti nurhaliza or mnasir. BUT i do love your talent sebagai pelakon and pengacara. you look so real and selambakodok as yousaid. I watched all your movies but i will never buy your album. lagi pun tak nampak pun kat speedy ikano and i pun tak pernah tanya

Chairman said...

walaubagaimana pun kerana usaha engkau sampai ke blog ni, i'll get one tonite. but i donno speedy got it or not but i'll definitely try to buy 1 tonite. all the best to you!

Suddenly Sue said...

wah.. afdlin ke ni? lps ni, i'll definitely go n grab ur album.. i know u hav a great voice.. u'r not a commonner... which is unique... in fact i really love "miasara"... xtau la pulak album ade problem smpai cmtu skali. takpe takpe we're here to support u... "belia loves you!" hahaha.. but seriously... =p

NiviN said...
This comment has been removed by a blog administrator.
mitochondria said...

Chill bro....

Honestly i pun memang tak penah nampak ur album. So i shall spread the word.

Hanifeeza said...

Wah, begitu sekali kisahnya.
saya fikir ia gagal disiapkan.. rupanya ada udang di sebalik mee.
ok, saya nak satu !

NiviN said...

I've been looking high and low for the CD for the past year or so tapi tak jumpa. I love your performance for Sunday Nite Live in Planet Hollywood few years back, went to watch it twice. From there I heard about your album & then bila ura² mengatakan dah keluar, I cari tapi tak jumpa practically asked each music shop promoter, counters.. mcm² la tapi they haven't or didn't hear about your album pun :( which is really a let-down because I was really looking forward in getting your album) so thank you a bunch for the offer. So bila lagi nak buat performance kat Planet Hollywood?

greena said...

yeap, those who've not heard of afdlin's album. percayalah worth it kalau beli Fuyoo tu. i like the making of vcd. gonjeng sangat afdlin tu.

my fav song is mia sara, named after his comel daughter.

go selambakodok!!

hana_kirana said...

Bro. Unsunghero, vah vah vah.... gua tak pernah nampak lu punya bahasa cam ni beb!

rock gilaa....!

Rem, lu dah ada kat KK ke?

Bro. Afdlin, nanti gua email lu ok.

dJ phuturecybersonique said...

heheh! i would have guessed that "lagu minor key ini" on the cd (after lagu "Mia Sara") ditujukan khas buat record company! nicely done! wouldn't mind buying another copy of "Fuyoo!" really.

Anonymous said...

Arigato gozaimas, wah wah wah ! tgh surfing the net(waktu opis), and look what i found ! Afdlin's blog. haahah.. hmm.. i read it through, well bro, i only have 2 words for u, U R FREAKY ! hmm.. "inside my mind" :P haahh. i wonder..hmm.. anyways, I am a fan of yours, its true that your album is a rare thing, so far i havent came accross even one since it was released, although i have been to the website fuyoo... hmm.. U're nuts lar bro, but i guess, desprate times calls for desperate measures, huh ? i would love a copy of ur album if its possible, i have heard a few songs from ur album, (downloaded free after vigorous search through the web) heh.. jgn mara :P. but after i heard it, i loved it, so i want to add it to my collection of weird songs.:P .I wanna buy the ori from u. K. i'll email you soon. To tell u the truth lar afdlin, you are something u know ! .. not many ppl can think and act like u( so have faith in yourself). chalos.

Pnut said...

Memang betul susah nak jumpa...
paling suka...
Ooo Mia Sara...
best..sempoi..

Anonymous said...

Bila orang tu kata too niche tu, abg afdlin, cam betul je, kan? And that means it's the promotion's fault that your album don't reach the right market. Marketing la tu semua... heh hee..Tp apa2 pun kalau diorang fan dioang akan cari giler2 nya. Some of my friends waited for more than a decade for your debut (since your R.A.P days, that 'pagi' song with Sheila, masa tu afdlin pakai jeans 32 lagi kut)..hahahah. Masing2 ada satu. Semuer nak suruh dengar. Encik Azmi, album2 yg OOP cam Zainal's Hijau tu boleh jumpa lagi kat Music Xchange sometimes. Yg x boleh jumpa, Dimensi Baru pasal mmg x release on CD la.

