Pelikat Pants Designer

Pelikat Pants Designer
Number 1 Pelikat Pants Maker in the World!

Thursday, August 25, 2005

PROJECT : AFDLIN SHAUKI DAH HILANG AKAL UPDATE!

Hey i'm glad to hear that some of you dah dapat CD and cassettes, i am getting an average of a hundred emails a day. at this rate, by the end of this week, my music would have gone out to almost a thousand people. Tank you to those of you that have paid. The moneys will go to funding my next project ie. Afdlin & Hattan's blues project : Mak Ok Jer!!. Which we shall distribute to you too if you are interested in the next album. The fact that almost one thousand people have moved to do something about an issue that they are interested in or unhappy about, truly has made me belief that if we put our minds together, we, Malaysia, can achieve anything. Like eradicating poverty. MUCH RESPECT!! & MORE POWER TO ALL OF YOU.

There is also a change of email address for the PROJECT : AFDLIN SHAUKI DAH HILANG AKAL! which is no longer selambakodok@hotmail.com, to ...

  • selambakodok@gmail.com


  • Dalam masa lima hari ni gua punya hotmail punya space dah jardi critical dah. DAT is a good problem.
    Please take note. You beautiful-beautiful people. I am so touched by all the well wishers and friends who have my back. BOOYAKA SHAA!! You guys are the BOMB.

    58 comments:

    missunderstoodme said...

    way to go Bro.. tapi belum dapat lagi Cd tu.. maybe minggu depan agaknya baru sampai..

    WiFe shah astro yg chat dgn u kat cafe astro smlm said...

    i dah dpt cd tu smlm.. thanks bro..
    suka sgt lagu mia sara.. repeat byk kali.

    greena said...

    respect!!

    fariz said...

    cool idea. 100% behind you. Now my first step is to get one of your cd thru this internet channel.

    Teruskan memartabatkan 'seni' hiburan negara.

    Idup kodok.

    Unsunghero said...

    Salam Afdlin,
    Fuyooo dah sampai kat rumah gua semalam. terima kasih daun keladi. Teruskan projek mesra rakyat macam ni :)

    ZR said...

    eiiii, looking at all the responses, hurry up and lick those stamps already, bro!! i want mine too!!

    *fidgeting*

    :)

    acik ila said...

    Fuyooo Afdlin ada blog.. :D.. nice blog..

    gonna tag ur blog to mine :D

    putri fariza said...

    bro afdlin, i received my CD yesterday.. thank you sooooo much.. totally love it, listening to it rite now pun :) well, much respect to u bro.. i'll definitely support u n ur frens in whatever u guys decide to do. u rawkkk =)

    foxymophandlemama said...

    you're farnee dude. i'd definitely buy your cd even if you were a leper off the street provided that your sense of humour is still with you.

    FUUYO me.

    walkthrulife said...

    got the cd. love it. tak sabar nak tunggu project Mak Ok Jer. Hattan is one of my fav singer.

    babe_kl said...

    i sent my request via hotmail yesterday. do i hv to resend??

    Rnie said...

    bro aflin...
    nak gak cd tu...tapi pitih tadak lagi...tunggu gaji dlu leh tak?
    Hope jgn la abih dulu....
    tq

    syed syahrul zarizi said...

    fuh macam-macam la brother, cayalah

    Anonymous said...

    glad afdlin in full of spirit in our music industry...go go power kodok...

    Anonymous said...

    wa dah dapat cd lu semalam...seronok tengok dengan anak2 yang semenyer suker kat lu..
    hari ni gaji wa bayar thru IBG okay..
    hidup afdlin.
    kak mama

    redbloodedwoman said...

    bro, just wanna wish u luck. lots of it. and thanx for being sgt honest to us, ur fans and to the music industry.. kalau laa ada ramai lagi 'afdlin' di luar sana.. :)

    will keep track on ur projects.
    cheers!

    -M- said...

