Pelikat Pants Designer

Pelikat Pants Designer
Number 1 Pelikat Pants Maker in the World!

Tuesday, August 30, 2005

Backstage Ketika Rehearsal Concert Merdeka KLCC 2005!!

Kepada kodok-kodok yang nak tahu apa dia aktiviti chief kodok semalam - Inilah dia. Korang ingat menang award ada orang nak bagi cuti ke..hampeh.. keje yop keje!!

1. Mak Yusni,Me, Hutch dan Zaibo - The Fusion Bhangra! Mission impossible kita untuk belajar menyanyi dalam bahasa hindi dan mereka nyanyi lagu 'AKU LELAKI' dari Album Fuuyo!!!!


2. Hutch - Tok Guru Bhangra Gua!! Kawan gua ni mempunyai koleksi minus one lagu hindustan yang terbesar di dalam dunia ni - katanyalah. A very nice guy. N' talented as hell!


3. Rosyam, selaku hos Malam concert Merdeka KLCC, tengah layan perasaan? Takkan Tak puas hati ngan gua kut? hee hee.. Apa-apahal pun gua respek gila kat dia ni pasal, selain dari gua, inilah sorang lagi orang tak senyuman yang bekerja tak henti-henti.


4. Ini penari2 Noraniza Idris. Penari tengah tu cunnn gila,! Nak berkenalan tapi malu nak bukak mulut! ahaks..


5. Gua dengan salah seorang idola gua, Aziz Sattar. Kagum aku dengan dia ni. Lagenda ini patut diberi peng - hormatan yang lebih tinggi. Jangan bagi dia jadi macam Allahyarham P.Ramlee - lah nanti, dah takde baru orang nak sibuk-sibuk bagi Tan sri-lah, apa-lah. RESPEKTAH Uncle Aziz!


6. MARSHA AF3 : "Mana abang afdlin tak sampai-sampai rehearsal ni...dahlah dia suruh i pegang trofi anugerah skrin dia....sampai lenguh tangan Marsha AF3 tau"


7. I dream of anak Jin!! Joe Wings, Selambakodok dan Rahim Maarof (legend KAPAK tuu!!)


8. Prana... Aji dan Samuel Dass tengah tuning guitar dengan Sitar! World!!. Muzik depa ni sangat meng - asyikkan ianya Gabungan music Indian ragga, bersama funk dan blues! Happeningkodok!!


9.Selambakodok di atas Pentas bersama rakan kekodok yang lain. Selamat hari jadi Malaysiaku yang sangat aku sayang, semoga kau terus kekal aman dan di lindungi Allah.


10. The Bhangra Posse - Symbol muzik progressif melayu berjumpa muzik tradisi punjabi!! Hilang akal!!


11. Yantzen yang kelaparan kerana rehearsal satu hari telah menjadi cannibal dan memakan tangan Bob. Anuar menyorak Yantzen supaya gigit kuat-kuat.


12. Amy Search bersama gang2 lain menunggu detik 12 malam - Malam Merdeka! (olok-olok)

87 comments:

Anonymous said...

Yeeey ...
aku dah terima CD semalam
... wife aku pesan "hah ... jangan buat-buat lupa nak bayor ....."

he he he wife aku nih !!!

Anonymous said...

Best siot.
Tak rugi beli.

~ kodokjambu

damnlyweird said...

wah, afdlin shauki ada blog...tak sangka ada gak masa afdlin shauki berblog ye....anyway, keep a good work... ;)

Anonymous said...

gua pon dh dapat cd smalam..
tq bro..
"lagu minor key ini akan tetap ku nyanyi..
walaupun aku benci..
kerana kau yg beli..
itu yg diberitahu oleh record company..
jd terus ku nyanyi..
mcm seekor b**i.."
nice...

-KOMA

lina said...

minatnye kat anuar zain!! kem salam leh? hehe

zana said...

Afdlin, tahniah diatas kejayaan anda......