Kalau oda ngan abg afdlin boleh dapat poster Afdlin Superman tu x? Blow up size siling 10' X 10' boleh?

Totsz said...

fuYooo! luv ur songs yg dlm Buli n d one 4 ur daughter tu. penah nampak kat Speedy MV dulu kalo tak silap, together with d astronout thingy..tapi mmg dah lama... CHUP SATU afdliin!

ku E said...

hie!

it's me again. i br balik dr kg kepayang, ipoh ada function kat sana. punya lar tak sabar2 nak balik baca blog u. nak pinjam diaorang punya pc segan lor lol.

so sampai opis je, i terus baca & i was sooo damn surprised wz yr statement. i already email my details 2 u anyway. i mmg dok cari yr cd mcm menggiler. my place here toksah ckp lar, kat ipoh pun i cari sampai tonggang-terbalik apek, mamat, nyonya, amoi record shops hehe...

tqsm 4 d offer. of course i'll send u something nice too! pss... i br blk dr beijing tau. ada extra jade bracelet lg ;)

Ann said...

First time jumpa Afdlin masa Concert MTV kat Arena of Star Genting. pastu i betul2 suka lagu Mia sara masa u perform kat AIM. I pernah carik dulu tapi tak jumpa. hampeh giler. then try masuk u punya website lagi sakit jiwa pasal kena masukkan what ever number yang kita hanya boleh dr album u saja. Distributor mmg suck kalau cam nie...

azmi | 2¢ said...

afdlin >>
Thanks for the quick *swoooosh!* response. Aku dah sent the info required. Thanks again dude.

Mr Anonymous 1:32 PM >>
"....Encik Azmi, album2 yg OOP cam Zainal's Hijau tu boleh jumpa lagi kat Music Xchange sometimes. Yg x boleh jumpa, Dimensi Baru pasal mmg x release on CD la...."
Timacheh for the response. Music Xchange yang kat belakang Lot10/KLPlaza tu ker. Arituh I went there, mak oihh sumer dah tunggang langgang.. Tak macam masa diorang baru2 bukak dulu. Maybe they just want to concentrate on vinyls jerr kot? Dunno lah

Anyway, to anybody reading this >>
Kalau you know anyone yang dah boring with their CDs [Zainal Abidin's "Hijau/Orak Arek/Terang..sang/Gamal" album, Sheila Majid's "Dimensi Baru/Emosi/Warna" albums, Ning Baizura's "Ke Sayup Bintang/Always/Pujaan Ku/ Natural Woman" albums] and nak give it up for sale, OR if you got any infos on how I could get them, just inform me at my blog OK?!

afdlin Sorilah aku menempel lebih2 pulak ni. Thanks again. Aku TUNGGGUUUU CD album FUIYO ko tiba in my mailbox, kat Ostrolia nii.. tauu!! Settt..

erie said...

FUUYO!!!

AFDLIN WORLDDDDDD!!!!!!!!!!!!

ena said...

wow! confirm..afdlin mmg gile! that's y we love u so much!!

ermm...nak satu? ;p

BP said...

maybe u do have 7000+fans in malaysia & maybe they all bought ur cd & kaset..but it turns out it was horrible & like u've said, the have actually destroyed it! muhahahahahahhaha <---gelak cipan

daun said...

afdlin.. u are really out of your mind mannn... Love your song.. Love AH-HA.. Love your cute naughty smile.. :D

Suara u pon nice aaaa... Lelagi bila nyanyi lagu Ah Long Bukit jelutong... ahaks..

Anonymous said...

Afdlin, I tak pernah dengar lagu you, dan tak berhasrat nak dengar lagu you sebab I tak minat dgn you. You tak hensem lah!!! You bulat, perut you buncit, macam mana orang nak minat?