    Hah! Got the CD. Thanx dude! Booyakasha! Respect *snap*snap*

    D'BreadWinner said...

    wish all the way....wish u all the best...
    (CD tak dapat lagik ni, guadah jeles kat sesapa yg dah dapat...tak per sabar menanti....asal dapat....)
    CKIN

    Anonymous said...

    got your CD, am listening to it now!

    am truly impressed with the efficiency of your team!! cepat sunggoh.

    wait for cheque in mailbox, yaa..

    reenzmi said...

    Hi...

    Already received ur cassete, wat can i say... best giler for this mama buyung & baby dalam perut ... esp Mia sara song... soothing for both of us... biler nak buat small concert lak... Thank you so muchhhhh......

    Rem said...

    Dah agak dah. Mesti ada masalah dengan hotmail account ni. Tak taulah my email masuk ke tak. Or more important, dilayan ke tak. Takut dok tunggu punya tunggu, sampai kodok dah jadi cengkodok pun, tak sampai-sampai apa yang ditunggu....

    Anyway, good luck untuk your next project Bro! Takat ni boleh dengar lagu kat blog ni jer la. :(

    ted said...

    TQ received the album the day before. i mainkan dalam kereta my mom during our trip to tgv for Gol & Gincu and asked her to tell me how much does she think it's worth.
    first song, dia kata "mama ingat rm10 ok la ni". then, get this, after every couple of songs, she will UP the amount, hehe. another one sold!
    u definitely rock!

    faux diamante said...

    brader, if i may make a teensy weensy suggestion, for the next project, u taruk kat sini je sample(not the complete tracks) of all the songs in the album. abih tu sapa yg berminat baru order.

    atau distribute songs on demand, in mp3/wav format.so orang boleh pilih lagu mana dia nak,bayar dan download. blakang dia nak main kat ipod ka, burn to cd ka, lu save cost, orang pun save cost.

    minimize kan unsur-unsur kerugian.

    saja2 bagi idea bersahaja.

    rock on!

    Nkkd Lv said...

    gud job! next project with hattan? too bad. im not his fan. :/ gud luck tho.

    megat said...

    good luck bro!

    u r my inspire! hope u be more success in future!

    i agree with nazrah!

    freely visit my blog, sign by my idol ;)

    shu said...

    i have received ur cd, the best part, alamat nyer salah kat envelope, but it still reached me.

    The Visitor said...

    CD dah sampai! receptionist lembab kat my ofis held it downstairs for a day before sending it up to my desk.

    i will now listen and decide how much it's worth. definitely won't be 10 sen lah, bro! maybe 15 sen lah!

    just kidding!!!

    azmi | 2¢ said...

    Huuwaaaaa..! Orang lain sumer dah dapat CD FUUYO, aku nyerr lom lagik!! Inilah nasib tinggal kat hujung dunia nih.. *sigh* (Next week kot? *crosses fingers*) TENSEN nyerr!

    In the mean time, kena layan balik CD Zainal Abidin's Puteri.. & CD Marcell's Hanya Memuji. Repeat berulang kali sampai muntah, boleyy?! Haha..

    :-P

    BTW, aku setuju sangat, for the next projek: Mak OK jer [statement!!] that you do a bit of sampling through your blog.. so people can decide to buy or not.. You see.. YOU+Blues+Hattan= NOT your regular combination, and people might be a bit hesitant to commit (in buying).

    BUT then, DON'T worry too much-lah.. if you effort is thoroughly done, I'm sure the result will be shown through the quality in the final product.. Peminat gerenti beli punya in the end.

    All the best to you dude!

    ku E said...

    azmi, dun worry... i kat utara pun tak dpt lagik wahh...

    mudslinger said...

    afdlin ada blog! cool...
    i just spent the last hour reading all your posts (on the sly lah... supposed to be working hours now).

    anyway, just to let you know how refreshing it is to read such honest comments and observations.

    and i hope it's not too late to wish you welcome to blogging and selamat ber-belog...

    azmi | 2¢ said...

    ku e >>
    Ko kat utara Mesia tak dapat lagi, aku pulak jauh nuuuun kat selatan benua ni.. dah nak dekat2 ngan Kutub Antartika [okay, yang ni, statement over-acting skett] pulak tuu.. lagiiiiii-lah lambat..
    Sedey wo!
    :"(

    muteaudio said...