Jangan peduli apa orang kata tentang awak, kerana awak telah berikan yang terbaik untuk peminat awak.....Good Luck

Pah said...

hi afdlin,
it's great to see all local artists making a huge effort to celebrate Hari Merdeka.. :)

i minat Rahim Maarof.. kem salam kat dia nanti..

loving your blog to bits. Keep up the good work ya?

greena said...

afdlin, make sure you hafal lagu jalur gemilang tau!.. heheheh

dD.Diyana said...

you make me feel as if i'm part of the family je.


i heart prana.
i heart marsha(but not her red hair)
i heart anuar zain.
i heart Bob.
rahim maarof.
amy search.

Oh,and Afdlin Shauki too.

:D

dD,
Paris,France.

ikanblues said...

Bestnyer.

Tak yah beli majalah hiburan nak tengok kodok-kodok semua.

Lagi
Lagi
Lagi

azyze gomez said...

Seldom do we get to see artistes taking tonnes of pictures with other artistes.

Ingatkan peminat saja yang gila tangkap gambaq artis.

Keep snapping, the pics are cool!

she-blocks said...

hey bro afdlin!!

bleh dak email your pic & anuar's. chumel la kelian berdua nih..hikhikhikhik...

walkthrulife said...

wah wah wah cekya..sempat mintak gambar abg nuar dia.

chief kodok..looks like u r having a great time bekerja...

selamat hari merdeka

LyNi said...

hi afdlin...

dun forget to take more pics tonite.. esp anuar zain... sure happening...

Merdeka!!!!

Lyni
Peminatmu di Spore

jaja said...

hi afdlin shauki...lawa gambar...

Anonymous said...

merdeka pun kena kerja tau!! biler laa nak merdeka dari kerja ni

anyway afdlin,nice pic..thanx sbb upload dlm blog ni..mmg happening..

have fun!!

-mona-

flowergal said...

waa...chief kodok banyak bz aaa...syukur ler...dah menang awards 3 tuh kene ler keje 3x ganda..tul tak kodok2x sekelian...eh..chief kodok tak de nak buat movie ke ngan sedara kodok 'harith iskandar' tuh? sure best..OK.?!!!
ari ni utk chief kodok lagi
-----^{@

Zack said...

selambakodok, pls tell yantzen to bite you la, meatier, heheh ;-)

btw, lurve the cool pix. keep 'em coming bro !

ps : mana cd aku tak sampai2 lagi ni...

faux diamante said...

finally, an update...ongeh poghut den nunggu!


kau dah buat aku addicted la kodok!jangan sekali-kali lu suruh PA yg update okay.

lu tulis sendiri lagi telus dan luhur!

keep it up.

azmi | 2¢ said...

Hari cuti Merdeka pun kena kerja ke beb? Tak merdeka pun?!! Kwangkwangkwang.. Hehehhh.. KIDDING!

Have fun celebrating!
MERDEKA!!

::cekodok vegemite::

Dida said...

Fuyyo...rajin betul Chief Kodok ambik gbr, ek?...Konsert Merdeka ni tunjuk live kat TV tak?....

Anonymous said...

ye lah...pulak tu ada amik gambar dgn my fav. singer lagi satu .....ok selamat MERDEKA kengkawan ni M'sia....dari jiran kamu....hehehe...jgn lupa amik gambar lagi banyak..oritezz!!

ann_bfk7358 said...

memang sporting ar u brother!(;

LMj said...

alaaaa..... sonoknya chief kodok bergambar sakan sambil bekerja. ish ish ish... MERDEKA! MERDEKA!! MERDEKA!!!!

casta nesta said...

alhamdillillah..
rezeki u dah dtg ..good to see you bz with all the works for our lovely and wonderful country,and thanks for sharing your moments with us..
ehh..mana cd aku laa???kena bagi 2 wks notis ke???hhehhehe...
i understand you bro..its ok..cool dude..have fun at the merdeka party klcc..will join there with myu wife and family..
to c you and the rest of the guys..
dancing bangra sampai pagi...:)

msmayonaise said...

meriahnye !!!

esok cuti rasanya nak buat cucur kodok sempena menyambut kemenangan raja kodok...sambil tengok citer BULI

ALL THE BEST BRO !

maolenin said...

good luck bro! nway.. awek tgh tu mmg cun.. hehe! slack muke bermake up je.. x suke awek makeup2 ni.. suke fresh look.. :P happy national day!