REM said...

Afdlin, wah.. siap minta address. Ye ke nak hantar nih? Jangan janji tinggal janji! (Ala-ala dialog Soal Hati pula). Apa rancangan terbaru? Filem ke? Album baru ke? Tak pun, napa tak keluarkan dalam bentuk vcd/video semua siri "stand comedy" yang dah buat. Kalau buat vcd collection, I'm sure ada market. Sayalah orang pertama yang nak beli! :)

Zack, ko pun merewang sampai sini. Actually, saya baru tau pasal site ni semalam. Tu yang mencanak-canak nafsu nak tulis komen kat post ni. Jadi orang pertama beb!

Rem said...

Afdlin, sorry yer.. nak menempel lagi kat sini. Nak respond sikit kat awek KK-ku, si Hana Kirana. (Alamak boleh pula kita salahgunakan blog Afdlin untuk bercinta ria!)

Hana, belum balik KK. Ni masih melalak menangis sorang kat rantau orang. Tapi ada gak saya suruh kaum kerabat kat KK cari album Fuyoo tu. Tak jumpa lak. Cuma dapat VCD Sepet saja. Tu pun yang 'celup' punya (Very very sorry Yasmin, depa tak jumpa yang ori kat KK. Dah cari berguling-guling serata kedai, MEMANG TAK ADA!)

The Visitor said...

my fellow biol brader, eh sure ah? takut nanti u pokai/bankrap/hancur/stock market crash cos u have to send CDs to every corner of the world, including to ur fans in Ulan Bator, and everyone pays u 10 sen! then how?

if u sure u mmg dah giler, then i will send u my address!

The Visitor said...

i interviewed u about the album masa u baru siap album tu. i think u had a press conference at Planet Hollywood and i spoke to u there. pastu, never heard abt the album again.

until now ...

man, that was soooooo long ago!

Pojan said...

En. Afdlin,
May i make a little suggestion here? Boleh tak masukkan option maybank2u(if u have maybank acct la) ke dalam sistem membayar cd/cassette ni? Makes it easier. Then you would just get the notification of transfer of fund from ppl's account.

BooK said...

afdlin: aku 2 tahun mencari album kau!

Rem said...

Haiyoo.. visitor kita ni lain citer pula dah! :)

Brader Afdlin, if you wanna send the CD, kan.. I will pay for it la. Ni bukan minta-minta free 'ala-ala muka tak malu' tau. Not only for the CD, but for the postal cost too. And you can also charge me with 'handling fees'. Serius ni. Gian nak dengar Fuyoo punya pasal!

yana said...

hehe . me dah send email to abg afdlin . tasaba rasanye nk dpt album tue . hehe :)
* suke dengar lagu mia sara *

puyut said...

hamba dah tolong promote...dan, hamba dah order 1 copy CD album tuan hamba. ;)

Azhad said...

Sokongan penuh untuk u brother Afdlin. Semoga dapat membuka mata mereka yang berkenaan.

hana_kirana said...

tumpang lalu Bro. Afdlin, sorry sekali lagi ye... eheh...

Rem, alahai kesiannya diaaa.... Bah bagus-bagus la ko di sana, ah...

Anonymous said...

Assalamualaikum encik..

kenal ayat saya ni?yg takde cdplayer dlm keta tu..hehe..

nanti kalau nak send kaset tu..sekalikan ler ngan no akaun bank macam maybank ke..senang saya nak bank-in duit..

apa la guna teknologi atm-machine kalau kita tidak menggunakannyer..

hua hua hua...

from,
y_me3643@yahoo.com aka sweetmk

Izham said...

Hi Afdlin,

I just sent u an email about requesting the CD. And please, bagitau ur account no so I can bank in the money.

