Pelikat Pants Designer

Pelikat Pants Designer
Number 1 Pelikat Pants Maker in the World!

Monday, August 08, 2005

My Super Mother is getting Married??!! AGAIN!!

Apa yang boleh gua cakap pasal hal ini. Gua fikir pun macam tak percaya. Baru tujuh minggu lepas ibu gua kena stroke. Satu masa yang amat berat bagi gua. Gua rasa takut yang teramat sangat kehilangan Mummy. She is everything to me. Dialah sebabnya gua bekerja keras walaupun tak hensem dan gemuk untuk menjadi manusia seperti hari ini. Kita kurang bersua muka kerana aku masih lagi bekerja keras untuk memenuhi VISI aku, akan tetapi kita kerap berhubung telefon. Malam sebelum mummy kena stroke, gua bermimpi yang gua kehilangan ibu gua di dalam sebuah crowd dan walaupun gua cuba mencari beliau dimana-mana, beliau tidak gua jumpai. Gua terjaga bila mendapat satu panggilan telefon dari adik gua yang menyatakan mummy mungkin kena stroke. Panik gua dan air mata mulai berlinangan.

The doctor said "Your mother has lost the use of the right side of her body, but with physio, she might be able to walk in 6 months!"

It's been 7 weeks.....

and my mom is walking unassisted!!

WHAT a fighter!!. If you want to know where afdlin shauki gets his perseverence, it is from this very special woman. Fadzilah bte Jelani. I am so proud of her, only god knows.

And yesterday, My mom yang telah bercerai dengan papa bertahun-tahun lamanya, telah dilamar oleh seorang lelaki kenalan beliau. I thought this kind of thing only happens in movies. Mak gua nak kawin lagi.??!!! dan gua akan dapat papa baru???... gua dah tua siuuuut! gua confused!!!

But you know, what? as long as my mummy is happy and this is her choice too. i am happy for her. I am truly happy for this woman who deserve everything good in her life. I love you mummy and may you be happy always.

your son.

13 comments:

demuredamsel said...

Alhamdulillah... your mother in such a good state after the ordeal she has been thru..(berkat doa anaknye yg gemuk tp kiyut itu gak. heheh..) and kena propose lagi.. wow !! so sweet. May she find happinness after all.

mega said...

Bak selembut sutera..
Gerak gaya budayanya dijaga dan belaiannya..
Sopan berbicara..
Gemalai gemersik..

Ibu kita adalah Ratu hati kita semua..
Semoga di berkati Allah dgn limpah kurniaNya..

Lepas tu boleh la nyanyi "Selamat Pengantin Baru.. Selamat Berbahgia, Selamat Beranak Cucu (dah ada pun), Selamat Sejahtera... jeng jeng jeng jeng jeng..

WaNiDuCkiE said...

Pastu boleh la nyanyi lagu hingga ke akhirnya....hehehe...i wonder how old is your mom....

selambakodok said...

Thank you all for your kind wishes. Memang gua tak sabo-sabo nak tunggu hari yang berbahagia tu

The Visitor said...

i know EXACTLY how you felt. my mom had a battle with cancer this year. she a fighter too. she's doing well now.

God bless our moms!

muteaudio said...

Walkng unassisted in 7 weeks and geting married. Cayalah.

Visitor,
Didn't know ur mom had cancer.

Cayalah to all our moms

selambakodok said...

more power to your mom VISITOR

erie said...

waaa...
slamat dapat bapak baru...

walkthrulife said...

you u never too old to fall in love.

pray that happiness will be with her..

Anonymous said...

Semoga beberbahagia sekeluarga hendaknya!

mama_tepon said...

it's good yo mother dapat companion masa dah tua nie. i got a sister inlaw yang dah janda 10 yrs suddenly dilamar dek seorang mamat yang menduda sejak setawun. and dorang really nak kawin yu no..tapik yang takbestnyer mak mentokar (MIL) gua tak restu plak.
hampesh, kesian kaklong, mak rasa semer orang tak cukup bagus untuk anak dier..

Suddenly Sue said...

yeah.. what a fighter..! may she lives happily ever after..

sinaganaga said...

Yo dude,
Nanti. Mak kau kahwin. Dengan bapa tiri kau. Ada buat sanding2 tak? Ada bunga telur tak? Kalau ada - wa nak satu. Bunga telur.