Anonymous said...

Bro ....

Sebelum buat show kat KLCC .. I tengok show la ..kita sama-sama sembahyang maghrib dulu kat mesjid KLCC tu ...isyak boleh buat lepas show .....SHOW, SHOW JUGAK ..AKHIRAT JANGAN LUPA ....

cyberdad said...

happy merdeka to you kodoks out there!

dshashay said...

chi dok.. mlm karang ko jumpa aweks penari tue ko krim salam akuk nyer gak kay?? ko raser2 dier bacatak blor ko nie?? mmg babelicious laaa muko dier..

rez said...

peh kau afdlin.. mau kene pukul dengan chopstick ke? napa kau sakitkan tangan awek aku. aku beduk ngan chopstick kang.

rez said...

afdlin aku amik gambar marsha boleh ek. aku letak credit. ah takyah credit pon takpe blog ko dah meletop hhoho boleh ek afdlin... jgn lupa malam ni sambut merdeka ngan al kuliyah kol 9.30

babySyaza said...

tanggal tigapuloh satu....
(Afdlin : webek webek!!)

bulan lapaaann lima puloh tujoh...
(Afdlin : webek webek!!)

aku tau kalo bro afdlin jadik backup singer...inilah jadiknyee...

Ic3dLatt3 said...

lurve the photos bro! and the captions too!

Anonymous said...

Saya July Twins... bestnyer... bestnyer. Tak sangka dah 48 thn merdeka. Merdeka lah kamu wahai anak Malaysia. Jangan lupa bumi yang dipijak walaupun sudah menjunjung langit. Fuyooo! hebat belum beli lagi tapi dah dengar dari Jun twin saya... bila ye nak pesan ni?? Nanti ler... nanti saya oder yer chief...

Suzie said...

Abg Afdlin,

Admire your work and great entries! Kalau jumpa Amy Search. Bagitau kat dia anak sedara dia (Suzie Mohamed-Cucu Arwah Abd Ghani in Bakar Batu, JB) kirim salam ok.

Feel free to drop by my blogsite a a sneak preview of an insane working mother's life! I think you would be one of the few who would appreciate my take on office politics!

All the best bro! Love your work in Buli. Great job!

Anis_Lisa said...

Abg Afdlin,
First- congratulations! you deserve those awards.

Secondly- thanks for the FUUYO cd! it's great. The cheque is in the mail.

And lastly- ACTORLYMPICS! ROCKS.

good luck for your merdeka show tonight.

dak wanie said...

i just wish i could read Quran like i read your blog (dont get me wrong people, - i mean religously)Looking forward for my copy of the latest album -like i said cd aa cd...

KT said...

Ramainya geng kodokk...fuiiiyoo... hehehe...

Alina Shofni Binti Mohamad said...

tahniah abg afdlin,

yang pasai inul lebih world dari mawi, of course la. kawan tu kan org baru.. dia kata, dia artis bertaraf world ka, dia minat music world? kecik gak ati bila abg afdlin bandingkan dgn mawi plak.

sorila tak bleh pi tgk konsert merdeka tu. org pompuan tak bleh keluar mlm..

askar kodok said...

hai chief kodok...

saya stuju sgt2 ngan chief psl pak aziz satar tu..walhal pak aziz dah byk gila sumbgn dia pada industry filem..jgn nanti bila org tu dah takde, baru nak tergedik2 bg pengiktirfn...takde maknenya

min superherO said...