Pelikla, gua memang x pernah jumpa ur cd tu kat JB ni. Xtau la dah abis ke atau gua memang rabun, x pernah nampak pasal rasanya something yang extra-ordinary ni (as described by some people above, it's in a bigger package) surela boleh nampak pasal gua memang selalu masuk kedai2 CD kat JB ni semata2 untuk usha samada awek yang jadi tukang jaga kedai tu cun ke tak.

Esoknya pun gua masuk gak, manala tau kot2 ada awek baru kerja kat situ, so memang boleh kata selalu jugak la pegi kedai CD.

Gua cadangkan, apa kata kita promote through people on the internet since hebahan kat internet ni lebih cepat, tapi sayang la afdlin, apsal lu tak advertise blog lu ni.

Bagi je tau kat kawan2 suruh letak link "Afdlin Shauki's Blog" kat blog masing2 since setiap blog (contohnya blog gua http://slash.tblog.com) pun ada orang yang baca, so diorang memang selalu la click apa jua link yang gua letak.

Kalau letak Link to Afdlin Shauki's Blog, sure orang click!

Ha kat situ boleh la pasarkan apa2 je yang nak dipasarkan. Lu pun celebrity beb, apa lu cakap orang mesti dengar, tak caya tengok citer ED kat Starworld citer pasal Dr. Crazy. Peminat dia akan ikut apa je dia cakap.

So itu lah seruan gua kepada peminat2 Afdlin semua. Kalau minat afdlin, mari kita promote Afdlin punya blog di blog masing2.

Sorry membebel dan sekian terima kasih.

-Peminat no.8-

(jgn sape2 curik no.8 ni dari gua)

Anonymous said...

you may sing better then mawi, but you are not him. imagine having problem looking for mawi's album when they've produced it later.

you may be very fofular, and can write song as good as M. nasir but you are just not M. nasir.

Although in economics the neo-classical theory said "demand will create it owns supply" but in this dog eat dog world, the classical economics theory of supply creates it own demand applies, why? because of the power of marketing.

market yourself, not your album. be more controversial, like what yasmin ahmad did for her film sepet. Imagine without all those fuss, no one will actually watch her movies, but with all those controversies surrounding it. kaboommmmmm meletop.

afdlin syauki hilang akal campaign will be a blast if you go mengamuk-mengamuk with camera following you kat kedai-kedai musik. hik hik. Masuk berita you all.

JURY D.
hahahahah mati lah jury C, A dan B

sila lah lawati bloggers idol dan pilih bloggers kegemaran anda.
18sx-sesangat (parental guidance not needed, because they might get heart attack!!!)

azmi | 2¢ said...

JURY D >>
Awat sesat masuk komen blog ni pulak? Ni mesti kes giler kuasa ni kann?! (Repot kat JURY2 yang lain!!)
Si Afdlin ni tak masuk contest Bloggers Idol tu lerr.. (Tahun depan boleyy, kot? Hehehe..)

Anonymous said...

to be honest..... you nie suck giler.... betul. dalam Malaysia nie ada dua jenis group. (1) yang suka tengok ko nie. (2) yang meyampah giler sampai nak pecahkan TV bila tengok ko nie. aku group nombor 2. ko nie mmg betul2 meyampah di tengok... aku bukan la anti ko. dah rezeki ko nak wat lawak bodo kan?? sorry beb kalau aku selalu kutuk ko belakang2..chow.

yang meyampah tengok ko,
mamat yang tak suka lawak bangang dan takde motif

selambakodok said...

Anonymous, Lu dahsyat la bro. Semoga hidup lu aman selalu. Kirim salam kat mak dan bapak awak.

Anonymous said...

hun, u suck a LOT! album dah tak laku ke sampai nak buat mcm ni? seriously, this is so lame!