    It seems your project hilang akal tengah menjadi. Apa kata u extend this service to other penyanyi. Of course u select yg baik punya and charge them sikit utk cover cost.

    Seniman Jalanan said...

    salam...

    seniman tak dpt lagi cd tu...
    but no worry, mesti dpt punyer...
    project dgn hattan...
    wah nie mesti blues giler nie...
    besh besh...

    keep revolting art kodok...

    Anonymous said...

    Bro ,

    got it by this morning ,
    landed here safe 'n sound , loud 'n clear,
    .. alhamdulillah in one piece too ..
    my boss passed it to me and ask "what's that ?",

    me , dont jawap apa-apa , just straight away place it on CD player and let them pasang telinga lor ..
    after couple of songs , he ask ? .." Who is this guy ? "
    me said "a talented local kodok "
    "Malaysian ? "
    "yup"

    "wallauwei .... barang baik maa " .

    me, the only malay kodok in the company , rest the case !!

    well done bro .. cheque is on the way !!

    Jun

    Rina & Liza said...

    ala tukar email addy plak.. apa ni afdlin, i have sent twice email, tarak dapat apa pun.. don't worry i will definately bayar punya.. jangan buat gua pulak yang hilang akal.. waaaaa

    Anonymous said...

    Mak OK jer ..sound pondan-like to me

    xannere said...

    thanx-a-lot afdlin!!my mum called me teros ckp..ade fuyoo2 baru sampai ni!..hahhaa..balerk ni nk dgr teross

    heavenlysublime said...

    i have yet to receive my copy!!!

    ku E said...

    azmi, jgn jealous i dah dpt a copy of my cd! ;)

    according 2 my staff he recd it yesterday but since i was not in (collecting sum promo items in ipoh), i only managed 2 unwrap it this morning. am listening to it now.

    tqsm afdlin, chq is on d way!

    azmie said...

    first time masuk sinih...cd aper nih? nak satu bole? kene bayar ker?

    REM said...

    Bro Afdlin,

    Dah dapat CD! Fuh.. bukan main cekap lagi. Minta minggu lepas, hari ini dah sampai ke UK. Effisien habis! Cek untuk 'bayaran penuh + kos pos' is on the way. The album worths it. :)

    Hmmm.. buku "Wilayah Kutu" juga yang tak sampai-sampai hingga sekarang. Cam mana ni, dah lebih 3 minggu. Dah ler kenapa bayar dulu. Ooopss, silap tempat buat aduan ke? :)

    Anonymous said...

    by the way, bro afdlin ade tak daftar untuk permilihan program angkasawan pertaman malaysia?

    fishball1906 said...

    Mr.Afdlin,
    i cannot believe your service is quicker than my mom sending me a parcel for Raya. did u use to work for UPS?
    am now 'fuuyo'ing here and there and everywhere in Edinburgh!! thanks a lot, and well done again. hoping to see your name as our First Astronaut!, and sign me up for your duo with Hattan pronto! p/s Miasara chomel-lah sangat! bagi makan apa?? :)

    min superherO said...

    uwaaa...gua pOn nak dengarr FUYOOO....

    salah said...

    gua mmg nak dgr gila2 projek blues lu dgn hattan. kasik ada slide guitar apa semua na?

    Anonymous said...

    hei afdlin, i dah beli album ni mase dia mula2 kaur dulu.i tggu album u since the 1st time i dgr sampai bila kt planet on 2001.tiap hari i main fuyyoo beb!!serius best giler!!!go afdlin!!

    Anonymous said...

    afdlin, lagu dlm tu mmg best giler.xde satu pun yg aku x suke!aku pelik kenape ramai yg xdpt beli...aku tau pasal blog ni pun, sbb bace paper pg tadi....anyways,all the best!!FUYOO!