Hey superkodok,

ur picture made me LOL....

Huhuhuhuuu...Jangan lupa skodeng chicks-chicks yang lain plak kat situ....

Anonymous said...

hi afdlin

mawi ponteng rehearsal ka?
tolong la nasihatkan kodok pipih tu ya.

happy merdeka

min superherO said...

yang pasal Uncle Aziz Sattar tu, itu ari baru gak aku bersembang dgn sorang brader Taxi ni time aku otw to office...

memang betul pOn Malaysia slalu macam tu. Bila orang tu dah takde, baru laa terhegeh-hegeh nak kasik award laa, pingat laa. Walhal time orang tu still ada memerah keringat, taknak di kasinya.....

Hmpphh...

shahnon said...

waahh banyaknye gambar2! best best :P

Anonymous said...

lebey kurang lagi 6 jam nk kul 12 mlm....pastuh....MERDEKA! MERDEKA! MERDEKA!

good luck brader Afdlin!!

from,
-nyamuk-

Anonymous said...

bro aflin,
good luck tonite! Jangan lupa lycics eh! Janga lupa amik gambar marsha banyak2!!!Happy national day!!!

from
SARA LONDOH

fooDcrazEE said...

kodok kodok pun at least blog dalam bahasa melayu. Caya lar bang afdlin Semangat betui. Gue pun tengak pikiak nak blog abenda lar.

mosh said...

yo! chief Kod, congrates bagged 3 awards!! keep it up!!

f_emme_fatale said...

just discovered your blog after reading an article bout you in teh newspaper.keep up the good work,man!

Putera Emas said...

Yo bro.. congrat for the wins in Buli.

n said...

best! best!.. bnyk gamba!!.. kim slm kat worlddd @kodok pipih & pokok kelapak ekk.. dan jugak amy search dan..dan.. bhangra cute yg pakai topi warna kuning tuh.. muahahahaha..
kodok2 sekelian.. lupa lirik xper, tp jgn tulis lirik kat tapak tgn ... hehhehe

adios.. and enjoysss...

midyque said...

Wahh!! bulan merdeka camni byk rezeki masuk kan kodok .. bagus la.

p/s : kiim salam kat kodok MARSHA blee ?

PlugInBaby said...

hiyyah!!!..fire damnlyweird!!!!!!! mana aku pi..di siittew ada dia!!!!!!!fire!!!!!!!!..eh.eh..silap ingatkan blog sape tadi...ihik..

jaggedthots said...

Hooop, Alf. Baru la sekarang aku tau hang ada blog. (via suanie's blog) Anyways, great job on the photos... Yeng

BTW, will be sending email to selambakodok soon! Yes yes yes guilty as charged! Nuff said

zickeys said...

Steady la chief kodok.... Lawak lu mmg class la brader. Btw, dlm citer BULI BALIK, lu plak ka yg buli Hans? Hehehe... Buli cecukup beb. Biar lu naik plak keta Skyline, langgar buntut keta Evo8 Hans. Heheheh

Anonymous said...

best siut lu jumpa ngan amy search ni...
gua pun nak jumpa dia...
huhu...

Man Ghaira Ana said...

bcayalah bro....

gempak..slumber...penat gusi ketawa ...klinik tutup plak nak cek sampai bengkak bengkak gusi ni terlebih gelak...AhAkssssss..

ok..cau

Aswad said...

mak ai kodokkkkk!

wah ko pun ada blog ye kodok?
aku pun apa hal la pagi merdeka tu pegi google cucur kodok tetiba timbul link kat ko...

actually ni baguih ni... at least hang boleh sembor la apa nak sembor.. takyah nak tunggu reporter media hiburan tu mai kat hang.
apa lagi kodok oiiii
ni la nama dia...
merdeka~!!!!!

:)
ps ..ko tukar la settings posting tu.. dia suruh type words berbelit tu kat bawah tu no need arrr...