Anonymous said...

salam mr.fuyoo. i've send u the email requesting ur cd. i wud like to say here dat it wud be so so so so so so much easier if u can kindly state ur bank account number as suggested like the others. trust me it will make things a whole freakin lot easier for us to pay u thru the atm machine rather than being in queues.

yana said...

ahaks . itu hak dea la beb nk jual ke nk beri ke . ape la lu neh . tak respect sunggoh . sian ah kt lu neh . taula tak fofular tp jgnla dengki pula kan . kwang kwang kwang . namepon anonymous :)

selambakodok said...

lu memang dahsyat la anonymous. Lu mesti dahsyat tak hingat punya. gua tak popular takpe beb tapi lu anonymous??. lu sapa? pengecut lagi teruk dari tak popular gua rasa. I memang suck dan album i memang tak jual. tapi gua Afdlin Shauki dan lu ... Anonymous?
Tapi lu memang dahsyat. Parents u mesti bangga dengan u kan. Semoga semua cita-cita u tercapai anonymous. ahaks. heehee.

selambakodok said...

Kalau i nak padam komen u anonymous bila-bila masa aje tapi gua nak semua fans i tengok komen beradab terpelajar dan berani lu. lu memang dahsyat. heehee

selambakodok said...

i suck pasal ada orang bagi i suck. i hope ada orang bagi u suck juga. best suck ni sebenarnya.

muteaudio said...

Fuyoo! tergezut gue baca posting lu. Bukan main marah. Nanti gue sebarkan berita ni. Ada kat Pg skrang. Eh! kalau beli CD dpt poster sekali?

Kalau a few years later lu dah jadi famous giler babe and your peminat mintak lu reprint Fuyoo, lu buat tak? Then what will happen to our limited edition CD? Mungkin lu boleh letak cover lain utk reprint.

selambakodok said...

bukan marah mute audio.... teruja hee hee. Jangan takut, packaging akan berubah untuk reprint. mesti lain pasal cd ini you akan tengok memang tergadai segala bulu gua nak buat print macam ini.

morakimo said...

bro afdlin, gua dah ada album "fuuyoo" and have to agree its one of the best local albums I've listen so far, sepatutnya "fuyoo" should sapu all awards at AIM that time but....

takpe semoga maju jaya and try to bring your music outside M'sia, pegi jepun ke, korea, australia, europe, uk, us, etc orang mereka more "open" to accept your "mature" music.

Peace!

Moe

Hakim said...

afdlin, aku support engkau!!

Fuyoo! is truly WORLD lah!
sapa yang ada CD player dalam keta memang patut ada CD Fuyoo! ni sebagai salah satu CD pilihan untuk main dlm keta...
lagu2 dlm Fuyooo! memang best siut!

hakimamir

mama tinie said...

Sabar bro..sabar ..gile pissed off eheh ...btw keep up ur good work!Musti ramai yg support punyalah..don't worry .

KaptJArcher said...

Gua akan support you bro! Aku cuma takut the ugly Malaysian syndrom yang main kaut benda murah sebab murah ....

I'll buy retail or more ... at least aku tahu distributor tak ambil duit you.

nizam.nuri said...

aku sudah bosan dgn lawak bodo style kebanyakkan comedian kat malaysia kecuali saiful apek aa.. and i think that ur style lebih modern dan aku suka sebegitu... i love buli very very much... and pasal album fuyoo tu aku pernah dgr.. tapi tak pernah dengar pon lagu-lagu dalam tu.. lagu lu cilok gua, gua cilok lu tu ade dlm album tu ke??.. well.. good luck dgn kerja gila kau ni... saya mahu cd tu tapi..saya hanya seorang pelajar yang bergantung kepada pinjaman ptptn.. hahahahah.. sekian

gas.chamber said...

Honestly, I think no one sings Gemilang better than Jac.

yuz_fairuz said...

hie there bro afdlin!!
ASSALAMUALAIKUM (xjwb dosa tau...)
yeah,got ur CD in my mailbox today - i'll pay as soon as my september allowance banked in (sori,hamba cuma cikgu KPLI yg brgantung pd elaun bulanan ehsan kerajaan malaysia!!!)
believe me, ur album is worth MORE than rm35, sbb - malaysians has been paying not less than rm49.90 for britney yg irritatingly xreti menyanyi :P
so, i'm jz so damn proud to be a part of malaysia wif such talent as urs!!
can't get enough of 'waras','bukan cinta' n 'daku percaya' - can't wait to own a car wif CD player so dat u'll accompany my journey anywhere :)
keep d passion growing bro!!!

