Pelikat Pants Designer

Pelikat Pants Designer
Number 1 Pelikat Pants Maker in the World!

Sunday, August 21, 2005

PROJECT : AFDLIN SHAUKI DAH HILANG AKAL!

19 comments:

missunderstoodme said...

dah ada blog baru untuk projek ni, macam ada plan besar nampak. what's in your head Bro?

dah masuk ranking top blogs.. best!

"Selamat Hari Kebangsaan"

azyze gomez said...

already talked abt it on my blog. friends are all going crazy!

am supporting you all da way, bro!

slamat merdeka!

rez said...

gambar ni pon lu post!! lu memang dah hilang akal harhahrahr

encik_roy said...

Kasi road tax gelas besar satuu !..

azmi | 2¢ said...

Afdlin, siap ada banner lagi tu.. Khellessss ko, beb!

PS: I'll tempel the banner in my blog entry too, if you don't mind. ;-)

queserasera said...

askum.. waa.. hebat gak projek besar²an ni ye :)

Fariz said...

sapa yang hilang akal ni.. korang ke Afdlin? asal apa yang brader ni buh kat blog, sure korang suka, cayalah, itulah, inilah... tu baru buh banner..hahahaa.. gilo ko?

sikapitan said...

Sokongan dari hamba khas buat saudara Afdlin. Semoga berjaya.

The internet revolution is finally reaching the Malay market.Traditional medium has lost its tooth and credibility.Promosi internet lagi jimat kos!!!:)

http://senikami.blogspot.com

Seniman Jalanan said...

salam...
akan trus menyapot perjuangan ko kodok...
truskan perjuangan...

kepala_angin said...

such honesty in promoting your own craft -- a rare attitude these days. My hats to you En. Selambakodok.

Golf Addix said...

u r fun. entertaining. amusing. lawak melayu educated terakhir. memang got style. walu pon tak mcm p ramlee but u r the equivalent in the new cyber era. luv to see more of u on the screen or even at life stage outburst. how i wish more do things like u, but then again it wont be the selambakodok we know of. keep it up and down bro.

Zed said...

A new found respect for your craft... Glad I started to walk the blogs and bumped into yours.

Just an idea, if you have an SMS ID which we can send you a message at 1 Ringgit a pop, and tie it into the Hilang Akal promo, publicize it well through this vast network of blogs that visits - I am sure it would send the point across.

Lepas nih AFUNDI AFDLIN lah pulaakkkk! WORLD tak WORLD but record labels have been an issue since the days of Elvis bro. It is all about markets and about being heard. The Afdlin I read in the blog does not reflect the Afdlin we see marketed.

I think you are up to something good here bro...

Be seeing you at Actorlympics!

Cheers.

Murni M. said...

2 thumbs up to you!! Idea yang memang selambakodok. Best!

nordinar said...

salam bro! resteppa.. kelaka selambakodok betul skrip2 Buli. Buli Balik ada guna nama saya lagi ker? (wakaka.. perasan)

kulatkulat said...

hai bro afdlin...
this is sofea hype..
do u got my email bout the question & the MMU student project?

Ed said...

Afdlin,
Honestly...u nak honest opinion ker nak puji-pujian (pinjam kata-kata Syafinaz).

Kalau nak puji-pujian u cari ler kat peminat u yang minat u walau apa pun yang buat.

Kalau nak honest opinion, I ni bukan peminat u but I tengok your work bila ada kesempatan.

Honestly, your Buli macam projek bebudak kolej. Upgrade sikit dari Razak punya movie. I still have faith in you. Kalau you bleh keluar dari kepompong slapstik Aziz or Badul. Carik shots-shots yang ada nilai komersial, jalan cerita yang tak cliche, joke-joke yang fresh. I think mesti you ni BOOM!

You ni sebenarnya dah lama sangat dengan Harith, Hans, Actor dan sekutu-sekutu dengannya. GET OUT!!!! Jalan kaki dari JB ke Arau (ikut jalan lama, jangan ikut hi way). You will find life is full of Colors. Then barulah boleh translate into your movie so boleh jadi full of colors too.

No offense Bro. Honest opinion. Jadi tak ler you hilang akal or shall I say hilang Pedoman dalam your career.

Uda said...

WOW...!!!! This Blog is posted on my B'Day... Wat a coincidence...

Minghock said...

kata-kata ed perlu direnung mendalam, kekadang the best inspirations comes when we are out of our comfort zone. i am sure you are comfy with ur geng ... pasal pusing2 balik, muka sama. gua nak tengok u happy jugak ... so no offence. take k.

Fariz said...

aku sokong kata2 ed... bukan apa, ni kebaikan untuk afdlin.. dak gitu?