Anonymous said...

konsert mlm merdeka klcc was MARVELOUS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!..my fav performance adalah Rockstars legend,Anuar zain,zainal,bhangra,sitar+gitar,violin oleh sek.sri cempaka dan paling tak sangka ROY dan FARA!!!

aku TERPEGUN,TERPUKAU dgr nyanyian roy dan fara..mcm josh groban+ruth sahanaya..tp aku rasa lps perfomance mlm td, josh groban tu yg mcm roy..and best part is fara tak jerit2 mcm biasa..menjadikan gabungan dorg berdua utk lagu the Prayer tu mmg tip top,unik dan best..mmg unik..harap radio era akan mainkan lagu yg dorg nyanyi live tu..marvellous...mmg best..world class perfomances...syabas..

**jarang dgr lagu roy kat radio now,just tau dia skg aktif dgn jemputan2 dan lagu iklan/patriotik.

-mona-

judd said...

Marsha..nyum nyum..

it's just me said...

afdlin,

lately cam agak confuse ngan iklah petronas sempena merdeka day tu... btul ke hafsham tu kudung sebelah?? please answer me...

ina said...

wah...best gmbr2..anyway..selamat menyambut kemerdekaan utk semua!ehehehhe

Anonymous said...

korang kat blog ini tolong lah tingkatkan semangat kemerdekaan sikit. korang rakyat malaysia ke tak? takde semangat patriotik langsung! sempena hari kemerdekaan ini tulis lah apa2 yg patriotik sikit. ada faham? kalau tak faham, mari semua join putera umno..kami boleh fahamkan korang dengan semangat patriotik.

terima kasih

Exco Putera Umno

she-shima said...

hi boss,

i really had fun last nite. Abang ni hilang akal lah.. apa jadi dengan peraduan meneka ini kasut sape?

To all Bapak Aziz fans, just wanna share my experiences with him, He's very talented giler!, very funny man, loving person,very cool dan respectful dan masih bertenaga. kalu lepak ngan dia, ada je cerita - cerita zaman dulu, cerita pasal allahyarham Tan Sri P. Ramlee, cerita pasal projek yang akan datang. Fuhh!!! masih busy shooting lagi tu... apa apa pun, It's an honour to me dapat "lepak" ngan Bapak Aziz, i respect him so much, to all of us, let's appreciate what he has done to da film industry!!

she-shima said...

abang!!!!

burn me all da photos please.... i need one osso... please!!!

tengkiu, muuahhhhhh

Adam said...

Erm....dekat HOLLYWOOD..ader rakyat Malaysia sambut Merdeka tak??? :P

Adam said...

Erm....dekat HOLLYWOOD..ader rakyat Malaysia sambut Merdeka tak??? :P

Adam said...

Erm....dekat HOLLYWOOD..ader rakyat Malaysia sambut Merdeka tak??? :P

Adam said...

Erm....dekat HOLLYWOOD..ader rakyat Malaysia sambut Merdeka tak??? :P

anisism said...

dekat MELBORED ada orang sambut merdeka!! mehla chief kodok hiburkan kodok-kodok yang dah dapat cd (tapi buat2 bangang tak bayo2 lagi ni hah, nanti2 ade la tuh) kat melbored ni hah. datang la weh. merdeka, merdeka la gak.

Deanz said...

Salam Afdlin,
Tahniah atas kemenagan anugerah tempohari...yang dulu-dulu kini dan moga selama-lamanya..

Nak tanya sikit vcd BULI dulu kenapa tak dijual dgn harga RM9.90 shj macam yang PGL buat?

Apapun Chaiyok-cahiyok, gua baik punya chilok...dan selamat mengkodok !!! Har..har..har..

Izham said...

Yo Bro,

Awek yang tengah yang cun tu nama dia gua pun tak tau.

Tapi memang cunla, macam awek gua je. Memang awek gua kot?