Anonymous said...

Aku masih menunggu ketibaan CD tersebut. Tak sabar rasanya aku nak dengar lagu lagu di dalamnya setelah sekian lama aku mencari di seluruh pelusuk kedai kaset di WP Labuan dan Kota Kinabalu. Entahlah!! aku pun tak tau kenapa ianya "sold out" di sini walaupun alasan tokeh kedai hanyalah "belum sampai la kawan mungkin minggu depan".Aku berdoa semuga Afdlin akan terus berjaya... merdeka!!merdeka!!

khairy said...

elllooooo Bro. My first time dengar your song kat KATHMANDU (NEPAL) - U as MC for one of tobbaco comp convension. It was somewhere around august 2003... Sekarang nie dah 2005. Cam x pecaya je! OK bro nak oder satu nie.... Semoga usaha anda mencapai matlamat! Good Luck n Happy Merdeka Day!

casta nesta said...

Hi bro...
Just wanna tell you im supporting your idea and move as well..
love you..(your talent!!!)..your music,your style...
Just order for your album in cd..hope to get it soon..
Ahh..by the way..my wife love you tu..(minat sgt)..last time she told me she saw you at a japanese restaurant at KLCC with your family baru2 nie..malu naak jumpe and ambil gambar..ntah ape2 la dia tu.,..\
anyway..love her as well..u take care..
cheers bro..

GreenGoblin said...

we will alwayz support u bro..
no matter what happen..
sapot tetap sapot..

Anonymous said...

Afdlin, tak kisah orang kata apa.. YOU ARE THE BEST. Saya memang admire you dari dulu lagi..

Nyanyi suara mantap, berlakon..selamba real giler.., idea cerita /sketsa luar biasa. Body..sekejap comel sekejap sasa.. anyway, sapa peduli rupa lagi dah. Mawi pun tak ensem.

Menanti kaset dari u.. pasal i tak nak ambil cd.. karang kena kidnap dengan my sister lak nanti. Lantak dia la nak beli sendiri... memasing dah kerja. Bagitau ek...macm mana nak bayar.

and afdlin...maybe suatu hari nanti semua orang akan berebutkan album u nie...or ikut formula mawi.. bawa lagu gadis melayu. But you tukar jadi gadis sabah... ahaks ahaks...


WEll brother..you ada peminat just sesetengah pihak menafikannya disebabkan SPEKULATOR musik di malaysia nie tak dapat terima muzik you. ek eleh bila lagi nak maju beb...

pelik kan...anyway PEOPLE...HAPPY MERDEKA and tahniah di atas kemenangan baru-baru ini di anugerah skrin.... fuyoo pergi hollywood tu.

Cedok lah idea kat sana..balik nanti buat movie...

Sidharja Qhaum said...

ni kodok mana lak nih? anyway, aku respek lu punya album la bai...tappiiiii...ni yg panjang tapi nih. dari sebeso-beso kedai muzik sampai la ke kedai mamak jual kaset,haram tak jumpa album lu.

Dok ( nama manja lu nih LOL ), meh la skali-skale pi blog aku lak kat http://jamloceng.blogspot.com/.

Shah said...

orang kita ni...album indon diorang suka dengar(w/pun hampeh) album malaysia yang berkualiti buat -buat x nampak siap kutuk lagi....saya menyokong album berkualiti tinggi dan baguss macam album afdlin shauki...keep up the good work...selamat hari merdeka untuk afdlin dan semua...

bulp said...

dude... haha .... stock ada lagi? reprint beb ... wa nak sejuta!!! haha tapi serious beb...

nynea said...