    -sera-

    D said...

    nyeheheheheheheheheehheeheh!! diding terkinjat arrr Afdlin gune that word BOOYAKASHA!! ahahahahahahahaha

    RESTECPAH!! :P

    maolenin said...

    bro! cool gile idea distribute sendiri album ni. teringat dgn system of a down mase diorang mule2 glemer (tp diorang xde laa gile sampai dgr dulu bayar kemudian). papepun, better ko plan pemasaran next album. jual rm5 satu ka. mcm cd pirate. kualiti kasi kurang pun xpe. buat mcm cd burn jadi la. asian peeps always look for cheaper things meh. that's y pirate ni laku. tp kalau ko ade kontrak, masalah sket la. heh! i won't laugh ur GILA plan though. successful entrepreneurs mmg buat kerja gila. mcm starbucks jual kopi USD5 sdgkan mase tu kopi secawan USD1 dah bley dpt. skarang millionaire sudah mamat tu. hopefully ur fans bayar harga setimpal dgn kualiti album. xde laa puji saje. :P i'd love to have one, but sbb dah masok paper semlm, mesti dah out of stock. aku suggest ko buat fan club la. mcm fan club budak akademi FLAWtasia. diorang senang dpt show sbb fan tlg cari. n who knows maybe the FC can hel distribute ur cd. :) semoga maju jaya! katakan TAK NAK untuk LELEH! hahaha!

    Anonymous said...

    bro!!! tahniah sbb menang anugerah skrin!!!!! u mmg layak terima that awards.. TAHNIAH! TAHNIAH! TAHNIAH!

    _noey

    swashbuckler said...

    afdlin menang award tu aku tak heran langsung sebab dia talented & gifted & giler2 sikit. walau dia tak hensem tapi aku tetap tengok dia kalau kuar kat tv (aku tetap suka dia walaupun dia tak suka Man U sebab masa Man U datang M'sia, dia jadi emcee kat Jalan P Ramlee, dia dok laung "Manchester..Manchester" bagai nak rak, cari makan beb, hehehe)

    Khairin said...

    I dah anta emai dua kali. My MIS kata, company email takleh anta alamat hotmail. so td try alamat gmail. takleh gak. So.... pssssslssssssssssss(berjuta2 kali) anta the CD to the below address.

    (Monday - Friday: 8.30am to 5.30pm)

    Attn: Khairin Hussin (Material Section)

    Y.S.P. Industries (M) Sdn Bhd
    16th Floor, Plaza IBM,
    No. 1, Jalan Tun MOhd Fuad,
    Taman Tun Dr. Ismail,
    60000 Kuala Lumpur.

    p/s: i pun ada tulis kat blog women's day. So if u anta 2, i'l pay for 2, coz my sister pun antar email gak.

    mrhenri said...

    hi afdlin, are you a fan of ALI G? or Borat?

    oh me said...

    akum

    bangga gua mr.fuyoo dh guna gmail. cd dh sampai mr fuyoo. nnt gua wire transfer duit lu mr.fuyoo.

    cau cin cau.

    ina said...

    akan ku beli nanti...

    spiral said...

    allo bro kodok!! guna gmail.. huhu baguslah dmail dah 2.5G huhu.. dengar kata join ngan kak adiba launch album.. adeis.. kaba-kaba la kat kami semua.. hehe.. mr kodok nie email yang tak seberapa sepastik.. spiralspastic@gmail.com .. kim salam kat pokok kelapak!! huhu

    fazamania said...

    idea mmg gileee... tapi baguss!!! ini tandanya artis kita x mengharapkan orang lain utk survive..so teruskan ...

    kambinggirang said...

    ...maka kambinggirang pun berkata kepada en kodok dalam blognya "macamna nak check kalu en kodok dah dapat ke belum email kami?kang tunggu sampai berbulu ketiak (kambing sudah pun berjanggut) tapi tak dapat, frust la kami...dah la kat kedai tsusah nak jumpa..err...ada ke?