Anonymous said...

hi afdlin,
tabek hormat, bz2 pun sempat ber'blog'. nak ucapkan tahniah kerana dpt. 2 anugerah hari itu.

teruskan usaha....

ija

ija said...

cantiknya gambar...

Rem said...

Tak payah beli URTV dan Mangga lagi dah. Cukup lawat blog kodok Afdlin. Bukan takat cerita luar kelambu. Cerita dalam kelambu pun ada. Lengkap dengan gambar sensasi!

Lama tak tengok si Joe wing. Apa pasal rupa dia macam baru keluar dari kerak bumi? :)

Cun ke penari Kak Ani tu? Hmmm, tengok gambar Marsha lagi cun melecun, walaupun pose dia macam ala-ala perempuan gersang tengah tunggu boifren. Mulut siap nganga! (Jangan salah faham yer. Saya tak kata Marsha gersang. Saya kata pose dia tu 'ala-ala macam'.) :)

min superherO said...

bang afdlin,

aku prasan laa dancer Kak Ani tu dalam tv smalam..kamera siap close-up focus lagik...Huhuhuhuhuu...

p/s : still tengah tunggu FUYOO sampai kat ofis aku..Lama lagik ke bang??

Zack said...

Yeah, Rem, itu yg bestnya blog Afdlin ni, we can see artistes in the natural state, sans make-up and all the labucis yg berkilauan, muahahahahhhhh. They are sooo like us.

btw, Afdlin, where is my cassette? Tak nak hantar ke? (Hari2 aku bukak post box rumah MIL tunggu parcel...)

D'BreadWinner said...

abg afdlin....
mana saya punya CD? tak sampai punnnn...lama saya tunggu nih? ker dah tak der stok ni??? huhuhu selalu tumpang kasih dengar my trainer punya CD...btw, TQ kak NORESSA sbb bg lepas gian....

'menunggu bulan jatuh ke riba....'

CKIN

Am said...

makin popularlah blog saudara afdlin ni, boleh menang anugerah blog paling popular ni.

Minat kat penari tu ya, kalau berkenalan dgn dia kirim salam Am sekali ya, cun juga dia tu hehehehe

Ly said...

abg afdlin....

sakan berposing erks? kekekkeke

dh! dh! dh timer cd tue.. tgh dgr nie... knkrg ler komen erks? lalallalal

mekaceh daun keladi...
ops, payment blom byr lg..
sowiiiii... kekkeke

Anonymous said...

Afdlin....ehehehehe...thanks for NOT posting the unphotogenic pics of uhmm....other people yang kena naya oleh Shima. muehehehe
By the way, bro...tak bosan kaa orang miontak kem salam. Huhuhuhuhu!!!

Anonymous said...

Hi,it's nice to read what is going on in the arts & entertainment industry in Malaysia. I really enjoy reading your blog and I am in France.
Please share more of the retrospective view of living from day to day in Malaysia in your world of entertainment.

Nique.

Anonymous said...

tahniah!kelakar giler lagu along bkt beruntung

AyuZai said...

a'kum abg afdlin..saya peminat fanatik abg afdlin..uwaarggghhh..hahahha..suma filem abg afdlin saya mesti tak miss tgk punya..bagi saya abg afdlin jejaka hensem dan comel seantero malaysia..hahahhah..saya Ayu..kalau abg afdlin masih ingat,saya ler penari petronas yg suka peluk abg afdlin tu masa konsert merdeka klcc..heheheheh..apapun saya akan tetap menyokong perjuangan abg afdlin..idup kodok...!!!!

Rem said...

Zack, cam mana kaset blum dapek? Saya order hari rabu, minggu depan isnin dah sampai! Ntah-ntah posmen bawa lari kut..

shay said...

incik kodok..penari tu dulu pernah masuk Dewi Remaja aaa dpt Dewi Talented ke hape...nama dia Lily kot...dia kawan zul yahya...hehehe tee hee aku lak yg tau..huhuhu