Aflin,

Kita kat Qatar semua terperanjat monyet you ada album dah, sebab kita semua dah tengok filem Buli. Tapi nak beli direct dari Aflin ler, sebab tak suka orang tengah, lagipun dapat reply dari Aflin sendiri mesti best giler.. sebab semua suka giler kat Aflin yang giler-giler.

All the best!

From all of us in Doha, Qatar.
Nynea

ryann said...

dah lama ada album afdlin. memang payah nak dapat. tapi berbaloi. ideologi dan kreativiti mempengaruhi semua produk. suka afdlin...sukalah produknya. hopely 'afdlin dah hilang akal' berjaya.

deep said...

Afdlin
I memang dah lama suka kat your personaliti. Sejak dari IKHLAS TAPI JAUH lagi. So , I hope you will venture further to somewhere no Malaysians have dared to go. Insyaallah berjaya.

renee said...

Especially to Anonymous,
Sure you ni peminat giler Mawi....and may be org felda macam Mawi.....yg totally kampung and make use of the word 'World' (tak kira grammar - main letak jek) to make him look outstanding.

This blog is for Afdlin fans - bole bela dgn peminat Mawas....eh silap Mawi.....

Chow!

Tabik Afdlin!!!

Anonymous said...

I really admire Aflin since I heard his duet song with shiela majid (pagi) ... it is nice song. I believe he will achieve a lot of successful moment in his career. I found this blog column masa I looking his new movie ‘baik punye cilok’… I regret because of stupidest and sombong bongkak his certain fan… I pun fan aflin jugak .. tapi why nak kutuk2 org lain like mawi….. I berasap je bila u all kutuk org felda. I nak je lempang u kiri kanan laju2. Because of people like u lah I tak respect mana2 fan club… be silent fan is better. Silap2 org felda tu lagi baik – baik walaupun hidup mereka susah. Tapi org2 yg cam u yg tak sayang mulut memang tak sembahyang… minum arak…. I bukan peminat mawi… I suka pada muzik… kay I bukan org felda…

Anonymous said...

afdlin.. rerasa ada stock lg ke CD ko tu .. aku nak satu ni...
sorry bro .. lambat masok blog ko.. banyak aktiviti la..

xitm-manjung said...

good to hear it's really 'afdlin'... i jugak nak order u punyer cd album... dah lame mencari pun... but sori lah lambat coz baru nie terserempak ngan your blog ni secara 'accident'...;)

Eh! you ada plan nak buat tak cd soundtrack utk 'buli balik'? If buat biler ndk keluarkan? but jgn plaks buat soundtrack siap ada cakap2, coz lagi sedap kalo layan lagu aje tanpa diselit skrip ber-dialog2 yg berjeler2 mcm soundtrack m'sia yg dulu pernah terdengo... serik! lepastuh tobat taknak dengar lg;)

mob1900 said...

eh, brother adlin takde Maybank akaun ker?
ni kan senang kalu kitaorang bayar online terus zoom masuk akaun.

lepas tu, kite bagi e-mail dengan address kite. kan senang!

ni male nak gi pejabat pos beli postal order/money order.

ni member nak beri idea sikit, harap-farap U jangan marah 'cam kat Buli Balik, cepat tua...buahahahak

TRUNASUCI said...

Hye mr Afdlin.. well i'm one of your craze fans.. ( walaupun takde la nak label myself as your "hardcore-fans / kipas-tengah2-keras" ) the most feveret slot is "A-HA".. rasanya dah boleh release as CD atau DVD untuk collectors item mcm aku ( pasal aku nih bz kadang nak tgk tv pun takde masa ).. lain2 tuh mmg aku craze with the movie "BULI BALIK".. any kind of your appearance pun.. termasuk dalm slot Harith Iskander "thursday nite live" ( kalau tak silap ehehe )..

anyway.. i like to meet u and ada beberapa idea yg maybe we can share/produce ( seriously ). Just terpikir i want to give it to u and share.. hope we can setdown for tea somewhere.. dan nih bukan bisnes-minded eh? i'm not take for any granted :)..

if u feel like to hear it.. u can email me at trunasuci (at) gmail.com

TQ..

p/s: majulah revolusi industri hiburan tanahair!! ( no more stewped good-looking artiste with crap talent! )

Anonymous said...

ini macam sudah bagus!!!mmg btoi pon,hang punya cd payah nak carikla afdlin.nanti aku email hang.
p/s:hang takdak selit lagu black metal 1@2 ka hahaha.just joking.

Anonymous said...

Welcome to our website for you World of Warcraft Gold,Wow Gold,Cheap World of Warcraft Gold,cheap wow gold,buy cheap wow gold,real wow gold,sell wow gold, ...Here wow gold of 1000 gold at $68.99-$80.99 ,World Of Warcraft Gold,buy wow gold,sell world of warcraft gold(wow gold),buy euro gold wow Cheap wow gold,cheapest wow gold store ... gw gold buy euro gold wow wow gold--buy cheap wow gold,sell wow gold.welcome to buy cheap wow gold--cheap, easy,wow gold purchasing.World of Warcraft,wow gold Super ...
We can have your wow gold,buy wow gold,wow gold game,gw gold, wow Gold Cheap wow, Cheap wow gold,world of warcraft gold deal,Cheap WOW Gold ...

Welcome to our website for you World of Warcraft Gold,Wow Gold,Cheap World of Warcraft Gold,wow gold,buy cheap wow gold,real wow gold,sell wow gold, ...
Here wow gold of 1000 gold at $68.99-$80.99,World Of Warcraft Gold,buy wow gold,sell world of warcraft gold(wow gold),buy gold wow lightninghoof instock Cheap wow gold,cheapest wow gold store ...
wow gold--buy cheap wow gold,sell wow gold.welcome to buy cheap wow gold--cheap, easy, wow gold purchasing.World of Warcraft,wow gold Super ...
Wow gold- Gold for buy gold wow lightninghoof instock EU-Server: ...wow Gold EU: starting from 84,99?; 3000 WoW Gold EU: starting from 119,99?. wow Gold- Leveling Services: ...
We can have your wow Gold,buy wow Gold,wow Gold game,wow gold, Cheap wow Gold, Cheap World of Warcraft Gold,world of warcraft gold deal,buy cheap wow gold,Cheap WOW Gold ...

Here wow Gold of 1000 gold at $68.99-$80.99,World Of Warcraft Gold,buy wow Gold,sell world of warcraft gold(wow gold),Cheap wow gold,cheapest World of Warcraft Gold store ...

ajey said...

hmm..
album ni bagus,sangat bagus actually.
maksud tersurat ade,yg tersirat pun ade... :)
aku suka lagu 'mangsa keadaan',sbb
ia ade kaitan dgn diri aku sendiri..
anyway,kudos kepada cik afdlin sbb
buat mende yg lain daripada yg lain!

teruskan kecemerlangan tuan hamba!!


CheerS!

日月神教-任我行 said...

成人遊戲,免費成人影片,成人光碟,情色遊戲,情色a片,情色網,性愛自拍,美女寫真,亂倫,戀愛ING,免費視訊聊天,視訊聊天,成人短片,美女交友,美女遊戲,18禁,三級片,美女,成人圖片區,avdvd,色情遊戲,情色貼圖,女優,偷拍,情色視訊,愛情小說,85cc成人片,成人貼圖站,成人論壇,080聊天室,080苗栗人聊天室,免費a片,視訊美女,視訊做愛,免費視訊,伊莉討論區,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,維克斯論壇,情色論壇,性感影片,正妹,走光,色遊戲,情色自拍,kk俱樂部,好玩遊戲,免費遊戲,貼圖區,好玩遊戲區,中部人聊天室,情色視訊聊天室,聊天室ut,自拍,後宮電影院,85cc,免費影片,a片